Kazaň – Chelsea 3:2 (kon.) | Lazio – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Bazilej – Tottenham 3:2 (4:1 po pen.)
Newcastle – Benfica 1:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:1 (0:0)
Fenerbahce SK
Štvrtok 11.04.2013, 21:05 • Stadio Olimpico (Rím) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia dnes by to bolo už z radov Európskej ligy všetko. Príjemný zvyšok večera Vám praje Tomáš Batiz. (23:00:15)
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil štvrťfinálový zápas Európskej ligy, v ktorom sa rozhodlo, že do ďalších bojov o titul majstra budú bojovať hráči Fenerbahce, ktorí si to zaistili hlavne po domácom zápase, kde Lazio zdolali 2:0 a na ihrisku súpera im postačí aj táto remíza 1:1.

    Zápas ako na hojdačke. Viac z hry však mali domáci hráči, ktorí neustále tlačili na bránu súpera. Gól prišiel až v druhom polčase, konkrétne keď v 60. minúte otváral gólový účet Lulič. O tom, že to dráma nebude rozhodol v 72. minúte Klose.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia pár sekúnd pred koncom zápasu postupujú do útoku. Vyzerá to tak, že je rozhodnuté.
     
    90+2
    Lazio sa ešte dostáva azda do poslednej šance. Lopta sa dostala na pravú stranu, odkiaľ prišiel center. Ten neskončil u žiadneho z domácich hráčov, následne sa z odrazenej lopty dostal do zakončenia jeden z domácich hráčov, ktorý z prvej páli vysoko nad.
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty.
     
    90
    Posledné sekundy patria domácim hráčom. Tí sú pri lopte aj teraz, keď po centri je hra opäť prerušená po faule na domáceho hráča.
     
    90
    Nedarilo sa ani na druhej strane, keď center, ktorý by som zaradil do radov obranných pokryl hráč Lazia. Ten sa hneď tlačil dopredu a zakončil z väčšej vzdialenosti. Tento pokus minul bránu.
     
    89
    Lazio sa dostáva však k lopte. Prechod po pravej strane bol zastavený faulom. Rýchla rozohrávka domácich hráčov, ktorí to prehnali a priam odovzdali loptu súperovi.
     
    88
    Vyzerá to tak, že z postupu sa bude tešiť Fenerbahce, ktoré v závere zápasu drží loptu na kopačkách.
     
    87
    Striedanie v tíme hostí. Odchádza Erkin, nastupuj Krasič.
     
    87
    Posledné tri minúty riadneho hracieho času. O nejaký zázrak sa snažia domáci hráči, ktorí aj teraz postupujú smerom k bráne súpera. Zakončenie spoza 16-tky však je príliš privysoké.
     
    86
    Brankár hostí si dáva s rozohrávkou načas. Až po niekoľkých sekundách vykopol loptu smerom k bráne súpera. Kombinujú domáci hráči na vlastnej polovici.
     
    85
    Hostia mali nejaký náznak na rýchly brejk, ale ten skončil na polovici. O niečo sa pokúsili hráči na domácej strane, ktorí taktiež zlyhali. Center zo spomínaného miesta ako to už býva z pravej strany končí za branou.
     
    84
    Po krátkom čase prišiel ďalší rohový kop z ľavej strany. Centrovaná lopta pred malé vápno nebola zakončená a odskočila mimo 16-tku. Obrana to následne posiela do bezpečia.
     
    83
    Ďalšia kombinácia Lazia. Začína sa to všetko na vlastnej polovici, keď zrazu dlhý center z pravej strany, ktorý by som povedal, že je taký nepochopiteľný. Našťastie loptu tečoval brankár. Rohový kop z ľavej strany.
     
    83
    Rohový kop je silnou stránkou domácich hráčov. Teraz však svoje perfektné štatistky z ligy nepremenili, keď loptu do bezpečia posielajú loptu obrancovia.
     
    82
    Lazio by si za posledné minúty zaslúžilo aspoň taký kozmetický gól. Ten skoro prišiel po tejto situácii, keď z pravej strany prišiel center, ktorý s veľkou námahou vyráža do bezpečia brankár.
     
    80
    Ďalšie striedanie, ktoré je na strane hostí. Ihrisko opúšťa Wébo, nastupuje Kaldirim.

    Tomáš Batiz

    Góly: 60. Lulič – 73. Erkin

    Karty:   72. Klose (LAZ) – 31. Ziegler (FEN)


    Lazio Rím: Marchetti – Radu, Cana, Ciani, Biava – Lulič, Ladesma, Hernanes – Ederson, Kozák, Candreva
    Fenerbahce SK: Demirel – Gönül, Yobo, Korkmaz, Ziegler – Raul Meireles, Sahim – Kuyt, Cristian Baroni, Erkin – Webó

    Rozhodca: Královec – Slysko, Wilczek