Ufa – Kazaň 0:3 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 3:0 (kon.) | Čerepovec – Petrohrad 2:4 (kon.)
D. Moskva – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Avangard Omsk
Utorok 12.03.2013, 14:00Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Zápas sa vyhrocuje, Avangard mohol streliť gól po tom, čo sa Garnett presúval z jednej strany na druhú, Popov ale netrafil prázdnu bránu!
     
    58:36
    Kuznetsov aj Záborský na trestnej lavici.
     
    58:36
    Kuznetsov sa pobil s Tomášom Záborským!!! Tomáš je poriadne napajedený! Kuznetsov sa doňho poriadne oprel.
     
    56:20
    Yakutsena sa snažil zakončiť blafákom svoj nájazd, bol však zrazený a tak sa brána neudržala na svojom mieste, Rämo nemusel ani len zasahovať.
     
    53:53
    Ani Valentenkova strela nepriniesla gól, jeho delovku Garnett vyrazil pred seba, tam ale operoval dobre postavený hráč Traktoru, ktorý bez problémov zažehnal nebezpečenstvo.
     
    50:47
    Dugin sedí na trestnej lavici, šanca pre Omsk.
     
    46:27
    Čeljabinsk dal gól!
    Tak toto je neuveriteľné! ANDREI PAPOV sa dostal k vyrazenému puku po strele od Kostitsyna a definitívne rozhuduje o výhre domácich aj v dnešnom zápase!
     
    45:40
    Čeljabinsk dal gól!
    Omsk je poriadne zaskočený! Panov dostal perfektnú krížnu prihrávku do ľavého kruhu, videl korčuľujúceho MAXIMA YAKUTSENU, ktorý v páde strieľa veľmi dôležitý gól! Karri Rämo je poriadne zaskočený! Asistencie: Konstantin Panov.
     
    39:45
    Garnett sa poriadne zapotil po Frolovej strele, keď netušil, kde je puk, no našťastie pre Čeljabisnk v bráne neskončil.
     
    37:38
    Kuznetsov sa pokúsil vystreliť z pravého kruhu, jeho jedovka narobila Rämovi poriadne problémy!
     
    34:00
    Domáci pomaličky zakladali útok, aby vysunuli Panova, ktorý sa mohol presadiť, keď sa rútil z pravého krídla sám na brankára!
     
    33:08
    Panov dostal perfektnú prihrávku od Kostitsyna, stačilo len presne vystreliť a druhý gól by bol na svete. Rämo však dobre stál a tak sa ani teraz domáci z druhého gólu netešia!
     
    31:20
    Za hákovanie na Kontiolu odchádza na trestnú lavicu Volkov.
     
    30:03
    Do rýchleho protiútoku sa vyrútil Kuznetsov, ktorý narobil Rämovi poriadne problémy. Ten ani nevie ako, ale jeho strelu vychytal. V páde ešte Kuznetsov trafil Syomina, ten ostáva ležať na ľade a vyzerá byť poriadne otrasený.
     
    29:08
    Karpov nabral rýchlosť a predral sa cez ľavé krídlo až do ľavého kruhu odkiaľ vystrelil poriadnu delovku, lapačka hosťujúceho brankára bola však na mieste.
     
    24:36
    Tlak hostí stále pokračuje, Garnett radšej prerušuje hru. Vasilchenko je na trestnej lavici!
     
    24:19
    Tlak hostí narastá, do dobrej príležitosti sa dostal kapitán Frolov, no ani on sa nedokázal poriadne presadiť. Jeho strela skončila len v Garnettovej výstroji.
     
    22:01
    Yakutsena sa predral cez pravé krídlo až pred Räma, brankár hostí dlho nevedel, kde je puk, no napokon ho našiel a rozhodca mohol hru bez problémov prerušiť.
     
    19:15
    Ničuškin vzal puk v strednom pásme a po ľavom krídle si nakorčuľoval pred Räma, jeho šikovné ruky ale nič nevymysleli a tak sa skóre meniť nebude.
     
    16:25
    Valentenko zoťal jedného z domácich hráčov a právom odchádza na trestnú lavicu.
     
    06:16
    Sergei Gusev odchádza na trestnú lavicu a tak si Traktor zahrá presilovú hru!
     
    01:35
    Čeljabinsk dal gól!
    Tak toto je poriadne studený sprcha pre Omsk! Po tom, čo pred Rämom clonil dobre postavený Yakutsena sa ALEXEI VASILCHENKO rozhodol pre strelu a urobil dobre. Jeho tvrdý projektil skončil v hornom rohu hosťujúceho brankára. Asistencie: Maxim Yakutsena.
     
    Aj v kádri Avangardu figurujú piati cudzinci. Medzi nimi aj Slovák Tomáš Záborský, ktorý robí v tomto meste skvelé meno slovenskému hokeju. Okrem neho hrajú za Omsk aj traja Fíni Matti Kuparinen, Ansi Salmela, Karri Ramo a jeden Lotyš, Georgijs Pujacs.
     
    V domácom kádri nefigurujú len Rusi. V tíme Traktoru nájdeme jedného Čecha, Kanaďana, Fína, Bielorusa či Američana. Dres s medveďom na hrudi si oblieka Ján Bulis, Michael Garnett, Petri Kontiola, Andrei Kostitsyn a Deron Quint.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 2. Vasilchenko (Yakutsena), 46. Yakutsena (Panov), 47. Papov (Kostitsyn)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) - Vasilčenko, Belov, Quint, Rjabykin, Katičev, Razin, Nesterov - Kontiola, Jakucenja, Panov - Čistov, Bulis, Kuznecov - Popov, Kosticyn, Antipov - Dugin, Glinkin, Ničuškin - Karpov
    Avangard Omsk: Rämö (Reizvikh) - Valentenko, Belov, Piganovič, Pivcakin, Ljamin, Pujacs, Gusev - Popov, Sjomin, Frolov - Kuparinen, Perežhogin, Záborský - Kurjanov, Kalinin, Ivanov - Žerebcov, Pervušin, Volkov - Taraťuchin

    Rozhodca: Bulanov, Gašilov - Gordenko, Tomilov