Sociedad – Malaga 4:2 (kon.) | Real Madrid – Levante 5:1 (kon.) | La Coruña – Zaragoza 3:2 (kon.)
Barcelona – Mallorca 5:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:2 (3:1)
Malaga CF
Sobota 06.04.2013, 16:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Vážení športoví priatelia, dovoľte, aby som Vás privítal pri online textovom prenose zápasu najvyššej španielskej ligy, v ktorom sa v rámci 30. kola stretnú dva tímy praktikujúce ofenzívny futbal, a to Real Sociedad a Malaga FC. Oba celky sú dokonca tabuľkovými susedmi, ktorí bojujú o účasť v Lige Majstrov. Máme sa teda na čo tešiť, podľa predpokladov to má byť zápas ako remeň.
     
    Real Sociedad je azda najpríjemnejším prekvapením doterajšieho priebehu. Nachádza sa totiž na 4. mieste, ktoré zaručuje účasť v kvalifikácii budúcoročnej edície Ligy Majstrov. V 29 zápasoch získali domáci 48 bodov, za trinásť plných bodových ziskov, deväť remíz a sedem prehier. Forma domáceho celku je dobrá. Hráči Realu Sociedad totiž bodovali v posledných piatich zápasoch. Tri krát si pripísali tri body a dva krát po jednom. V minulom kole sa predstavili domáci na ihrisku Espanyolu Barcelona, kde dokázali získať bod po remíze 2:2. V poslednom domácom zápase zmietli Valladolid, ktorý vyprevadili výsledkom 4:1. Od svojho dnešného súpera sa budú chcieť v tabuľke odpútať domáci na väčší bodový zisk a tak potrebujú vyhrať. V prospech domácich hovorí aj to, že hostia hrali počas týždňa náročný duel Ligy Majstrov proti Borussii Dortmund, ktorý ich určite stál fyzické aj psychické sily.
     
    Malaga FC sa nachádza na 5. mieste, je teda tabuľkovým susedom svojho súpera, stráca naňho len spomínaný bodík. Doteraz teda získali zverenci Manuela Pellegriniho 47 bodov, za trinásť víťazstiev, osem patových výsledkov a osem prehier. Forma hostí nie je úplne ideálna. Hostia bodovali v posledných piatich zápasoch len tri krát, na plno len raz. Dva krát dokonca prehrali, čo sa domácemu celku nestalo. V minulom kole však triumfovali hostia na ihrisku Vallecana 3:1 a tento výsledok budú chcieť určte potvrdiť aj v tomto zápase. V prípade výhry sa môžu dostať práve pred svojho súpera.
     
    Zápas povedie hlavný rozhodca Alberto Undiano , ktorému budú ako čiarový pomáhať Raúl Cabañero a Victoriano Díaz. Štvrtým rozhodcom bude Iker Berjano.
     
    Stávkové kancelárie favorizujú domáci Real Sociedad, na ktorého víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 1,70. Na remízu je kurz 3,5. Ak by ste verili hosťom, počítajte s kurzom pohybujúcim sa okolo 4,8.

    Náš tip : 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Markel, De la Bella, Carlos Martínez, ñigo Martínez, Illarra, Bergara, Griezmann, Zurutuza, Vela, Agirretxe

    Málaga CF: Kameni – Sergio Sánchez, Lugano, Welligton, Antunes, Ignacio Camacho, Iturra, Morales, Portillo, Fernandéz, Santa Cruz

    Rozhodca: Undiano – Cabañero, Díaz.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci, ktorí sa okamžite snažili zaútočiť. Obrana hostí ich však s loptou vytlačila až na vlastnú plovicu.
     
    1
    Na ľavom krídle sa faulom previnil Fernandéz, loptu tak späť do svojej moci dostali domáci hráči, ktorí začínajú akciu od stopérov.
     
    2
    Tentoraz bol faulovaný práve predchádzajúci viník Fernandéz. Hostia majú k dispozícii sľubný priamy kop...
     
    3
    ... center bol veľmi nepresný, preletel cez pokutové územia a dostal sa do moci domácich futbalistov.
     
    4
    Sanchéz svojim nákopom nenašiel žiadneho svojho spoluhráča. Dopredu sa však nedostali ani domáci a loptu má opäť na kopačkách pravý obránca hostí Sergio Sanchéz.
     
    5
    Morales bol v útočnom snažení odzbrojený od lopty, tú domáci odkopli na súperovu polovicu. Hostia tak začnú svoju akciu opäť do sformovanej obrany.
     
    6
    Rohový kop pre hostí, vôbec prvý v zápase...
     
    6
    ... z rohu neprišlo pre domácu bránu žiadne nebezpečenstvo. Domáci futbalisti sa však do útoku nedostali, lebo loptu opäť odkopli len hráčom hostí.
     
    7
    Domáci boli vpredu, kde bojoval najmä Griezmann, lopta sa však dostala mimo hracej plochy a aut rozohrá obranca Sanchéz.
     
    8
    Kameni teraz svojim odkopom vystrašil všetkých fanúšikov Malagy. Brankár hostí totiž len trafil atakujúceho hráča súpera, od ktorého sa lopta našťastie pre hostí odrazila len mimo brány.
     
    9
    Menšie zdravotné problémy mal Camacho, ktorý ostal ležať pred šesnástkou svojho tímu. Zdá sa však, že tento hráč bude nakoniec v poriadku a schopný pokračovať v hre.
     
    10
    V prvých desiatich minútach sledujeme zápas plný nepresností a nepodarených akcií. Viac z hry majú predsa len hostia.
     
    11
    Kameni akoby chcel teraz dokumentovať, že po predchádzajúcom zaváhaní nestratil na sebavedomí. Dovolil si totiž kľučku na atakujúceho súpera. V pokračovaní akcie sa v strede poľa uvoľnil Morales, ktorý následne aj vystrelil. Strela bola zrazená a pri lopte sú domáci.
     
    12
    Lotpa je až pri brankárovi Bravovi, ktorý ju pravdepodobne nakopne dopredu. Zo strany domácich sme zatiaľ nevideli ani dlhší pobyt na súperovej polovici s loptou na kopačkách.
     
    13
    Do brejku sa hnal domáci krídelník Carlos Vela, no výbornou defenzívnou prácou ho dokázala zakrižovať stopér Welligton. Šanca tak z toho nebola.
     
    14
    Domáci zatiaľ ukazujú, že majú pevnú obranu a hostia sa cez ňu budú presadzovať len ťažko, no smerom dopredu to je z domácej strany veľmi chabé. Nič extra to nie je ani na druhej strane, no Malaga sa aspoň snaží o útočenie.
     
    16
    Stále pokračujeme v hre zo začiatku stretnutia. Kombinácie a útočné akcie oboch tímov sú veľmi nepresné a nesúrodé. Na prvú vážnejšiu šancu zápasu tak stále čakáme.
     
    17
    Na svoje plecia to chcel teraz zobrať Carlos Vela, ktorý na pravej strane tancoval s obrancami hostí, no tí mu nedovolili nič nebezpečné pre svoju bránu vymyslieť. K lopte sa napokon dostali hostia, kedže si Mexičan pomohol faulom.
     
    18
    Predsa sne sa dočkali prvej vážnejšie situácie, ktorá sa odohrala pred bránou hostí. V zaujímavej pozícii strieľal Zurutuza, no jeho strelu zrazili brániaci hráči na rohový kop.
     
    19
    Po tom, čo domáci rozohrali roh na krátko bol faulovaný Vela. Pre zemnu tak budú zahrávať priamy kop...
     
    19
    Rýchlo rozohraný priamy kop doletel len na prvú tyč, kde loptu so stojickým pokojom ukoristil Kameni.
     
    20
    Domáci sa v posledných dvoch, troch minútkach začali tlačiť pred bránu hostí. Takýto jav vidíme vôbec po prvý krát v tomto zápase.
     
    20
    Domáci teraz priam zvierajú Malagu pred vlastným pokutovým územím. Po strele domácej hviezdy Griemanna už mohlo byť 1:0, no lopta nakoniec orazítkovala len brvno hosťujúcej brány...
     
    21
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domáci sa nakoniec predsa len dočkali a svoj obrovský tlak zakončili zaslúženou odmenou. Po spomínanom brvne Griezmanna sa rozohrával rohový kop, ktorý bol kopnutý na zadnú tyč, kde smoliar Griezmann opäť trafil len tyč. Našťastie pre domáci tím sa však lopta odrazila späť na malé vápno, kde bol pripravený CARLOS VELA, ktorému už zakončenie do odkrytej brány problém nerobilo.
     
    22
    Tlak pokračuje aj po strelení úvodného zásahu. Domáci sa v úvodných 17 minútach nedostali prakticky k ničomu v ofenzívnom priestore, no teraz svojho súpera napúšťajú ani k lopte.
     
    24
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domáci sa dostávajú takmer okamžite po prvom presnom zásahu do vedenia 2:0 ! Presadiť sa dokázal naozaj sviatočný strelec, pravý obranca DE LA BELLA, ktorý sa predviedol nádhernou umiestnenou ranou, na ktorú bol Kameni krátky.
     
    26
    Po tom, čo hostia dva krát inkasovali v priebehu pár minút je rad na nich. Momentálne sa snažia o obliehanie Bravovej brány, všetko je to však v bezpečnej vzdialenosti od domáce brány.
     
    27
    Kombinovania a tlak hostí, ako sa to teda dá tak nazvať, je veľmi neproduktívny. Obrana domácich pôsobí veľmi isto a kompaktne a všetky útočné nájazdy hostí odvracia s prehľadom.
     
    27
    Center na zadnú tyč stiahol zo vzduchu do svojich rúk Bravo s úplným kľudom a prehľadom.
     
    28
    O aktivitu pred druhou bránou sa snaží najmä dvojica Vela a Griezmann, ktorý sú najväčšou hrozbou pre obranu Malagy.
     
    30
    Opäť nedokázali z ofenzívnej akcii po ľavom krídle hostia nič vyťažiť. Zúfalo sa tam síce snažil presadiť Morales, no nedokázal to.
     
    30
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Na druhej strane domáci sú so svojimi útokmi veľmi efektívny. Opäť v tom mal prsty jeden z domácej hviezdnej dvojice. Po peknom individuálnom prieniku sa dokázal presadiť GRIEZMANN, ktorý po tretí krát v zápase prekonal Kameniho. S Malagou to veru nevyzerá dobre.
     
    31
    Prvé striedanie vidíme už v prvom polčase a vykonať ho musel domáci tréner. Ihrisko opúšťa Zurutuza, ktorého nahradil Pardo.
     
    32
    Hra je momentálne pokojná. Hostia kombinujú okolo poliacej čiary a vyčkávajú. S touto hrou sa však za daného stavu príliš nepresadia.
     
    33
    Zakončiť sa snažil Portillio, no domáci brankár Brávo ostáva stále bez vážnejšieho zákroku.
     
    35
    Presadiť sa v ofenzíve nedokázali ani domáci, teraz zapracovala obrana hostí výborne. Domácim však jeden skazený útok, pri pohľade na stav zápasu, náladu nezhorší.
     
    36
    Opäť raz píšem, že Malaga je pri lopte, no jej hra je vez akejkoľvek myšlienky, či prekvapujúcej individuálnej akcii. Hostia si tak len bezducho posúvajú loptu a domáci s prehľadom čakajú na rýchly brejk.
     
    36
    Zo stredu ihrisku sa teraz hostia presunuli na ľavé krídlo, kde to skúšajú krátkymi prihrávkami. Tento recept však na dobre organizovanú obranu domáceho celku absolútne nezaberá.
     
    37
    Hostia si akoby povedali, nejde nám to po zemi, skúsme zo vzduchom, no nepresadili sa ani vzduchom. Center do pokutového územia si v pohode postrážil Bravo.
     
    39
    Na druhej strane sa snažil obrane hostí zatopiť Vela, no lopta sa dostal až za čiaru a odkopávať od brány môže Kameni.
     
    40
    Musím vyzdvihnúť domáceho útočníka Griezmanna, ktorý je nielenže nebezpečný smerom dopredu, no teraz nám ukázal, že cudzia mu nie je ani práca smerom dozadu. Ak bude Francúz podávať takéto výkony stále, čo sa mu po väčšinu ročníka darí, určite neunikne pozornosti nejedného popredného tímu.
     
    41
    Oba tímy, akoby už čakali na polčasový hvizd. Domáci sa už kam ponáhľať nemajú a hostia sa zas nevedia presadiť cez domácu defenzívu.
     
    43
    Málaga dala gól! Hosťom sa predsa len podarilo pred polčasom upraviť stav stretnutia a v druhom polčase tak zvýšiť svoje šance na úspech. Treba však povedať, že tento zásah prišiel z čista – jasna. K odrazenej lopte sa dostal MORALES, ktorý prízemnou strelou prekvapil domáceho brankára Brava, ktorý si navyše loptu nešťastne zrazil do vlastnej svätyne.
     
    44
    Domáci chceli na presný zásah hostí odpovedať rovnakou mincou. V sľubnej pozícii už bol Griezmann, no jeho akcia nemohla pokračovať. Pískal sa totiž ofsajd.
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Hostia sa ešte dostali k lopte na súperovej polovici, kde začali opäť kombinovať, no rozhodca už odpískal koniec.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas duelu medzi Realom Sociedad a Malagou. Zápas sa nám rozbiehal pomaly, do 20. minúty sme nevideli prakticky nič zaujímave, no domácim sa potom v priebehu pár minút podarilo tri krát prekonať Kameniho. Presadiť sa dokázali Vela, De la Bella a Griezmann. Hosťom sa vôbec nedarilo, narážali na pozornú obranu domáceho celku, no napriek tomu dokázali v závere polčasu vykresať šancu na úspech v tomto zápase. Z ničoho nič sa totiž presadil Morales. Ako sa bude tento zápas vyvíjať po prestávke sa spolu dozvieme už o pár minút.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Podarí sa v druhom polčas hosťom zabojovať a aspoň vyrovnať ?
     
    46
    Hostia nasadili na domácich futbalistov vysoké napádanie a snažia sa rýchlo pristupovať k hráčovi s loptou a nútiť tak domácich ku chybám.
     
    47
    Domáca obrana je však postavená na pevnom základe. Navyše domáci majú fantastické brejky, ktorými budú hroziť hosťom aj v druhom polčase.
     
    48
    Do zakončenia sa snažil dostať Santa Cruz, no proti veľkej presile domácich sa nedokázal presadiť. Mal to nesmierne ťažké.
     
    48
    Prenikajúceho Carlosa Vealu nedovolene zastavil Antunes, za čo bol potrestaný žltou kartou z rúk rozhodcu,
     
    49
    Obraz hry sa od prvého polčasu nezmenil. Malaga je aktívnejšia, kombinuje na súperovej polovici, no naráža na skvele organizovanú obranu,
     
    49
    Akcia domáceho tímu bola zastavené rozhodcom. V ofsajde sa totiž nachádzal Martinéz.
     
    50
    Domáci útočník Agirretxe, ktorý nie je v dnešnom zápase príliš vidieť, teraz vybojoval rohový kop...
     
    51
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Z rohového kopu sa dokázali domáci presadiť ! Peknou hlavičkou sa dokázal presadiť INIGO MARTINÉZ, ktorý bol pred bránou úplne voľný.
     
    53
    Real Sociedad kontroluje priebeh zápasu. Na Malage je vidieť, že jej kľúčoví hráči sú šetrení na zápas proti Dortmundu, ktorý ich čaká cez týždeň.
     
    54
    Santa Cruz je na horte útoku úplne stratený, nedostáva na špicu lopty a tak sa snaží pomáhať pri tvorbe útoku, tým, že sa sťahuje po lopty do zálohy. No proti obrane domácich to nie je nič platné.
     
    55
    Spomínaný Santa Cruz teraz vystrelil a po zrazenej strele bude nasledovať roh pre hostí...
     
    55
    ... s rohovým kopom si domáca obrana poradila absolútne v pohode.
     
    56
    Žltá karta aj na domácej strane. Faulom za hranicou únosnosti sa previnil strelec zásahu na 3:0, De la Bella.
     
    57
    Na center si teraz naskočil stopér a kapitán hostí Welligton. V dobrej pozícii, na zadnej žrdi sa však presadiť nedokázal. Škoda pre hostí !
     
    58
    Striedanie v tíme Malagy. Ihrisko opustil Portollo, na ktorého miesto vybehol čerstvý Duda.
     
    59
    Aktívnejší sú opäť hostia, no ich kombinácie pred šesnástkou sú neplodné.
     
    59
    Ďalšia žltá karta pre futbalistu domáceho celku. Za pár štipľavých poznámok na adresu hlavného rozhodcu bol potrestaný Pardo.
     
    60
    Penaltu si v pokutovom území hostí snažil vybojovať Fernandéz. Rozhodca mu však neskočil na špek a ukazuje mu, aby pokračoval v hre.
     
    61
    Hostia si dokázali vybojovať nebezpečný priamy kop...
     
    61
    ... s centrom Dudu si však Bravo bez problémov poradil.
     
    64
    Striedanie v tíme Malagy. Ihrisko opúšťa strelec jediného zásahu hostí Morales, ktorého nahradil Lucas Piazon – kmeňový hráč FC Chelsea.
     
    64
    Hostia sa stále snažia tvoriť a tlačiť, no do stopercentnej tutovky sa dostať nevedia.
     
    65
    Už to mohlo byť 5:1 ! Vela strieľal z vnútra pokutového územia, no orazítkoval len tyč.Kameniho brány.
     
    66
    Práve spomínaný Carlos Vela odchádza z ihriska. Na jeho miesto vybehol Estrada.
     
    69
    Striedajúci Estrada sa okamžite zapojil do útoku. Jeho center však odvracia pozorná obrana hostí.
     
    70
    Na druhej strane sa snažili niečo vymyslieť striedajúci hráči Duda a Piazon. Lopta sa však nakoniec dostala až ku brankárovi Bravovi.
     
    70
    Málaga dala gól! Zápas plodný na presné zásahy pokračuje. Teraz sme videli už celkovo šiesty, druhý do domácej svätyne. Na letiaci center si na zadnej tyči počkal ROQUE SANTA CRUZ, ktorý vyskočil vyššie ako brániaci De la Bella a peknou umiestnenou hlavičkou prekonal Brava.
     
    72
    Zbytočnú žltú kartu si vyslúžil hosťujúci Sebastian Fernandéz, ktorý si vyšliapol na rozohrávajúceho Martinéza.
     
    74
    Malaga sa snaží pokračovať v aktívnej hre, no domáca obrana je veľmi pozorná. Komplikácie už v závere zápasu nechce v žiadnom prípade pripustiť.
     
    75
    Posledné striedanie na strane hosťujúceho tímu. Ihrisko opustil Camacho. ktorého na záverečnú štvrťhodinku nahradil Baptista.
     
    76
    Baptista sa okamžite po svojom príchode zapojil do útočenia. Prihrávkou na ľavom krídle našiel Santa Cruza, toho však obrana domácich odzbrojila. Pri lopte sú stále hostia, ktorí sú v tlaku.
     
    77
    Na druhej strane sa centrom prezentoval Pardo. Loptu letiacu do pokutového územia však brankár Kameni s prehľadom ukryl do svojich rúk.
     
    78
    Santa Cruz s Baptistom opäť kombinovali a opäť boli výborne odstavený. Domáca obrana odkopla loptu na autové vhadzovanie.
     
    79
    Aut sa rozhodol Antunes poslať až do pokutového územia, kde si však domáci obrancovia dokázali poradiť a loptu poslať do bezpečia.
     
    80
    Hra sa po útočnom faule domácich opäť presunie na druhú stranu.
     
    81
    Baptista je po svojom príchode veľmi aktívny. Potvrdil to aj pokusom o strelu, ktorá mu však vôbec nesadla a lopta skončila vysoko nad.
     
    82
    O strelu sa na druhej strane pokúsil aj Griezmann, ktorý sa v druhom polčase troška stratil. Jeho strela však dopadla podobne ako v predchádzajúcej situácii na opačnom konci ihriska.
     
    83
    Hosťom nemožno uprieť snahu o ofenzívnu aktivitu, no tá končí väčšinou na pozornej domácej obrane. Vo vzduchu sa teraz previnil voči futbalovým pravidlám Santa Cruz. Domáci tak budú rozohrávať.
     
    85
    Asi najlepší domáci futbalista v dnešnom zápase Griezmann opúšťa ihrisko. Do záveru zápasu naskočil Ifran.
     
    86
    Pardo a Estrada dokázali vybojovať rohový kop pre svoj tím...
     
    87
    Center z rohového kopu skončil len v rukaviciach Kameniho, ktorý posielala svojich spoluhráčov okamžite vpred.
     
    89
    Real Sociedad už chce tento zápas dohrať v pokoji a snaží sa zbierať cenné sekundičky na polovici súpera.
     
    90
    Hlavný rozhodca Alberto Undiano Mllenco, ktorého slovenskí fanúšikovia určite poznajú z pamätného kvalifikačného zápasu v Poľsku, v ktorom sme si vybojovali postup na Majstrovstvá sveta, nadstavil k tomuto stretnutiu ešte 3 minútky.
     
    90+1
    Malaga sa nevie dostať do šance. V tomto zápase už svedkami presného zásahu podľa môjho názoru nebudeme.
     
    90+3
    Zápas sa dohráva na polovici domáceho Sociedadu.
     
    90+3
    Baptistov center stiahol do svojho náručia Bravo. To bolo pravdepodobne to posledné, čo sme dnes videli.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas o 4. miesto tabuľky sa tak skončil víťazstvom domácich, čo znamená, že oni majú pred Malagou šesť bodový náskok. V budúcom roku si teda Real Sociedad pravdepodobne zahrá v kvalifikácii Ligy Majstorv. Ja sa s Vami lúčim, pretože sa rýchlo presúvam na súboj Juventus Turín – Pescara, ktorým Vás budem taktiež sprevádzať. Zatiaľ sa majte. (17:54:06)

    Michal Bakoš

    Góly: 21. Vela, 24. Bella, 30. Griezmann, 51. Martinéz – 43. Morales, 70. Cruz

    Karty:   56. Bella (RSS), 59. Pardo (RSS) – 48. Antunes (MLG), 72. Fernandéz (MLG)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Markel, De la Bella, Carlos Martínez, Iñigo Martínez, Illarramendi, Bergara, Griezmann, Zurutuza, Vela, Agirretxe
    Malaga CF: Kameni – Sergio Sánchez, Lugano, Welligton, Antunes, Ignacio Camacho, Iturra, Morales, Portillo, Fernandéz, Santa Cruz

    Rozhodca: Undiano – Cabañero, Díaz