Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Vancouver – San Jose 2:3 (po pr.) | Washington – NY Rangers 1:0 (po pr.)
koniec
Pittsburgh Penguins
3:4 (3:1, 0:2, 0:1)
New York Islanders
cz Sobota 04.05.2013, 01:05 • CONSOL Energy Center, Pittsburgh, PA (kapacita 18624 míst) • Play-off NHL
Partner:
     
    36:31
    Za hru vysokou holí do obličeje Morrowa je vyloučen John Tavares, domácí si tak zahrají třetí přesilovou hru, která bude navíc dvojnásobná, protože Morrow má z tohoto souboje krvavé znamení.
     
    28:16
    Máme tu další vyloučení, Strait srazil k ledu Crosbyho, což se nelíbilo Jaromu Iginlovi, který ihned přispěchal s odplatou, za kterou ale dostává dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    26:50
    Ľubomír Višňovský to přehnal s důrazem u mantinelu a je vyloučen za krosček, kterým srazil Brendena Morrowa a nabízí tak Tučňákům druhou přesilovou hru v zápase.
     
    24:58
    Po tvrdém střetu s Niskanenem se hodně těžce zvedal z ledu Matt Moulson, Kyle Okposo si nenechal nic líbit a do obránce Pittsburghu se ihned pustil, oba hráči se po tvrdé bitce, kterou Niskanen odnesl tržnou krvavou ránou v obličeji, si odsedí pětiminutový trest.
     
    19:32
    Po ofsajdu domácích se do menší šarvátky chtěl pustit Travis Hamonic, Matt Cooke ale neměl sebemenší záměr se strkat, přesto vidíme vzájemné vyloučení obou hráčů.
     
    15:25
    Další přesilovka pro hosty z New Yorku, Douglas Murray je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    10:38
    Deryk Engelland půjde v dnešním zápase už podruhé na trestnou lavici, tentokrát se provinil nedovoleným bráněním.
     
    06:22
    I hosté si zahrají přesilovku, za krosček je na trestnou lavici poslán Deryk Engelland.
     
    02:23
    Uvidíme první vyloučení v dnešním zápase, hostující obránce Andy MacDonald je vyloučen za sekání, kterým se provinil proti Jussi Jokinenovi.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 1. Malkin (Iginla), 4. Crosby (Iginla, Malkin), 8. Crosby (Dupuis, Eaton) – 8. Moulson (Tavares, Streit), 26. McDonald (Aucoin, Ullstrom), 31. Martin (Bailey, Nielsen), 53. Okposo (Moulson, Streit)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Vokoun) – Letang, Eaton, Niskanen, Murray, Engelland, Martin – Dupuis, Crosby, Kunitz – Iginla, Malkin, Bennett – Cooke, Sutter, Morrow – Adams, Jokinen, Glass
    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Strait, Streit, MacDonald, Hamonic, Višňovský, Carkner – Boyes, Tavares, Moulson – Okposo, Nielsen, Bailey – McDonald, Aucoin , Grabner – Martin, Cizikas, Ullstrom

    Rozhodca: Lee, Sutherland – Driscoll, Morin

    Diváci: 18624 (vyprodáno)