Toronto – NJ Devils 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 5:4 (po s.n.)
LA Kings – Nashville 5:1 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
Tampa Bay Lightning
cz Utorok 05.03.2013, 01:40 • Consol Energy Center (18 387) • NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše, přeji dobrou noc. (04:27:57)
     
    Hvězdy utkání:
    1. Sidney Crosby (PIT) - 2 body (1+1)
    2. Jevgenij Malkij (PIT) - 2 body (1+1)
    3. Steven Stamkos (TBL) - 2 body (2+0)
     
    Pittsburgh tak nakonec na domácím ledě poráží Tampu Bay v poměru 4:3. Po prvních dvaceti minutách vedli Tučňáci o jednu branku, a to díky přesnému zásahu Chrise Kunitze. Ve druhé části ale došlo k obratu, kdy za hosty dokázali otočit vývoj utkání Steven Stamkos a Tom Pyatt. V poslední části ale úřadovali hvězdy týmu Penguins. Nejprve parádní samostatnou akcí srovnal Jevgenij Malkin, další branku přidal Sidney Crosby, a nakonec rozhodující trefu do prázdné klece dal James Neal. Osm vteřin před koncem totiž stihl upravit skóre svým druhým gólem v zápase král střelců NHL Steven Stamkos.

    Premiéru v NHL si odbyl český mladík Ondřej Palát, jenž si debut osladil asistencí na Pyattův gól.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    19:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je otázka, zda odvolání brankáře byla dobrá volba! Lecavalierovu střelu Fleury vyrazil pouze nad sebe, kde basellově zasáhl STEVEN STAMKOS! Platnost sedmnácté Stamkosovy branku v sezóně a druhé v dnešním utkání musel potvrdit ještě videorozhodčí. Asistence: Vincent Lecavalier, Martin St. Louis.
     
    19:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Výhru domácího Pittsburghu potvrzuje brankou do brázdné klece Lightning JAMES NEAL, kterého ke skŕování vybídl Jevgenij Malkin. Asistence: Jevgenij Malkin, Kris Letang.
     
    47:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní úřaduje nejproduktivnější hráč NHL! SIDNEY CROSBY zavezl kotouč do pásma Lightning, tam ho přenechal Letangovi, který obkroužil kolem branky brankáře Lindbäcka a následně přes šíri hřiště předal právě zpět na kapitána Penguins. Crosby vypálil z první, Lindbäck neměl šanci se přesunout! Asistence: Kris Letang.
     
    45:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Možnosti JEVGENIJE MALKINA jsou nekonečné! Ruský medvěd zachytil špatnou rozehrávku Brewera, vletěl do útočného pásma, následně proskočil mezi dvojící obránců Brewer - Carle a zakončil svižnou ranou přesně nad pravý Lindbäckův beton! Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    31:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa dává druhou branku a dostává se do vedení! Nate Thompson vystřelil v mezikruží z otočky, a protože puk tečoval TOM PYATT, tak kotouč přeloboval bezmocného Fleuryho! Výbornou práci při tomto gólu odvedl také Ondřej Palát, který celou akci začal zavezením puku do pásma Penguins. Český mladík si připisuje v premiéře asisitenci! Asistence: Nate Thompson, Ondřej Palát.
     
    22:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rychlá akce Lightning, která končí vyrovnáním! Puk si na svou hůl vzal Martin St. Louis, ten ho posunul na levý kruh na obránce Hedmana, který parádním pasem našem v brankovišti STEVENA STAMKOSE, jenž pouze předložil hůl! Pro Stamkose je to šestnáctá branka v sezóně! Asistence: Victor Hedman, Martin St. Louis.
     
    21:56
    Mathieu Garon přepouští kvůli zranění místo v brankovišti Andersi Lindbäckovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    04:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Parádní práce kapitána Penguins Crosbyho, ze které mohl těžit CHRIS KUNITZ! Když Sidney Crosby vyhrál přetahovou se Stamkosem, předložil Kunitzovi kotouč mezi kruhy, Kunitz se opřel do černé gumy hned z první a nedal Garonovi šanci! Asistence: Sidney Crosby.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Vokoun) – Letang, Orpik, Eaton, Niskanen, Engelland, Despres – Dupuis, Crosby (C), Kunitz – Neal, Malkin, Cooke – Kennedy, Sutter, Jeffrey – Adams, Vitale, Glass.

    Tampa Bay Lightning: Garon (Lindbäck) – Carle, Hedman, Brewer, Aulie, Salo, Lee – Purcell, Stamkos, Conacher – St. Louis, Lecavalier (C), Killorn – Pyatt, Thompson, Palát – Labrie, Hall, Crombeen.
     
    Vítejte u sledování onlajn přenosu ze zámořské NHL. Jeden z nočních zápasů bude i souboj týmů, jejichž nejproduktivnější hráči jsou na prvních dvou pozicích bodování NHL. Pittsburgh Penguins vs. Tampa Bay Lightning, ve kterém vás budeme informovat o změnách stavu. Utkání startuje ve 1:30.
     
    Domácí Pittsburgh zatím potvrzují předpoklady. Patří totiž mezi nejlepší týmy nejen své konference, ale také celé ligy. Ve Východní konferenci celek tahounů Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina zaujímá třetí pozici, když má na svém kontě 28 bodů. Malkin chyběl svému týmu kvůli otřesu mozku v předchozích čtyřech zápasech, avšak proti Bleskům už by měl být připraven.
    Tampu táhne držitel Maurice Richard Trophy (nejvíce gólů v základní části) z minulé sezóny Steven Stamkos, který s patnácti góly vévodí kanonýrům i nyní. Jeho bilance ovšem přímo úměrná s týmovými výsledky není. Tampa Bay je s 19 body momentálně na třinácté pozici Výhodní konference a na místa zajišťující play-off ji chybí čtyři body.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 5. Kunitz (Crosby), 46. Malkin, 48. Crosby (Letang), 20. Neal (Malkin, Letang) - 23. Stamkos (Hedman, St. Louis), 32. Pyatt (Thompson, Palát), 20. Stamkos (Lecavalier, St. Louis)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Vokoun) – Letang, Orpik, Eaton, Niskanen, Engelland, Despres – Dupuis, Crosby (C), Kunitz – Neal, Malkin, Cooke – Kennedy, Sutter, Jeffrey – Adams, Vitale, Glass.
    Tampa Bay Lightning: Garon (22. Lindbäck) – Carle, Hedman, Brewer, Aulie, Salo, Lee – Purcell, Stamkos, Conacher – St. Louis, Lecavalier (C), Killorn – Pyatt, Thompson, Palát – Labrie, Hall, Crombeen.

    Rozhodca: Charron, Walkom – Nansen, Amell.

    Diváci: 18 656