Žilina – Zvolen 1:2 (po s.n.) | Košice – Poprad 4:1 (kon.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Piešťany – Skalica 2:0 (kon.)
koniec
HC Košice
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HK Poprad
Nedeľa 13.01.2013, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Po fantastickej prihrávke spoza brány od Bulíka sa k puku na pravej strane dostal Jenčík, no ten napokon nevsietil tretí gól! Trafil len betóny gólmana Westlunda.
     
    54:20
    Vylúčenie Košíc - Cebák na 2 min za držanie.
     
    54:10
    Košice dali gól!
    Košičania vzápätí vsietili aj svoj štvrtý gól! Po fatálnej chybe v popradskej obrane sa k puku dostal Matúš Chovan. Ten tvrdo vystrelil, jeho zakončenie však gólman Westlund ešte vyrazil. Následne sa k puku dostal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, ktorý bez problémov prekonal popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Matúš Chovan.
     
    53:51
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia, čo sa popradskému kolegovi po mojej pravici ani zďaleka nepáči. Nič sa však nedá robiť... Haščák sa od mantinelu natlačil pred Westlunda, ale jeho zakončenie za čiaru neprešlo. Tam sa dostala až následná dorážka RICHARDA JENČÍKA, pre ktorého to bol už druhý gól v stretnutí! Asistencie si pripisujú hráči Marcel Haščák a Tomáš Bulík.
     
    50:09
    Vylúčenie Košíc - Novák na 2 min. za krošček.
     
    45:52
    Gólman Hylák nám predviedol skvelý zákrok! Dvakrát zneškodnil tvrdé zakončenie z ľavej strany, ktoré si pre neho pripravil Matúš Paločko! Puk blokoval svojími betónmi.
     
    43:27
    Po skvelej prihrávke od Hvilu sa k puku pred Hylákom dostal Michael Vandas, no ten ani nadvakrát nedokázal prekonať pozorného košického gólmana!
     
    41:13
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia! Po tvrdej strele Matisa od gólman Westlund puk vyrazil ramenom len napravo od seba. Tam stál pozorný OLIVER JOKEĽ, ktorý puk nekompromisným tečom dorazil do popradskej siete. Asistenciu si pripisuje Matúš Matis.
     
    38:48
    Nasledovať bude presilová hra pre domáci tím. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť popradský kapitán Peter Klouda.
     
    37:18
    Košice dali gól!
    Tak mierne som to zariekol. Košičania sa po dobrej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Slováka sa k puku pred Westlundom dostal RICHARD JENČÍK, ktorý puk dopravil nekompromisne do popradskej siete! Je to už jeho stý gól v drese Košíc! Asistencie si pripisujú hráči Marek Slovák a Marek Kolba.
     
    35:47
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Paločko, ktorý sa previnil nedovoleným hákovaním.
     
    34:34
    Pred popradskou bránou tentokrát nebezpečne pohrozil Boltun! Ten tvrdo vypálil, no gólman Westlund sa dobre presunul a puk ukryl medzi svojími betónmi!
     
    32:50
    Kovačevič pálil od modrej, ale jeho bomba minula priestor Hylákovej svätyne len o pár centimetrov!
     
    32:20
    Popradčania si zahrajú v dvojnásobnej početnej výhode. Na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Šeda. Ten fauloval Dávida Buca.
     
    31:19
    Nasledovať bude vylúčenie. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Cebák, ktorý nedovolene položil k ľadu Šterbáka.
     
    27:25
    Košickí priaznivci sa nestotožňujú s verdiktom hlavného rozhodcu, čo dávajú jednoznačne najavo zborovým pokrikom.
     
    27:25
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Marek Slovák.
     
    27:08
    Matúš Paločko sa sám predral až k zakončeniu na Hyláka, ale ten jeho strelecký pokus schoval v lapačke. Následne ale ešte dobiedzal, čo Štrbák nenechal len tak a vzápätí si do Popradčana poriadne vyskočil.
     
    23:01
    Nasledovať bude vylúčenie. Košičania si zahrajú presilovú hru - na trestnú lavicu si za podrazenie odchádza sadnúť Špelda.
     
    22:05
    Tomáš Marcinko spracoval prihrávku spoza brány, ale jeho strela letela pár centimetrov od brány hostí.
     
    17:30
    Marek Kolba pálil od modrej, ale puk minul priestor brány o pár centimetrov!
     
    16:58
    Vylúčenie Poprad - Šterbák - 2 min. za podrazenie.
     
    14:30
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa bleskovo dostávajú do vedenia! Nekompromisnú delovku od modrej čiary nám predviedol JAROSLAV ŠPELDA a napokon sa tento puk ujal. Gólman Hylák mal výhľad zaclonený, a tak nedokázal tomuto gólu zabrániť svojím klasickým zákrokom. Asistencie si pripisujú hráči Ľubomír Vaic a Jaroslav Jabrocký.
     
    14:21
    Vylúčenie Košice - Matúš Chovan - dve minúty za držanie puku.
     
    14:20
    Po skvelej prihrávke od Štrbáka spoza brány sa k puku pred Westlundom dostal Matúš Chovan, no jeho zakončenie napokon netrafilo priestor brány hostí!
     
    11:39
    Košičania naďalej neustávajú vo svojom sústavnom tlaku a brankár Westlund opäť čaroval. Popradský gólman bol už na zemi, ale aj tak zabránil Jenčíkovi v skórovaní.
     
    10:50
    Štěpán Novotný sa najskôr dostal k nebezpečnej strele z kruhu, ale Popradčania iba so šťastím neinkasovali keďže puk sa obtrel o vonkajšiu konštrukciu. Následne ešte Matúš Chovan nahrval opäť Novotnému, ale ani jeho druhý pokus úspešný nebol.
     
    05:56
    Popradský tréner Milan Jančuška si berie oddychový čas!
     
    05:49
    Westlund nám predviedol skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke od Pašeka spoza brány sa k puku dostal Svitana, ktorý nekompromisne pálil z ľavej strany! Popradský gólman však puk ukryl vo svojej výstroji.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 38. Jenčík (Slovák, Kolba), 42. Jokeľ (Matis), 54. Jenčík (Haščák, Bulík), 55. Novotný (Chovan) - 15. Špelda (Vaic, Jabrocký)


    HC Košice: Hylák - Šeda - Cebák, Štrbák (A) – Kolba (C), Deyl – Novák, Macejko – Martin Chovan, Jokeľ – Marcinko – Matis, Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Jenčík – Bulík – Haščák (A), Boltun – Pašek - Svitana
    HK Poprad: Westlund - Šterbák - Brejčák, Kovačevič (A) - Jáchym, Fabian - Špelda, Kurali, Vandas - Klouda (C) - Hvila, Tomas - Balán - Buc, Gríger - Vaic - Jabrocký, Paločko - Takáč - Rapáč

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 4134