Brentford – Chelsea 2:2 (kon.) | Leeds – Tottenham 2:1 (kon.) | Oldham – Liverpool 3:2 (kon.)
koniec
Brentford FC
2:2 (1:0)
Chelsea FC
cz Nedeľa 27.01.2013, 13:00 • Griffin Park, Londýn • FA Cup
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Příjemné nedělní poledne při sledování první ze tří dnešních dohrávek čtvrtého kola anglického národního poháru. Třetiligový Brentford přivítá na svém stadiónu aktuální vítěze Ligy mistrů, Chelsea.

    Čeká nás derby dvou celků ze západního Londýna a také třetích týmů ve svých ligových soutěžích.

    Brentford už v soutěži zdolal Boreham Wood a Southend, aby mohl přivítat anglického klubového giganta. Německému trenérovi Uwe Röslerovi bude chybět zejména Jake Bidwell. Půjčená posila z Evertonu se v posledním ligovém zápase proti Leytonu nechala vyloučit a Bidwella tak bude Rösler výrazně postrádat. Levého obránce by tak měl na hřišti nahradit Scott Barron. V sestavě se ale určitě objeví vysoce hodnocený Harry Forrester, o nějž už projevilo zájem i několik týmů z nejvyšší soutěže, toho proti Leytonu trenér Rösler nechal odpočívat.

    Röslerův protějšek Rafael Benitez má v poslední době minimum problémů se zraněními. Mimo hru ze zdravotních důvodů jsou pouze minimálně využívaní Benayoun s Romeem, na africkém šampionátu reprezentují Nigérii John Obi Mikel s Victorem Mosesem a první duel z třízápasového distancu si odpykává Eden Hazard. Ten se nechal vyloučit v odvetném utkání semifinále Ligového poháru ve Swansea, kde kopl do podavače míčů.
     
    Úvodní sestavy:

    Brentford: Moore - Hodson, Craig, Dean, Logan - Douglas, Diagouraga - Forshaw, Trotta, Forrester - Donaldson

    Chelsea FC: Turnbull - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Lampard - Marin, Oscar, Bertrand - Torres

    Rozhodčí: Moss - Beck, McDonough.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba celky nastupují v tradičních barevných kombinacích, hosté tedy celí v modrém a Brentford v červeno-bíle pruhovaných dresech s černými trenýrkami.
     
    3
    Ashley Cole si na levém křídle narazil míč s Oscarem, na boční hranici pokutového území vyslal před branku střílený centr, kterým ale nedokázal najít nabíhajícího Fernanda Torrese.
     
    5
    Marko Marin před pokutovým územím vybídl k zakončení Oscara, jeho ráně ale chyběla potřebná razance i směr a prokutálela se metr vedle domácí branky.
     
    7
    Úvodní minuty se hrají zcela v režii hostujícího týmu, který ještě soupeři takřka nepůjčil míč.
     
    9
    Ivanovičův centr Craig odvrátil pouze před vlastní pokutové území, kde si jej zpracoval Oscar. Brazilský středopolař ale na těžkém terénu neudržel stabilitu a míč mu od kopačky utekl.
     
    10
    Vůbec poprvé se k útočné akci nadechli domácí, jejich snahu ale Trotta zakončil velmi nepřesnou střelou z hranice pokutového území.
     
    12
    John Terry v tísni přihrál "malou domů" Rossi Turnbullovi, jenž míč chytil do rukou a sudí Moss píská nepřímý volný kop v neprospěch Chelsea uvnitř pokutového území.
     
    13
    Po Forshawově přiťuknutí střílel Forrester, jeho prudká rána ale směrovala nad břevno hostující branky.
     
    15
    Hosté mají nečekané potíže se základními technickými dovednostmi, po "malé domů" jim je odpískáno i špatně provedené autové vhazování Ivanoviče.
     
    17
    První rohový kop domácím nevyšel, nepovedený centr Forrestera k přední tyči hosté snadno odkopávají do pole.
     
    19
    Terrymu se při návratu do základní sestavy po dvouměsíční absenci nedaří, tentokrát zle nezvládl rozehrávku a nasměroval míč do zámezí.
     
    22
    Ani Ramiresovi s Ivanovičem na pravém křídle souhra vůbec nevyšla a brazilský záložník vracel svému spoluhráči míč za postranní čáru.
     
    24
    Forrestera předběhl na útočné polovině Cahill a domácí talentovaný mladík soupeře navíc fauloval, rozehrávat tak mohou hosté.
     
    26
    Forrester odebral míč Ivanovičovi a okamžitě sám střílel, z nepřipravené pozice ale Turnbullovu svatyni minul.
     
    28
    Ramirese stáhl k zemi Trotta, hosté mají k dispozici standardní situaci na útočné polovině.
     
    29
    Lampardův centr ale ztroskotal hned na prvním protihráči v cestě a Jonathan Douglas míč odhlavičkoval do pole.
     
    30
    Levý obránce Logan mezi několika soupeři pronikl od postranní čáry na kraj pokutového území, tam předal míč Forshawovi, jehož prudká rána jen těsně minula tyč Turnbullovy branky.
     
    31
    Středem hřiště se do dalšího zakončení hnal Forrester, znovu svoji akci ale zřejmě příliš uspěchal a rána z třiadvaceti metrů byla nepřesná.
     
    33
    Lampard v hloubi vlastní poloviny rezignoval na konstruktivní rozehrávku a nakopl míč na pravé křídlo, tam Marin v souboji s Loganem vybojoval autové vhazování u útočného rohového praporku. "Modří" ale následně míč dlouho neudrželi.
     
    35
    Na terénu, který má k ideálnímu na míle daleko, zatím zejména hosté bojují především s vlastní rozehrávkou, kdy celá řada přihrávek končí v zámezí místo na kopačce některého ze spoluhráčů.
     
    37
    Diagouraga ostře zajel pod nohy Ramiresovi a dostává důkladně domluveno od sudího Jonathana Mosse.
     
    39
    Trotta se pokusil silou probít mezi třemi protihráči, to mu nevyšlo. Do odraženého míče se poté opřel Forshaw, ale z úhlu mířil jen do připraveného hostujícího brankáře.
     
    41
    Ivanovič měl při rozehrávce obrovské problémy s atakujícím Forresterem, od ztráty míče jej zachránila až píšťalka sudího Mosse. Ten viděl nedovolený prohřešek domácího fotbalisty.
     
    42
    Brentford vstřelil branku! Bouře radosti v Griffin Parku! Po Lampardově ztrátě míče se v pokutovém území probil k míči Forshaw, jeho ránu brankář Turnbull vyrazil pouze ke kopačce MARCELLA TROTTY a italský útočník nekompromisní dorážkou dopravil míč do sítě!
     
    45
    Rozhodčí Moss k úvodnímu poločasu přidává jednu nastavenou minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    Po úvodním dějství zápasu čtvrtého kola anglického národního poháru Brentford senzačně vede v západolondýnském derby nad Chelsea 1:0.

    Ačkoliv úvodních deset minut se domácí takřka nedostali k míči, tak nutno označit jejich vedení za zasloužené. Neboť od desáté minuty domácí mnohdy herně přehrávali a fotbalisté Chelsea zatím bojují především sami se sebou. Vrchol snažení domácích dosáhl v 42. minutě, kdy Trotta dorazil Forshawovu ránu a rozjásal fanoušky v Griffin Parku.
     
    Hosté do druhého poločasu poprvé střídají, německý záložník Marin přepouští místo na hřišti Juanu Matovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ashley Cole obelstil na levém křídle bránícího Hodsona, následný přízemní centr v pokutovém území doputoval k Lampardovi, tomu ale následná střela vůbec nevyšla a míč ani nesměroval na domácí branku.
     
    48
    Daleko k úspěchu měla i rána Ramirese, která Moorovu branku minula o notný kus.
     
    49
    Domácí chvíli obléhali pokutové území soupeře, Logan ale nepropasíroval svoji přihrávku na Donaldsona a neprosadil se následně ani Douglas.
     
    50
    Po rychlém přechodu hostů do ofenzivy vybojoval standardní situaci v blízkosti pokutového území Torres.
     
    51
    Lampardova střela i následná Oscarova prudká dorážka si ale neproklestily cestu skrumáží před brankou Moora.
     
    52
    Na Oscarův centr si ke vzdálenější tyči zabíhal Mata, v akrobatické pozici ale před ním stačil nadzdvihnout centr Craig.
     
    54
    Favorizovaní hosté nadále kromě soupeře bojují i sami se sebou, nadále jim míč v rozehrávce často utíká do zámezí a sami se tak připravují o možnost ohrozit soupeřovu branku. Zatím marně čekáme na sebemenší gólovou příležitost Chelsea.
     
    55
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Přeci jen se hosté dočkali! Oscar si na hranici pokutového území zpracoval nadražený centr Colea, posunul si míč mezi třemi protihráči a ránou do horního rohu nedal Moorovi sebemenší šanci zasáhnout!
     
    56
    Další příležitost Ashley Cole připravil pro Juana Matu, jeho ránu ale brankář Moore kryje.
     
    58
    Ramiresův nákop přeletěl všechny fotbalisty a doskákal až za domácí branku. Vykopávat od ní bude Simon Moore.
     
    60
    Po rohovém kopu hostů si našel prostor k zakončení Ivanovič, ovšem pomohl si nedovoleným zákrokem a sudí Moss píská v neprospěch Chelsea.
     
    62
    Forrester si dělal místo k akci na levém křídle, zakončil ji ale velmi nepřesným centrem.
     
    64
    Oscar je po změně stran při útočné chuti. Před pokutovým územím si potáhl míč mezi domácími obránci, následnou ránou ale branku netrefil.
     
    66
    Loganův centr hosté odrazili pouze k Hodsonovi, ten si sklepl míč na pravou nohu a okamžitě střílel, ovšem trefil pouze Cahilla.
     
    69
    Po Diagouragově nákopu na pravé křídlo Donaldson v souboji s Bertrandem vybojoval rohový kop.
     
    70
    Ani dvojice po sobě jdoucích rohových kopů ale ohrožení pro Turnbulla nepřinesla.
     
    71
    Brentford poprvé mění sestavu, útočníka Trottu nahradí Tom Adeyemi.
     
    72
    Penalta pro Brentford! Donaldson vysunul za hostující obranu Adeyemiho, kterého podrazil brankář Turnbull a sudí Moss píská penaltu ve prospěch Brentfordu!
     
    73
    Brentford právě vstřelil branku. Míč si na bílý bod uvnitř pokutového území postavil HARRY FORRESTER a centimetrově přesnou střelou k tyči překonává Turnbulla! Hostující brankář vystihl směr Forresterovy střely, ale neměl šanci na ni dosáhnout!
     
    75
    Fantastická atmosféra je k vidění na londýnském Griffin Parku, kde obrovský outsider vede nad slavnou Chelsea 2:1. Hostům už navíc utíká čas a do konce zápasu zbývá patnáct minut.
     
    77
    Hosté kombinují s míčem na útočné polovině, avšak stále daleko od soupeřovy branky.
     
    78
    Ivanovičův centr srazil za branku Logan, rohový kop pro Chelsea.
     
    78
    Obrovský závar před brankou Brentfordu! Nejdříve po Oscarově rohovém kopu hlavičkoval Cahill, krátce po něm se k zakončení hlavou probojoval i Lampard a v závěru celého snažení střílel nůžkami Ivanovič. Ani jedna z těchto šancí se ale neujala a domácí nadále drží své vedení.
     
    79
    Hosté podruhé mění sestavu, Branislav Ivanovič přepouští místo Azpilicuetovi. Poměrně nečekané střídání pravých obránců.
     
    80
    Střídají také domácí, střelce druhé branky Harry Forrestera nahrazuje Scott Barron.
     
    81
    Na Azpilicuetův centr si naskočil netradiční hlavičkář Ryan Bertrand. V obrovské šanci hlavičkoval brankáři Moorovi do protipohybu, branku ale minul!
     
    82
    Poslední střídání Chelsea, právě Bertrand uvolňuje místo Dembovi Ba.
     
    83
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Favorizovaní hosté podruhé srovnávají skóre! Demba Ba se nemusel na hřišti dlouho rozkoukávat, v pádu dokázal přihrát FERNANDU TORRESOVI, jenž placírkou nasměroval míč k tyči!
     
    84
    Naposledy střídá také Brentford, Adama Forshawa nahradí Sam Saunders.
     
    86
    Na Azpilicuetův centr si nabíhal Torres, na míč ale nedosáhl a ten tak doputoval do hrudi brankáře Moora.
     
    87
    Lampard se z dálky opřel do míče, s jeho povedenou ránou měl Moore potíže, nakonec ale stačil zkrotit balón do svých rukavic.
     
    88
    Matův centr Lampard nadrazil vysoko do vzduchu a míč poté padl Simonu Moorovi do náruče.
     
    89
    Torres mohl v pokutovém území využít velkého zaváhání domácího kapitána Douglase, jeho ztráta míče se ale obešla bez potrestání v podobě vítězné branky, neboť Torres se neprobil k zakončení.
     
    90
    Hosté se usadili před pokutovým územím, rána Ramirese je odražena do zámezí.
     
    90+1
    Sudí Moss k dnešním devadesáti přidává čtyři nastavené minuty.
     
    90+1
    Po Matově nákopu do pokutového území byl odmáván a posléze odpískán ofsajd Torresovi.
     
    90+2
    Další technický prohřešek hostů, Ramires si ve středu pole pomohl při zpracování míče rukou.
     
    90+2
    Saundersův centr snadno stáhl ze vzduchu brankář Turnbull.
     
    90+3
    Na prudký Oscarův centr si nabíhal Mata, u vzdálenější tyče si ale míč zpracovat nedokázal.
     
    90+4
    Mata se mohutně, avšak marně, dožadoval odpískání pokutového kopu poté, co jeho centr Harlee Dean zablokoval rukou.
     
    Konec zápasu.
     
    Obrovská radost v hledišti! Fotbalisté třetiligového Brentfordu v zápase čtvrtého kola FA Cupu remizovali s aktuálním vítězem Ligy mistrů Chelsea 2:2 a vybojovali si možnost opakovaného zápasu na Stamford Bridge.
     
    Domácího outsidera poslal do vedení v závěru prvního poločasu italský útočník Marcello Trotta. Po změně stran se podařilo vyrovnat Oscarovi, z pokutového kopu ale vrátil domácím náskok Harry Forrester. Poslední střelecké slovo pak měl Fernando Torres, jenž uzavřel skóre na výsledných 2:2.

    FA Cup dnes ještě pokračuje dvěma zápasy, oba nabídneme živě v textových přenosech. (14:56:38)

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 42. Trotta, 73. Forrester (pen.) - 55. Oscar, 83. Torres


    Brentford FC: Moore - Hodson, Craig, Dean, Logan - Douglas, Diagouraga - Forshaw, Trotta, Forrester - Donaldson
    Chelsea FC: Turnbull - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Lampard - Marin, Oscar, Bertrand - Torres

    Rozhodca: Moss - Beck, McDonough
    Nedeľa 17.02.2013