Sampdoria – Chievo 2:0 (kon.) | Parma – Catania 1:2 (kon.) | Bergamo – AS Rím 2:3 (kon.)
Cagliari – Turín 4:3 (kon.) | Juventus – Siena 3:0 (kon.) | Inter – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
Inter Miláno
1:1 (0:1)
AC Miláno
Nedeľa 24.02.2013, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 26. kole najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku - Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z mestského derby zápasu na štadióne Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), kde sa proti sebe od 20:45 postavia odvekí rivali - celky Inter Miláno a AC Miláno.

    Inter Miláno - uvádzaný ako domáci tím bol na tom v tabuľke oveľa lepšie ako jeho mestský rival, no v poslednej dobe sa niečo zmenilo. Momentálne patrí hráčom Interu piata priečka so 43 bodmi a gólovým skóre +7. Pred nimi sú na tretej a štvrtej priečke s náskokom jedného bodu celky AC Miláno a Lazio Rím. Za Interom je so stratou jedného bodu Fiorentina. Aktuálna zápasová bilancia Interu v Serie A, remíza - remíza - prehra - výhra - prehra, hovorí o tom, že Inter sa pravdepodobne prestal orientovať na domácu Serie A a chce zabojovať v Európskej lige. Tam v šestnásťfinále vyradili jednoznačne rumunský klub CFR Cluj po výsledkoch 2:0 a 3:0. Momentálne ich v ďalšej vyraďovacej fáze čaká anglický celok Tottenham Hotspur. V posledných troch zápasoch v domácej Serie A Inter najskôr podľahol Siene na jej pôde v pomere 1:3, následne si na domácom štadióne napravil reputáciu výhrou 3:1 proti Chievu Verona. V poslednom kole však Inter poriadne zarazila Fiorentina, ktorá Milánčanov rozdrvila na domácej pôde v pomere 4:1. Inter bude mať teda čo robiť, aj keď vypustil zo svojho záujmu titul v Serie A. Tu ide skôr o mestskú česť.

    Celok AC Miláno momentálne sprevádza fantastická herná fazóna. Po veľmi nevydarenom úvode sezóny sa tento tím napokon dostal na tretiu priečku v Serie A, kde sídli so 44 bodmi a gólovým skóre +13. Na druhý Neapol momentálne Milánčania strácajú 7 bodov a štvrtý celok Lazio Rím nestráca na AC Miláno žiadne body, no má oveľa horšie skóre. "Rosso-neri" sú jasným príkladom toho, že bojovať sa dá aj v domácej lige a aj na medzinárodnej úrovni - teda v Lige majstrov. V úvodnom zápase osemfinále sa im podarilo na domácej pôde zdolať celok FC Barcelona v pomere 2:0. Odveta je naplánovaná na 12. marca 2013 v španielskej Barcelone. Čo sa týka Serie A, tak aktuálna zápasová bilancia "rosso-nerov", výhra - výhra - výhra - remíza - výhra, jasne hovorí o tom, že Milánčania sú momentálne vo fantastickej forme a valcujú akýkoľvek tím. V posledných zápasoch sa im podarilo zdolať celky ako Bologna (2:1), Atalanta (1:0), Udinese (2:1) a napokon aj Parmu v pomere 2:1. Remízu si pripísali na pôde Cagliari, kde s domácimi uhrali výsledok 1:1. Milánčania to budú mať mierne ťažké, no určite budú chcieť zabodovať aj tentokrát.

    Ktorý z milánskych tímov bude v tomto derby úspešnejší? Inter alebo AC?
     
    Úvodné zostavy:

    Inter Miláno: Handanovič - Nagatomo, Juan, Ranocchia, Zanetti - Gargano, Cambiasso, Palacio - Álvarez, Guarín, Cassano.

    AC Miláno: Abbiati - Abate, De Sciglio, Muntari, Mexès - Zapata, Nocerino, Montolivo - Balotelli, El Shaarawy, Boateng.

    Rozhodca: P. Mazzoleni - G. Niccolai, M. Giordano.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    Inter Miláno: Belec (NB) - Stanković, Schelotto, Kuzmanović, Rocchi, Benassi, Chivu, Pasa, Carrizo, Mbaye, Jonathan

    AC Miláno: Amelia (NB) - Pazzini, Traoré, Salamon, Niang, Bojan, Ambrosini, Gabriel, Yepes, Antonini, Zaccardo.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    V úvode prvého polčasu boli hneď aktívnejší "rosso-neri", ktorí zamestnali už aj gólmana Handanoviča. Ten však z nedôrazným centrom El Shaarawyho nemal žiadne problémy.
     
    2
    Abate si v defenzíve vychutnal dvoch hráčov Interu a loptu napokon odcentroval k pozornému Muntarimu. Následne sa však AC ďaleko nedostalo.
     
    3
    Boateng predviedol poriadny dôraz v ofenzívnej hre, keď napádal defenzívny prejav Juana. Napokon mu však lopta mierne odskočila a skončila len u pozorného Handanoviča.
     
    4
    Balotelli tentokrát tvrdo zakončoval spoza pokutového územia Interu, no bol neúspešný. Jeho delovka skončila len tesne vedľa Handanovičovej brány.
     
    5
    Po dobrej prihrávke od Cambiassa sa k lopte na ľavej strane dostal Cassano, no jeho strieľaný center napokon skončil len v pozornom náručí gólmana Abbiatiho, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    6
    Nocerino sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jeho delovka napokon skončila len v pozornom Handanovičovom náručí!
     
    7
    Guarín sa snažil presadiť únikom po pravej strane, no napokons a pri ňom pritavil pozorný De Sciglio, ktorý ho od lopty s veľkým prehľadom odstavil.
     
    8
    Dôraz hry sa na mnohých miestach aj pritvrdzuje. Tentokrát sa k lopte dostal Álvarez, no Boateng mu nič nedoprial a v strede ihriska ho nekompromisne fauloval.
     
    9
    Palacio sa dobre presúval po pravej strane a následne sa snažil nájsť Cassana alebo Álvareza, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Mexès bol v strehu a ohrozenie Interu zažehnal.
     
    10
    Cassano tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho nekompromisná delovka bola napokon zblokovaná pozornými obrancami AC. Následne sú "rosso-neri" v útoku.
     
    11
    Z pravej strany to tentokrát skúšal aj Guarín, no jeho nekompromisnp delovku zblokoval pozorný Abate, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    12
    Po fantastickej prihrávke od Álvareza sa do skvelej gólovej šance na pravej strane dostal Palacio, no pri ňom sa v poslednej chvíli pristavil Mexès, ktorý ho vrámci pravidiel od lopty odstavil.
     
    12
    Obranca AC Milána - Mexès zinkasoval žltú kartu po tvrdom faule na bežiaceho Cassana, ktorý sa nažil presadiť únikom cez stred.
     
    13
    Po tvrdom faule Mexès zinkasovali hráči Interu priamy kop zo vzdialenosti približne 32 metrov, ktorý odišiel zahrávať Guarín. Ten svoju delovku však napálil len do múru "rosso-nerov".
     
    14
    De Sciglio sa dostal k lopte po dobrej prihrávke od Boatenga, no napokon bol neúspešný. Jeho tvrdá delovka skončila len tesne vedľa brány Interu.
     
    15
    Po skvelom centri z ľavej strany od De Sciglia sa k lopte v strede mohol dostať Balotelli, no ten sa po výskoku pošmykol a následne sa k lopte dostal len pozorný Handanovič.
     
    16
    Po ďalšom dobrom centri od Muntariho z pravej strany sa k lopte dostal El Shaarawy, ktorý však svojou pätičkou nenašiel pred bránou Interu ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    17
    Cambiasso sa dostal k lopte na pravej strane, no napokon mierne neuspel. Jeho tvrdé zakončenie skončilo len tesne vedľa brány AC.
     
    18
    Boateng skvelou prihrávkou z pravej strany našiel v strede Balotelliho, no ten napokon neuspel. Jeho nekompromisná delovka bola zblokovaná obrancami Interu.
     
    19
    Hráči AC Milána sú momentálne oveľa aktívnejší, no Inter im zatiaľ veľmi dobre odoláva a svoje pokutové územie nenecháva ohrozovať. AC je však stále pri lopte.
     
    21
    AC Miláno dalo gól!
    "Rosso-neri" sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Boatenga sa k lopte na ľavej strane dostal STEPHAN EL SHAARAWY, ktorý nezaváhal a nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného Handanoviča, ktorý nemal šancu na úspešný zákrok. Obrana Interu tentokrát poriadne zaspala.
     
    22
    Nagatomo si dobre zbehol k bráne "rosso-nerov" po pravej strane a následne tvrdo zakončil, no napokon jeho delovka skončila len tesne mimo Abbiatiho brány.
     
    23
    Po skvelej prihrávke od Nagatoma sa k zakončeniu na pravej strane dostal Cassano, no gólman Abbiati ani tentokrát zasahovať nemusel. Cassano svojou prízemnou delovkou minul bránu.
     
    24
    Muntari zinkasoval loptu na ľavej strane a tvrdo zakončil, no jeho strieľaný center napokon skončil len nad bránou Interu Miláno.
     
    25
    El Shaarawy obdržal fantastickú prihrávku pätičkou na ľavej strane a následne tvrdo zakončil, no jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval pozorný Ranocchia.
     
    26
    Zapata loptu nebezpečne odcentroval pred Handanoviča, no El Shaarawy napokon na ňu už nedosiahol. Na rade je odkop od brány Interu.
     
    27
    Handanovič sa zaskvel fantastickým zákrokom! Po rohovom kope zahrávanom El Shaarawym sa k delovému hlavičkovému zakončeniu dostal Balotelli, no gólman Interu sa po lopte skvele hodil a následne ju chytil vo svojom náručí!
     
    28
    Palacio sa natlačil pred Abbiatiho z pravej strany, no napokon ho v kľúčovej chvíli od lopty odstavil pozorný Abate, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    29
    Gólman Handanovič bol pravdepodobne na Rockforte! Predvádza naozaj fantastické zákroky! Aj tentokrát odstavil Balotelliho, ktorý obdržal skvelý center z ľavej strany od Boatenga.
     
    30
    Álvarez odviedol poriadny kus práce v strede ihriska, keď najskôr odstavil Nocerina a následne loptu odcentroval smerom k Abbiatiho bráne.
     
    31
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase tentokrát zinkasoval hráč AC - Muntari, ktorý sa zaskvel úplne zbytočným faulom na Palacia a následnými protestami.
     
    32
    Dobrý center z ľavej strany poslal pred Handanovičovu bránu De Sciglio, no obranca Interu Ranocchia bol v strehu a loptu odkopol do bezpečia.
     
    33
    Boateng sa veľmi dobre presúval po pravej strane, no následne narazil na pozorného Zanettiho, ktorý ho od lopty dobrým obranným zákrokom odstavil.
     
    34
    Dobrý center z pravej strany pred bránu AC predviedol Palacio, no nabiehajúci Cassano bol už príliš pomalý a loptu nestihol. Pokračovať budeme útokom AC.
     
    34
    A je tu ďalšia žltá karta. Tentokrát ju za nekompromisný sklz zozadu zinkasoval hráč Interu - Ranocchia, ktorý nezanechal svoje nervy na uzde.
     
    36
    Po zaujímavom centri od El Shaarawyho z ľavej strany sa k lopte dostal len pozorný Cassano, ktorý okamžite zakladá rýchly protiútok Interu Miláno.
     
    37
    Zanetti sa dostal k lopte v strede ihriska, no napokon nevedel, čo má vymyslieť a loptu poslal len ku svojmu defenzívnemu kolegovi Ranocchiovi.
     
    38
    Boateng sa dostal do dobrej šance na pravej strane, no jeho delovka bola napokon neúspešná. Trafil len dobre postaveného Gargana.
     
    39
    Guarín chcel centrom z pravej strany nájsť Cassana, no nepodarilo sa mu to. Jeho center v správny čas odvrátil pozorný Abate, ktorý dbal na defenzívu.
     
    40
    Boateng si tentokrát mierne nerozumel s El Shaarawym a jeho dobre mierený center z pravej strany napokon skončil len na kopačkách obrancov Interu.
     
    41
    Zanetti sa blysol ďalším dobrým centrom pred bránu AC, no napokon sa k lopte dostal len pozorný De Sciglio, ktorý okamžite prerušuje plynulosť hry.
     
    43
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase si na svoje konto pripisuje hráč Interu - Juan Jesus, ktorý nekompromisným šlapákom položil k zemi bežiaceho Boatenga.
     
    44
    Dobré zakončenie z pravej strany predviedol aj pozorný Balotelli, no jeho dôraz bol napokon odstavený pozorným Zanettim, ktorý loptu zblokoval do bezpečia.
     
    45
    Zapata sa dostal k lopte na pravej strane, no napokon ju len veľmi nepresne odcentroval. To chcel na rýchly protiútok využiť Palacio, no ten bol napokon odstavený.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas priniesol fanúšikom milánskych klubov celkom pekný kultúrny zážitok. Aktívnejší boli hráči AC, teda "rosso-neri", ktorí svoju aktivitu dokázali aj gólovo premeniť. V 21. minúte sa po skvelej prihrávke do behu od Boatenga dostal k lopte Stephan El Shaarawy, ktorý nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného Handanoviča. "Rosso-neri" mohli viesť už o niekoľko gólov, no to im výrazne prekazil (najmä Balotellimu) gólman Interu - Handanovič, ktorý sa blysol niekoľkými fantastickými zákrokmi.

    Podarí sa Interu v druhom polčase zabrať a získať tak z tohto zápasu aspoň jeden bod?
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sú aktívnejší hráči Interu Miláno, no zatiaľ sa im nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť. AC sa zatiaľ veľmi dobre bráni.
     
    47
    Po tvrdom faule na strane Interu majú hráči AC k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov mierne vpravo. Zahrávať ho odchádza Montolivo.
     
    48
    Montolivo tvrdo zakončoval, no napokon bol neúspešný! Jeho nekompromisná delovka skončila len tesne vedľa ľavého horného rohu brány Interu.
     
    49
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase zinkasoval hráč AC - Riccardo Montolivo, ktorý nekompromisným sklzom zozadu položil k zemi bezmocného Palacia. Na rade je tak skvelá šanca Interu na skórovanie.
     
    50
    Tento priamy kop z tesnej blízkosti pokutového územia AC odišiel zahrávať Álvarez, no napokon bol neúspešný. Jeho nekompromisná delovka skončila len na dobre postavenom múre "rosso-nerov".
     
    51
    Ďalší tvrdý faul na Palacia predviedol Abate. Hráči Interu majú teda k dispozícii ďalší priamy kop. Tentokrát ho budú zahrávať z pozície naľavo od pokutového územia "rosso-nerov".
     
    52
    Priamy kop hráčom Interz veľmi nevyšiel. Gólman Abbiati po dobrom centri a následnej dorážke od Cassana napokon zasahovať nemusel.
     
    53
    Muntari sa dostal do skvelej šance na ľavej strane, no gólman Handanovič zasahovať nemusel. Muntariho tvrdá delovka skončila len na chrbte jedného z obrancov Interu.
     
    54
    Palacio sa dostal do fantastickej gólovej šance po skvelej prihrávke od Guarína z pravej strany. Obrana AC poriadne zaváhala a Palacio zakončoval osamotený z voleja v centrálnej časti! Gólman Abbiati sa však po lopte skvele hodil a reflexívne ju vyrazil do bezpečia mimo svojej brány!
     
    55
    Álvarez odcentroval loptu z ľavej strany presne pred Abbiatiho, no tam sa napokon najlepšie zorientoval Abate, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    56
    Hráči Interu predviedli na svojich mestských rivalov tvrdý faul, no tento priamy kop pre AC bude len z bezpečnej vzdialenosti. Handanovič sa teda obávať nemusí.
     
    57
    Balotelli sa snažil niečo vymyslieť únikom cez pravé krídlo, no napokon bol neúspešný. Od lopty ho odstavil pozorný Juan Jesus.
     
    58
    Abate sa dobre presúval po pravej strane, no napokon ho od lopty odstavil pozorný Cambiasso, ktorý okamžite upokojuje tempo hry. Nervozita sa však poriadne stupňuje.
     
    59
    Ďalším príkladom nie veľmi priateľskej atmosféry je ďalší faul. Tentokrát sa ním blysol Nagatomo, ktorý zozadu odstavil Nocerina. Kartičkovať sa však tentokrát nebude.
     
    60
    Montolivo loptu dobre odcentroval z pravej strany na stred, no tam sa k nej dostal len pozorný Ranocchia, ktorý sa snaží niečo vymyslieť.
     
    61
    Menšie nezrovnalosti sa tentokrát odohrali medzi Balotellim a hlavným rozhodcom. Balotelli predviedol svoje klasické odvrávanie, čo sa hlavnému rozhodovi nepáčilo.
     
    62
    Po dobrom centri od Balotelliho sa k lopte v centrálnej časti dostal Montolivo, no jeho zakončenie, alebo skôr center putovalo len mimo brány Interu.
     
    63
    Balotelli sa mohol dostať do ďalšej dobrej šance na pravej strane, no napokon o loptu bleskovo prišiel. Postaral sa o to dne už spomínaný Zanetti.
     
    64
    Gargano tvrdo pálil z centrálnej časti, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len vysoko nad bránou AC Milána. Abbiati teda zasahovať nemusel.
     
    65
    Abate sa dobre presúval po pravej strane a následne loptu skvele prihrával pred bránu Interu pred Balotelliho. Balotelli sa však napokon kopačkami dotkol Handanovičovej brány a gólman Interu má menšie problémy.
     
    66
    K Samirovi Handanovičovi sa blížila celá zdravotná služba, no gólman Interu sa napokon pozviechal a vracia sa do svojej svätyne, kde bude chcieť predviesť ešte niekoľko dobrých zákrokov.
     
    67
    Tvrdá delovka z pravej strany v podaní Balotelliho napokon skončila len tesne vedľa, konkrétne naľavo od brány Interu Miláno.
     
    68
    Cambiasso sa snažil presadiť rýchlym prienikom po pravej strane, no napokon prihral len na Cassana, ktorý loptu umiestnil tesne mimo Abbiatiho brány.
     
    69
    Tréner Interu Miláno si pre nás pripravil prvé striedanie. Namiesto Cambiassa nastupuje na trávnik oddýchnutý Schelotto.
     
    71
    Inter dal gól!
    A je vyrovnané! Vystriedaný MATIAS SCHELOTTO po niekoľkých sekundách hry vsietil úvodný a vyrovnávajúci gól Interu Miláno. Postaral sa o to skvelým hlavičkovým zakončením, ktorým stečoval skvelý center z centrálnej pozície od Nagatoma.
     
    72
    Začíname kvázi od začiatku. Momentálne sa oba tímy snažia získať loptu v strede ihriska a následne vymyslieť nejaký rýchly protiútoku.
     
    73
    Palacio po svojom úniku cez pravú stranu spôsobil poriadny závar pred bránou AC. Pekným centrom z pravej strany chcel prelobovať Abbiatiho, no to sa mu napokon nepodarilo. Abbiati sa stihol premiestniť a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    74
    A je tu aj druhé striedanie Interu Miláno. Namiesto Álvareza nastupuje do hry oddýchnutý Kuzmanović.
     
    75
    Z centrálnej časti, no z veľkej vzdialenosti tentokrát tvrdo pálil Muntari, no gólman Handanovič zasahovať nemusel. Lopta napokon smerovala len asi pol metra od pravej žŕdky brány Interu.
     
    76
    Muntari sa tentorkát blysol tvrdým zákrokom na jedného z hráčov AC, no napokon kartu nevidí. "Rosso-neri" získali loptu pri strede ihriska.
     
    77
    A je tu aj posledné striedanie Interu Miláno. Namiesto zraneného Nagatoma prichádza na trávnik oddýchnutý Chivu.
     
    79
    Montolivo zinkasoval loptu v strede ihriska a následne ju chcel odcentrovať pred bránu Interu. Napokon to však neurobil a posunul ju len na Boatenga.
     
    80
    Mexès zinkasoval loptu na ľavej strane, odovzdal ju Muntarimu, no ten napokon zašiel za postrannú čiaru a poskytol Interu šancu na autový hod.
     
    81
    Na rade je aj prvé striedanie AC Milána. Tréner Allegri posiela na trávnik namiesto Boatenga oddýchnutého Nianga.
     
    82
    Lopta sa momentálne presúva zo strany na stranu. Raz ju má v moci AC, raz zase Inter. Musíme však povedať, že každopádne ostane v moci Milána.
     
    83
    Palacio sa snažil nájsť dobrým centrom z pravej strany Schelotta, no nepodarilo sa mu to. Túto prihrávkovú kombináciu následne zastavil pozorný Nocerino.
     
    84
    Guarín sa dostal k lopte v centrálnej časti, tesne za polovicou ihriska, no napokon bol neúspešný. Jeho snaha o prihrávku bola odvrátená pozorným Niangom.
     
    85
    Po dobrej strele od El Shaarawyho sa k lopte dostal až gólman Handanovič. Dorážať chcel ešte Zapata, no už sa mu to nepodarilo.
     
    86
    Po dobrom centri z rohového kopu sa k zakončeniu dostal Niang a následne to skúsil nožničkami aj El Shaarawy, no napokon trafil len dobre postaveného Schelotta!
     
    87
    Na rade je aj druhé striedanie AC Milána. Namiesto El Shaarawyho nastupuje do hry oddýchnutý Bojan.
     
    88
    Loptu majú momentálne v moci hráči AC Milána. Tí sa snažia ofenzívne presadiť, no Inter im za stredom ihriska nedáva veľa priestoru a očividne chce udržať aspoň remízu.
     
    89
    Handanovič si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát úspešne vyrazil delovku od Nianga, ktorý zakončoval nekompromisne z centrálnej časti!
     
    89
    A je tu ďalšia žltá karta. Zinkasoval ju hráč AC Milána - Zapata, ktorý pri postrannej čiare nekompromisne zhodil na zem Palacia.
     
    90
    Tréner AC Milána - Allegri posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Muntariho nastupuje do hry oddýchnutý Ambrosini.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú štyri minúty!
     
    90+1
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Cassano, no gólman Abbiati bol v strehu a loptu svojími nohami napokon vyrazil do bezpečia!
     
    90+2
    Cassano bol tentokrát nekompromisne faulovaný a zložený k zemi Ambrosinim. Na rade je priamy kop pre Inter Miláno zo vzdialenosti približne 30 metrov!
     
    90+3
    Tento priamy kop odišiel zahrávať Guarín a chcel nájsť Cassana. To sa mu však napokon nepodarilo, keďže sa lopty zmocnil pozorný Mexès, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    90+4
    Schelotto poslal loptu z centrálnej časti smerom na Abbiatiho, no túto strieľanú prihrávku napokon v správny čas zachyitl pozorný Ambrosini, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase sme mohli vidieť ofenzívnejšiu aktivitu v podaní celku Inter Miláno, ktorý sa snažil ofenzívne presadiť a napokon sa mu to aj podarilo. V 71. minúte na konečných 1:1 vyrovnal vystriedaný Matias Schelotto, ktorý skvelým hlavičkovým zakončením nedal gólmanovi Abbiatimu šancu na úspešný zákrok. Oba milánske celky sa tak v meststkom derby rozchádzajú nerozhodou remízou a do tabuľky si pripisujú po jednom bode.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:41:23)

    Góly: 71. Schelotto - 21. El Shaarawy

    Karty:   34. Ranocchia (INT), 43. Juan (INT) - 12. Mexès (ACM), 31. Muntari (ACM), 49. Montolivo (ACM), 89. Zapata (ACM)


    Inter Miláno: Handanovič - Nagatomo (77. Chivu), Juan, Ranocchia, Zanetti - Gargano, Cambiasso (69. Schelotto), Palacio - Álvarez (74. Kuzmanović), Guarín, Cassano.
    AC Miláno: Abbiati - Abate, De Sciglio, Muntari (90. Ambrosini), Mexès - Zapata, Nocerino, Montolivo - Balotelli, El Shaarawy (87. Bojan), Boateng (81. Niang).

    Rozhodca: P. Mazzoleni - G. Niccolai, M. Giordano