Kazaň – Chelsea 3:2 (kon.) | Lazio – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Bazilej – Tottenham 3:2 (4:1 po pen.)
Newcastle – Benfica 1:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:1 (0:0)
Fenerbahce SK
Štvrtok 11.04.2013, 21:05 • Stadio Olimpico (Rím) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia dnes by to bolo už z radov Európskej ligy všetko. Príjemný zvyšok večera Vám praje Tomáš Batiz. (23:00:15)
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil štvrťfinálový zápas Európskej ligy, v ktorom sa rozhodlo, že do ďalších bojov o titul majstra budú bojovať hráči Fenerbahce, ktorí si to zaistili hlavne po domácom zápase, kde Lazio zdolali 2:0 a na ihrisku súpera im postačí aj táto remíza 1:1.

    Zápas ako na hojdačke. Viac z hry však mali domáci hráči, ktorí neustále tlačili na bránu súpera. Gól prišiel až v druhom polčase, konkrétne keď v 60. minúte otváral gólový účet Lulič. O tom, že to dráma nebude rozhodol v 72. minúte Klose.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia pár sekúnd pred koncom zápasu postupujú do útoku. Vyzerá to tak, že je rozhodnuté.
     
    90+2
    Lazio sa ešte dostáva azda do poslednej šance. Lopta sa dostala na pravú stranu, odkiaľ prišiel center. Ten neskončil u žiadneho z domácich hráčov, následne sa z odrazenej lopty dostal do zakončenia jeden z domácich hráčov, ktorý z prvej páli vysoko nad.
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty.
     
    90
    Posledné sekundy patria domácim hráčom. Tí sú pri lopte aj teraz, keď po centri je hra opäť prerušená po faule na domáceho hráča.
     
    90
    Nedarilo sa ani na druhej strane, keď center, ktorý by som zaradil do radov obranných pokryl hráč Lazia. Ten sa hneď tlačil dopredu a zakončil z väčšej vzdialenosti. Tento pokus minul bránu.
     
    89
    Lazio sa dostáva však k lopte. Prechod po pravej strane bol zastavený faulom. Rýchla rozohrávka domácich hráčov, ktorí to prehnali a priam odovzdali loptu súperovi.
     
    88
    Vyzerá to tak, že z postupu sa bude tešiť Fenerbahce, ktoré v závere zápasu drží loptu na kopačkách.
     
    87
    Striedanie v tíme hostí. Odchádza Erkin, nastupuj Krasič.
     
    87
    Posledné tri minúty riadneho hracieho času. O nejaký zázrak sa snažia domáci hráči, ktorí aj teraz postupujú smerom k bráne súpera. Zakončenie spoza 16-tky však je príliš privysoké.
     
    86
    Brankár hostí si dáva s rozohrávkou načas. Až po niekoľkých sekundách vykopol loptu smerom k bráne súpera. Kombinujú domáci hráči na vlastnej polovici.
     
    85
    Hostia mali nejaký náznak na rýchly brejk, ale ten skončil na polovici. O niečo sa pokúsili hráči na domácej strane, ktorí taktiež zlyhali. Center zo spomínaného miesta ako to už býva z pravej strany končí za branou.
     
    84
    Po krátkom čase prišiel ďalší rohový kop z ľavej strany. Centrovaná lopta pred malé vápno nebola zakončená a odskočila mimo 16-tku. Obrana to následne posiela do bezpečia.
     
    83
    Ďalšia kombinácia Lazia. Začína sa to všetko na vlastnej polovici, keď zrazu dlhý center z pravej strany, ktorý by som povedal, že je taký nepochopiteľný. Našťastie loptu tečoval brankár. Rohový kop z ľavej strany.
     
    83
    Rohový kop je silnou stránkou domácich hráčov. Teraz však svoje perfektné štatistky z ligy nepremenili, keď loptu do bezpečia posielajú loptu obrancovia.
     
    82
    Lazio by si za posledné minúty zaslúžilo aspoň taký kozmetický gól. Ten skoro prišiel po tejto situácii, keď z pravej strany prišiel center, ktorý s veľkou námahou vyráža do bezpečia brankár.
     
    80
    Ďalšie striedanie, ktoré je na strane hostí. Ihrisko opúšťa Wébo, nastupuje Kaldirim.
     
    80
    Posledná desaťminútovka zápasu sa nám začala a veľkú šancu mali domáci hráči, ktorí sa ďalšieho gólu nedočkávajú. Posledné minúty im patrí poklona za odvedení výkon. Strela spoza 16-tky končí nad hornou tyčou.
     
    79
    Hostia sa uvoľnili z tlaku súpera a teraz sú to oni, ktorí držia loptu na kopačkách. Postupne sa dostávali do útoku po ľavej strane, tam však po centri neuspeli a hra sa presúva na druhú stranu. Povedal by som, že to bol taktický faul, ktorý prerušil hru Lazia.
     
    77
    Striedanie na domácej strane. Ihrisko opúšťa Kozák, nastupuje Rozzi.
     
    76
    Optický tlak však v druhom polčase patrí určite domácim! Ďalšia nebezpečná šanca po centri z ľavej strany, ktorá končí pred malým vápnom. Hlavička Kozáka však mieri tesne vedľa.
     
    75
    Uvidíme či je rozhodnuté? Domáci hráči sa dostali po pravej strane smerom k bráne súpera. Center z pravej strany však nebol úspešný. Lazio je vďaka dobrému nasadeniu stále pri lopte.
     
    75
    Nechýbalo málo a opäť by sa menilo skóre! Lazio ihneď po rozohrávke smeruje k bráne súpera. Po pár prihrávkach prišlo zakončenie Candrevu, ktorý páli tesne mimo.
     
    73
    Fenerbahce dalo gól! Z ničoho nič je vyrovnané! Hostia sa dostali z vlastnej polovici rýchlo k bráne súpera. Tam sa snažili zakončiť z viacerých pozícii, ale lopta sa dostala ku CANEROVI ERKINOVI, ktorý bez problémov posiela loptu do ľavého horného rohu.
     
    72
    Po dlhšom neprerušovaní hry sa fanúšikovia na tribúne predsa dočkali. Po tvrdom súboji vidí žltú kartu Klose.
     
    72
    Domáci hráči majú o čo bojovať. Ak by sa im pokúsilo vstreliť gól, pokračuje sa v predĺžení. Lazio sa síce dostalo na polovicu súpera, tam však hostia vysoko napádajú a hra sa vzťahuje pred brankára.
     
    71
    Candreva je opäť pri lopte. Vyzerá to tak, že Lazio má silnú stránku na pravej strane. Tento hráč si loptu posunul pár metrov a poslal ju do 16-tky. Túto situáciu sme videli aj pred chvíľou, ako vtedy, tak aj teraz si domáci pripisujú neúspešný pokus.
     
    70
    Lazio má o čo bojovať. Opäť to skúša po pravej strane. Naznačenie prihrávky, ale je to center, ktorý končí v 16-tke súpera. Lopta skončila v súboji niekoľkých hráčov, od ktorých sa lopta dostáva pred 16-tku.
     
    69
    Domáci hráči sa aj tentokrát dostali nebezpečne do územia súpera. Center skončil v 16-tke, lenže ruka jedného z hráčov prerušila hru.
     
    65
    Hostia začínali s akciou na vlastnej polovici, tá sa presunula po ľavej strane tesne za polovicu, kde to prehnali s kombináciou a pri lopte sú domáci. Prechod po pravej strane a center pokrýva na malom vápne brankár.
     
    60
    Lazio dalo gól! Úvodný gól dnešného zápasu prichádza až v druhom polčase a dovolím si povedať, že by mohol zdramatizovať priebeh zápasu. Center z pravej strany skončil na hlave SENADA LULIČA, ktorý sa nemýlil.
     
    57
    Rohový kop z pravej strany poslal do bezpečia z malého vápna obrana domácich. Lopta sa vzápätí dostala až k brankárovi, ktorý rozohráva na najbližšieho spoluhráča.
     
    56
    Po nejakom čase sa musia brániť aj domáci hráči. Po tom ako zaváhala rozohrávka na domácej strane prišiel tlak na strane súpera. Ten to docielil aspoň rohovým kopom.
     
    54
    Lazio drží loptu na kopačkách. Pár prihrávok na súperovej polovici a center do veľkého vápna. Aj tento pokus odráža obrana do bezpečia. Domáci to skúsili po pár sekundách, keď center z pravej strany pokryl brankár.
     
    52
    Uvidíme čo sa podarí vymyslieť domácim hráčom. Ďalší center na pravú stranu, kde to pokrýva obrana súpera. Tá zasahuje aj po niekoľkých sekundách.
     
    51
    Nebezpečný center z ľavej strany. Lopta mierila do veľkého vápna, tam však nebol nik z domácej strany, takže lopta odchádza za bránkovú čiaru. Rozohrávať sa bude od brány.
     
    49
    Domáci sú v druhom polčase dosť živí. Opäť sa dostávajú pred 16-tku súpera, kde hľadajú nejakú medzeru na zakončenie.
     
    48
    Lazio je pri lopte aj teraz. Pár prihrávok na vlastnej polovici a po pár prihrávkach sa už dostavajú na polovicu súpera. Domáci sa musia snažiť o nejaký gól, čím by zdramatizovali zápas.
     
    47
    Pred pár minútami sa nám začal aj druhý polčas stretnutia. Domáci hráči prechádzajú po pravej strane, po ktorom ohrozujú bránu súpera len veľmi tesne, keď hlavička mieri tesne nad.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+2
    Rohový kop skončil pred bránou Fenerbahce, tam však opäť pracuje obrana.
     
    45+2
    Hostia sú pri lopte, snažia sa ešte o nejaký prechod, ale ten ani teraz nevyšiel. Na druhej strane prišiel rýchly útok zo strany domácich, ktorí to zavŕšia rohom.
     
    45
    Rozhodca nastavil dve minúty. Hrá sa prevažne v strede ihriska.
     
    Ospravedlňujeme sa Vám za výpadok v závere prvého polčasu.
     
    42
    Po dlhšom čase sa dostali k lopte na súperovej polovici hostia. Pár prihrávok na pravej strane a center do veľkého vápna. Odrazená lopta na súperovu polovicu.
     
    41
    Pár prihrávok na pravej strane a opäť center pred veľké vápno. Cez túto stranu sme to videli párkrát, lenže znovu to bude cez roh. Rohový kop z pravej strane skončil pred malým vápnom. Obrana Fenerbahce opäť úspešná.
     
    39
    Domácim hráčom patrí záver prvého polčasu. Opäť sa dostavajú k bráne súpera, kde zakončenie neprichádza. Následný rohový kop odráža obrana Fenerbahce do autu.
     
    37
    Pomaly sa blížime k záveru prvého polčasu. Do útoku pokračujú domáci hráči. Center z pravej strany odrazila obrana opäť na roh.
     
    35
    Dobre vyzerala aj táto akcia na domácej strane. Center po pravej strane a následne vniknutie do 16-tky. Obrana Fenerbahce je úspešná a loptu posiela na roh.
     
    33
    Priamy kop tesne pred 16-tkou hostí. Pokus domácich skončil na múre, v hre sa pokračovalo v okolí 16-tky.
     
    31
    Sme svedkami aj prvej žltej karty, tá prichádza na strane hostí, konkrétne ju vidí Ziegler.
     
    29
    Fenerbahce bráni ako sa len dá. Opäť čelilo útoku domácich, na ktorý aj teraz odoláva. Po pár sekundách sa o niečo pokúsili aj hostia. Ani to však nebolo úspešné.
     
    28
    Tak toto bolo celkom dobré zo strany hostí. Po aute sa lopta dostala pred malé vápno, následný center skončil na hlavne jedného z hráčov, ktorý mieri iba do náručia brankára.
     
    26
    Zo strany na stranu! Pri lopte sú teraz aj domáci hráči, ktorí sa po pár prihrávkach dostali do zakončenia, spoza veľkého vápna, ktoré končí tesne nad hornou tyčou.
     
    26
    Znovu sa hra spomaľuje. Pri lopte sú opäť hostia, ktorí sa o kombináciu snažia hlavne na vlastnej polovici. Pár prihrávok a center na ľavú os.
     
    25
    Domáci hráči sa dostali do útoku aj tentokrát. Držanie lopty na pravej strane a následne je z toho rohový kop. Ten hostia odrazili, pri lopte však ostávajú domáci.
     
    21
    Ťažko sa aj komentujú takéto zápasy, v ktorých sa podstate nič nedeje. Nejaký pokus registrujeme na domácej strane. Centrovaná lopta však skončila na zadnej tyči.
     
    19
    Domáci sa snažia a chcú ešte niečo zo zápasom spraviť, lenže hostia dokonale kontrolujú hru. Aj tentokrát sú pri lopte a kombinujú na krátkom priestore.
     
    18
    Po nejakom čase vidíme zakončenie smerom na bránu hostí. To však po prihrávke pred veľké vápno a následné zakončenie, ktoré míňa bránu veľké starosti brankárovi nerobí.
     
    17
    Veľa súbojov v strede ihriska, no víťazne to končí pre hostí. Tí to poslali späť na obrancov, no vzápätí prišiel brejk, ktorý taktiež neskončil nejakým ohrozením.
     
    16
    Domáci hráči kontrolujú hru s loptu na vlastnej polovici. Prihrávky sú na malom priestore, čo však na rozvoj akcie nepomohlo. Súper zachytil prihrávku a postupuje do útoku. Zakončenie blokuje obrana do autu.
     
    14
    Po odkope od brány Fenerbahce prišiel rýchly brejk od súpera. Ten však opäť zastavuje Lazio tesne za polovicou faulom.
     
    13
    Priamy kop nevyzeral nejak nebezpečne, ale v konečnom dôsledku narobil brankárovi súpera nejaké problémy. Loptu zachytil na čiare, lenže tá mu vypadla, v súboji s útočníkom rozhodca píska faul na brankára.
     
    12
    Po súboji v strede ihriska sú pri lopte domáci hráči, prechod po ľavej strane ihriska a následný faul, ktorý bude odmenený priamym kopom z cca 25 metrov.
     
    11
    Šanca v doterajšom zápase neprišla. Do útoku postupujú domáci hráči, ktorí opäť zlyhali na obrane, ktorá blokuje pokus do bezpečia.
     
    9
    Hra sa spomalila. Pri lopte sú už hostia, ktorí si s rozohrávkou dávajú načas a loptu zväčša držia na vlastnej polovici. Následný rýchly presun k súperovi bol zastaveným faulom.
     
    8
    Domáci hráči sa rozbiehajú. Opäť držia loptu na polovici súpera a hľadajú nejakú medzeru, ktorou by ohrozili bránu súpera. Centrovanú loptu do 16-tky pokrýva brankár.
     
    6
    Lazio sa snaží o nejaké šance a otvoriť tak skóre pred vlastnými fanúšikmi. Pár prihrávok na polovici súpera a opäť nejaké tlačenie pred veľkým vápnom. Na teraz zasahuje obrana.
     
    4
    Prvý aký taký útok domácich hráčov. Prechod z vlastnej polovice k súperovi, pár prihrávok pred 16-tkou a zakončenie, ktoré však mieri iba na brakára, ktorý úspešne zasahuje.
     
    3
    Budeme svedkami aj prvého rohového kopu. Lopta sa dostala pred malé vápno, tam však obrana domácich hráčov odrazila loptu a chcela sa pokúsiť o nejaký rýchly brejk. Ten však neprišiel.
     
    2
    Fenerbahce to skúša aj po pár sekundách, prihrávka na ľavej strane a následný center na pravú stranu ihriska, kde opäť úraduje obrana súpera.
     
    1
    Hostia sa v úvode zápasu dostávali k 16-tke súpera, tam však pomocou autových vhadzovaní sa iba priblížili k veľkému vápnu, lenže zakončenie neprišlo.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Marchetti – Radu, Cana, Ciani, Biava – Lulič, Ladesma, Hernanes – Ederson, Kozák, Candreva

    Fenerbahce SK: Demirel – Gönül, Yobo, Korkmaz, Ziegler – Raul Meireles, Sahim – Kuyt, Cristian Baroni, Erkin – Webó

    Rozhodca: Královec – Slysko, Wilczek.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri ďalšom z dielov podujatí druhej najvyššej ligy v Európe, ktorá nesie presný názov Európska liga. V tomto prenose si priblížime dvojicu tímov a to taliansky Lazio, resp. turecké Fenerbahce.

    V prvom zápase boli tí šťastnejší hráči Fenerbahchce, ktorí na domácom ihrisku zdolali taliansky tím 2:0 a naklonili sa tak k postupu do semifinále. Uvidíme, všetko je však otvorené a možnosť na postup je vždy. Hovorí o tom aj zápas Barcelony, ktorá prehrávala nad milánskym AC podobným výsledkom, ale katalánci na svojom ihrisku porazili súpera 4:0 čím rozhodli o postupe. To len tak napríklad. Lopta je guľatá, takže určité šance má aj taliansky tím. Ten na domácom ihrisku v tejto sezóne disponuje so štatistikou 11-3-2. Pričom priemerný počet gólov nad viac ako 2.5 je 70%.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:05.

    Tomáš Batiz

    Góly: 60. Lulič – 73. Erkin

    Karty:   72. Klose (LAZ) – 31. Ziegler (FEN)


    Lazio Rím: Marchetti – Radu, Cana, Ciani, Biava – Lulič, Ladesma, Hernanes – Ederson, Kozák, Candreva
    Fenerbahce SK: Demirel – Gönül, Yobo, Korkmaz, Ziegler – Raul Meireles, Sahim – Kuyt, Cristian Baroni, Erkin – Webó

    Rozhodca: Královec – Slysko, Wilczek