Košice – Trenčín 5:8 (kon.) | HC Slovan – B. Bystrica 0:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 20.03.2013, 17:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Banská Bystrica teda zvládla prvý zápas lepšie, keď udržala jednogólové vedenie a v samom závere ešte na 0:2 z pohľadu Slovana upravil Gašpar. Zajtra je ale nový deň a Slovan môže vyrovnať sériu. Do vtedy do videnia! (19:13:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Banská Bystrica dala gól!
    RASTISLAV GAŠPAR so sirénou poslal puk do prázdnej brány. Predtým sa šestica hráčov snažila o vyrovnanie, ale Košarišťan bol jednoducho neprekonateľný. Asistencie: Mário Lunter a Jakub Predajniansky.
     
    Novák, Môcik, Valjent, Luža, Mikúš a samozrejme Daňo. Táto šestica skúsi vyrovnať.
     
    59:30
    Slovan si berie oddychový čas! Patrik Rybár ostal na striedačke!
     
    58:27
    Daňa už pri úniku z obranného pásma povzbudzovali diváci, obhodil si hráč a dostal sa do zakončenia, no nestrieľal veľmi presne. V rýchlosti ešte nepríjemne a nekontrolovateľne narazil do zadného mantinelu keď sa potkol o hokejku Lampera, ktorý sa vrhával do strely. Našťastie to bolo telom bokom.
     
    57:54
    Róth v ofsajde, posúdený ako úmyselný a hra sa presunie pred Košarišťana.
     
    57:30
    Črtajúci sa útok Slovana nevyšiel, Mikšíkova prihrávka bola na dlhú hokejku a prvý ju dobehol Tarabík.
     
    56:47
    Lunter už sa tešil z gólu, ale Rybár vytiahol poležiačky puk preč z bránkoviska! Baluška rezolútne rozpažil.
     
    Oficiálny údaj o divákoch veľmi podliezol moje očakávania i odhady - 2134 divákov. Rekord teda prekonaný nie je...
     
    55:22
    Príliš prudká prihrávka Mikuša na Rótha a zakázané uvoľnenie.
     
    54:32
    Petráš z otočky z uhla aj naslepo, puk sa odrazil pred bránu k Schronerovi, ale pomedzi jeho nohy, puk nezachytil na hokejku.
     
    53:20
    Chvíle Slovana v pásme a konečne sa ozývajú aj diváci, nie len fanklub. Daňo zblízka neuspel strelou, puk sa dostal na modrú, odkiaľ to skúšal Lukáčik, puk sa odrazil o zadný mantinel do ľavej strany na Mikúša, jeho rýchly pokus ale Košarišťan očakával a znova vyrazil.
     
    51:42
    Miško po ľavom krídle, no popri mantineli nemá šancu, už naňho čaká Predajniansky.
     
    50:34
    Zajíček si prešiel z rohu klziska otravovaný Gachulincom a neskôr Janovským do opačného rohu. Spoluhráči na kruhoch sa prihrávky nedočkali.
     
    49:31
    Daňo do pásma, výborne mu ale do puku sekol Tarabík, takže poň musí ísť k mantinelu. Neskôr strela Mikúša z ľavého kruhu ale veľmi minula vinkel. Košarišťanovej brány.
     
    48:39
    Juraj Šeliga strieľa od kruhov, Rybár puk stačil vyraziť. Neskôr Macko spomedzi kruhov, ale zrejme i teč Lukáčika prispel k tomu, že puk tesne minul bránu.
     
    47:56
    Luža po ľavom krídle do pásma, pomaly až za červenú čiaru, vracal príliš prudkú prihrávku a stráca tak pásmo. Predtým sa Bystrica dosť dlho držala v pásme, Rosandić neuspel ani následne Kovalík spomedzi kruhov.
     
    46:16
    Valent takmer získal puk na modrej čiare, ale napokon si Skurák dal pozor a do šance ho nepustil.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 21. Róth (Kovalík), 60. Gašpar (Lunter, Predajniansky)


    HC Slovan Bratislava: Pat. Rybár - Valjent, Luža, Bačik, Lukáčik, Gula, E. Černák, Skurák, P. Kopecký - Brodek, B. Novák, Tibenský - S. Petráš, T. Mikúš, M. Daňo - Schroner, Šalka, Zajíček - Miško, Mikšík, Môcik.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan - M. Rosandić, Mikuš, Janovský, Tarabík, T. Varga, J. Predajniansky, Gachulinec, Ramaj - Melkumjan, M. Hlinka, M. Macko, Ju. Šeliga, M. Lunter, Šimun, Majling, R. Gašpar, Róth, Kovalík, Valent, P. Lamper.

    Rozhodca: Baluška - Kacej, Výleta

    Diváci: 2143