Fürth – Dortmund 1:6 (kon.) | Düsseldorf – Brémy 2:2 (kon.) | Mainz – Hamburger 1:2 (kon.)
Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Bayern – Norimberk 4:0 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:2 (kon.)
koniec
Greuther Fürth
1:6 (0:5)
Borussia Dortmund
Sobota 13.04.2013, 15:30 • Trolli ARENA (Fürth) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    82
    Ihrisko opúšťa Sarer, ktorého do záveru zápasu nahradil Azemi.
     
    81
    Dortmund dal gól! Blaszczykowski potiahol loptu, prihral ju pred opustenú bránu ROBERTOVI LEWANDOVSKEMU a ten už bez problémov zakončil.
     
    76
    Vôbec prvú kartu celého zápasu pripisujeme na konto stopéra hostí Santanu.
     
    71
    Greuther Fürth dal gól! Domáci sa napokon predsa len dočkali presného zásahu ! Peknú akciu nám predviedol PRIB, ktorý vnikol až do šestnástky a ľavačkou pokazil Weidenfellerovi čisté konto.
     
    67
    Posledné striedanie Dortmundu v zápase. Strelec dvoch zásahov Gundogan opúšťa dianie a nahradil ho Leitner.
     
    64
    Hostia vyštartovali do rýchleho brejku, ktorý viedol Blaszczykowski, ten na opačnej strane našiel Lewandovskeho, ktorý nevystrelil z voleja, loptu si spracoval, no tá mu odskočila od nohy k Heslovi.
     
    61
    Striedanie v hosťujúcom tíme. Pre dnes má splnené kapitán Sebastian Kehl, ktorý prenecháva svoje miesto na trávniku Julianovi Schieberovi.
     
    46
    Hostia sa do šance dostali v úvodnej minúte druhého dejstva. Nedôrazného obráncu domácich obohral Lewandovski a následne prihrával pred bránu, no lopta išla od Gotzeho len mimo. Odkop od brány domácich. Som Vám ešte dlžný informáciu, že oba tímy cez polčas striedali. V drese BVB už v druhom polčase neuvidíme Gotzeho, ktorého nahradil Bittencourt a v domácom zasa Vargu, na ktorého miesto vybehol Geis.
     
    45
    Dortmund dal gól! Už je to 0:5 ! Klenot Dortmundu MARIO GOTZE nám teraz dokázal prečo je, v tak mladom veku tak ceneným hráčom. Loptu si pekne narazil s Grosskreutzom na ľavom krídle, vnikol na okraj šestnástky, naznačenou strelou si položil obráncu a z hranice pokutového územia umiestnenou strelou k žrdi prekonal Hesla.
     
    42
    Ďalšia šanca hostí. Gotze prihral na ľavom krídle pod seba nabiehajúcemu Grosskreutzovi, ktorý poslal na domácu bránu tvrdý projektil. Hesl vyráža na roh.
     
    37
    Domáci tréner sa na výprask svojho tímu už nemôže pozerať a rozhodol sa striedať. Z ihriska stiahol Rahmana, na ktorého miesto vybehol Pledl.
     
    33
    Dortmund dal gól! Hostia si už robia z tohto zápasu exhibíciu. Gotze výborne vysunul na pravom krídle Blaszczykowskiho, ktorý prihral loptu pod seba do pokutového územia, kde sa ocitol GUNDOGAN a technickou strelou k ľavej žrdi prekonal po druhý krát v zápase Hesla.
     
    28
    Dortmund dal gól! Hostia nám teraz ukázali nádherný ukážkový prechod do ofenzívy ! Gundogan získal loptu v strede poľa a vydal sa spoločne s Gotzem a Lewandovskim do brejku. Nemecký záložník vysunul krásnou prihrávkou Gotzeho, ktorý vnikol do šestnástky, prehodil si loptu na ľavačku a poslal ju pred bránu Lewandovskemu, toho domáca obrana pokryla, lopta sa dostala opäť ku Gotzemu a ten ju hlavou vrátil pred bránu. Guľatý nezmysel sa dostal na zadnú tyč, kde vletel BASZCZYKOWSKI a zvýšil na 3:0 !
     
    24
    Jeden z domácich zadákov vyrobil obrovskú hrubku, vysunul Robert Lewandovskeho, ktorý si vracajúceho obráncu zasekol a brankára sa snažil prelobovať. Lob Poliaka skončil na brvne, od ktorého sa odrazil k úplne nekrytému dobiehajúcemu Mariovi Gotzemu. Ten však, akoby spanikáril a loptu poslal hlavou len mimo.
     
    15
    Dortmund dal gól! A už je to 0:2 v prospech BVB ! Blaszczykowski sa netradične ocitol na ľavom krídle, odkiaľ poslal presnú prihrávku pred bránu, kde sa ocitol na zadnej žrdi úplne voľný GUNDOGAN, pre ktorého už poslať loptu do odkrytej svätyne problém nebol.
     
    14
    Na druhej strane dostal jeden z domácich útočníkov peknú prihrávku a mohol ísť sám na bránu, no lopta mu odskočila až k brankárovi hostí.
     
    12
    Dortmund dal gól! Hostia sa dostávajú do vedenia. Sebastian Kehl vysunul MARIA GOTZEHO, ktorý sa pohyboval na ľavom krídle v blízkosti šestnástky. Jeden z naj talentovanejších mladíkov sveta si s atakujúcim protihráčom poradil, prehodil si loptu na pravačku a presnou strelou k bližšej tyči prekonal Hesla.
     
    10
    Gundogan prihral do pokutového územia Blaszczykowskimu, ktorý sa krásne zbavil obráncu a ľavačkou vystrelil na domácu bránu. Brankár Hesl však ukázal výborný reflex a loptu vyrazil na roh.
     
    8
    Mario Gotze dostal prihrávku od Gundogana, prebral si loptu a rozbehol sa s ňou smerom na domácu bránu. Mladý nemecký talent sa dostal až pred šestnástku, kde skúsil prejsť aj cez posledného brániaceho hráča domácich, ten však jeho kľučku vystihol a do šance ho nepustil.
     
    3
    Sarer sa z ľavého krídla pokúsil ohroziť bránu hostí. Strela nebola vôbec zlá, preletela však brvno.

    Michal Bakoš

    Góly: 71. Prib – 12. Gotze, 15. Gundogan, 28. Blaszczykowski, 33. Gundogan, 45. Gotze, 81. Lewandovski

    Karty:   76. Santana (DOR)


    Greuther Fürth: Hesl – Varga, Sobieh, Kleine, Rahman, Klaus, Furstner, Petsos, Prib, Djurdjič, Sararer
    Borussia Dortmund: Weindenfeller – Piszczek. Sanrana, Hummels, Grosskreutz, Blaszczykowski, Kehl, Sahin, Gundoga, Gotze, Lewandovski

    Rozhodca: Fritz – Wezel, Kempter