Martin – Bardejov 4:3 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
4:3 (1:0,1:1 2:2)
HK Bardejov
Streda 20.03.2013, 18:00Tipsport extraliga baráž
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Martin sa napriek mohutnému záveru v základnej časti dostal do nelichotivej situácie. Skončil ako posledný a podstúpi barážovú skúšku proti dobre rozohratému tímu z Bardejova, ktorý bol paradoxne posilnený dvojicou kvalitných hráčov MHC Mountfield - Tomášom Petruškom a Andrejom Novotný. Východniari teda prišli nielen o dvojicu Martinčanov, ale aj o ďalších piatich hráčov, ktorí boli na výpomoci. MHC Mountfield nastúpi zrejme aj s veľkou oporou Michalom Beranom, ktorý vynechal viac ako polovicu základnej časti.

    Prvé dva zápasy sa odohrajú prirodzene v Martine, teda poslednom tíme základnej časti hokejovej extraligy. Bardejov vyhral po druhýkrát druhú najvyššiu hokejovú ligu. Napriek oslabenej zostave sa východniari pokúsia potrápiť dlhoročného účastnika hokejovej extraligy.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Volentier) - Novotný, Perniš - Pukalovič, Zošiak - Tupý, Grman - Dvořák, Ejem - Themár, Fujerík, Važan - Petruška, Hollý, Kolena - Vaško, Rapáč, Vilkoits - Hús, Dírer, Korytko

    HC 46 Bardejov: Adreanin (Marton) - Kramár, Valentín - Halas, Ščurko, Hričina - Krčula, Tkáč - Hajník, Sabol, Balaž - Polaček, Mojdis - Valchař, Dancsák, Stríž - Šimo - Česelka, Belušár, Magy

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:31
    Domáci si predsavzali, že v druhom stretnutí na prvoligistu z Bardejova "vyletia". Potvrdiť sa to snažil Važan, ktorý svižne našiel Fujeríka, ktorého ale koncovka bola zblokovaná.
     
    01:33
    Golovú šancu možno prekvapivo tak skoro mali hostia. Hájnik sa z ničoho nič dostal do bezprostrednej blízkosti Šúreka a ten však v poslednej chvíli zavrel betóny a nevpustil puk za svoj chrbát.
     
    01:55
    Martin zase vyslal ďalšiu strelu zásluhou Grmana, Adreanin však všetko videl a jeho prudkú strelu si vychutnal do lapačky.
     
    02:40
    V úvode druhého stretnutia sa hrá pomerne otvorená partia, prispeli k tomu najmä domáci Martinčania, ktorí sa snažia pritlačiť hostí v ich obrannej tretine, treba však dodať aj to, že hosťujúci Bardejov dokázal v tretej tretine zavrieť Mountfield, šancu si však zverenci trénera Antona Tomka nevypracovali.
     
    04:13
    Ďalšia obrovská šanca Bardejova! Prečíslenie troch proti dvom vyriešil ideálne Ščurko, ktorý našiel na druhej strane voľného Tomáša Hričinu, ten však so zakončením trošku vyčkával a tak sa dokázal vrátiť Šúrek tam, kde mal byť a pohodlne tak vykryl strelecký uhol.
     
    05:21
    Aktivita domácich hokejistov trošku opadla a Bardejov opäť pohrozil Šúrekovi, teraz strielal Dancsák.
     
    06:10
    Napriek počiatočnému útočeniu zo strany MHC musíme opäť pochváliť hru hostí, zas a raz hostia využili deravú obranu Martina a nebezpečne vystrelil hráč štvrtého útoku Bardejova - Marek Nagy, tesne však minul bránku.
     
    07:11
    Tomáš Hričina 2. min. podrazenie. Martin hrá svoju prvú presilovú hru v zápase.
     
    07:37
    Michal Važan 2. min. hákovanie. Sily sa teda na ľade vyrovnali. Ešte v presilovej hre MHC mal dobrú šancu Fujerík, ktorý sa pekne natlačil pred Adreanina, tam ho ale šikovní obrancovia hostí odzbrojili.
     
    08:25
    Tomáš Tupý si nakorčuľoval až do stredu ku kruhom v útočnom pásme a švihom vyskúšal Adreanina, ten je ale v dobrej forme, chytá spoľahlivo, tak ako aj včera, tak aj doposiaľ v dnešnom zápase.
     
    08:41
    Séria vylúčení pokračuje. Presilová hra pre domácich 4:3. Vylúčený A. Valentín 2. min. napadnutie.
     
    09:25
    Bardejov hrá so štyrmi hráčmi, ale iba pár sekúnd sa hrá 4:4. Do hry vstúpi onedlho piaty martinský hráč - Michal Važan, ktorému vyprší jeho trest.
     
    09:37
    Všetko sa ale napokon mení. Príliš veľa hráčov na ľade zo strany MHC Mountfield. Po minúte 4:4 bude hrať Bardejov presilovú hru. Trest si odsedí Milan Kolena.
     
    09:59
    Chvíľkové prerušenie hry. Robert Pukalovič ml. dostal nahadzovaný puk nepríjemne do oblasti členku, a tak mu museli pomôcť s pohybom ku striedačke jeho spoluhráči. Veríme, že to nebude nič vážne a skúsený obranca domácich nebude vyradený z hry.
     
    10:43
    Bardejov hrá 45 sekúnd presilovú hru.
     
    11:37
    Domáci v plnom počte.
     
    11:59
    Ani počas takmer piatich minút nedokázal ani jeden celok vsietiť gól počas početnej výhody.
     
    12:10
    Ľubomír Sabol vystrelil z veľkého uhla na Martina Šúreka, ten bez väčších problémov chytil.
     
    13:29
    Prvá martinská formácia pred chvíľou zavrela hostí v ich obrannom pásme, no úsilie MHC stroskotalo iba v rohoch. Bardejov bráni zatiaľ účelovo.
     
    14:55
    Po období, v ktorom si nedokázali vypracovať šance obidva tímy prišli šance Martina, Fujerík, a ani Themár sa nepresadili.
     
    15:29
    Na opačnom konci si skvelou kľučkou vypracoval šancu Ščurko, Šúrek predviedol pekný zákrok.
     
    16:44
    Dnes síce vidíme zvýšenú aktivitu na strane domáceho Martina, no všetko sa to ale odohráva pomerne ďaleko od brankára Adreanina. Tomu výrazne pomáhajú všetci piati hráči.
     
    17:31
    Halás Igor 2. min. podrazenie - Martin hrá svoju tretiu presilovú hru.
     
    18:26
    Martin dal gól!
    Napokon však obrana hostí urobila menšiu chybu a to nekompromisne potrestali skúsení Martinčania. Prečíslenie 3:2 využili najmä Martin Hollý a TOMAŠ PETRUŠKA, prvý menovaný ideálne našiel najproduktívnejšieho Martinčana v základnej časti a ten chladnokrvne zakončil do odkrytej časti Andreaninovej bránky. Asistencie: Martin Hollý, Robert Pukalovič
     
    19:10
    Martin Hájnik využil svoje šikovné ruky a dostal sa do šance, dobre chytajúci Šúrek mu ale prekazil radosť z prípadného gólu.
     
    19:54
    Dominik Fujerík 2. min. sekanie - v závere prvej tretiny hral Bardejov chvíľku presilovú hru, tú však prirodzene nedokázal tak rýchlo využiť.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:47
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:21
    Hostia hrajú presilovku. Prvú strelu v nej v druhej časti vyslal Valentín, Šúrek chytil a prerušil hru.
     
    21:11
    Bardejovčania prekonali Šúreka, tešili sa však len chvíľu. Hlavný rozhodca však neuznal gól pre postavenie hráča hostí v bránkovisku.
     
    21:42
    Hostia sa však nezdávajú a budú hrať početnú výhodu 5:3. Veľkú šancu mal Martin Tkáč, strieľal aj Dominik Kramár, domáci mali teraz šťastie. Vylúčený 2.min. Martin Hollý hákovanie.
     
    22:20
    Martin prečkal 11 sekundové oslabenie o dvoch hráčov a potom sa ubránil aj ďalšiu minútu. Hosťom sa nedarí založiť útok.
     
    23:00
    Martinčan Vilkoits sa po Krčulovej chybe dostal až k Adreaninovi, ten ho však perfektne vychytal.
     
    23:59
    Alexander Valentín 2. min. napadnutie. Dostal ešte osobný trest 10 min. za nešportové správanie.
     
    24:55
    Ani Martin však si nedokáže vypracovať tlak vo svojej presilovej hre. Mužstvá túto strategickú výhodu nedokážu využiť.
     
    25:59
    Hostia v plnom počte.
     
    26:26
    Ladislav Ščurko - 2. min. hákovanie. Dnes je mimoriadne veľa vylúčení .
     
    26:31
    Strela Filipa Vaška ihneď po vhadzovaní Andreanina neprekvapila, opäť predviedol pekný zákrok betónami.
     
    27:15
    Po Vaškovej strele si Martin nielenže nevypracoval šancu, ale nebol ďaleko od inkasovania, Dominik Kramár vystrelil pekne spoza obrancu, Šúrek chytil napriek obmedzenému výhľadu.
     
    28:10
    Pekná súhra Kolenu a Petrušku, peknej kombinácii veľa nechýbal.
     
    28:26
    Hostia v plnom počte.
     
    29:27
    Kristián Grman 2. min. hákovanie. Iba minútu hrali obidva celky v plnom počte a už sa opäť vylučuje. Valchař sa natlačil pred Šúreka, no tam ho nedovolene odstavil obranca Grman.
     
    30:10
    Martin dal gól!
    Hostia nezačali vôbec dobre svoju presilovkovú výhodu a na to doplatili. Martinčan ANDREJ THEMAR využil chybu v strednom pásme a rútil sa na Andreanina sám. Prekonal ho však až na druhý pokus. Asistencia: Andrej Novotný
     
    20:49
    Bardejov je mierne omámený z chladnej sprchy, ktorú mu uštedril šikovný útočník domácich - Themár. V ostatnom čase početnej výhody si nedokázali nájsť priestor na strelu.
     
    31:30
    Domáci v plnom počte.
     
    32:02
    Branislav Rapáč vyskúšal reflexy Andreanina strelou z pravého kruhu.
     
    32:50
    Patrik Korytko 2. min. nedovolené bránenie v hre.
     
    33:21
    Opäť aktívny Andrej Themár nahadzoval na brankára Bardejova.
     
    33:25
    Marcel Baláž 2. min. nedovolené bránenie v hre. Hrá sa 4:4.
     
    34:11
    Bardejov dal gól!
    Neuveriteľný gól strelili hostia. Konkrétne MARTIN KRČUĽA obišiel troch hráčov MHC z vlastného obranného pásma a prekonal aj Martina Šúreka. Bez asistencie
     
    35:26
    Veľmi výhodná presilová hra 4:3. Martinčan Rapár Branislav oslabil svoj tím - 2. min. podrazenie.
     
    36:22
    Samostatný nájazd Patrika Korytka, ktorý sa vrátil z trestnej lavice a dostal rýchlu prihrávku na vzdialenú modrú, jeho bekhendové zakočenie si však nenašlo cestu do bránky Andreanina.
     
    37:01
    O pár sekúnd neskôr mohol zvýšiť náskok domácich späť na dva góly skúsený Martinčan Michal Važan, ani on však napokon neohrozil Andreanina.
     
    37:18
    Peter Česelka 2. min. nedovolené bránenie v hre. Síce sa čudoval, no svojim výrazom tváre nepresvedčil hlavného rozhodcu a putoval tak trestnú lavicu. Presilovka MHC.
     
    38:40
    Domáci nedokazáli využiť presilovku, mali však v nej aké také šance.
     
    39:18
    Hostia v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Tretia tretina začne približne o 19:37
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:22
    Bardejov začal tretiu dvadsaťminútovku lepšie, Valentín ohrozil Šúreka.
     
    40:25
    Vzájomné vylúčenie - Ján Perniš 2. min. držanie a Tomáš Hričina 2. min. nešportové správanie (filmovanie)
     
    41:06
    Nepríjemný moment. Martin Tkáč nahadzoval puk na bránku MHC, miesto toho si to však sčasti odrazil Martinčan Ondrej Zošiak, o ktorého sa Tkáčová strela oškrela.
     
    41:24
    Nervozita na ľade aj v hľadisku vzrástla po pár diskutabilných vylúčení. Teraz dvaja hlavní rozhodcovia zrejme prehliadli faul na Milana Kolenu, na ktorého tvári sa objavila aj krv.
     
    42:21
    Hrá sa už 5:5.
     
    43:16
    Korytko sa agilným spôsobom natlačil až ku Andreaninovi, tam mu však hosťujúci hokejisti nič nedovolili.
     
    43:47
    Teraz v priebehu dvoch minút vystrelili Martinčania približne štyrikrát a rozhodne to neboli iba propagačné strely.
     
    44:48
    Bardejov dal gól!
    A máme tu vyrovnávajúci gól Bardejova. Znenazdajky sa objavil MARCEL BALÁŽ pred Šúrekom a usilovne na dvakrát prekonal bezmocného martinského brankára, ktorému brániaca pätica príliš nepomohla. Asistencie: Ľubomír Sabol, Tomáš Hričina
     
    45:59
    Martin útočí - hostia to ale dokázali vždy odraziť, vylúčení ubudlo, a tak to prospelo prirodzene aj plynulosti hry, aj keď si najmä Martinčania pýtali verdikt hlavného rozhodcu, ten tlak hráčov aj tribún ustál.
     
    47:19
    Bardejov dal gól!
    S domácimi to vyzerá zle, hostia z Bardejova predvádzajú dokonalý obrat. Presadil sa delovkou od modrej čiary TOMÁŠ STRÍŽ. Asistencie: Marek Nagy, Alexander Valentín
     
    47:26
    Martin má šancu na vyrovnanie ihneď po inkasovanom góle. Radim Valchař 2. min. hákovanie.
     
    48:07
    Martin dal gól!
    Bardejov sa dlho netešil, domáci si ihneď vypracovali tlak, zavreli hostí a na dvakrát prekonal Andreanina TOMÁŠ PETRUŠKA. Asistencia: Milan Kolena
     
    48:35
    Martin mohol dokonca teraz viesť. Po Themárovej strele chvíľku puk poskakoval v bránkovisku.
     
    49:59
    Bardejov pritlačil domácich zásluhou tradične kvalitnej prvej formácie.
     
    50:10
    Zbytočný faul Roberta Pukaloviča. Ten oslavil svoj tím, keď dostal 2. min. za vrazenie na mantinel, keď si nedovolene počínal pri narazení hosťujúceho Mareka Nagyho.
     
    51:00
    Pri domácom MHC teraz stáli všetci svätí, Ščurko bol síce z uhla, no osamotený. Dve jeho strely vytesnil skvelý Šúrek, keď vybehol a zmenšil strelecký uhol.
     
    52:00
    Už zostáva iba desať sekúnd presilovej hry Bardejova. V nej v závere ešte strieľal Valchař.
     
    52:19
    Domáci v plnom počte.
     
    53:32
    Výmena dresov Česelka - Valentín, bolo zaujímavé sledovať, ako si obidvaja hráči medzi sebou vymenili dresy.
     
    55:11
    Hra trošku upadla. Jednoznačne je za tým aj dôvod obavy o výsledok, či už z jednej alebo druhej strany.
     
    57:10
    Pekná šanca hostí - konkrétne Ladislav Ščurko potvrdil svoje technické schopnosti a predviedol šikovnú strelu švihom. Šúrek s námahou vytlačil puk nad bránku.
     
    57:56
    Martin dal gól!
    Napokon si domáci vynútili štvrtý gól, aj keď zostáva do konca stretnutia ešte viac ako 120 sekúnd, zdá sa že by mohol byť presný zásah FILIPA VAŠKA rozhodujúci v dnešnom stretnutí. Asistencia: Branislav Rapáč
     
    59:01
    Zakázané uvoľnenie. Bardejov si zobral oddychový čas, v ktorom dá zrejme tréner Tomko záverečné pokyny a hostia budú hrať aj bez brankára v šestici. Ešte zďaleka nie je rozhodnuté.
     
    59:25
    Ladislav Ščurko nezvládol bodyček zo strany martinského hokejistu a dostal 2. min. za nedovolenú výstroj. Vhadzuje sa pred Andreaninom a Martin je blízko k vyrovnaniu série na 1:1.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:22:22)

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 19. Petruška (Hollý, Pukalovič), 31. Themár (Novotný), 49. Petruška (Kolena), 58. Vaško (Rapáč) – 35. Krčuľa, 45. Baláž (Hričina), 48. Stríž (Nagy, Valentín)


    HK VITAR Martin: Šúrek (Volentier) - Novotný, Perniš - Pukalovič, Zošiak - Tupý, Grman - Dvořák, Ejem - Themár, Fujerík, Važan - Petruška, Hollý, Kolena - Vaško, Rapáč, Vilkoits - Hús, Dírer, Korytko
    HK Bardejov: Adreanin (Marton) - Kramár, Valentín - Halas, Ščurko, Hričina - Krčula, Tkáč - Hajník, Sabol, Balaž - Polaček, Mojdis - Valchař, Dancsák, Stríž - Šimo - Česelka, Belušár, Magy

    Diváci: 1800