Sochaux – Remeš 1:0 (kon.) | Marseille – Montpellier 3:2 (kon.) | Ajaccio – Valenciennes 1:1 (kon.)
Lorient – Troyes 3:2 (kon.) | Brest – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Toulouse – Nancy 2:1 (kon.)
koniec
FC Sochaux
1:0 (1:0)
Stade de Reims
cz Sobota 19.01.2013, 16:00 • Stade Auguste Bonal, Montbéliard • Ligue 1 McDonald’s
     
    To je ode mě vše, přeji příjemný zbytek sportovního sobotního odpoledne. (17:55:00)
     
    Tak se to domácím přece jenom podařilo ukopat, získali velice důležité tři body díky jediné trefě Poujola do boje o záchranu a jsou nyní aktuálně pryč ze sestupového pásma, kam posunuli právě svého soupeře. Nováček nejenže čeká na svou výhru už od 6. října, dnes nevstřelil ani gól a za to si nějaký zisk na své konto připsat nezasloužil.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mandi se snažil z dálky poslat pas do ohně, jenže napálil před sebou stojícího Mikariho. To už je ze strany Remeše velká bezmoc.
     
    90+3
    Už jen dvě minuty nám zbývají s nahlášenho nastavení. A aut nyní bude zahrávat domácí Corchia, další atak Remeši zase nevyšel.
     
    90+2
    Teď už to vypadalo nadějně! Jenže Remeš zase zastavuje hvizd sudího Rainvilleho a praporek asistenta - ofsajd, tentokráte hodně těsný.
     
    90+1
    Další ofsajd Remeše. To už je poněkolikáté v zápase. Tohle hosté určitě nepotřebují.
     
    90
    ... jen kdyby se míče někdo z Remeš lépe dotkl. Jenže Deavauxův pas jen tak proletěl krkolomně šestnáctkou, až ho obrana soupeře odvrátila pryč.
     
    89
    Remeš se drží na polovině Sochaux, nyní bude zahrávat standardku od pravé lajny Devaux...
     
    88
    Krychowiak se snažil konečně prolomit střeleckou smůlu. Udělal pár kroků dopředu paralerně s čárou ohraničující pokutové území, pak ale stejně vypálil jen vedle.
     
    87
    Toudic se nacházel v ofsajdu, ale nějak to neskousl. A za zakopnutí balónu obdržel od sudího žlutou kartu.
     
    86
    Avizovaná změna je tu. Ze hry jde již vysílený Bakambu, do hry za něj naskočí Contout.
     
    85
    Fauvergue si moc okatě přidržel protihráče, Rainville mu píská jasný útočný faul. Sochaux má nachystané poslední střídání...
     
    83
    Roudeta hnalo domácí publikum dopředu, ten udělal sprint asi na padesát metrů, pak ale jako by mu nezbyly síly na přesný centr.
     
    82
    A i Dias nyní rozehrávku dost pokazil, jeho dlouhý pas nikdo ze spoluhráčů nepochopil. Balón je tak až u Placideho.
     
    81
    Sochaux jako by už spoléhalo jen na brejky, zatáhlo se na vlastní polovinu. Teď neúspěšně podnikal výpad vpřed rychlonohý Bakambu.
     
    80
    Deset minut do konce. Remeš v poslední době trochu soupeře zlobí, měla několik šancí, jenže koncovka je jejím velkým problémem. Pouplin vlastně ani jednou nemusel zasahovat.
     
    79
    Devaux není na hřišti ani minutu a už měl na kopačce velkou gólovku! Spoluhráč Fauvergue mu sklepl nádherně balón na hranici vápna, kde se náhradník nacházel úplně sám, jeho rána z voleje pak skončila jen těsně vedle.
     
    77
    Poslední střídání Remeše. Devaux jde do hry za Ca, jemuž se zápas úplně nepovedl.
     
    76
    Peybernes se sklouzl až ke zdi tribuny, kde se nacházel shrabaný sníh. Muselo to studit, to tedy ano. Z následného rohového kopu málem zahrozil hlavičkující Krychowiak, ale mířil mimo.
     
    75
    Ta hořela! Mandi nabil z přímého kopu střídajícímu Toudicovi, který z první tvrdě vypálil. A i když Pouplin nemusel zasahovat, na stadionu to mezi domácími příznivci jenom zahučelo.
     
    74
    Tak tohle se bouřlivákovi Mikarimu moc nepovedlo... Společně se dvěma spoluhráči se vřítil do protiútoku, jenže záložníkova hodně špatná přihrávka celou akci zmařila.
     
    72
    Rychlý brejk Sochaux. Roudet vyslal doleva rozeběhnutého Butina, jehož následný pas do šestnáctky nebyl účinný. Placide v pohodě zachytil.
     
    71
    Diasova další nebezpečná rána z přímého kopu! Tomu to dnes ale kope. Tentokráte ale střelou z dálky trefil jen beton tribuny za brankou.
     
    70
    Remeš je směrem dopředu i ve druhém poločase hodně neškodná. Pokud dá Sochaux uklidňující trefu, tři body mu to jenom pojistí.
     
    68
    Remeš také podruhé střídá. Ramaré odešel, Fauvergue přišel do hry.
     
    67
    Ramaré zahrál rohový kop, hlavou se dokázal prosadit Mandi, jenže usměrnil centr jen mimo tři tyče.
     
    66
    Střídání stráží, kus za kus. Typicky stejný hráč Kanté nahrazuje v obraně Carlaa.
     
    65
    Bakambu se dostal po dlouhém pasu Diase do úniku, hostující defenzíva ho nestíhala. Domácí záložník se snažil zakončit pod nohy Placideho, od něhož se míč málem dokutálel do branky. Ten však přece jenom skončil v zámezí.
     
    64
    Dobře to nyní zamýšlel Carlao. Ten se snažil kolmicí za obranou vyslat Mikariho, dal ale do přihrávky trochu víc razance, takže odkopávat od branky bude Placide.
     
    63
    Další ofsajd na straně hostů, tentokráte se do něj dostal krátce po svém příchodu na hřiště Toudic.
     
    62
    Také domácí střídají. Privat toho má asi opravdu dost, do hry jde za něj Butin.
     
    61
    Remeš poprvé v zápase střídá. Dost nevýrazného Ghilase nahrazuje vepředu Toudic.
     
    60
    Ofsajd nyní zastavil počínání Remeše. Nepřímým volným kopem zahraným od Sochaux tak bude hra navázána.
     
    58
    Diasova rána pořádně provětrala Placideho. Ten jí vyrazil jen před sebe, kde se snažil dorážet Privat, ale už z ofsajdové pozice. Jeho snažení bylo zbytečné.
     
    57
    Tak ten jí napálil! To byla parádní rána, která orazítkovala Placideho tyčku. Skvěle to nyní udělal domácí hráč Dias, až nečekaně dobře míč trefil. K jeho smůle však jeho pokus ke kýženému gólu nevedl.
     
    56
    Mikariho zastavil ostrýnm zákrokem Glombard, standardku nyní bude mít k dispozici FCSM. Vzdálenost k brance Placideho činí asi čtyřicet metrů...
     
    55
    Sporný moment kvůli autovému vhazování rozhořčil Bakambua, který soupeře nenechal vhazovat. Rainville musí domácímu záložníkovi hodně domluvit.
     
    54
    Mikariho hezká volej, kterou se snažil nacentrovat do vápna, nakonec nikoho nenašla. Sochaux ale bude vhazovat, zůstane u míče.
     
    53
    Dlouhý pas vedený na levou stranu Remeši nevyšel, Corchia tak bude zahrávat autové vhazování.
     
    52
    Privat byl nešetrně okopáván asi třemi protivníky, teď leží na zemi a potřebuje ošetření. Nosítka nakonec nejsou potřeba.
     
    51
    První přímý volný kop Remeši nevešel, ten druhý, který Rainville nařídil pár desítek vteřin na to, zahrál Ramaré a zkusil přímo vypálit, zamířil ovšem asi dvacet čísel nad branku.
     
    49
    Za hraní rukou dostal Peybernes žlutou kartu.
     
    48
    Tohle byla hodně sporná situace! Jeden ze sochauxských hráčů, konkrétně Peybernes, zahrál na hranici vápna rukou, když se vložil do centru z pravé strany od Glombarda, sudí Rainville ale nařídil jen standardku.
     
    47
    Fortes si krásně pohlídal ofsajdovou pozici, přihrávka na něj ale byla příliš dlouhá. A tak měl Pouplin míč v pohodě pod svojí kontrolou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sochaux bylo v první pětačtyřicetiminutovce přece jenom o něco lepším týmem, a tak se po trefě Poujola ujalo zaslouženého vedení. Remeš nepůsobí úplně neškodně, je ale pravda, že k ohrožení branky Pouplina se mnohokrát nedostala. Ve druhé půli se bude muset zlepšit, jinak i odsud odjede s prázdnou.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Ghilas si pomohl naprosto zbytečným útočným faulem, sudí Rainville tak s ním nemá slitování a ukazuje mu žlutou kartu.
     
    44
    Další ofsajd, do kterého se dostal Ghilas. Vypadá to, že Remeš zřejmě první poločas prohraje. Sochaux ho chce jen přežít ve zdraví.
     
    43
    Bakambu nyní zařval na celý stadion, jeho pád ale nebude asi tak divoký, jak dával najevo... Po pěti vteřinách se zvedá a pokračuje ve hře.
     
    41
    Fortes patří k nejnebezpečnějším mužům Remeše. Na pravé straně opravdu hodně zlobí. Jeho centr nyní jen tak tak odvrátil do bezpečí dobře pracující Peybernes.
     
    40
    Mám za to, že první ofsajd zápasu. Svoje postavení si nyní nepohlídal Ghilas, akce Remeš je proto zastavena.
     
    39
    Mikari sváděl další ostrý souboj na levé straně. Dře do morku kosti, je to vidět. Tentokráte na hostující defenzívu nevyzrál.
     
    38
    Přímý volný kop, který rozehrál Dias, sice přeletěl zeď, zamířil ovšem jen mimo, takže Placide zasahovat nemusel.
     
    37
    Tohle hraničilo se zmařením vyložené brankové příležitosti. Ale Glombard si nakonec vysloužil jen žlutou, může být jenom rád.
     
    36
    Až třetí atak po levé straně Remeši vyšel. Centr od Mandiho se dostal k Fortesovi, ten se snažil ještě vrátit míč svému spoluhráči a možná napálil ruku jednoho ze sochauxských hráčů. Rainville ale penaltu nepíská.
     
    34
    Sauget již byl pod tlakem, proto centr na Mikariho nebyl úplně nejlepší. Přesto o pár vteřin později domácí vybojovali autové vhazování, zůstanou u míče.
     
    32
    Privat byl nyní složen před lavičkami Weberem, Rainville píská faul pro Sochuax. Zatím žlutou kartu ještě neudělil.
     
    31
    Fortes krásně odcentroval do vápna, kde se elgantní patičkou z první snažil zacílit Ramaré. Jenže střela nebyla tak efektivní, Pouplin v pohodě sebral míč do náruče.
     
    29
    Fortes se nyní snažil přejít přes Saugeta, jenže ten se nenechal zmást. A ještě pro FCSM vybojoval odkop od branky.
     
    28
    Krychowiak se po rohovém kopu snažil vrátit míč do vápna, kam si ze zadních linií nabíhali jeho spoluhráči, na míč však již nedosáhli.
     
    27
    Standardka pro Remeš z velmi dobré pozice. Ramaré nabil do běhu Krychowiakovi, jenž napálil míč co největší silou. Střelu ale parádním způsobem vyrazil brankář Pouplin.
     
    25
    Ramaré se nyní rozeřval na asistenta rozhodčího, podle něj otočil aut. A dostal ráznou domluvu od hlavního arbitra Rainvilleho, který jasně naznačil, že takhle se k němu chovat nebude.
     
    24
    ... ihned po něm se dostal k míči dnes aktivní Mikari, obhodil si protihráče a Mandi musel poté jeho nebezpečnou přihrávku odkopnout do autu.
     
    23
    Domácí jsou na hřišti lepším týmem, Mikari nyní vybojoval pro svoje družstvo rohový kop...
     
    22
    Dias rozehrál standardku z velké dálky, pas do vápna ale neměl potřebné parametry, tudíž se Sochaux bude muset pokusit o další atak normálně ze hry.
     
    20
    Ostrý faul na Carlaa, myslím si, že si na něj vyšlápl Tacalfred. Sudí ponechal tenhle zákrok bez žluté karty.
     
    19
    Vystřelit se nyní podařilo remešskému záložníkovi Ca, byl ovšem pod tlakem, jelikož se mu do pokusu vložil Dias, a tak nakonec skončil jen vedle.
     
    17
    Privat se nyní omlouvá svým spoluhráčům, snažil se z velké dálky napálit míč z voleje, zamířil však jen pánu bohu do oken.
     
    15
    Sochaux vstřelilo branku!
    Dias z následného rohového kopu nacentroval na zadní tyčku, kam si bez větších problémů naběhl LOIC POUJOL a z bezprostřední blízkosti prázdnou branku nemohl minout. Skvělý start do zápasu ze strany Sochaux.
     
    14
    Reflexivní a fantastický zákrok Placideho! Mikari dostal nádhernou přihrávku od Bakambua z pravé strany do šestnáctky, kterou se nepodařilo Remeši zachytit, domácí záložník pak vypálil ihned z první, jenže trefil jen připravenou ruku strážce svatyně hostů.
     
    13
    Pěkná akce Remeše. Dlouhý pas si ve středu zpracoval Ghilas, následně přihrál doleva na rozeběhnutého Souarého, který nebyl příliš hlídaný, pálil ovšem následně po zemi jen vedle.
     
    11
    Mikari nyní unikl po levé straně a řítil se společně s Privatem do souboje dva na dva. Jenže Mikari následně špatně přihrál, pro míč si skvěle došel Placide.
     
    10
    Prvních deset minut nenabídlo až na jednu pološanci nic zvláštního. Prvních pět minut patřilo spíše Remeši, zbytek Sochaux. Neřekl bych však, že se hraje nějak opatrné utkání.
     
    9
    Sochaux je teď na polovině soupeře, Tacalfred muse odvracet do autu. Pro jistotu, Bakambu už na pravé straně zase řádil.
     
    7
    Velká příležitost FSCM! Bakambu se snažil přihrát do malého vápna, po míči skákal i gólman Placide. Jenže ho nezachytil, a tak si málem vlastní branku vsítil jeho spoluhráč Tacalfred. Naštěstí "pálil" vedle.
     
    6
    ... centr se Ramarému moc nevydařil. I když to nemyslel špatně, u bližší tyčky nenašel nikoho jiného než protihráče.
     
    5
    Glombard a jeho další šance vedená po pravé straně. Na rohový kop musel do zámezí odvracet až jeden ze sochauxských obránců...
     
    4
    Poprvé si také na míč sáhl domácí gólman Pouplin. Glombard se snažil odcentrovat do vápna, ka si nabíhal Ghilas, zasáhly ovšem rukavice sochauxského hráče.
     
    3
    První náznak šance zápasu. Ghilas chtěl vyslat přihrávkou Souarého, před ním ale zasáhl jeden z domácích obránců.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peybernes, Carlao, Sauget - Bakambu, Poujol, Roudet, Dias, Mikari - Privat

    Stade de Reims: Placide - Mandi, Tacalfred, Weber, Souaré - Glombard, Ca, Krychowiak, Ramaré, Fortes - Ghilas

    Rozhodčí: Rainville - Stien, Mercier.
     
    Oba týmy jinak příliš nepostihl odchod hráčů na Africký pohár národů tak jako třeba ve Francii Brest nebo Ajaccio, základní jednáctky by se tak oproti poslednímu víkendu neměly tolik lišit.
     
    Sochaux je naopak pořádně povzbuzeno díky minulému kolu. Na úvod jarní části totiž přivítalo Marseille a o hodně se přiblížilo bezpečné zóně záchrany, jelikož mistra ze sezóny 2009/10 porazilo 3:1.
     
    Oba celky bojují ukrutně o svou záchranu, v tabulce jsou aktuálně poskládany hned za sebou a navíc se stejným bodovým ziskem. V určitě horší formě jsou hosté z Remeše, kteří na výhru v Ligue 1 čekají od začátku října a nemůžou dlouhodobě naleznout dobrou formu.
     
    Oproti původnímu plánu se mělo tohle utkání hrát až od osmi večer, v Sochaux je ovšem díky meteorologům dopředu známo, že nebude v tuto dobu panovat příznivé počasí, a tak byl začátek přesunut již ve čtvrtek o čtyři hodiny dříve.
     
    Pravděpodobné sestavy:

    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peybernes, Kanté, Sauget - Bakambu, Contout, Roudet, Mikari, Dias - Privat

    Stade de Reims: Placide - Mandi, Tacalfred, Weber, Souaré - Devaux, Fofana, Ca, Krychowiak, Fauvergue - Fortes
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 15. Poujol

    Karty:   49. Peybernes (SOC) - 37. Glombard (REI), 45. Ghilas (REI), 87. Toudic (REI)


    FC Sochaux: Pouplin - Corchia, Peybernes, Carlao (66. Kanté), Sauget - Bakambu (86. Contout), Poujol, Roudet, Dias, Mikari - Privat (62. Butin)
    Stade de Reims: Placide - Mandi, Tacalfred, Weber, Souaré - Glombard, Ca (77. Devaux), Krychowiak, Ramaré (68. Fauvergue), Fortes - Ghilas (61. Toudic)

    Rozhodca: Rainville - Stien, Mercier