Poprad – Košice 3:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Košice
Sobota 16.03.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Paločko, Stanfield, Samuel Takáč - 5 minút+ do konca zápasu za údery + 10 minút za hodenie hokejky. Ďalšie tvrdé osobné tresty obdržali hráči Jáchym a Kurali.

    Milan Takáč, Hričina, Štrbák - 5 minút plus do konca zápasu za údery a 10 minút za hodenie hokejky. Ďalšie tvrdé osobné tresty obdržali hráči Cebák a Marcinko.
     
    59:37
    Momentálne stále čakáme na vylúčenia. Na trestnej lavici hostí sedia už traja hráči. Na tej popradskej to bude pravdepodobne podobné.
     
    59:37
    Cebák to poriadne prehnal a držal Paločka v zovretí až doteraz! Napokon ho po niekoľkých minútach odtrhli rozhodcovia. Paločko je však v poriadku.
     
    59:37
    A je tu ďalšia bitka! Tentokrát už naozaj poriadna a zapojili sa do nej takmer všetci aktéri na ľade! Do malého Paločka sa tentokrát pustil o poznanie vyšší Cebák, no Paločko ho poriadne potrápil. Napokon sme videli množstvo súbojov, v ktorých však prevažne dominovali Popradčania! Poriadny kus bitkárskej práce odviedol Stanfield, ktorý zničil Gajdoša.
     
    59:09
    Vylučovať sa napokon bude len na strane Košíc. Michal Novák si odnáša spomínaný trest - 5 minút plus do konca zápasu.
     
    59:09
    Na rade budú početné vylúčenia, ktoré zatiaľ nepoznáme, no som si istý, že Michal Novák dostane trest 5 minút plus do konca zápasu.
     
    59:09
    Jaroslav Jabrocký sa však pri tomto útoku veľmi dobre kryl a napokon vyšiel z tejto bitky s úsmevom. Nováka už oddelili pozorní a urastení Popradčania - Suchý a Kovačevič, ktorí mu povedali mierne na rozum.
     
    59:09
    Tak máme tu poriadnu bitku! Vyprovokoval ju košický hokejista - Michal Novák, ktorý sa päsťami pustil do o poznanie menšieho Jabrockého. Pripomínam, že Jabrocký práve vtedy padol na ľad. Nováka bude za toto predstavenie riešiť určite aj disciplinárka.
     
    57:03
    Popradčania si zahrajú v závere tretej tretiny v oslabení. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť domáci Suchý.
     
    56:46
    Haščák vzal celú zodpovednosť na seba a preštrikoval sa až za popradskú bránu. Odtiaľ sa dostal znovu pred ňu a tvrdo zakončil, no Sidorove betóny prekonať nedokázal.
     
    53:45
    Stanfield sa dostal k puku v medzikruží a následne po pekných pohyboch s pukom vystrelil. Gólman Hylák však jeho delovku vytesnil svojím pravým betónom do bezpečia.
     
    51:28
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát čelil delovke od modrej čiary v podaní Štrbáka, ktorú popradský gólman zachytil na svojej výstroji.
     
    49:48
    Vylučovať sa bude aj na strane Popradu. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    48:31
    Šterbák tvrdo pálil od modrej čiary, jeho delovku ešte stečoval Kovačevič, no gólman Hylák napokon zasahovať nemusel. Keďže puk len tesne minul jeho bránu!
     
    47:02
    Popradčania si vypýtali presilovú hru od svojich súperov a podarilo sa im to. Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Marcinko.
     
    46:54
    Popradčania sú poháňaní fantastickou atmosférou na popradskom zimnom štadióne a držia sa v útočnom pásme! Košičanom sa to zrejme nepáči.
     
    44:58
    Klouda naznačil strelu na pravej strane, no následne prihral krížne na Jabrockého. Ten tvrdo vypálil, no jeho delovka bola napokon zblokovaná.
     
    43:45
    Lukáš Hvila sa dostal do skvelej šance na ľavej strane, no napokon poriadne zaváhal! Pri jeho zaváhaní mu puk zobral pozorný Cebák, ktorý ho následne vyhodil.
     
    42:20
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Martin Štrbák.
     
    41:59
    Pred popradskou bránou sme momentálne mohli vidieť poriadny závar! Po tvrdej strele od Marcinka sa však napokon najlepšie zorientovali domáci, ktorí poslali puk cez všetky čiary.
     
    39:43
    Poprad dal gól!
    Domáci opäť ukázali hosťom, že to vedia! Po skvelej prihrávke od Fabiana z ľavej strany sa k puku na hranici pravéhom kruhu dostal PETER KLOUDA, ktorý nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Hylákovi žiadnu šancu! Asistenciu si pripisuje Štefan Fabian.
     
    39:32
    Košičania opäť nemohli uniesť fakt, že sa im nedarí. Tentokrát sa do Hvilu pustil v strednom pásme Martin Štrbák. Následne uštedril ranu aj Balánovi, ktorý mu to ihneď opätoval. Celú potyčku však napokon zastavili pozorní rozhodcovia. Vylučovať sa však bude na oboch stranách - na dve minúty za hrubosť si odchádzajú sadnúť hráči Hvila a Balán na domácej strane, na strane hostí to budú hráči Haščák a Štrbák.
     
    37:57
    Popradčania mali dve obrovské šance po sebe! Najskôr tvrdo pálil Vaic, ktorý trafil len ľavú žŕdku košickej brány! Následne spoza hráčov pálil aj Stanfield, no jeho nekompromisné zakončenie gólman Hylák fantastickým zákrokom vyrazil do bezpečia - roztiahol sa na celú bránu.
     
    36:48
    Do skvelej gólovej šance na ľavom krídle sa dostal Lukáš Hvila, ktorý však nedokázal trafiť odkrytú popradskú bránu. Košičania sa teda aj tentokrát oslobodzujú.
     
    35:46
    Vylučovať sa bude na oboch stranách, no podľa môjho názoru je to poriadne nefér. Za Košičanov si odišiel sadnúť Michal Novák, ktorý sa previnil krosčekom. Následne sa do miernej potyčky, ktorú vyprovokoval Slovák zapojil Stanfield, ktorý si odnáša dve minúty za hrubosť.
     
    34:05
    Popradčania sa dostali do fantastickej gólovej šance, keď si po pravej strane korčuľoval Vandas a následne prihrával na Balána! Ten však nestihol pri brzdení zachytiť túto prihrávku!
     
    33:17
    Po skvelej prihrávke od Stalsa sa k puku na pravom krídle dostal Smotrila, no gólman Hylák bol v strehu a svojími betónmi puk vyrazil do bezpečia. Následne sa Košičania previnili zakázaným uvoľnením.
     
    31:20
    Gólman Hylák si na svoje konto pripisuje ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát svojími betónmi zneškodnil tvrdé zakončenie z medzikružia od dôrazného Buca.
     
    30:36
    Popradskej dvojici Vandas - Hvila sa rysoval skvelý protiútok, no napokon im to mierne nevyšlo. Hvilova krížna prihrávka bola zblokovaná len na zadný mantinel a Vandas napokon skončil v bránkovisku.
     
    28:15
    Klouda nekompromisne odstavil Mareka Slováka, no ten odišiel dohrávať súboj ešte k rohu ľadovej plochy, kde pritlačil Jabrockého. Rozhodcovia si však túto situáciu nevšimli a vylučovať teda nebudú.
     
    25:00
    Poprad dal gól!
    Nedáš? Dostaneš! Presne toto pravidlo sa tentokrát potvrdilo na popradskom zimnom štadióne! Po fantastickej bekhendovej prihrávke z rohu klziska od Takáča sa k puku v medzikruží dostal JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý svojou prízemnou delovkou položil Hylákove betóny do chvíľkového zabudnutia. Asistenciu si pripisuje Samuel Takáč.
     
    24:34
    Spilar sa dostal k puku na pravej strane, následne rýchlo zvrtol svoj pohyb do medzikružia a odtiaľ bekhendovo zakončil! Gólman Sidor však puk zachytil na svojej výstroji.
     
    21:56
    Marcel Haščák sa dostal k puku na ľavom kruhu a tvrdo zakončil, no jeho delovka sa napokon skĺzla po hornej konštrukcii popradskej brány a napokon von z nej.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4400 divákov - čiže je vypredané!
     
    20:45
    Spilar získal puk po skvelej prihrávke zo stredného pásma a následne sa sám rútil na gólmana Sidora. Sidor však puk stihol zblokovať svojím pravým bokom do bezpečia.
     
    19:58
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si z domácich Popradčanov odchádza sadnúť Balán, ktorý sa previnil seknutím.
     
    19:31
    Hylák si na svoje konto pripisuje ďalší dôležitý zákrok! Tentokrát ho strelou z medzikružia preveril obranca Kovačevič, ktorý získal skvelú prihrávku od Vandasa. Gólman hostí však dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    19:02
    Na rade je ďalšia presilová hra pre domáci tím. Na dve minúty si za Košičanov odchádza sadnúť Tomáš Marcinko, ktorý sa previnil podrazením.
     
    16:36
    "Kamzíci" si zahrajú v početnej výhode aj podruhýkrát. Na trestnú lavicu Košíc si odchádza sadnúť Miroslav Macejko, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    14:51
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Jenčík, ktorý získal puk po skvelej krížnej prihrávke od Haščáka! Gólman Sidor však aj s pomocou Hvilu napokon neinkasoval.
     
    14:11
    Gólman Hylák drží svojich kolegov nad vodou! Najskôr zneškodnil tvrdú strelu spoza ľavého kruhu od Jáchyma a následne si poradil aj s dorážkou z ľavej strany v podaní dôrazného Stanfielda.
     
    13:10
    Do skvelej gólovej šance na pravej strane sa tentokrát dostal Peter Klouda, no pozorný Hylák už neinkasoval! Skvele roztiahol svoje betóny a následne puk zachytil pod tým pravým!
     
    12:01
    Druhý gól Popradu mal tentokrát na hokejke Balán! Ten dorážal zblokovanú strelu Lukáša Hvilu v medzikruží, no napokon trafil len pozorného Hyláka.
     
    10:57
    V početnej výhode si zahrajú aj domáci hráči. Na dve minúty za hákovanie si odchádza oddýchnuť Michal Šeda.
     
    07:50
    V oslabení sa do zakončenia dostal Vandas, no Hylák bol v strehu a puk vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel! Následne opäť útočia Košičania.
     
    07:25
    Pred popradskú bránu sa natlačil Cebák a tvrdo zakončil, no gólman Sidor opäť uspel! Tentokrát puk vyrazil svojími betónmi na hokejky svojich obrancov.
     
    06:13
    Na rade je košická presilová hra. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť domáci Lukáš Hvila.
     
    04:43
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči sa dostávajú do vedenia! Stanfield sa natlačil cez stred až ku košickej bráne a následne tvrdo zakončil. Gólman Hylák však puk vyrazil len napravo od seba, kde stál pozorný SAMUEL TAKÁČ, ktorý tvrdým švihom bezmocného gólmana Košíc prekonal! Asistencie si pripisujú hráči Parker Stanfield a Miloslav Jáchym.
     
    03:48
    Jabrocký tvrdo zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Hylák puk vyrazil svojou vyrážačkou! Následne ešte dorážal Buc, no trafil len dobre osadené Hylákove betóny.
     
    01:12
    Spilar tvrdo zakončoval z ľavej strany, následne sa snažil puk ešte dorážať Marcinko, no gólman Sidor ho vyrazil do bezpečia. Z pravého kruhu ešte tvrdo vypálil Deyl, no Sidor drží svoj tím nad vodou aj ďalším úspešným zákrokom!

    Góly a asistencie: 5. S. Takáč (Stanfield, Jáchym), 25. Jabrocký (Takáč), 40. Klouda (Fabian)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, S. Takáč.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Štrbák ("C"), Cebák, Šeda, Deyl, Macejko, Novák, M. Takáč, Gajdoš – Jenčík, Pašek, Haščák ("A") – Gmitter, Marcinko ("A"), Spilar – Jokeľ, Slovák, Novotný – Svitana, Hričina, Matis.

    Rozhodca: J. Konc, Lokšík - Gajan, Tornay

    Diváci: 4400