Fischer – Mertl 2:1 (kon.)
koniec
Martin Fischer
Martin Fischer
2
5 6 7  
Jan Mertl
Jan Mertl
1
7 0 68  
cz Pondelok 15.04.2013, 11:00Challenger Rím 2 (antuka)
     
    7:6
    Mertl svůj forhendový úder napálil příliš daleko za zadní čáru soupeřovy poloviny a nakonec v zápase prohrává. Fischer se raduje.
     
    6:6
    Mertl smečí na síti ukončuje tenhle gem. Za stavu 6:6 nás tak bude čekat tiebreak.
     
    6:5
    Fischer však esem z podání vítězí v tomhle gemu. Podávat bude Mertl, pokud si podání neudrží zápas pro něj končí prohrou. Pokud vyrovná třetí set na 6:6, budeme svědky tiebreaku.
     
    5:5
    Fischer posílá míček do autu, Mertl vítězí v gemu a srovnává stav setu na 5:5. Podávat bude Fischer.
     
    5:4
    Mertl returnuje mimo dvorec, prováhal další velkou šanci na rázný krok k výhře v zápase. To by ho mohlo stát draho. Za stavu 5:4 pro Fischera bude Mertl servírovat. Pokud si podání neudrží, v zápase prohraje.
     
    4:4
    Mertl ukončuje gem a vyrovnává set na 4:4.
     
    4:3
    Z dalšího servisu ale Fischer zasazuje Mertlovi eso a vítězí i v tomto gemu. Za stavu 4:3 pro Fischera půjde podávat Mertl. Možná rozhodující gem celého zápasu je tak před námi.
     
    3:3
    Fischer zahrál na milimetry přesný míček k nohám Mertla, který na něj nereagoval. V autu ovšem míček nebyl, v gemu tak vítězí Fischer.
     
    2:3
    Ten třetí se ale již Mertlovi daří proměnit. Po delší výměně se přemístil na síť, odkud nadvakrát uspěl. Mertl tak také bere svému protihráči opět podání a bude v šestém gemu třetího setu servírovat. To vše za stavu 3:2 pro českého tenistu.
     
    2:2
    Fischer také poměrně jednoduše krade svému protivníkovi podání a vyrovnává na 2:2. Navíc půjde rakouský tenista servírovat.
     
    1:2
    Čistá hra Rakušana, který si udržel svůj servis a nedal Mertlovi šanci.
     
    0:2
    Mertl si poměrně hladce udržel své podání a ve třetím setu již vede 2:0. Děkovat může opět svému silnému podání. Servírovat bude Fischer.
     
    0:1
    Výborně. Mertl se oklepal z nepovedeného druhého setu a hned v prvním gemu setu třetího bere po vyrovnaném boji svému soupeři podání.
     
    6:0
    Mertl poslal míček opět mimo dvorec a Fischer tak ukončuje set, ve kterém nenechal svého soupeře vyhrát jediný gem. Za stavu 1:1 nás tak bude čekat ještě jeden set, psychická výhoda je teď jistojistě na straně rakouského tenisty.
     
    5:0
    Pátý gem druhého setu je rychle za námi, Fischer si tak svoje podání udržel a je jeden vítězný set od vyrovnání zápasu. Mertl má během krátké přestávky o čem přemýšlet.
     
    4:0
    Mertl opět poslal míček mimo dvorec, s českým tenistou to v tomhle setu začíná být vážné. Fischer svému protihráči podruhé bere servis a za stavu 4:0 jde na podání.
     
    3:0
    A využívá hned ten první. Čistou hrou tak rakouský tenista navyšuje svůj náskok již na 3:0 ve druhém setu. Čtvrtý gem bude servírovat Jan Mertl.
     
    2:0
    Mertl bekhendem poslal míček jen do síťky a komplikuje si tak začátek druhého setu. V něm vede jeho rakouský soupeř již 2:0, navíc půjde servírovat.
     
    1:0
    Opět chyba Mertla při odpalu, míček letěl příliš daleko. První gem druhého setu tak drží Fischer.
     
    5:7
    Pěkným křižným pasem uklidil Mertl míček do volné části dvorce a zakončuje tak první set, který trval něco málo přes jednu hodinu.
     
    5:6
    Fischer returnuje daleko za zadní čáru, v gemu tak vítězí Mertl, který podruhé v zápase krade svému soupeři podání. Za stavu 6:5 půjde servírovat český hráč a může na druhý pokus první set ukončit. V opačném případě nás bude čekat tiebreak.
     
    5:5
    Mertl returnuje do autu a gem získává Fischer, který tak poprvé v zápase bere Mertlovi podání. Set tak ještě nekončí, budeme pokračovat dále. Stav je 5:5, servírovat bude Fischer.
     
    4:5
    Gem pro Fischera, který ho tak zakončil pěkným a svižným podáním. Servírovat bude Mertl a může tak první set uzavřít.
     
    3:5
    Rychlý gem pro českého hráče, který z podání nedal svému soupeři příliš šancí.
     
    3:4
    Další gembol již ale Fischer využívá a snižuje stav setu na 3:4.
     
    2:4
    Fischerovi se po delší výměně nepodařil kraťas, ten tak skončil na síťce. Rakušan se na sebe hodně zlobí, byl blízko, aby svému soupeři sebral gem. Ten si však český hráč udržel.
     
    2:3
    Čistá hra Martina Fischera, ze servisu již gem hladce dokončil a stahuje Mertlův náskok.
     
    1:3
    A hned ten první využívá. Opět prudké podání, Fischer byl bez šance. Mertl tak v prvním setu vede již 3:1.
     
    1:2
    Další míček odvrací Mertl jen do síťky. První gem pro Martina Fischera.
     
    0:2
    A ten hned z podání pěkným esem zakončuje druhý gem. V prvním setu tak český hráč vede již 2:0. Podávat bude Fischer.
     
    0:1
    Mertl si rozběhal svého soupeře a nakonec mu křižným volejem nedal šanci. V prvním gemu tedy hned Mertl bere svému soupeři podání a ujímá se vedení 1:0. Navíc půjde podávat.

    Pavel Kuba

    Martin Fischer
    Štát: Rakúsko
    Dátum narodenia: 21.07.1986
    Vek: 37 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 71 kg

    Jan Mertl
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 03.01.1982
    Vek: 42 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 190 cm
    Hmotnosť: 82 kg