Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Vancouver – San Jose 2:3 (po pr.) | Washington – NY Rangers 1:0 (po pr.)
koniec
Pittsburgh Penguins
3:4 (3:1, 0:2, 0:1)
New York Islanders
cz Sobota 04.05.2013, 01:05 • CONSOL Energy Center, Pittsburgh, PA (kapacita 18624 míst) • Play-off NHL
Partner:
     
    52:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán! Okposova střela z otočky se odrazila zpátky před branku, kde dojížděli dva hráči Islanders. Fleury si ovšem nešťastně srazil puk sám za svá záda, gól tak bude připsán KYLU OKPOSOVI! Asistence: Matt Moulson a Mike Streit.
     
    30:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je to tady, Ostrované stahují manko! Baileyho střela se odrazila od zadního hrazení zpátky před branku, kde byl nejpohotovější MATT MARTIN, který překonal dezorientovaného Fleuryho dorážkou z úhlu! Asistence: Josh Bailey a Frans Nielsen.
     
    25:12
    Islanders právě vstřelili branku!
    Paul Martin nedokázal poslat kotouč podél mantinelu, COLIN McDONALD si ho stáhl ze vzduchu přímo před branku, kde ho poslal Fleurymu na přední tyč, domácí brankář se pozdě přesunul a Islanders tak snižují na rozdíl jedné branky! Asistence: Keith Aucoin a David Ullstrom.
     
    07:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Máme tu ale hodně rychlou odpověď v podání hráčů Penguins! Slabý bekhendový pokus Dupuise z mezikruží Nabokov dokázal vyrazit pouze do míst, kde stál SIDNEY CROSBY, který z úhlu trefil odkrytou branku a vrací tak svému týmu dvoubrankové vedení! Asistence: Pascal Dupuis a Mark Eaton.
     
    07:04
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované také umí využít přesilovou hru, prosazují se vůbec poprvé v sérii! Kombinace první útočné lajny vedla k finální přihrávce MATTA MOULSONA na volného Brada Boyese na druhé tyči, před kterým si ale bránící hráči srazili kotouč za brankovou čáru! Asistence: Matt Moulson a John Tavares.
     
    03:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Malkinova dělovka od modré se odrazila od zadního mantinelu zpátky před branku, kde stál Iginla, který viděl u tyče úplně volného SIDNEYHO CROSBYHO, který v poklidu posílá svůj tým do dvoubrankového vedení! Asistence: Jarome Iginla a Jevgenij Malkin.
     
    00:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Výborný forčeking domácího týmu pramení v úvodní branku již po 43 vteřinách hry! Malkin s Iginlou vybojovali kotouč za brankou soupeře, JEVGENIJ MALKIN se poté dostal k několika dorážkám před Nabokovem, z nichž ta třetí byla úspěšná! Asistence: Jarome Iginla.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 1. Malkin (Iginla), 4. Crosby (Iginla, Malkin), 8. Crosby (Dupuis, Eaton) – 8. Moulson (Tavares, Streit), 26. McDonald (Aucoin, Ullstrom), 31. Martin (Bailey, Nielsen), 53. Okposo (Moulson, Streit)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Vokoun) – Letang, Eaton, Niskanen, Murray, Engelland, Martin – Dupuis, Crosby, Kunitz – Iginla, Malkin, Bennett – Cooke, Sutter, Morrow – Adams, Jokinen, Glass
    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Strait, Streit, MacDonald, Hamonic, Višňovský, Carkner – Boyes, Tavares, Moulson – Okposo, Nielsen, Bailey – McDonald, Aucoin , Grabner – Martin, Cizikas, Ullstrom

    Rozhodca: Lee, Sutherland – Driscoll, Morin

    Diváci: 18624 (vyprodáno)