Gent – Liége 0:0 (kon.) | Genk – Charleroi 3:1 (kon.) | Leuven – Lokeren 2:6 (kon.)
Kortrijk – Beerschot 4:0 (kon.) | Lierse – Waasland-Beveren 0:0 (kon.) | Mons – Mechelen 2:3 (kon.)
koniec
KAA Gent
0:0 (0:0)
Standard Liége
cz Sobota 19.01.2013, 18:00 • Jules Ottenstadion • Belgická Jupiler Pro League
     
    Příjemný zbytek podvečeru, od klávesnice se loučí Patrik Sandev, s fotbalem či jiným sportem opět brzy nashledanou. (19:52:49)
     
    Zajímavý úvodní duel belgické ligy roku 2013 nakonec skončil bezbrankovou remízou. Je pravda, že více gólových šancí si vytvořil Standard, ale i s bodem může být v celku spokojený. To Gent musí brát tento výsledek všemi deseti, mohl totiž dopadnout daleko hůře.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vainqueur byl vyloučen po dvou žlutých kartách.
     
    90+1
    Vainqueur v závěru zápasu dostal od sudího žlutou kartu za další faul. A protože je to jeho druhá, musí se předčasně poroučet ze hřiště.
     
    90+1
    Po rohovém kopu se míč dostal ke Kanuovi, který z obrany vylétl po míči a napálil ho vpřed. Zamířil ovšem jen na tribuny.
     
    90
    Naposledy střídá také Lutych. Bulot toho dnes naběhal také hodně, musí ho mrzet neproměněné šance. Na závěr zápasu se do hry podívá Luiz Phellype.
     
    Dnešní utkání sleduje 10.000 diváků.
     
    88
    Van Damme přece jenom fauloval také poněkolikáté, žlutá karta byla na místě.
     
    87
    Tohle bylo na Bulota přece jenom až příliš dlouhé, pas stihnout nemohl, vhazovat proto bude soupeř.
     
    86
    Gent má v závěru druhého poločasu opravdu velkou kliku. Jen díky špatné koncovce se Lutych ještě neujal vedení, které by jinak bylo zasloužené.
     
    83
    Domácí Gent naposledy sahá po změně. Asi nejlepšího muže na place Brülse rychle nahrazuje van der Bruggen.
     
    83
    Další tutovka hostů, Boeckx drží svůj tým nad vodou. M'Poku přihrál doleva na Rezu, který míč ještě přenechal Bulotovi, ten ale sám před domácím brankářem naprosto selhal v koncovce a trefil jeho stojnou levou nohu.
     
    82
    Hubert zatáhl Vainqueura a obdržel poprávu první žlutou kartu Gentu.
     
    81
    Reza je stále dost aktivní, nyní si udělal prostor kolem sebe, narovnal balón na levačku a přízemní ránou nechal vyniknout brankáře Boeckxa.
     
    80
    Deset minut do konce. Standard v posledních minutách hodně domácí pozlobil, stále se však diváci na Jules Ottenstadionu branky nedočkali. Přitom by si jí utkání rozhodně zasloužilo.
     
    78
    Další velká šance, do které se dostal střídající Reza! Byl úplně sám před Boeckxem, jenže na poslední chvíli ho přetlačil jako malého kluka loktem na loket César Arzo.
     
    77
    Gent také podruhé střídá, Soumahoro jde do hry za Lepointa.
     
    76
    Tyčka, kterou nyní orazítkoval M'Poku! Narovnal si míč na pravačku a tvrdě vypálil, přitom střela se odrazila od brankové konstrukce směrem do malého vápna. Boeckx se jen marně natahoval, Standardu chybělo tak málo.
     
    75
    Standard sahá ke druhé změně. Batshuayi toho odvedl vepředu dost, nahrazuje ho Íránec Reza Ghoochannejhad.

    Patrik Sandev

    Góly:

    Karty:   82. Hubert (GNT) - 61. Goreux (STA), 69. Vainqueur (STA), 70. M'Poku (STA), 88. Damme (STA), 90+1. Vainqueur (STA)   90+2. Vainqueur (STA)


    KAA Gent: Boeckx - Rafinha, César Arzo, Zukanovič, Maréval - Kola (60. Coulibaly), Lepoint (77. Soumahoro), Hubert, Renato Neto, Brüls (83. van der Bruggen) - Mboyo
    Standard Liége: Kawašima - Goreux, Kanu, Ciman, Van Damme - Bulot (90. Luiz Phellype), Vainqueur, Buyens, Seijas (56. Buzaglo) - Batshuayi (75. Ghoochannejhad), M'Poku

    Rozhodca: Verbist - Vandeweghe, Walschap

    Diváci: 10000
    Nedeľa 26.05.2013