Union N. Zámky – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
koniec
FC Union Nové Zámky
1:2 (1:1)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 01.05.2013, 11:00 • FŠ Okličné, Liptovský Mikuláš • Slovenský pohár žien
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 11:00.
     
    Vážení športoví priatelia Vítam vás pri dlho očakávanom stretnutí finále Slovenského pohára medzi FC Union Nové Zámky a ŠK Slovan Bratislava. Sprevádzať zápasom Vás bude mikulášsky rodák Tomáš Batiz.

    Slovenský futbalový zväz sa tento rok rozhodol, že finálové zápasy Slovenského pohára sa odohrá na Liptove. Stredajší sviatočný zápas sa začína o 11:00 na futbalovom štadióne v Okoličnom, resp. v mestskej časti Podbreziny. Prípravy sú podla dostupných informácii veľkolepé. MFK Tatran Liptovský Mikuláš uvádza, že trávnik je na finále pripravený a aj samotné mesto Liptovský Mikuláš je na túto udalosť hrdé, kedže takéto podujatie sa v meste Olympijských víťazov koná po prvýkrát. Už v lete by chcelo vedenie mestského futbalového klubu v Liptovskom Mikuláši prihlásiť svoj ženský tím do 2. ligy. Na zápasoch by sa tak stretávali s dievčatami zo Bziny, Halíča či Hornej Nitry. „Ženský futbal je podľa môjho názoru viac zanietený ako mužský. Mám pocit, že dievčatá si hru počas zápasu viac užívajú,“ hovorí Natália Mackovičová, koordinátorka ženského futbalu na Slovensku, ktorá dlhé roky aktívne hráva, bola niekoľkokrát vyhlásená za najlepšiu hráčku a dnes pôsobí v bratislavskom Lady Teame.

    Tí čo sa zaujímajú o ženský futbal na Slovensku tak vedia, že minuloročným majstrom je práve ŠK Slovan Bratislava. Účasť na stredajšom zápase potvrdil aj prezident SFZ p. Kováčik a generálneho sekretára SFZ p. Klimenta aj predsedovia regionálnych futbalových zväzov, členovia VV SFZ, zástupcovia Corgoňligových klubov či primátor mesta Liptovský Mikuláš p. Slafkovský.

    Bohatý program však závisí aj od počasia. V Liptovskom Mikuláši sa teplota bude pohybovať v okolí 26°C a prehánky by sa mali tvoriť okolo 14:00.

    Futbalový deň bude pokračovať finálovým zápasom mužov Slovenského pohára o 16:00 v Ružomberku, kde sa stretne Žilina so Slovanom Bratislava.
     
    Vítam Vás už priamo z futbalového štadióna v Okoličnom, kde sa aktuálne na futbalovom ihrisku rozcvičujú hráčky. Atmosféra je naozaj veľkolepá, ale aj samotný program stojí za to. Na úvod príde viacero príhovorov, ale aj spievaná hymna v podaní Dominiky Kubošiovej. Všetko je pripravené približne o pol hodinu začíname. Príjemne dopoludnie s portálom onlajny.eu
     
    Úvodné zostavy:

    FC Union Nové Zámky: Kubíková – Nagyová, Messomo, Korytárová, Kolenčiková, Čupajová, Krisztin, Rybanská, Mgcoyi, Horváthová, Palicová.

    ŠK Slovan Bratislava: Dahaibiová – Mravíková, Šušková, Hollá, Fecková, Vojteková, Falutová, Rybarová, Cerovská, Kujovičová, Pračková.

    Rozhodca: Štrpková – Súkeníková, Oertová..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám začal samotný zápas. V úvode zápasu lepšie hráčky Nových Zámok, lenže tie sa dostali iba do okolia 16-tky, kde finálna prihrávka končí za postrannou čiarou.
     
    2
    Nové Zámky opäť pri lopte. V úvode sú prekvapivo lepšie ako favorit dnešného zápasu Slovan Bratislava. Tentokrát to je kombinácia po pravej strane, následný center do 16-tky odpratáva obrana Slovanu.
     
    3
    Slovan sa taktiež dostáva k lopte, lenže obrana Nových Zámok funguje spoľahlivo. Slovan sa snažil cez pár prihrávok dostať na polovicu súpera, lenže kapitánka Hollá prerušuje hru súpera.
     
    4
    Ďalší útok na strane písaných domácich hráčok. Nové Zámky preferujú rýchly futbal po pravej strane, kde sa dá na to pozerať aj čo sa týka kombinácie. Zámky to zavŕšili centrom, ktorý skončil u brankárky Dahaibiovej.
     
    5
    Vyzeralo to celkom hrozivo po tom ako sa k lopte dostala Mgcoi, ktorá si sklepla loptu a skoro unikla sama po ľavej strane. Včas však zasahuje obrana súpera.
     
    5
    Ťažko povedať kto bude víťazom. Zatiaľ sa však darí Novým Zámkom, ktoré sa dostali do útoku cez stred a vzápätí aj do veľkého vápna. Táto akcia je prerušená po tom ako postranná rozhodkyňa signalizuje ofsajd.
     
    6
    Dobrá akcia Slovanu. Vyzeralo to celkom nebezpečne, resp. súhra Rybárovej s Šuškovou. Práve druhá menovaná sa dostala k lopte pár metrov za veľkým vápnom a následnou strelou zamierila iba do obrancu. Prvá vážna šanca zápasu.
     
    11
    Slovan dal gól!
    Vo finálovom zápase sa otvára stav stretnutia, keď sa v úvode nevýrazný Slovan dostáva do vedenia. Perfektná strela LUCII ŠUŠKOVEJ, ktorá sa svojim zakončením nemýlila.
     
    17
    Ospravedlňujeme sa za krátky výpadok, ktorý bol spôsobený výpadkom internetu. Pracujeme stále na núdzovom režime.
     
    18
    Konečne nám nabehol internet. Stav zápasu je stále lepším pre Slovan, ktorý vedie od 11. minúty. Tentokrát prichádza center z vlastnej 16-tky Nových Zámok, ktorý je zavŕšený faulom na hráčku Slovanu.
     
    20
    Nové Zámky sú aktuálne stále pri lopte. Hru ovládajú po strate lopty súpera, ktorý nezvládol prechod do útoku a stratil loptu. Hra sa však opäť otáča a pri lopte Slovan. Ich pokus o center pokrýva brankárka Kubíková.
     
    21
    Neviem či to Slovan dlho udrží v takomto stave ak si nepoistí vedenia. Nové Zámky sú dosť odhodlané a snažia sa kombinovať z každej lopty.
     
    22
    Na teraz sú však v útoku hráčky Slovanu. Po autovom vhadzovaní sa k lopte dostala Šušková, ktorá bola za prvým gólom. Tá sa predierala do 16-tky, ale ešte pred veľkým vápnom bola zastavená.
     
    22
    Z tohoto priameho kopu nebolo nakoniec nič, i keď prvotné odhady boli priaznivé. Priamy kop z pravej strany, pri lopte Vojteková, ktorá je ľaváčka. Štandardná situácia, končí pred malým vápnom, kde si na loptu siahla brankárka Kubíková.
     
    23
    Slovan je v posledných sekundách častejšie pri lopte, ale nemôžme však povedať, že by si dokázal vypracovať nejakú väčšiu gólovú šancu. Prihrávkami sa dostali na pravú stranu, kde to kombinačne nezvládli a loptu stratili.
     
    24
    Nové Zámky sa prvotne snažili o rýchly protiútok, ale ten nakoniec neprišiel a stiahli hru na vlastnú polovicu. Slovan sa dostáva k lopte po kontakte v súboji. Štandardná situácia pre hostí.
     
    25
    Vidno, že kvality zbiera Šušková aj v reprezentácii. Opäť sa predviedla v tom najlepšom svetle, keď perfektne prešla po pravej strany a dokázala aj vycentrovať.
     
    26
    Viacerí ľudia tu za mnou kvitujú na futbal Nových Zámok, ktorý sa im páči viac. Zámky postupujú do útoku po dobrom centri z ľavej strany, ktorý skončil na pravej strane, resp. otočil hru. Slovan sa ubránil a je pri lopte.
     
    27
    Povedal by som, že Slovan má dobré prechody na súperovu polovicu, ale tam už je to také pomalšie. Prihráva si na malom priestore a hľadá nejakú medzeru v obrane súpera. Po pár sekundách prichádza center do 16-tky a zákrok Kubíkovej.
     
    28
    Slovan je jasným favoritom, ale v doterajšom priebehu hry nemôžme povedať, že by mal nejakú väčšiu prevahu. Nové Zámky mali možnosť z priameho kopu, z ktorého ťažili iba center do 16-tky. Lopta sa odrážala pred malým vápnom, ale v hodine dvanástej zasahuje obrana súpera.
     
    29
    Nové Zámky sú pri lopte znovu. Uvidíme lebo hráčky sú veľmi dravé a radi útočia. Do útoku sa dostali po ľavej strane a vzápätí otočili hru na stred. Stále je to iba o kombinácii.
     
    31
    Korytárová sa dostala k lopte v strede ihriska. Párkrát si loptu vymenila a poslala center na pravú stranu, kde si zbiehala Rybanská. Tá y celkom šla do dobrej šance, lenže šanca končí – ofsajd!
     
    31
    Union je v posledných sekundách lepším tímom a je viackrát pri lopte čo by mohlo aj nejak ovplyvniť záver prvého polčasu. Lopta po kombinácii skončila u Mgcoyiovej, ktorá si zasekla súpera, ale do zakončenie sa však nedostala.
     
    33
    Hra sa stiahla na polovicu Nových Zámok, ale pri lopte sú hráčky v žltých dresoch, ktorí si tam kontrolujú hru. Po centri na stred ihriska vyhráva loptu po hlavičkovom súboji Slovan.
     
    34
    Hra sa prerušila. Pri autovej čiare ostáva ležať jedna z hráčok Nových Zámok. Dlhšie bol zápas prerušený, ale ako sa tak pozerám na hráčku v hre bude môcť pokračovať.
     
    35
    Ďalší faul na strane Slovanu a opäť je hra prerušená. Tentokrát sa už ošetrovať nebude, iba sa zahrá štandardná situácia Nových Zámok pár metrov.
     
    36
    Šušková je opäť pri lopte a znovu sa snaží vymyslieť dobrú šancu v okolí súperovho veľkého vápna. Ako som povedal šancu vymyslela.
     
    38
    Nové Zámky dali gól! Myslím si, že je to zaslúžený vyrovnávajúci gól, ktorý prišiel v týchto sekundách. Novým Zámkom vyšla kombinácia a dostali sa pred bránu. Mali prvotnú vynikajúcu šancu, keď autorka gólu NIKOLA RYBANSKÁ trafila obrancu v prázdnej bráne, ale z následnej dorážky sa nemýlila.
     
    41
    Posledné sekundy sú stále lepšie Nové Zámky, ktoré sú znovu pri lopte. Dobrý center ľavej strany, ktorý len lizol hlavu autorky gólu na 1:1 Rybanskej.
     
    41
    Slovan ide do útoku. Nazval by som to veľmi rýchlym útokom cez stred. Hra sa dostala skoro aj do 16-tky, ale samotné zakončenie pokrýva obrana Nových Zámok.
     
    43
    Dobrá šanca na strane Nových Zámok, ktoré sú perfektné po góle, ktorý vsietili. Po dlhšom držaní lopty a útočenia prišla strela z kopačky Kolenčikovej, ktorá mierila presne, lenže perfektný zákrok aj v podaní Dohaibovej.
     
    45
    Nastavuje sa jedna minúta.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil prvý polčas finálového zápasu Slovenského pohára, v ktorom nám zatiaľ panuje vyrovnaný zápas po výsledku 1:1. Úvodný gól prišiel v 11. minúte, keď sa presadila perfektnou strelou Šušková. Vyrovnanie prišlo v 38. minúte, keď na dvakrát doklepla Rybanská.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Obrovská šanca v úvode zápasu, po ktorej sa Nové Zámky mohli dostať do vedenia. Po prihrávke za obranu sa do preniku dostala Koleničková, ktorá v súboji s obrancom mieri mimo.
     
    47
    Hra sa presunula aj na druhú stranu. Slovan sa taktiež dostal do snahy o útočenie. Prechod po ľavej strane, prienik aj do 16-tky, ale ale následne prišla strata lopty.
     
    48
    V druhom polčase je to zatiaľ otvorená partia na oboch stranách. Viac do útoku sa síce tlačia hráčky Slovanu, lenže tie iba kombinujú a nejak do zakončenie sa nevedia dostať.
     
    49
    Slovan dal gól!
    Zrejme som to zariekol, keď som vravel o žiadnych šanciach v druhom polčase. Slovan sa hneď nato dostal do útoku, prešiel po pravej strane, vošiel do 16-tky odkiaľ DANA FECKOVÁ zamierila presne a poslal loptu do ľavého horného rohu.
     
    51
    Máme tu aj prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Ako prvé sa rozhodli zmene na trávniku hráčky Nových Zámok, resp. ich tréner, ktorý sťahuje z ihriska Nagyová a nastupuje Laurincová.
     
    52
    Uvidíme aký bude nasledujúci priebeh zápasu, v ktorom sa ešte môžme dočakať predĺženia. Slovan je nateraz pri lopte a má možnosť štandardnej situácii. Centrovanú loptu do súperovej 16-tky pokrýva brankárka Kubíková.
     
    53
    Nové Zámky prišli o loptu vďaka svojmu zaváhaniu v zadných radoch. Lopta sa teda dostala ku Kujovičovej, ktorá si obhodila obrancu, len vzápätí jej center mieri za bránkovú čiaru.
     
    55
    Rohový kop pre Zámky, ktoré majú možnosť rohového kopu z pravej strany. Po centri prišla obranná hra Slovanu a následný rýchly brejk do prečíslenia dva na jeden. Po prihrávke ofsajd pre Slovan.
     
    57
    Znovu musíme pochváliť hru Šuškovej, ktorá je za prvým gólom Slovanu. Jej perfektná hra v súbojoch jeden na jeden vypracovala ďalšiu šancu, keď si obišla súperku a poslal skvelú loptu na Palicovú. Tá sa do zakončenie síce nedostala.
     
    57
    Nové Zámky mali taktiež možnosť, ale vyriešili ju veľmi zbrklo, keď sa dostali k lopte, ale vzápätí ju poslali do autu. Nemusí ich to veľmi mrzieť, keď po pár sekundách prichádza priamy kop pre domácich.
     
    59
    Hráčky sa dostali po priamom kope pred veľké vápno súpera, lenže center poslala hlavičkou do bezpečia obranca Slovanu. Po pár sekundách opäť tlak Nových Zámok, po ktorom nasleduje rohový kop.
     
    60
    Ani rohový kop nie je cieľom k úspechu a Slovan sa opäť ubránil. Musíme však spomenúť, že Nové Zámky sú lepšie a majú viac z hry.
     
    60
    Opäť prichádza snaha na strane Nových Zámok. Hru ktorú v posledných sekundách predvádzajú je za dobrou hrou dopredu, lenže gól nie a nie prísť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 620 divákov.
     
    62
    Slovan sa po pár sekundách dostáva do útoku a dokázal svoj prienik zavŕšiť aspoň priamym kopom, keď pri lopte sa ocitla Fecková.
     
    62
    Autorka druhého gólu Slovana sa postavila k lopte a nezahrala to priamo na bránu, len centrom pred malé vápno. Na loptu vyskakovali viaceré hráčky, lenže končí to rohom pre Slovan.
     
    63
    Slovan pokračuje vo svojom tlaku aj naďalej. Jeho center po priamom kope z pravej strany končí opäť dobrou obrannou na strane Nových Zámok, ktoré hru prerušujú opäť na roh.
     
    64
    Ani z druhého pokus gól nevidíme a neprichádza ani nejaká väčšia šanca, ktorá by bola za nejakým zakončením. Po tom ako sa Nové Zámky ubránili ostala ležať na trávniku jedna z hráčok Slovanu. Tá vzápätí pokračuje v hre.
     
    65
    Slovan dlhšie kontroloval hru vo svoj prospech, ale v týchto sekundách sa musí brániť, keď čelí útoku súpera, ktorý to zavŕšil iba držaním lopty v okolí 16-tky a následnou stratou lopty.
     
    68
    Registrovali sme nejaký ten tlak na strane Nových Zámok, ale do šance sa nedostávajú, i keď na pravej strane sa snažila niečo vymyslieť Mgcoyi, ktorá poslala nepresný center.
     
    69
    Prvé striedanie aj na strane Slovana Bratislava, ktorý je zatiaľ do vedení, takže musí posilniť defenzívu. Z ihriska v týchto sekundách odchádza Kujuvičová, ktorú nahrádza Tothová.
     
    71
    Mohlo byť rázom vyrovnané, ale nie je. Perfektný center z ľavej strany, lopta pred malé vápno a neúspech Mgcoyiovej, ktorá netriafa loptu do prázdnej brány.
     
    72
    Po pár sekundách sme svedkami ďalšieho striedania, tentokrát to je na opačnej strane. Z ihriska odchádza hráčka Nových Zámok Horváthová. Posilniť útok prichádza Fábián.
     
    75
    Prvá žltá karta v dnešnom stretnutí prichádza až skoro v tesnom závere zápasu. Slovan Bratislava bude čeliť priamemu kopu, ktorý zahrali Nové Zámky z pravej strane. Pokus skončil pred malým vápnom, lenže z bránkovej čiary vyťahuje loptu na roh Dahaibiová.
     
    76
    Posledné sekundy nám čoraz viac prihára v okolí veľkého vápna Slovana. Bratislava sa nevie dobre brániť a hrá sa v okolí ich brány. Po tom ako prišiel útok Nových Zámok tak prichádza aj faul tesne pred 16-tkou.
     
    77
    Ako sme spomínali prišiel faul zo strany Slovanu, po ktorom dostáva žltú kartu Rybárová. Nové Zámky zahrávajú tesne pred 16-tkou domáce.
     
    78
    Dlhšie sa čakalo na realizáciu priameho kopu, ale nakoniec prišiel center pokus, ktorý len tesne minul bránu. Slovan opäť utiekol vyrovnaniu a pokračuje sa za stavu 1:2.
     
    79
    Po dlhšom čase sme mali možnosť vidieť aj nejaký ten útok na strane Bratislavy. Rýchly prechod po pravej strane a pokus o center, ktorý však neprišiel. Dobrá obranná hra v podaní Nových Zámok, ktoré sa pomaly budú viac natláčať do útoku.
     
    80
    Ako som spomínal Nové Zámky sa čoraz viac snažia dostať k bráne súpera. Rýchly hra smerom dopredu a prihrávka z kopačky Mchoyiovej, na ktorú nenaviazala dobre jej spoluhráčka.
     
    81
    Striedačka Nových Zámok teraz nie je spokojná s verdiktom postrannej rozhodkyne. Lopta sa jasne odrazila od hráčky Slovanu, ale práve Bratislava bude zahrávať aut.
     
    82
    Malé zaváhanie na strane Slovanu. Na pravej strane pri rozohraní sa k lopte dostala Kolenčíková, ktorej následný pokus končí mimo.
     
    83
    V poslednej desaťminútovke sme svedrkami ďalšieho striedania v tíme Slovanu Bratislava, ktorý z ihriska sťahuje Falutovú a na ihrisko miesto nej nastupuje Hviščová.
     
    84
    Nové Zámky si dokázali v záverečných minútach vyprodukovať viacero šancí, či nepremenená v podaní Mgcoyiovej, ale aj teraz, keď z voleja v 16-tke tesne míňa pravú tyč Kolenčiková.
     
    85
    Neuveriteľne! Po pár sekundách sa Nové Zámky dostali do ďalšej gólovej šance, ale tá končí iba na brvne, keď taký "banán" v podaní Mgcoyiovej končí na brvne.
     
    86
    Ďalšia zo šancí na strane Nových Zámok, tentokrát to skúšala Rybanská na pravej strane, ktorá si obhodila obrancu, ale následne jej finálne zakončenie míňa bránu.
     
    88
    Pomaly sa blížime k záveru finálového zápasu žien Slovenského pohára, pre ktorým sú zatiaľ víťazi hráčky Slovanu. Pri lopte aktuálne Nové Zámky.
     
    89
    Nevyvíja sa to najlepšie pre Nové Zámky, ktoré teraz budú čeliť rohovému kopu súpera z pravej strany. Slovan sa nikam neponáhľa a v podstate čaká aj na samotný záver zápasu.
     
    89
    Rohový kop nebol premenený a zakončenie, ktoré míňa bránu.
     
    90
    Nastavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Aktuálne nám už začal plynúť nastavený čas, ale Nové Zámky sa do nejakej šance nevedia dostať. V držaní lopty hráčky Slovanu, zrejme je rozhodnuté.
     
    90+2
    Záverečné sekundy finále. Rohový kop pre Slovan, ktorý tak zrejme ukončí zápas.
     
    90+2
    Celkom dobrý roh zo strany Slovanu na zadnú tyč, lenže na loptu si nedokázala nebehnúť dobre útočníčka. Zápas sa po výkope brankárky Nových Zámok končí!
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám tak finálový zápas Slovenského pohára žien, v ktorom sú tí šťastnejší práve hráčky bratislavského Slovana, ktoré dokázali zvíťaziť po stave 1:2.

    Samotný zápas sa určite musel páčiť prítomným 620 divákom, ktorí videli dobrý futbal na oboch stranách, lenže s lepším gólovým efektom na strane Slovanu. V druhom polčase však nebol tým dominantnejším tímom Slovan, ale skôr naopak hráčky Nových Zámok, ktoré si viackrát dokázali vyprodukovať gólové šance, ale ani s vypätím všetkých síl nedokázali skórovať.

    Gólový sumár: 38. Rybanská – 11. Šušková, 49. Fecková.

    V prvom dnešnom finále Slovenského pohára poznáme víťaza, sú nimi hráčky Slovana Bratislava. Srdečná gratulácia v mene celého tímu onlajny.eu

    Pozývame Vás však aj na finálový zápas Slovenského pohára mužov, ktorý sa odohrá dnes o 16:00, v ktorom sa stretne ŠK Slovan Bratislava a MŠK ŽIlina.
     
    Z mojej strany je to dnes naozaj všetko, príjemný zvyšok dňa Vám praje Tomáš Batiz, komentátor dnešného stretnutia. (12:59:37)

    Tomáš Batiz

    Góly: 38. Rybanská – 11. Šušková, 49. Fecková

    Karty:   75. Pračková (SBA), 77. Rybárová (SBA)


    FC Union Nové Zámky: Kubíková – Nagyová, Messomo, Korytárová, Kolenčiková, Čupajová, Krisztin, Rybanská, Mgcoyi, Horváthová, Palicová.
    ŠK Slovan Bratislava: Dahaibiová – Mravíková, Šušková, Hollá, Fecková, Vojteková, Falutová, Rybarová, Cerovská, Kujovičová, Pračková.

    Rozhodca: Štrpková – Súkeníková, Oertová.

    Diváci: 620