HC Slovan – Trenčín 1:2 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 3:1 (kon.)
koniec po predl.
HC SLOVAN Bratislava
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Utorok 05.03.2013, 14:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Hala B • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Prvý semifinálový zápas sa teda v závere predĺženia skončil šťastne pre hosťujúci tím, keď Nemček v prečíslení rozhodol. Ďakujem za pozornosť, sme tu aj zajtra v druhom zápase, ktorý sa začína o 17:00. Do videnia. (16:19:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    68:46
    Trenčín dal gól!
    Dukla sa dostala do ideálneho prečíslenia a dosiahla rozhodujúcu trefu! Veliký z pravej strany puk posunul krásne na FILIPA NEMČEKA, ktorý nemal problém do odkrytej brány.
    Asistencia: Adam Veliký.
     
    66:49
    Mravík dopredu sám, ušiel mu puk a následne ešte hit Môcika, takže k strele sa nedostal.
     
    65:44
    Tibenský sa vykašľal na opatrnosť, s veľkou vervou sa pustil dopredu a poza bránu sa natlačil k ľavej žrdi, snaží sa puk prepasírovať, ale ani na niekoľkokrát sa mu to cez Kompasa nepodarilo.
     
    63:42
    Dvakrát po sebe Stantienovi ušiel puk v prospech Slovana, najprv zatiahol do pásma Luža, ale mieril príliš mimo, neskôr Zajíček udržal v pásme. Videli sme aj doslova pustené seknutie, ktoré mal Baluška rovno pred sebou, ale zrejme hru púšťa a nechce do nej veľmi zasahovať výhodami, pretože to nebol veľmi chcený faul, hráč chcel ísť skôr po puku.
     
    62:20
    Stále sa nám hrá v rýchlom tempe s vysokým nasadením, ale brankári tak často nezasahujú. Oproti základnej časti nebe a dudy, toto nemá s vysokými náklepmi a hurá hokejom nič spoločné, toto je vyspelý taktický zápas.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    Na začiatku tretej tretiny sa podarilo domácim hráčom vyrovnať po vhadzovaní. Ďalší gól už nepadol. Po krátkej pauze bude teda nasledovať 10-minútové predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:43
    Hudec zatiahol po ľavom krídle do pásma, ale na Hrazdíru ani Nemčeka nedokázal puk preniesť. Na opačnú stranu v posledných sekundách zamieril Mikšík, ale z ľavého kruhu prepálil pravý vinkel Kompasovej brány.
     
    57:52
    Čas sa nám kráti a zápas je stále nerozhodný 1:1. Dukla drží puk na útočnej polovici, no nevie sa dostať do šance. Teraz opäť Kompas len prikryl a vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    55:13
    Samuel Petráš sa drží za tvár, odkorčuľoval na striedačku po svojich, ale hra bola prerušená.
     
    54:59
    Dukla drží puk na hokejkách, ale prechod do útoku je ťažší. Teraz sa to podarilo, Stantien zatiahol po pravom krídle a prenechal Mravíkovi, jeho strelu Rybár vyrazil a vrazil pritom rukou do útočiaceho hráča, hra je prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    51:04
    Stantienovo nahodenie do pásma sa odrazilo od beka späť do stredného pásma, ale Dukla takto paradoxne mala výhodu, pretože druhý bek to už rozbehol do strany, ostali Trenčania v troch na jedného. Stantien skúsil sám spoza hráča strelou z kruhu, ktorú Rybár vytesnil na zadný mantinel.
     
    50:09
    Presilová hra opäť Dukle nevyšla podľa predstáv. Dokonca sa teraz nevie vymaniť ani z obranného pásma, prihrávku Tvrdoňa zachytil Novák a vrátil Slovan do útoku.
     
    47:25
    Vylúčenie Slovan Bratislava - Patrik Schroner - dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Hlavný rozhodca ešte prišiel skontrolovať na striedačku, či tam nie je aj zranenie, ale faulovaný Hochel má košík, takže je len trochu otrasený.
     
    45:57
    Po góle hra akoby upadla, Trenčania sa viac sústredia na bránenie a Slovan zatiaľ nie je schopný viac zatlačiť. Rybár kryje už strely z diaľky a nedáva šance na dorážky. Teraz Miško zachytil puk pre Zajíčka, ale ten už strieľal mimo.
     
    41:04
    Slovan dal gól!
    Expresná trefa po vhadzovaní! Petráš ho vyhral na Skuráka, posunutie a FILIP MLYNČÁR vyrovnáva!
    Asistencie: Ján Skurák a Samuel Petráš.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 42. Mlynčár (Skurák, Petráš) - 22. Hrazdíra (Háni, Holenda), 69. Nemček (Hudec)


    HC SLOVAN Bratislava: Pat. Rybár - Valjent, Luža, Skurák, E. Černák, Bačik, Lukáčik, Gula, P. Kopecký - Brodek, B. Novák, Tibenský - Sa. Petráš, Mlynčár, Môcik - Miško, Mikšík, Štorcel - Schroner, Šalka, Zajíček.
    HK DUKLA Trenčín: E. Kompas - Holenda, Petre, Plško, Palovič, Hochel Hrnčírik, Forgách, P. Varga - D. Hudec, Nemček, B. Mravík - Háni, Hrazdíra, A. Veliký - M. Záborský, Pardavý ml., Gális - P. Stantien, Marcel Tvrdoň, Buliš.

    Rozhodca: Baluška - J. Tvrdoň, Kacej

    Diváci: 322