MS v kl. lyžování: Severská kombinace (kon.) | MS v kl. lyžování: Skoky ženy (K 106) (kon.)
koniec udalosti
MS v klasickém lyžování: Skoky ženy (K 106)

cz Piatok 22.02.2013, 16:00Klasické lyžovanie
     
    Fantastický závěr v podání Takanašiové i Hendricksonové. Obě dvě borkyně rozdrtily zbytek světa a samy si to rozdaly o titul! Nakonec byla o něco málo úspěšnější Hendricksonová a zasloženě bere zlato. Největší favoritka Takanašiová se musí spokojit se stříbrem, třetí končí Seidfriedsbergerová. Michaela Doleželová nakonec obsadila 28. pozici. U dalších závodů se s vámi těším opět na počtenou. (17:39:53)
     
    1
    Také Hendricksonová jde úžasně daleko! 103 metrů v lepších podmínkách, tudíž větším odpočtu za vítr. Jsou zde ale výborné body za styl, které jí vyhrály titul mistryně světa. Rozdíl dvou bodů a sedmi desetin.
     
    2
    Perfektní skok Sary Takanašiové! 103 metrů v úžasných stylových bodech a nepříliš výrazném bodovém odpočtu za vítr! Takhle se útočí na zlato! Seidfriedsbergerovou poráží o čtrnáct bodů!!
     
    3
    Je to jasné! Seidfriedsbergerová předvedla úžasných 98,5 metru a s vysokou pravděpodobností skončí bronzová. Náskok na Mattelovou osm bodů! Kdo bude zlatý? Takanašiová nebo Hendricksonová?
     
    4
    Hezký skok Coline Mattelové! Francouzka dává 95,5 metru, má menší odpočet za vítr, lepší stylové body, a proto si svůj náskok na Vogtovou udržela. Je blízko medaili!
     
    5
    Carina Vogtová měla drobný náskok a dala 96 metrů. Měla navíc lepší vítr, tudíž vyšší odpočet. Přesto o půl bodu vede Vogtová. Neskončí tedy hůře jak pátá.
     
    6
    Jessica Jeromeová předvádí fantastický skok! Jeromeová vykouzlila 98 metrů a přebírá vedení. Odjezd však čistý určitě nebyl. Je první o necelých dvanáct bodů.
     
    7
    Poslední domácí závodnice Evelyn Insamová už je dole. Dává přesně 92,5 metru a stačit jí to určitě nebude. O necelé tři body se řadí za Sagenovou.
     
    8
    Norka Anette Sagenová jde velmi dobře! Skok 94,5 metru dlouhý znamená jasné vedení, ale asi to na medaili nebude.
     
    9
    Výborný závod má za sebou Kykkänenová! Ta předvedla 90 metrů a je průběžně druhá.
     
    10
    Avvakumovová nezklamala a dala 91 metrů. Prozatím je čtvrtá s Rogeljovou.
     
    11
    Němka Würthová ji rozhodně nepřekoná. Pouze 89 metrů, nejistý odjezd a je z toho propad na jedenácté místo!
     
    12
    Chiara Hölzlová navázala na svůj výborný výkon z prvního kola! Tentokrát je to 94,5 metru, dostává lepší body za styl a jde průběžně do čela závodu!
     
    13
    Ulrike Grässlerová jde dost daleko! 95 metrů jí samozřejmě na prvenství stačí. Panování Runggaldierové je u konce.
     
    14
    Šigenová svou roli zvládá. 88 metrů pro ni není špatným výsledkem, mezi elitní trojku to ovšem nebude. Japonka je zatím devátá.
     
    15
    Atsuko Tanakaová velmi dobře! 93 metrů s výraznějším odpočtem bodů za protivítr, ale slušným stylem. Přesto je až třetí.
     
    16
    Italka Runggaldierová se oproti prvnímu kolu polepšila! 93 metrů se slušnými body za styl jí samozřejmě stačí na průběžné vedení. Půl bodu před Rogeljovou.
     
    17
    Jurika Hirajamaová nešla tak daleko. Jen 86,5 metru, Rogeljová může být v klidu. Japonka je aktuálně osmá.
     
    18
    Obrovské problémy na dojezdu měla Bogatajová, která dala 92 metrů. Srážky za styl pochopitelné, proto je Slovinka až třetí.
     
    19
    Bigna Windmuellerová je velmi krátká. Pouze 87,5 metru, ovšem s prachbídnými podmínkami. Je až šestá, stále vede Roglejová, druhá je Vanová.

    Radek Barkman