Lyon – Lorient 3:1 (kon.) | Bordeaux – Brest 0:2 (kon.) | Paríž – Marseille 2:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:0 (1:0)
Olympique Marseille
cz Nedeľa 24.02.2013, 21:00 • Parc des Princes, Paris • Ligue 1 Uber Eats
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí dávají zásluhou ZLATANA IBRAHIMOVIČE druhý a rozhodující gól, a to vše ve druhé minutě nastaveného času, kdy vše začal skvělou narážečkou Beckham s Ménezem, který prosvištěl kolem zkoprnělé obrany Marseille, vystřelil z levé strany z velkého úhlu, míč do sítě ale dopravil až dobře postavený Ibrahimovič. Krásná akce na závěr krásné podívané!
     
    84
    Domácí potřetí střídají, odchází Lucas Moura, místo něho nastupuje Jérémy Ménez.
     
    84
    Valbuena mohl svůj fantastický výkon v dnešním utkání nyní podtrhnout gólem, ale jeho střele ze vzdálenosti zhruba pětadvaceti metrů, scházel zhruba metr!
     
    76
    Je to tady, dvojí střídání v sestavě PSG nahradí Verrattiho Clement Chantome a Pastoreho pak David Beckham, který nastupuje za bouřlivých ovací publika.
    A poprvé střídají i hosté, Kadira nahradí Modou Sougou.
     
    64
    Ezequiel Lavezzi je skutečně k nezastavení, s míčem u nohy přeběhl z jedné strany hřiště na druhou, při tom obešel několik protihráčů a nakonec hledá ve vápně Ibrahimoviče, ten zkouší střílet z voleje, ale míč letí mimo bránu - gestem se poté omlouvá Lavezzimu.
     
    62
    Po jeho zahrání až příliš teatrálně padá v pokutovém území N´Koulou a dostává za filmování žlutou kartu.
     
    56
    Fanni nyní doslova "namazal" Ibrahimovičovi svou hodně nepovedenou zpětnou přihrávkou, Lavezzi poté posílá další skvělou přihrávku před Mandandu, ale tam znovu není nikdo z domácího týmu, kdo by mohl zakončit.
     
    54
    Hosté jdou do rychlého protiútoku, Gignac proniká s míčem po levé straně do pokutového území domácích, přelobovává vybíhajícího Sirigu a míč jen těsně míjí vzdálenější tyč! Obrovská šance hostů!
     
    54
    Znovu excelentní Lavezzi, který je neskutečně rychlý a navíc i technicky silný, posílá skvělou přihrávku před branku soupeře, tam se ale do zakončení nedostal Ibrahimovič.
     
    48
    První žlutá karta v utkání, dostává ji Jérémy Morel za faul na Lucase Mouru na vlastní polovině.
     
    45
    Lavezzi pronikal směrem k Mandandovi, byl tam v šestnáctce bráněn N´Koulouem, to vypadalo na penaltu! Sudí ale nechává pokračovat ve hře, domácí publikum píská.
     
    41
    Výtečně kopnutá standartní situace v podání Valbueny, přesně k levé tyči, Sirigu se musí hodně natahovat, aby tento míč lapil!
     
    32
    Nenápadná akce Marseille, Alžířan Kadir zmátl svým pohybem bránícího Maxwella, čímž se dostal do pokutového území, střílí z levé strany, míč s námahou vyráží Sirigu na roh!
     
    21
    A jaj, to je bolestivá srážka uvnitř středového kruhu, A. Ayew okamžitě volá na pomoc lékaře klubu, vedle leží také Ibrahimovič, ten vypadá méně "zničeně".
     
    11
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nakonec se ale přece jenom domácí Lucas Moura raduje z branky, když si vybojoval míč před pokutovým územím Olympique, střílí a míč se otírá o bezmocného NICOLASE N´KOULOUA, který změnil jeho dráhu tak, že Mandanda již nestačil zareagovat a ten skončil v síti a dává si tak vlastní gól.
     
    2
    A pozor, je tu tyč po střele Ibrahimoviče z levé strany, to je vstup do utkání jako hrom, ze strany PSG!

    Martin Dvořák

    Góly: 11. N´Koulou (vla.), 90+1. Ibrahimovič

    Karty:   48. Morel (OMA), 62. N´Koulou (OMA)


    Paríž Saint-Germain: Sirigu - Alex, Maxwell, Armand, Jallet (C) - Matuidi, Verratti (76. Chantome), Pastore (76. Beckham), Lucas Moura (84. Ménez) - Ibrahimovič, Lavezzi
    Olympique Marseille: Mandanda (C) - N´Koulou, Mendes, Morel, Fanni - Barton, Kadir (76. Sougou), Romao, Valbuena - Gignac, A. Ayew

    Rozhodca: Fautrel - Gringore, Lombard