MS v kl. lyžování: Severská kombinace (kon.) | MS v kl. lyžování: Skoky ženy (K 106) (kon.)
koniec udalosti
MS v klasickém lyžování: Skoky ženy (K 106)

cz Piatok 22.02.2013, 16:00Klasické lyžovanie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.
     
    Závodu se zúčastní celkem 43 borkyň včetně Vladěny Pustkové a Michaely Doleželové z České republiky.
     
    Kde hledat favoritky? Velkou favoritky je bezpochyby Sara Takanašiová z Japonska, překvapit mohou také Francouzka Colin Mattelová, Američanka Lindsay Vanová, která zvítězila na premiérovém šampionátu v Liberci, nebo dokonce Sarah Hendricksonová.
     
    V trénincích se navíc dařilo i německé naději Carině Vogtové. Uvidíme, zda to dokáže přenést také do hlavního závodu. U českých skokanek by byl velký úspěch i samotný postup do druhého kola.
     
    Závod začal.
     
    1
    Číňanka Liová má svůj úvodní pokus za sebou, předvedla 70 metrů.
     
    2
    Vladěna Pustková dává bohužel jen 79 metrů a průběžně vede. Na postup to ale asi stačit nemůže.
     
    3
    Patnáctiletá Rumunka Haralambieová předvedla jen 67,5 metru a navíc měla výrazný odečet za silný vítr proti. Řadí se na třetí pozici.
     
    4
    Dobrý skok Katherine Keilové! Mladá Rakušanka dává 85 metrů a půjde do čela závodu. Její bodový zisk ale trochu srazí výrazný odpočet za vítr. Keilová přesto vede o deset bodů a asi postoupí do druhého kola.
     
    5
    Velmi slušný pokus předvedla také Číňanka Čangová. Ta přilétla na 89,5 metru a i přes mizerný doskok jde do čela závodu.
     
    6
    Skáče se neuvěřitelně daleko! Rakušanka Holzelová předvádí neuvěřitelných 95,5 metru a podobně jako Čangová měla obrovské problémy na dopadu. Přesto vede o čtrnáct bodů.
     
    7
    Další skvělý pokus, tentokrát v podání Malsinerové. Italka dala 87 metrů a je aktuálně třetí.
     
    8
    Číňanka Liu Qi jde až za Pustkovou na šesté místo.
     
    9
    Italka D´Agostinová předvádí pokus dlouhý 85 metrů a účast ve finálovém kole bude muset ještě bojovat. Zatím je totiž až čtvrtá.
     
    10
    Ruska Gladyševová svůj skok natáhla velmi daleko! Rodačka z Permu dává 89,5 metru a řadí se na druhé místo az vedoucí Hölzelovou.
     
    11
    Avvakumovová se nechala nést větrem a dosedla až na 94 metrech. Přesto měla nejhorší povětrnostní podmínky ze všech závodnic a díky tomu je nyní první.
     
    12
    Michaela Doleželová bohužel nic extrémního nepředvedla. Jen 85 metrů při nevýrazných povětrnostních podmínkách žádným zázrakem není, Češka jde zatím až na páté místo. To asi stačit na druhé kolo nebude.
     
    13
    Finka Julia Kykkänenová dává skvělých 92,5 metru a dostává se na první pozici.
     
    14
    Létá se nám daleko, Němka Grässlerová předvádí 89,5 metru, neměla nijak ostrý vítr proti, a tak se zatím řadí na čtvrtou pozici.
     
    15
    Taylor Henrichová má za sebou nepovedený závod. Pouze 67 metrů jí řadí an chvost výsledkové listiny.
     
    16
    Nevýrazný skok v podání Julie Clairové. Ta dává jen 82,5 metrů a jde na desáté místo. Vítr přece jen dost zeslábl.
     
    17
    Po delším čase slušný skok a jeho autorkou Bigna Windmüllerová. 89,5 metrů řadí Švýcarku do druhého kola. Momentálně je z toho páté místo.
     
    18
    Němka Wirthová si dělá radost! Vykouzlila hned 93 metrů a je dokonce na třetím místě. Stále vede Kykkönenová před Avvakumovovou.
     
    19
    Rovněž Japonka Hirajamaová předvádí slušný pokus. Zatím je z toho šesté místo.
     
    20
    Do podobného místa skočila i její krajanka Šigenová. Vítr se ustálil na konstantní hladině, závodnice odečítají zhruba sedm bodů. Šigenová střídá Hirajamaovou na šesté pozici.
     
    21
    Mírné zklamání pro Kanaďanku Pretoriusovou. Ta dala jen 85 metrů, má odpočet přes sedm bodů a řadí se na čtrnáctou příčku.
     
    22
    Holanďanka Wuiková sice prošlápla odraz, nakonec se ovšem prolétla relativně daleko. Vykouzlila dobrých 88,5 metru. Je aktuálně devátá.
     
    23
    Maren Lundbyová těsně poráží Doleželovou. Stačilo jí k tomu 85,5 metru. Je jedenáctá, zatím však nepostupuje.
     
    Krátký reklamní brejk. Stále vede Finka Kykkönenová před Ruskou Avvakumovovou.
     
    24
    Mladá Francouzka Lea Lemarová sice nabrala ve vzduchu zajímavou rychlost, dala však jen 84 metrů a navíc si hrábla na zem. Poráží ji tudíž i Michaela Doleželová. Lemarová si musí dnes nechat o druhém kolu jen zdát.
     
    25
    Průměrný skok Němky Althausové. Ta dala jen 82 metrů a prohrává s českou závodnicí. Je zatím až šestnáctá.
     
    26
    Italka Runggaldierová dává 89 metrů, odpočítává tři body a to jí stačí na sedmou příčku. Stále senzačně vede Finka Kykkänenová.
     
    27
    Hughesová předvelda pouze 81,5 metrů a Doleželová postupuje do druhé rundy! Vítr opět velmi zeslábl a závodnicím nenahrává. Američanka je až osmnáctá.
     
    28
    Před skokem Kanaďanky Tanakové se zvyšuje nájezd o jedno okno. Navíc se nám rozsněžilo.
     
    28
    Tanakaová předvádí slušný skok. Dává přesně 92 metrů, má však navíc i šestibodový odpočet za lavičku a je sedmá.
     
    29
    Dva skoky do stejného místa. Tentokrát se neprolétla příliš daleko Juki Itová. 90,5 metrů v nejhorším větru ze všech závodnic ji řadí na jedenácté místo.
     
    30
    Maja Vtičová svůj pokus příliš nezvládla. Předvedla 86 metrů, ale Vtičová už měla vítr do zad! Zatím je z toho čtrnáctý flek. Tak to může být hodně zajímavé.
     
    31
    Opět do hry promlouvá Jury, která odkládá skok Boagatajové.
     
    31
    Bogatajová zvládla skok se ctí. Vykouzlila totiž v drobném větru do zad 90 metrů a je desátá. Stále senzačně vede Finka Kykkänenová.
     
    32
    Lina Jahrová upadla! Nejzkušenější závodnice celého startovního pole dala 90 metrů, po dojezdu se jí však rozjely nohy a na světě byl pád. Vypadalo to hodně ošklivě, Norka se zatím řadí na 26. pozici. I takový je bohužel skok.
     
    33
    Domácí naděje Evelyn Insamová předvádí skok, který ji zařadí mezi adeptky na medaile! 96 metrů v slušném větru proti posouvá Italku na průběžné první místo! Vláda Kykkänenová je pro tuto chvíli u konce.
     
    34
    Skáče se nám daleko! Jessica Jeromeová předvádí rovnou stovku a jde jednoznačně do čela závodu! Dějí se nám tu ale věci..
     
    35
    Spela Rogeljová se zatím ve Val Di Fiemme hledá. Tentokrát dává 91 metrů, odečítá za vítr i lavičku a je čtrnáctá.
     
    36
    Lindsay Vanová letěla hodně nízko, nakonec vybojovala alespoň těch 89 metrů a do druhého kola samozřejmě postoupí. Se sedmnáctým místem ale spokojená určitě nebude.
     
    37
    Dobrý pokus Cariny Vogtové! Němka dává 99,5 metru a jde do čela. Neměla totiž tak dobrý vítr jako Jeromeová. Vogtová potvrzuje, že má zde skvělou fazonu.
     
    38
    Slovinka Pozunová zatím dokumentuje, že se Slovinkám příliš nedaří. Pouze 91 metrů ve stejném větru jako měla Vogtová. Pozunová je až patnáctá.
     
    39
    97 metrů pro Norku Sagenovou, Seveřanka se řadí na čtvrtou pozici.
     
    40
    Fenomenální skok Jacquelline Seidfriedsbergerové! 104 metry ji řadí na první místo s drobným náskokem před Vogtovou, která však dostala lepší body za styl. Rakušanka dostala nízké body za špatný odjezd.
     
    41
    Mattelová jde rovněž daleko! 102 metry, lepší vítr, ale zase vynikající styl. Coline jde na druhé místo, o půl bodu za Seidfriedsbergerovou.
     
    42
    Skáčí se neuvěřitelné věci! Američanka Hendricksonová dává neskutečných 106 metrů a o parník vede!
     
    43
    Japonka Takanašiová jde také daleko! 104,5 metru, měla však k dispozici horší podmínky a atakuje Hendricksonovou. zatím je na tom lépe Hendricksonová. Ta Japonku přestylovala. Rozdíl je však pouze tříbodový.
     
    První kolo skončilo.
     
    První kolo přineslo fantastické výkony. O titul mistryně světa si to ve druhé rundě rozdají Hendricksonová s Takanašiovou. O třetí místo by měla bojovat Rakušanka Seidfriedsbergerová s Francouzkou Mattekovou. Doleželová jde také do druhého kola, prozatím je třicátá.
     
    30
    Malsinerová na úvod druhého kola dala 87 metrů. Co na to Doleželová?
     
    29
    Doleželová se oproti prvnímu kolu zlepšila, dala 87,5 metru, neměla takový odpočet za vítr a pozici před Italkou si udrží.
     
    28
    Svůj skok má za sebou Číňanka Čangová. ta dala jen 83,5 metru, dostává mrzké body za styl a končí za českou borkyní. Ta si tedy ještě o místečko polepší.
     
    27
    Maren Lundbyová jde nejdál ve druhém kole. Vykouzlila totiž 92,5 metru a průběžně vede. A to hned o 16 bodů.
     
    26
    Létá se slušně daleko. Vtičová nyní dává 94,5 metru a vede.
     
    25
    Dobrý pokus také v podání Gladyševové. Ta dosedla na 88,5 metrů a jde na třetí místo.
     
    24
    Vanová se ujímá průběžného vedení. Zaznamenala totiž 93,5 metru, měla horší vítr a Američanka je tudíž první.
     
    23
    Vendy Vuiková z Holandska je tentokrát krátká. Pouze 85,5 metru, navíc výrazný odpočet za vítr. Je pátá o šest bodů před Doleželovou.
     
    22
    91 metrů pro Japonku Itovou, je těsně třetí za Vtičovou. Stále vede Vanová.
     
    21
    Tak konečně hodnotný slovinský skok! Spela Rogeljová dává přesně 93,5 metru a o dva body vede před Vanovou. Uvidíme, na co to v součtu obou kol bude stačit.
     
    První desítka druhého kola za námi. Vede Rogeljová před Vanovou, třetí je Vtičová.
     
    20
    Katja Pozunová nešla tak daleko jako její krajanka. Přistála už na značce 90,5 metru a bude tudíž prozatím třetí.
     
    19
    Bigna Windmuellerová je velmi krátká. Pouze 87,5 metru, ovšem s prachbídnými podmínkami. Je až šestá, stále vede Roglejová, druhá je Vanová.
     
    18
    Obrovské problémy na dojezdu měla Bogatajová, která dala 92 metrů. Srážky za styl pochopitelné, proto je Slovinka až třetí.
     
    17
    Jurika Hirajamaová nešla tak daleko. Jen 86,5 metru, Rogeljová může být v klidu. Japonka je aktuálně osmá.
     
    16
    Italka Runggaldierová se oproti prvnímu kolu polepšila! 93 metrů se slušnými body za styl jí samozřejmě stačí na průběžné vedení. Půl bodu před Rogeljovou.
     
    15
    Atsuko Tanakaová velmi dobře! 93 metrů s výraznějším odpočtem bodů za protivítr, ale slušným stylem. Přesto je až třetí.
     
    14
    Šigenová svou roli zvládá. 88 metrů pro ni není špatným výsledkem, mezi elitní trojku to ovšem nebude. Japonka je zatím devátá.
     
    13
    Ulrike Grässlerová jde dost daleko! 95 metrů jí samozřejmě na prvenství stačí. Panování Runggaldierové je u konce.
     
    12
    Chiara Hölzlová navázala na svůj výborný výkon z prvního kola! Tentokrát je to 94,5 metru, dostává lepší body za styl a jde průběžně do čela závodu!
     
    11
    Němka Würthová ji rozhodně nepřekoná. Pouze 89 metrů, nejistý odjezd a je z toho propad na jedenácté místo!
     
    10
    Avvakumovová nezklamala a dala 91 metrů. Prozatím je čtvrtá s Rogeljovou.
     
    9
    Výborný závod má za sebou Kykkänenová! Ta předvedla 90 metrů a je průběžně druhá.
     
    8
    Norka Anette Sagenová jde velmi dobře! Skok 94,5 metru dlouhý znamená jasné vedení, ale asi to na medaili nebude.
     
    7
    Poslední domácí závodnice Evelyn Insamová už je dole. Dává přesně 92,5 metru a stačit jí to určitě nebude. O necelé tři body se řadí za Sagenovou.
     
    6
    Jessica Jeromeová předvádí fantastický skok! Jeromeová vykouzlila 98 metrů a přebírá vedení. Odjezd však čistý určitě nebyl. Je první o necelých dvanáct bodů.
     
    5
    Carina Vogtová měla drobný náskok a dala 96 metrů. Měla navíc lepší vítr, tudíž vyšší odpočet. Přesto o půl bodu vede Vogtová. Neskončí tedy hůře jak pátá.
     
    4
    Hezký skok Coline Mattelové! Francouzka dává 95,5 metru, má menší odpočet za vítr, lepší stylové body, a proto si svůj náskok na Vogtovou udržela. Je blízko medaili!
     
    3
    Je to jasné! Seidfriedsbergerová předvedla úžasných 98,5 metru a s vysokou pravděpodobností skončí bronzová. Náskok na Mattelovou osm bodů! Kdo bude zlatý? Takanašiová nebo Hendricksonová?
     
    2
    Perfektní skok Sary Takanašiové! 103 metrů v úžasných stylových bodech a nepříliš výrazném bodovém odpočtu za vítr! Takhle se útočí na zlato! Seidfriedsbergerovou poráží o čtrnáct bodů!!
     
    1
    Také Hendricksonová jde úžasně daleko! 103 metrů v lepších podmínkách, tudíž větším odpočtu za vítr. Jsou zde ale výborné body za styl, které jí vyhrály titul mistryně světa. Rozdíl dvou bodů a sedmi desetin.
     
    Fantastický závěr v podání Takanašiové i Hendricksonové. Obě dvě borkyně rozdrtily zbytek světa a samy si to rozdaly o titul! Nakonec byla o něco málo úspěšnější Hendricksonová a zasloženě bere zlato. Největší favoritka Takanašiová se musí spokojit se stříbrem, třetí končí Seidfriedsbergerová. Michaela Doleželová nakonec obsadila 28. pozici. U dalších závodů se s vámi těším opět na počtenou. (17:39:53)

    Radek Barkman