Stuttgart – Bochum 2:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 1:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:0 (1:0)
Borussia Dortmund
cz Streda 27.02.2013, 20:30 • Allianz Arena, München • DFB-Pokal
     
    90+3
    Již plyne poslední z avizovaných tří nastavených minut, ale rozhodčí by mohl klidně nastavit i o něco více, protože je zde další střídání. Hřiště opouští Toni Kroos a místo něj si zahraje Jerome Boateng.
     
    90+2
    Piszczek našel v pokutovém území hlavičku Schiebera, který však pod tlakem přestřeluje a tím zřejmě definitvně uhasil naděje Dortmundu.
     
    90+1
    Již v nastavené čase dochází ke střídání na straně Bayernu. Hřiště opouští Mario Mandžukič, kterého nahradí Mario Gómez.
     
    87
    Mandžukič měl na hlavičce rozhodnutí, ale přestože měl spoustu času, tak svou hlavičku nedokázal nějak lépe umístit a výsledkem tak byl pouze další z úspěšných zákroků Weidenfellera.
     
    81
    Druhé střídání Dortmundu v zápase. Odchází Reus a místo něj si zahraje Schieber.
     
    80
    Další obrovská šance Bayernu po rohovém kopu, nejdříve Danteho hlavičku vyrazil hráč stojící u tyče a poté z následné Danteho dorážky hlavou dokázal míč vyrazit dnes výtečný Weidenfeller.
     
    79
    Poprvé v zápase střídají i domácí. Odchází Thomas Müller, kterého nahradí Luiz Gustavo.
     
    72
    Daniel van Buyten měl po rohovém kopu na hlavičce druhý gól Bayernu. Byl osamocen, ale míč nedokázal poslat do prostoru brány a tak si hosté jistě velmi hlasitě oddechli.
     
    71
    Martinéz si přiťukl míč a z velké dálky poslal velmi povedenou střelu, jenže připravený Weidenfeller jeho pokus vytěsnil nad břevno.
     
    67
    Máme zde druhou žlutou kartu zápasu a ta jde opět na konto domácího týmu. Ve výskoku si pomohl nedovoleně Kroos.
     
    63
    Po prvním střídání přichází i první karetní napomenutí. Žlutou kartu za nepovedený sklu vidí Javi Martinéz.
     
    62
    První střídání dnešního zápasu, v dresu Borussie utkání skončilo pro Kevina Grosskreutze, kterého nahradí Jakub Blaszczykowski.
     
    60
    V zápětí další výborný zákrok Weidenfellera proti střele Kroose! Kroos tak ani podruhé v krátkém sledu na Weidenfellera nevyzrál. Brankář Borussie předvedl nádhernou robinzonádu a míč vyrazil.
     
    59
    Weidenfeller se stává hrdinou tohoto okamžiku! Toni Kroos se po patičce dostal ke střele, z pěti metrů však fantastického Weidenfellera překonat nedokázal. Poté se ještě snažil zakončit Mandžukič, ale ten stál v ofsajdu.
     
    53
    První větší šance Dortmundu, Lewandowski přiťukl míč Grosskreutzovi, který z hranice šestnáctky vypálil velmi slušně. Neuer se však položil do střely a s lehkostí míč zachytil.
     
    46
    Moc nechybělo a pro Bayern to mohl být úvod poločasu jako z pohádky, ale střelu mířící do brány nakonec stačil zblokovat obránce Dortmundu!
     
    43
    Bayern právě vstřelil branku!

    První centr do pokutového území ještě hosté odvrátili a když už to vypadalo, že je po akci tak se míč odrazil k ARJENU ROBBENOVI, který posílá technickou střelou míč přesně do pravého horního rohu brány. Weidenfeller byl naprosto bezmocný a před uměním Robbena pokýval hlavou i kouč Dortmundu.
     
    40
    Robben předvedl svůj pověstný tah na branku a dočkal se odměny, ve stoprocentní šanci však Robben přestřeluje branku. Obrana Dortmundu však v poslendních chvílích dělá neuvěřitelné množství chyb.
     
    36
    Schweinsteger našel nádherným míčem za obranu kopačku Javi Martinéze, který poslal na bránu Dortmundu výbornou střelu, kterou však dokázal Weidenfeller chytit. Jeho zákrok sice nebyl stoprocentní, ale hostující gólman míč přece jenom zachytil a drží tak nerozhodný stav.
     
    19
    Mandzukič se dral do zakončení z pravé strany a vyslal na bránu Borussie i střelu, jenže ta prolétla kolem pravé tyče a Weidenfeller tak nemusel zasahovat.
     
    14
    Obrovská šance domácích, ve které byl Kroos! Weidenfeller totiž pouze tečoval střílený centr a právě Kroos mohl zakončovat v podstatě do prázdné brány, ale nedokázal si míč zpracovat a ten se mu od nohy odráží za brankovou čáru.
     
    8
    Robben se ocitl v první výborné šanci po perfektní přihrávce do pohybu. Jenže domácí hráč přízemní střelou na Weidenfellera nevyzrál.

    Jozef Valenčík

    Góly: 43. Robben

    Karty:   63. Martinéz (BAY), 67. Kroos (BAY)


    Bayern Mníchov: Neuer - Alaba, Dante, van Buyten, Lahm - Schweinteiger, Javi Martínez - Robben, Kroos, Müller - Mandžukič
    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Santana, Schmelzer - Gündogan, Bender - Grosskreutz, Gotze, Reus - Lewandowski

    Rozhodca: Kircher - Kempter, Lupp