Valladolid – Osasuna 1:3 (kon.) | Mallorca – La Coruña 2:3 (kon.) | Espanyol – Sociedad 2:2 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
2:3 (1:1)
Deportivo La Coruña
Nedeľa 31.03.2013, 17:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Moje meno je Tomáš Batiz a pre dnešok sa s vami lúčim. Verím, že si na náš portál ešte nájdete cestu v nasledujúcich hodinách, alebo dňoch. Prajem pekný zvyšok večera. (18:51:58)
     
    Práve sa nám skončil zápas medzi Mallorcou a La Corunou výsledkom 2:3. Veľmi dobrý zápas pre oko diváka. Fanúšikovia mohli vedieť viacero dobrých šancí, prechodov do útokov, alebo i obranných zákrokov. V druhom polčase už rozhodli iba maličkosti, keď hostia dokázali využiť chyby v zadných radoch súpera a dvoma gólmi si zaistili vedenia. V závere stretnutia prišla iba kozmetická úprava v podaní striedajúceho Nsueho.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V posledných sekundách zápasu sú stále pri chuti domáci hráči, ich ďalšia akcia však končí ofsajdom.
     
    90+2
    Domáci hráči sú v posledných sekundách zápasu natlačený v útoku snažia sa zakončovať z každej pozície ako aj tentokrát, ich pokus zablokovala obrana.
     
    90+1
    Nepríjemný center domácich z pravej strany, lopta preletela nebezpečne pred malým vápnom, následne však prešla čiarou a bude sa odkopávať od brány.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Hostia postupujú do útoku aj v týchto sekundách, ich dva pokusy zablokovala obrana súpera.
     
    90
    V záverečných sekundách sa snažia hostia udržať loptu na kopačkách, v týchto sekundách však iba odkopávajú do bezpečia na súperovu polovicu.
     
    89
    Odkop od brány hostí.
     
    88
    V záverečných sekundách prichádza ešte striedanie na strane hostí. Ihrisko opúšťa Valeron, nastupuje Castro.
     
    87
    Mallorca dala gól! Záver stretnutia je ešte gólový a Mallorca sa bude chcieť pokúsiť o ten akýsi zázrak a vyrovnať dnešný zápas. Centrovaná lopta z pravej strany sa párkrát odrazila pred malým vápnom, následne sa najlepšie zorientoval striedajúci EMILIO NSUE, ktorý z voleja prekonal brankára.
     
    86
    Rohový kop z ľavej strany odrazila obrana, k následným dvom dorážkam sa dostali domáci hráči, ale obrana odolala.
     
    86
    Pomaly sa blížime k záveru zápasu, pri lopte aktuálne domáci hráči, ktorí sa pokúsili o center z pravej strany, ale ten prerušil na roh obranca.
     
    81
    Pomaly ale iste sa blížime k záveru dnešného zápasu, pri útočnej chuti aktuálne domáci hráči, ktorí sa snažia dostať k hranici 16-tky.
     
    80
    Striedanie v tíme hostí. Ihrisko opúšťa autor tretieho gólu Riki, na ihrisko nastupuje Oliveira.
     
    78
    Domácich hráčov možno poteší fakt, že na futbalovom štadióne sa oteplilo o jeden stupeň, čiže teplota sa vyšplhala až na 2°C.
     
    77
    Striedanie v tíme domácich. Ihrisko opúšťa Sissone nastupuje Marquez.
     
    77
    Hostia sa snažili dostať k bráne súpera, viac prihrávok bolo zavŕšené strelou, ktorá minula bránu.
     
    76
    Uvidíme ako tento zápas dopadne. Ja si myslím, že karty sú už rozdané a zápas sa môže iba kozmeticky upraviť, o víťazovi je predbežne už rozhodnuté. Pokračujeme útokom hostí.
     
    76
    Po chvíli sme svedkami ďalšieho útoku domácich. Tentokrát sa už hráči dostali do okolia 16-tky, lenže po centri z ľavej strany sa lopta odráža od obrancu do bezpečia.
     
    75
    Pri útočnej fazóne boli hostia, tí sa snažili nejak dostať pred 16-tku súpera, ale v konečnom dôsledku je z toho iba protiútok domácich hráčov. Ani tým to nevyšlo najlepšie!
     
    74
    Striedanie prichádza aj v tíme hostí. Ihrisko opúšťa Gama a nastupuje Salomao.
     
    73
    Toto vyzerá na dlhšie prerušenie hry, keď na trávniku odstal ležať hráč hostí!
     
    73
    Loptu si teraz držia v kombinácii domáci hráči, tí sa zo stredu prezentovali centrom do veľkého vápna, ktoré však v pohode pokryl brankár Aranzubia.
     
    71
    Dlhšie bola hra taká spomalená, resp. sa čakalo na rozohrávky od brány. V týchto sekundách sú však pri útoku hostia, ktorí napádajú 16-tku súpera, lenže zakončenie neprichádza.
     
    68
    Po nevyužitých šanciach sa do útoku tlačí aj náprotivok. Hostia sa snažili stredom dostať k 16-tke, lenže prihrávka za obranu bola ofsajdom pre útočníka.
     
    67
    Priamy kop vybojoval v týchto sekundách iba rohový kop, po tom ako pokus nastrelil iba obrancu.
     
    66
    Nepríjemný faul po tom ako sa lopta vrátila späť pred 16-tku. Mallorca bude zahrávať priamy kop z cca 18 metrov.
     
    66
    Tlak domácich pokračuje, nastrelený obranca poslal loptu na roh. Z následného centru domáceho tímu nie je nič veľké, poteší však fakt, že pri lopte ostávajú domáci hráči.
     
    65
    Po dlhšom čase sa do útoku dostavajú aj hráči domáceho tímu. Tí veľmi elegantne prešli popri ľavej čiary, dokázali sa odpútať od dvojice obrancov, ale vzápätí ten tretí už v sklze prerušil hru.
     
    65
    Rohový kop z pravej strany skončil v 16-tke, tam však prišla len taká ľahká hlavička rovno do náručia v podaní súpera.
     
    65
    Opäť je tu útok hostí! Loptu si menia dvaja spoluhráči na pravej strane, snažia sa aj o center, ktorý prišiel, lenže lopta skončila na obrane, nasledovať bude rohový kop.
     
    64
    Stále pokračujeme kombináciou hostí, tí postupujú do útoku aj teraz po tom ako zachytili loptu v strede ihriska, pár prihrávok k 16-tke a zakončenie na stred brány, ktoré pokryl brankár.
     
    64
    Dobrá šanca aj na druhej strane, dlhá prihrávka za obranu, kde už šiel do zakončenia Riki, ešte pred ním však mal loptu v náručí brankár.
     
    63
    Tentokrát sú pri lopte domáci hráči, tí za pomoci pár prihrávok sa dostali na ľavú časť ihriska, odkiaľ vyslali center pred bránu, kde bol už pozorný brankár.
     
    60
    La Coruña dala gól! Myslím si, že je rozhodnuté. Hostia pridávajú v druhom polčase už druhý gól po tom ako si držali väčší optický tlak nad súperom. Viacero prihrávok do 16-tky súpera, center do veľkého vápna a hlavička IVÁNA RIKIHO, ktorý nasmeroval loptu do brány.
     
    58
    Dobre vyzerajú kombinácia hostí! Veľa prihrávok však dovŕšilo prihrávky do behu, na ktorej bol však postavenie hráča v ofsajde.
     
    58
    Kombinácia hostí na súperovej polovici. Viacero prihrávok v strede za pomoci pravej strany, stále sú však pri lopte hostia.
     
    57
    Dvojité striedanie v tíme domácich, uvidíme či zaručí aspoň vyrovnanie. Z ihriska odchádzajú Victor a Martí, nastupujú Nsue a Hamed.
     
    55
    Uvidíme ako tento zápas nakoniec dopadne, v týchto sekundách je nad slnko jasné, že do útoku idú hráči hostí. Ich útok skončil tesne pred 16-tkou, kde úraduje dobre zorientovaná obrana.
     
    54
    Znovu začíname akciu zo strany hostí. Tí pomoci pár prihrávok postupujú do útoku. Po kraji prichádza menšia kombináciu, ktorú vyčítal obranca. Hra je prerušená.
     
    54
    V posledných sekundách sa hrá tak povediac vyrovnaný futbal, zo strany na stranu a lopta sa drží hlavne v strede ihriska.
     
    52
    Odkop od brány hostí skončil tesne za polovicou, lopta sa však nejak odrazila na pravú stranu, odkiaľ prichádza prízemný center do 16-tky.
     
    52
    Zakončenie však po pár sekundách aj prišlo, lenže po viacerých prihrávkach tá finálne smerovala do ofsajdu.
     
    51
    Stále sú pri lopte domáci hráči, tí teraz tak povediac ako hádzanári krúžia okolo 16-tky, ale do zakončenia sa nejak nevedia dostať.
     
    50
    Uvidíme ako sa tento zápas nakoniec skončí. Na teraz sme videli odkop od brány hostí, následne však lopta končí u domácich hráčov, ktorí budú zakladať útok.
     
    48
    La Coruña dala gól! Krátko po začatí druhého polčasu idú hráči La Corune do vedenia 1:2, po tom ako využili možnosť priameho kopu z pravej strany, lopta sa v 16-tke dva či tri krát nadvihla, ale posledné slovo mal z voleja CARLOS MARCHENA.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 18:05.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo zápasu medzi Mallorcou a La Corunou výsledkom 1:1. Prvý polčas by sa dal rozdeliť na dve časti. Úvod patril jasne domácim hráčom, ktorí mali viacero šancí, ktoré zavŕšili aj gólom v 27. minúte. Druhá časť však patrila La Corune, ktorá nepodľahla psychike a po dlhšom tlaku sa taktiež dočkala gólu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu sú pri lopte na vlastnej polovice domáci hráči, tí sa pokúsili ešte o nejaký center dopredu, ale rozhodca ukončil prvý polčas.
     
    45
    Nastavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Nechýbalo veľmi veľa! Pokus Santosa z priameho kopu preletel len tesne pravý horný hor brány.
     
    44
    Záverečné sekundy budú ešte pre hostí krušné! Marchena dostáva žltú kartu po faule pred 16-tkou!
     
    44
    Záverečné sekundy zápasu, alebo môžme to nazvať aj minútou riadneho hracieho času. Do útoku sa dostávali domáci hráči, ale tí taktiež neuspeli.
     
    43
    Ďalší center, tento je už z vlastnej polovice domácich. Aj tento pokus o otočenie hry z pravej strany na ľavú končí neúspešne.
     
    43
    Lopta sa strieda v strede ihriska po takých mikrosúbojoch na oboch stranách. Viacero hlavičkových súbojov však vo finálnej fáze skončilo lepšie pre domácich, ktorí dokázali vycentrovať, ale toto nespôsobilo žiadne ohrozenie.
     
    42
    Hra začala mať svoje tempo až ku koncu 42. minúty pri lopte hostia.
     
    42
    Stále sa nám nehrá!
     
    41
    Tak toto vyzerá na dlhšie prerušenie hry. Na trávniku po súboji ostáva ležať Aguilar, ktorý zrejme zle došliapol.
     
    40
    Posledných päť minút do konca prvého polčasu. Domáci hráči zahrávajú rohový kop, po ktorom sa však bude rozohrávať od brány súper, keď hlavička Alfara minula bránu.
     
    39
    Tak toto bolo naozaj nebezpečný zákrok v podaní obrancu hostí. Do veľkého vápna veľkou agresivitou prenikol Santos, ten si hodil loptu v čom ho následne fauloval obranca. Môj názor je jednoznačný – pokutový kop. Rozhodca však ukazuje na päťku, rozohrávať bude brankár.
     
    38
    Po dlhšom čase vidíme nejaký útok aj na strane domáceho tímu. Ten vznikol po nepresnosti súpera, pár prihrávok na ľavej strane a následný center po výške. Áno aj takto nejak sa môže stať, že útočník je v ofsajde.
     
    37
    Mallorca bude mať možnosť štandardnej situácie, ale tá určite nespôsobí nejaké väčšie vrásky na tvári brankárovi, keďže rozohrávajú na vlastnej polovici.
     
    37
    Aj teraz sú pri lopte hostia. Tí síce kombinujú na polovici súpera, ale dostali sa aj k súperovi, lenže ten sa stále snaží dobre brániť.
     
    36
    Súper, resp. hostia sa po pár prihrávkach a súperovej polovici dostávajú do veľkého vápna. Tentokrát to tak povediac prekombinovali, keď to skúsili v štýle Barcelony, lenže finálnu prihrávku na jeden dotyk zachytil brankár.
     
    35
    Pozrime sa aj na útok domácich hráčov, ktorí sa o niečo takéto postarali po dosť dlhšom čase. Ani tento rýchly brejk ak by som to tak mohol nazvať skončil veľmi rýchlo, keď propagačná strela minula bránu.
     
    34
    Chutí a chutí! Dlhší čas už kombinujú hráči hostí, tí sa snažia nájsť nejakú štrbinu v obrane súpera a nejakou loptou poza obranu prekĺznuť k ďalšiemu gólu.
     
    34
    Opäť rozohrávajú na vlastnej polovici hostia, tí pomaly sa presúvajú do útoku, po pravej strane, kde sa chceli aj za pomocou centru dostať do veľkého vápna, prvý pokus však odrazený obranou.
     
    33
    Povedal by som, že La Coruna sa za posledné sekundy dostáva čoraz viac do šancí, vidno že im futbal začal chutiť a gól ich iba nabudil.
     
    33
    Pozrime sa aj na tieto súboji v strede pola, viackrát sa bojovalo o loptu v hlavičkových súbojoch, lepšie to však skončilo pre hostí, ktorí postupujú do útoku.
     
    31
    Nepríjemný faul v podaní Martího, ktorý fauloval niečo pred 16-tkou.
     
    31
    Ani rohový kop na teraz nevyužili hostia. Centrovaná lopta skončila na hlavne jedného z hráčov hostí, ktorý však mieri vysoko nad.
     
    30
    Uvidíme ako sa tento zápas vyvinie. Na teraz zahrávajú z vlastnej polovice štandardnú situáciu hráči hostí, ktorí sa po tomto kope dostali k bráne súpera, navyše budú zahrávať aj rohový kop.
     
    27
    La Coruña dala gól! Je vyrovnané, opäť pokračuje v podstate od začiatku. Ako som spomínal po góle mali viac z hry hostia, ktorí kombinovali a držali loptu, po pár sekundách prenikol do 16-tky MANUEL SÍLVIO, ktorý sa nemýlil.
     
    26
    Domáci mali možnosť štandardnej situácie, tá však bola iba pár metrov za polovicou, následný center z pravej strany neohrozil bránu súpera.
     
    25
    Posledné držanie lopty stále patrí hosťom, tí sú pri lopte aj v týchto sekundách, keď sa snažia niečo vymyslieť pri autovej čiare.
     
    24
    Po góle sa snažia hostia vyrovnať. Posledné minúty držia loptu na kopačkách a pomaly sa dostávajú aj do zakončení. Tento pokus z pravej strany však s prehľadom chytil brankár.
     
    23
    Hostia ostávajú stále pri lopte. Ich kombinácia však nebola príliš hrozivá, súper ju dokázal odraziť.
     
    22
    Pozrime sa však na priamy kop hostí. Ten na prvý pohľad určite nie je až taký hrozivý, keď sa zahráva z väčšej diaľky.
     
    19
    Mallorca dala gól! Za svoj tlak v doterajšom priebehu stretnutia sa to dalo s určitosťou aj čakať. Mallorca sa dostal k 16-tke súpera, kde využila zaváhanie obrancu, ktorý neodkopol loptu, do následného zakončenia sa však dostal VICTOR CASTANO, ktorý trafil obrancu, od ktorého sa lopta dostala za bránu.
     
    19
    Teplota sa nám stále nemení, i keď na štadióne je dosť slnečno panuje tam 1°C.
     
    18
    Mallorca to skúša aj tentokrát, pár prihrávok pri ľavej autovej čiare, pomaly sa presúvajú cez stred k bráne súpera, kde však pred 16-tkou prerušujú aj za cenu autu obrancovia.
     
    18
    Rohový kop v podaní domácich hráčov nebol nejak moc hrozivý, avšak Mallorca ostáva pri lopte.
     
    17
    Po dlhšom čase sme svedkami akého si zakončenia smerom na bránu. Domáci hráči sa presunuli k 16-tke súpera po pravej strane, k lopte sa dostal Santos, ktorý si obhodil obrancu, ale svojim zakončením loptu namieril práve do neho. Nasleduje však rohový kop.
     
    17
    Tempo hry teraz stráca rýchlosť. Hostia sú však pri lopte na vlastnej polovici, kde sa snažia ju udržať a pomaly sa presúvať do útoku.
     
    16
    Hostia nie sú teraz spokojní, keď si po dlhšom čase dokázali vyprodukovať akú takú šancu, dostať sa do veľkého vápna, kde prišiel dobrý obranný zákrok v podaní obrany. Súper si však žiadal pokutový kop.
     
    15
    Pár prihrávok sa na vlastnej polovici predsa našlo, lopta sa menila v takom trojuholníku medzi stopérom, pravým obrancom a brankárom. Vzápätí sa hra presunula na stred ihriska.
     
    15
    Stále pokračujeme v držaní lopty v podaní domácich hráčov, tí však tentokrát už neútočia, ale boli nútení pod tlakom súpera sa s loptou vrátiť na vlastnú polovicu.
     
    14
    Mallorca drží loptu u seba z pravej strany sa presunula na ľavú, kde však loptu stratila. Po dobrom zákroku súpera sa lopta ocitla v aute, rozohrávať budú domáci.
     
    14
    Opäť sa snažia niečo z hry vyťažiť domáci. Tí opäť postupujú cez stred hru otáčajú na pravú stranu, kde si teraz menia prihrávky.
     
    13
    Nechýbalo veru veľa! Postupný útok v podaní domácich hráčov, ktorí na pár dotykov sa dostal na pravú os ihriska a z následného centru aj zakončili, tento pokus z prvej minul bránu.
     
    13
    Pokračujem však útokom domácich hráčov, ktorí sa snažia dostať k bráne súpera, lenže je to dosť ťažké vzhľadom na to, že hostia dobre dostupujú k hráčom.
     
    12
    Roh samý o sebe nebol až taký nebezpečný, ale zakončenie v podaní súpera tam bolo, keď na odrazenú loptu reagoval jeden z hráčov hostí, keď volej nasmeroval rovno na brankára.
     
    11
    Teraz musia domáci hráči čeliť dobrému útoku súpera. La Coruna dobre prešla po pravej strane, jej center skončil pár metrom pred malým vápnom, ale obrana zablokovala na roh.
     
    11
    Začala nám 11. minúta stretnutia, aktuálne sú pri lopte hráči hostí. Tí sa s loptou stiahli až k vlastnej bráne, odkiaľ sa budú snažiť niečo vymyslieť.
     
    10
    Celkom chladné počasie na štadióne, ak sa ukazovateľ nemýli panuje tam teplota 1°C.
     
    9
    Opäť sa snažia niečo hráči Mallorci, tí prešli útokom cez stred dostali sa aj do zakončenia, ktoré však zablokovala obrana súpera.
     
    7
    Postupuje ďalším už z množstva útokov La Corune, tá sa snaží aj teraz niečo vymyslieť a postupne nejak dosť k bráne súpera.
     
    7
    Opäť hostia! Znovu sa snažili na pár prihrávok dostať k bráne súpera. Dlhý center za obranu mieril na hrot, ale postranný rozhodca zdvihol zástavku – ofsajd.
     
    6
    Opäť sú to hostia, ktorí tak trošku netrpezlivo čakajú, resp. sa snažia vymyslieť nejakú dobrú prihrávku na úvodný gól. Posledné šance, alebo prihrávky však pokryl súper.
     
    5
    Dlhšie sa čaká na rozohrávku, pretože hráč hostí mal nejaké problémy a musel ísť za postrannú čiaru. Po niečo vyše minúty poslal loptu späť do hry brankár.
     
    5
    Kombinácia domácich hráčov, tí sú s loptou na vlastnej polovici, odkiaľ sa budú snažiť dostať do útoku. Dlhý center na ľavú stranu, tam však prišiel faul Pizziho, ktorý sa ospravedlnil súperovi a v hre sa pokračuje ďalej.
     
    4
    Tentokrát sa hra presúva smerom k bráne súpera, čiže k bráne domácim. Hráči sa snažili o nejaký rýchly útok, ale ten im v konečnom dôsledku nevyšiel.
     
    3
    Hra sa opäť tak povediac prerušuje, Coruna sa pomaly ale iste dostáva s loptou do okolia, resp. prostredia súpera. Snažia sa však využívať na to krátke prihrávky.
     
    2
    ďalší center o ktorí sa pokúsili hostia, ich ďalší pokus z pravej strany pokryl brankár do náručia.
     
    1
    V úvode zápasu to vyzerá tak, že viac chutí futbal hráčom La Corune, ktorý sa snažia čo najčastejšie ohrozovať bránu súpera. Viacero centrov v úvode neskončilo gólom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    RCF Mallorca: Aouate – Hutton, Nunes, Geromel, Luna, Tissone, Martí, Pina, Víctor, Alfaro, dos Santos

    Deportivo La Coruña: Aranzubia – Marchena, Pablo, Aythami, Sílvio, Valerón, Aguilar, Juan Domínguez, Riki, Gama, Pizzi

    Rozhodca: Ayza – Martínez, Paredes.
     
    Deportivo La Coruna neprežíva zrovna najšťastnejšie obdobie. Chvost tabuľky s 20 bodmi nie je žiadna sláva. Keď sa k nemu prirátajú neúspešné zápasy v posledných kolách je to hotová katastrofa. Jediné pozitívum môže byť fakt, že sa La Coruna tešila z výhry po dlhej dobe v poslednom kole, keď porazila Celtu Vigo 3:1. V ostatných dvoch zápasoch sa jej podarilo raz prehrať a raz remizovať. Remizovali s Vallecanom 0:0 a prehrali s Barcelonou 0:2. Deportivo cíti šancu a nezahadzuje svoje šance na udržanie, to, či sa im to nakoniec podarí sa uvidí...
     
    Mallorca je na tom o niečo lepšie než súper. Patrí jej 18. priečka s 24 bodmi. Na 17. priečku stráca len 2 body. Víťazstvom nad Deportivom a prehrou Zaragozy s Madridom by sa mohla odpútať od zostupových priečok. V lige sa jej v posledných 3 zápasoch darilo celkom obstojne, keďže si zo zápasu Granadou 2:1 a Sevillou 2:1 odniesla 6 bodov. Zaváhala až v poslednom kole, keď prehrala s Realom Madrid 2:5. Určite si budú chcieť hráči Mallorcy napraviť chuť a zvíťaziť nad súperom. To, či sa im to podarí sa dozvieme v tú správnu chvíľu!
     
    Zápas 29. kola španielskej Primera Division medzi Mallorcou a Deportivom La Coruňa sa bude odohrávať v záchranárskom duchu. Oba tímy sú totiž "pod čiarou" a tak výhra jedného či druhého môže mať cenu zlata! Bude to určite boj o každý milimeter na ihrisku, verme, že sa bude dať na čo pozerať!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Tomáš Batiz

    Góly: 19. Victor, 87. Nsue – 27. Silvio, 48. Marchena, 60. Riki

    Karty:   31. Martí (MAL) – 44. Marchena (LAC)


    RCD Mallorca: Aouate – Hutton, Nunes, Geromel, Luna, Tissone, Martí, Pina, Víctor, Alfaro, dos Santos
    Deportivo La Coruña: Aranzubia – Marchena, Pablo, Aythami, Sílvio, Valerón, Aguilar, Juan Domínguez, Riki, Gama, Pizzi

    Rozhodca: Ayza – Martínez, Paredes