Žilina – Košice 0:7 (kon.) | Skalica – Zvolen 8:2 (kon.) | Martin – Poprad 2:5 (kon.)
Nitra – Piešťany 6:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 3:0 (kon.)
koniec
HK Nitra
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
Nedeľa 03.03.2013, 18:00 • ZŠ Nitra • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Lúči sa s vami Tomáš Batiz, pre dnešok by to bolo odo mňa všetko. Pekný zvyšok dňa. (20:02:15)
     
    Skončil sa posledný zápas základnej časti medzi Nitrou a súperom z kúpeľného miesta Piešťany. Domáci si tento zápas naozaj vychutnávali, počas celého zápasu mali jasnú kontrolu nad všetkým čo spravili a to sa prenieslo aj na konečný výsledok, ktorý je priam hrozivý a to 6:0.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    51:15
    Prepáčte za krátky technický výpadok siete!
     
    48:58
    Mašlonka odchádza na trestnú lavicu. Piešťany si zahrajú presilovku 5 na 4.
     
    48:08
    Nitra to skúsila v zakončení však po pár sekundách, z pravej strany prišiel pokus, ktorý vyprášil betóny Ondrejku.
     
    47:15
    Ťažko už aj komentovať toto stretnutie, vidno už aj na samotnej hre, že zápas sa iba dohráva. V týchto sekundách išli do útoku hráči Nitry, tí však o puk prišli.
     
    45:47
    Nitra si vybojovala puk vo vlastnom pásme, presúva sa do útoku, kde tak povediac prišla aj o pásmo, keď pred stredovou čiarou vyhodila puk, rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    44:47
    Nitra po chvíli opäť v útočnom pásme, najskôr zakončila z pravej strany, tento pokus nebol príliš úspešný, obrana hostí odrazila puk. Po chvíli si ho v strednom pásme opäť vybojovali domáci hráči.
     
    44:00
    Pomer striel je tak povediac až hrozivý. 33:7!!!
     
    42:46
    Nitra dala gól!
    Je to už štvrtá využitá presilovka v dnešnom zápase pre domácich. Tí na teraz zvyšujú svoje vedenie po buly a následnej strele od modrej v podaní Martina Baču, puk pred brankárom iba dorazil JOZEF STUMPEL. Asistencia: Martin Bača
     
    42:40
    V úvodných sekundách presilovky prichádza zakončenie od modrej, to pokryl brankár Ondrejka.
     
    42:32
    Vylúčenie na strane hostí, na trestnú odchádza Urban za hákovanie.
     
    42:19
    Aktuálne sa hra nachádza v útočnom pásme Nitry, boj o puk pri mantinely. Rozhodca zdvihol ruku a vyzerá to tak, že sa bude vylučovať.
     
    41:49
    Vidno to už aj na úvode hry, že tento zápas sa bude v podstate iba dohrávať. Je už prakticky iba otázne, že akým výsledkom Nitra vyhrá.
     
    40:17
    Nitra sa v úvode stretnutia snažila dostať do pásma súpera, v týchto sekundách sa dobre sformovala obrana Piešťan, ktorá tak zabránila akému možnému zakončeniu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:35.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:25
    Ďalšie vylúčenie v druhej tretine, ale aj v celom zápase. Vylučuje na strane Nitry, keď na trestnú lavicu odchádza König.
     
    38:42
    Uvidíme aká skúsenosť to bude pre Piešťany, tento sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme, keď musel Ondrejka zasahovať po strele od modrej.
     
    37:13
    Hrá sa nám v pásme Piešťan, Nitra sa opäť snažila zakončiť. Veľa prihrávok sme registrovali hlavne okolo ľavého mantinelu, ale konečný pokus o zakončenie prišiel spomedzi kruhov, ten však skončil tesne mimo.
     
    35:25
    V týchto sekundách opäť pri puku hráči Nitry, tí kombinujú vo vlastnom obrannom pásme, vzápätí sa do zakončenia dostali hráči hostí, tí však netrafili bránku.
     
    33:59
    Nitra dala gól!
    Myslím si, že toto už úplne zrazí Piešťany na kolená. Na červenej čiare sa objavil RADOVAN TREFNÝ, ktorý sám pre seba vybojoval puk, následne sa dostal aj do samostatného nájazdu, ktorý premenil. Bez asistencie.
     
    33:24
    Piešťany zatiaľ počas presilovky nezakončili na bránu, aj keď držali puk v útočnom pásme, vzápätí sa Nitra oslobodila.
     
    32:50
    Menšia šanca pre Piešťany, ktoré môžu tak povediac iba skorigovať výsledok. Zatiaľ to je iba čisto o kombinácii.
     
    32:50
    Prvé vylúčenie aj na domácej strane, na trestnú odchádza Hamrák.
     
    32:24
    Je vidieť, že Nitru baví dnešný zápas, z každej možnej pozície zakončujú. Tento krát prišla strela od modrej, tú opäť vykryl brankár Ondrejka.
     
    31:56
    Opäť sa o puk bojuje v útočnom pásme Nitry, Tománek sa dostal od mantinelu aj do zakončenia, ale trafil iba výstroj Ondrejku, ktorý v posledných sekundách zasahuje veľmi často.
     
    30:47
    Po zákroku Ondrejku sa strhla aj bitka. Dnešný zápas sa končí pre dvojicu hráčov.
     
    30:38
    Nitra hnaná vlastnými fanúšikmi preniká do útoku, prechod začal po pravej strane, prihrávka medzi kruhy a zakončenie Tománeka skončilo u Ondrejku.
     
    29:48
    Rýchly brejk pre domácich, tí sa dostali po zakončení do pásma súpera, zakončenie z pravej strany skončilo v lapačke Ondrejku. Vhadzovanie v obrannom pásme Piešťan.
     
    29:20
    Piešťany v pásme domácich, puk sa hlavne strieda okolo brány, vzápätí nahodil pred bránu puk Urban, jeho pokus odrazila obrana.
     
    28:33
    Nitra v týchto sekundách začína útok z vlastného pásma, s pukom sa dostali do stredného pásma, následná prihrávka skončila už súpera, ktorý sa taktiež bude snažiť dostať do pásma súpera.
     
    27:25
    Hra sa nám tak spomalila, resp. Piešťany sa sformovali vo vlastnom obrannom pásme. Aktuálne budú začínať spoza vlastnej bránky.
     
    25:49
    Nitra dala gól!
    Ľadová sprcha pre Piešťany. Po pár sekundách hostia opäť inkasujú, skvelá kombinácia v útočnom pásme, na ktorej bol pri konci TOMÁŠ HRNKA, ktorý sa strelou pod hornú tyč nemýlil. Asistencia: Tomáš Chrenko.
     
    25:27
    Nitra dala gól!
    Hostia si v týchto sekundách azda cvakli tri lístky pre troch hráčov, ktorí čelili presilovke súpera 5 na 3. Ako som spomínal, boli to určite kolotoče, ktorí tvorili domáci hráči. Prihrávka z pravej strany rovno pred bránu a následná dorážka v podaní MATEJKA HAMRÁKA. Asistencia: Jarmo Jokila.
     
    25:12
    Máme tu ďalšie vylúčenie, na trestnú odchádza Bučka.
     
    25:04
    Domáci dobre držia počas presilovky súpera v pásme, po kombinácii prichádza strela od modrej a opäť zákrok Ondrejku, tento krát schoval puk do lapačky.
     
    24:46
    Ondrejka musí zasahovať aj po pár sekundách. Domáci to vykombinovali hlavne za bránou, následná prihrávka na Tománeka, ktorý zakončil iba do brankára.
     
    24:23
    Nitra to skúsila na teraz tak skorej na prekvapenie, domáci prešli okolo brány následne aj zakončili, ale pokus vykryl Ondrejka.
     
    23:52
    Už tretie vylúčenie hostí, to hrá najlepšie do karát hráčom Nitry. Na trestnú odchádza Filip.
     
    23:15
    Nitra dala gól!
    Tak ako prvej tretine tak aj v druhej sa hráči Nitry tešia z gólu v 4. minúte, tento krát je to po skvelej robote Erika Piataka, ktorý potiahol puk po ľavej strane, presnou prihrávkou naservíroval puk pred bránu, kde už bez problémov doráža do odkrytej časti brány DOMINIK KADURA. Asistencia: Erik Piatak.
     
    22:24
    Opäť sa nám vhadzuje v obrannom pásme Nitry a skoro podobný scenár ako pred pár sekundami. Nitra sa skoro dostala do pásma súpera, ale tento krát stráca puk po nepresnej prihrávke v strednom pásme. Piešťany idú dopredu.
     
    21:18
    Buly v obrannom pásme Nitry, Piešťany chvíľku ostali pri puku, ale vzápätí idú dopredu hráči Nitry, ktorí už robia problémy. Hamrák sa perfektne uvoľnil, ale Ondrejka bol dostatočne pozorný a jeho pokus spomedzi kruhov zlikvidoval.
     
    20:47
    Piešťany v úvode druhej tretiny zatlačili do pásma Nitru, avšak snažili sa zakončiť, ale pokusy od mantinelu skončili iba na pozornej obrane. Po chvíli sa hra presunula do stredného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:40
    V záverečných sekundách idú do útoku Piešťany, ich prechod nič veľké nepriniesol.
     
    19:20
    V závere tretiny by som povedal, že sa hrá iba na zakázané uvoľnenia. Na záver jasne vedú hráči Nitry, ktorí aj do tretice vyhodili puk.
     
    19:10
    Hneď po buly Nitra vyhadzuje, opäť je to zakázané uvoľnenie. Hra sa nám na teraz dobre kúskuje.
     
    19:00
    Minútu pred koncom stretnutia registrujeme aj zakázané uvoľnenie, vhadzovanie v obrannom pásme Nitry.
     
    18:13
    Tempo hry sa nám na teraz spomalilo, vidno aj že oba mužstvá hrajú tak povediac na pol plynu. Na teraz sú vo vlastnom pásme s pukom hráči Nitry.
     
    17:16
    Nitra je v prvej tretine veľmi pri chuti, opäť sa dostala do útočného pásma aj vďaka Piatakovi, ktorý individuálne prenikol, následnej ak zakončil spoza obrancu, jeho strelu pokryl brankár Ondrejku.
     
    15:10
    Dobrá šanca pre Nitru, tá sa do obranného pásma dostala popri mantinely na pravej strane, prihrávka z pravej strany skončila u Pupáka, ktorý sa obtočil okolo obrancu a následnou strelou mieril ponad lapačku Ondrejku.
     
    13:27
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, o puk sa bojuje hlavne za bránou Nitry, po chvíli sa však nejak odrazil do stredného pásma. Nitra pri puku...
     
    12:52
    Opäť Nitra tak poľahky zakončuje, z ničoho nič sa dostala pred bránu Ondrejku, odkiaľ vyslala aj naňho puk, ten si však brankár pokryl betónom.
     
    11:49
    Vidno, že domáci hráči hrajú v pohode. Súpera viac krát zatlačili v útočnom pásme, nie je tomu inak aj teraz, keď sa musia Piešťany aj za cenu zakázaného uvoľnenia oslobodiť.
     
    11:16
    Opäť zasahuje brankár Ondrejka, Nitra sa dostala do útoku po pravej strane, krížne zakončenie skončilo na betóne brankára, Po zákroku ostáva Nitra pri puku. Kombinuje pri mantinely.
     
    10:48
    Nitra mala šancu na ďalší gól v stretnutí, z ničoho nič sa domáci dostali do útočného pásma, prihrávka medzi kruhy a zakončenie Tománeka skončilo v lapačke Ondrejku, ktorý si aj vyslúžil potlesk z tribún na zimnom štadióne v Nitre.
     
    10:03
    Po dlhšom čase sa nám hra presunula aj na druhú stranu, Piešťany po nie najlepšej rozohrávke Nitry idú dopredu, vzápätí prišlo aj zakončenie, ale to je ešte včas zablokované obranou.
     
    09:25
    Po nevyužitej presilovke Nitra na teraz v útočnom pásme, dvojica hráčov krúžila okolo brány Ondrejku, puk sa následne dostal na modrú, odtiaľ zakončenie iba do obrancu.
     
    08:43
    Opäť sa snažia hostia dostať do pásma, ako v posledných prípadoch vnikli tam ľahšie, ale čo sa týka presadenia tam už tá úspešnosť končí. Piešťany sa po pár sekundách opäť ubránili.
     
    08:06
    Nitra sa snaží aj v týchto sekundách dostať do útočného pásma, spoza vlastnej brány prešli poľahky cez stred, následne však nahodili puk o mantinel, z čoho Piešťany vyhadzujú.
     
    07:32
    O puk sa bojuje v pásme hostí, Nitra sa dostala ešte k puku na modrej čiare, snažila sa zakončiť, ale úspešnejšie z toho vyšli hráči Piešťan, ktorí vyhadzujú puk.
     
    06:54
    Melichárek odchádza za nedovolené vyhodenie puku.
     
    06:47
    Nitra to skúša aj po pár sekundách vo svojom útočnom pásme, domáci prenikli po pravej strane, odtiaľ sa nahodeným pukom na bránu prezentoval autor prvého gólu Pupák. Ondrejka si pripisuje úspešný zákrok.
     
    06:05
    Na teraz sa nám hra prerušuje, Nitra pri rozohrávke poslala puk cez všetky čiary, na čo sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    05:24
    Na teraz sa tlačia do útočného pásma opäť hráči Nitry, tí sa snažili po rýchlom vniknutí rýchlo aj zakončiť, ich pokus skončil iba na obrane. Následne sa hra presunula na druhú stranu, kde Piešťany taktiež nezakončili na bránu.
     
    03:34
    Nitra dala gól!
    Na úvodný gól nečakáme veľmi dlho, domáci hráči sa dostavajú do vedenia po tom ako si puk vyviezli z vlastného pásma, Jozef Štumpel otočil hru na druhú stranu odkiaľ z prvej namieril presne MIROSLAV PUPÁK. Asistencie: Štumpel, Konig.
     
    03:18
    Nitra sa v úvode presilovky dostala do zakončenie, kombinácia po modrej, následne zakončenie z ľavej strany pokryl brankár Ondrejka.
     
    02:54
    Vylúčenie, presilovka pre hráčov Nitry.
     
    01:53
    Nitra na teraz v útočnom pásme, po buly sa dostali do zakončenie, spomedzi kruhov skončil puk po strele v lapačke brankára. Po chvíli sa fauluje pri mantinely. Bude sa vylučovať.
     
    01:47
    V úvode stretnutia sa nám hrá v podstate zo strany na stranu, bez žiadnej väčšej šance. Až v tejto sekunde sa Nitra dostala do útočného pásma, zakončenie z pravej strany pokryl brankár.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Všetkých Vás vítam pri sledovaní posledného kola základnej časti v najvyššej Slovenskej hokejovej lige, ktorá nesie názov Tipsport extraliga. Vďaka portálu Onlajny.eu si podrobne rozoberieme zápas medzi domácou Nitrou a hosťami z kúpeľného mesta Piešťany.

    Posledný vzájomný zápas sa píše k dátumu 01.02.2013, keď Piešťany na vlastnom ľade podľahli Nitre tým najmenej možným spôsobom a to 0:1 po góle v posledných minútach. "Tak zahrmelo. Na radosť hostí do Tomekovej brány. Potvrdilo sa nedáš - dostaneš. Jokila pekne spoza brány z rohu prihral MIROSLAVOVI PUPÁKOVI, ktorý nedôrazne bránený nevidel som kým prekonal Tomeka. tesne pred tým výborná práca Bučku, brejk 3 na 2, Saliji zasebčil, neprihral pred poloodkrytou bránou voľnému Stupkovi a z protiútoku udreli hostia," opis gólu zo zápasu 45. kola.

    Dnes je však všetko inak, na začiatok si rozoberieme najskôr hostí, ktorí v poslednom svojom zápase privítali na vlastnom ľade súpera z Banskej Bystrice. Celý priebeh zápasu bol vyrovnaný, najskôr sa do vedenie dostali Piešťany, následne Bystrica vyrovnala. V takejto réžii sa konal aj celý zápas. Piešťany sa dostali opäť do vedenia a Bystričania zásluhou Macíka vyrovnali. O všetkom sa tak rozhodlo až v predĺžení, v ktorom boli tí šťastnejší hráči Bystrice, ktorí v 63. minúte vyhrali stretnutie po góle Češíka.

    Nitra po poslednom zápase určite nie je so psychikou najlepšie. V zápase 53. kola sa predstavila pod Tatrami, resp. na zimnom štadióne v Poprade, odkiaľ si odnášala veľmi trpkú prehru, keď súperovi nedokázala vstreliť ani jeden gól pričom súpera prekonala na počty striel a to v pomere 33:34. Prvého gólu sa dočkali fanúškovia v 16. minúte, keď otváral skóre Vandas. Na rozdiel dvoch gólov zvyšoval krátko po začatí druhej tretiny Smotrila. Konečnú bodku v stretnutí dal v 50. minúte Hvila, ktorý tak svojim gólom stanovil na konečných 3:0 pre Poprad.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 4. Pupák (Štumpel, Konig), 24. Kadura (Piatak), 26. Hamrák (Jokila), 26. Hrnka (Chrenko), 34. Trefný, 43. Stümpel (Bača)


    HK Nitra: Hollý - König, Bača, Tománek, Stümpel, Pupák, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Piatak, Kadura, Nádašdi, Rais, Jokila, Hamrák, Mašlonka, Vantroba, Novák, Chrenko, Hrnka.
    ŠHK 37 Piešťany: Ondrejka - Brňák, Škadra, Hudec, Nemec, Melichárek, Filip, Drgoň, Šišovský, Peško, Haring, Bručka, Kolník, Saliji, Mertel, Stupka, Mrázik, Urban, Hruška, Toman.

    Rozhodca: Goga, Jonák, Kacej, Návratek