Žilina – Zvolen 1:2 (po s.n.) | Košice – Poprad 4:1 (kon.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Piešťany – Skalica 2:0 (kon.)
koniec
HC Košice
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HK Poprad
Nedeľa 13.01.2013, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom si domáci hokejisti poradili s hosťami z Popradu. Ešte pred záverečnou dvadsaťmiúptovkou bolo skóre nerozhodné 1:1, ale v poslednej časti hry Košičania postupne zásluhou Jokeľa, Jenčíka a Novotného rozhodli toto stretnutie vo svoj prospech. Z metropoly východu sa s vami lúči komentátorská dvojica Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský. Prajeme vám príjemný zvyšok večera a úspešný vstup do nového pracovného týždňa! (19:05:05)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Jokeľ sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol už neúspešný.
     
    59:25
    Z medzikružia to backhandovým zakončením skúšal Haščák, no ten napokon neprekonal gólmana Westlunda. Popradský brankár ukryl puk na svojej výstroji.
     
    58:58
    Po fantastickej prihrávke spoza brány od Bulíka sa k puku na pravej strane dostal Jenčík, no ten napokon nevsietil tretí gól! Trafil len betóny gólmana Westlunda.
     
    58:23
    Košičania sú pri puku a vyzerá to tak, že hra sa v košickej Steel Aréne už len dohráva. Uvidíme, či sa jednému z tímov podarí ešte skórovať, no je už takmer isté, že hostia pôjdu pod Tatry bez bodu.
     
    57:39
    Svitana to skúšal z ľavej strany, no gólman Westlund ho svojím reflexívnym zákrokom úspešne odstavil. Puk zblokoval svojou pravou rukou do bezpečia.
     
    57:18
    Po tvrdom nahodení puku na košickú bránu od Balána sa k puku dostal gólman Hylák. Ten puk úspešne pokryl svojou lapačkou. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    56:57
    Dobré zakončenie z hranice ľavého kruhu nám predviedol Matúš Chovan! Gólman Westlund však dobre vykorčuľoval a následne puk úspešne ukryl vo svojej moci.
     
    56:42
    Popradskí hráči sa snažia ešte gólovo presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Košická obrana je zatiaľ veľmi pozorná a už očividne inkasovať nechce.
     
    56:20
    Domáci v plnom počte.
     
    55:50
    Popradskí hokejisti sú v početnej výhode aj naďalej bezzubí, domáci sa naopak bránia perfektne.
     
    55:30
    Popradčania začali presilovú hru veľmi zle a vďaka svojej nekoncentorvanosti sa neprepracovali ešte ani len k zakončeniu.
     
    54:20
    Vylúčenie Košíc - Cebák na 2 min za držanie.
     
    54:10
    Košice dali gól!
    Košičania vzápätí vsietili aj svoj štvrtý gól! Po fatálnej chybe v popradskej obrane sa k puku dostal Matúš Chovan. Ten tvrdo vystrelil, jeho zakončenie však gólman Westlund ešte vyrazil. Následne sa k puku dostal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, ktorý bez problémov prekonal popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Matúš Chovan.
     
    53:51
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia, čo sa popradskému kolegovi po mojej pravici ani zďaleka nepáči. Nič sa však nedá robiť... Haščák sa od mantinelu natlačil pred Westlunda, ale jeho zakončenie za čiaru neprešlo. Tam sa dostala až následná dorážka RICHARDA JENČÍKA, pre ktorého to bol už druhý gól v stretnutí! Asistencie si pripisujú hráči Marcel Haščák a Tomáš Bulík.
     
    52:50
    Domáci už v plnom počte, podarilo sa im aj dostať do útočnej tretiny, ale k strele už nie.
     
    52:09
    Domáci v plnom počte.
     
    51:50
    Poprad naďalej nasťahovaný pred košickým brankárom, ale domáca obrana pozorne pokráva celý priestor a k strele hostí ani nepúšťa. V závere oslabovky dokonca Košičania vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    51:15
    Košičania sa nachvíľu oslobodili, ale vzápätí sa musia opäť stiahnutí pred Hylákom brániť.
     
    50:45
    Popradčania sa sériou prihrávok vypracovali až k nebezpečnému zakončeniu. Bucovu prihrávku v medzikruží zachytil Jáchym, ale ani z tejto pozície sa mu Hyláka prekonať nepodarilo.
     
    50:09
    Vylúčenie Košíc - Novák na 2 min. za krošček.
     
    49:30
    Košičania sa dostali až pred Westlunda, ale strelou ho ohroziť nedokázali.
     
    48:50
    Košickí hráči majú puk na hokejkách častejšie než súper, ale k žiadnemu nebezpečnému zakončeniu sa nedostali. Poprad dobre bráni a kontruje rýchlymi protiútokmi.
     
    48:05
    Kovačevič pálil od útočnej modrej čiary, ale puk zastavili Hylákove betóny. O následný pokus o dorážku sa pokúšalo hneď niekoľko hosťujúcich hráčov, ale košická obrana puk odpratala do bezpečia.
     
    47:37
    Z medzikružia tentokrát dobre zakončoval Jenčík, no gólman Westlund bol v strehu a predviedol nám ďalší dobrý zákrok! Puk úspešne zblokoval do bezpečia svojou ľavou rukou!
     
    47:13
    Prvá popradská formácia sa dostala do útočného pásna, no následne o neho prišla, keď ich Košičania donútili predviesť nám postavenie mimo hry.
     
    46:48
    Matúš Chovan tentokrát nekompromisne pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na mantineli za popradskou bránou. Westlund tak zasahovať nemusel.
     
    46:20
    Fabian nám predviedol dobrý obetavý zákrok! Košičania boli v prečíslení 2 na 1, no napokon boli neúspešný, keďže prihrávku od Matisa zblokoval pozorný popradský obranca, ktorý sa hodil po puku.
     
    45:52
    Gólman Hylák nám predviedol skvelý zákrok! Dvakrát zneškodnil tvrdé zakončenie z ľavej strany, ktoré si pre neho pripravil Matúš Paločko! Puk blokoval svojími betónmi.
     
    45:24
    Balán zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle. Následne sa snažil prihrávať na Tomasa, no tento puk bol zblokovaný a k Tomasovi sa už nedostal. Pri puku sú Košičania.
     
    44:57
    Košičania opäť pritvrdili v útočnom pásme. Popradskí hráči sa dostali k puku, no napokon ho vyhodili cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.
     
    44:22
    Od modrej čiary to skúšal Radek Deyl, no ten bol napokon neúspešný. Jeho tvrdá strela bola zblokovaná pozornými betónmi gólmana Westlunda.
     
    43:55
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, no následne nám predviedli niekoľko nepresných prihrávok, ktoré im priniesli stratu puku.
     
    43:27
    Po skvelej prihrávke od Hvilu sa k puku pred Hylákom dostal Michael Vandas, no ten ani nadvakrát nedokázal prekonať pozorného košického gólmana!
     
    42:53
    Sympatické zakončenie z ľavej strany nám predviedol aj Boltun, no gólman Westlund puk úspešne vyrazil do bezpečia. Pri puku sú však stále Košičania.
     
    42:25
    Po dobrej prihrávke od Takáča sa k puku mohol dostať nebránený Gríger, no ten bol napokon neúspešný. Puk mu preskočil hokejku a skončil len na mantineli.
     
    41:54
    Košickí hráči začali v tejto tretine hrať veľmi dravý hokej. Zatiaľ sa im veľmi darí a popradská obrana im odoláva len veľmi ťažko a puk vyhadzuje len do stredného pásma.
     
    41:13
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia! Po tvrdej strele Matisa od gólman Westlund puk vyrazil ramenom len napravo od seba. Tam stál pozorný OLIVER JOKEĽ, ktorý puk nekompromisným tečom dorazil do popradskej siete. Asistenciu si pripisuje Matúš Matis.
     
    40:37
    Po nepresnej prihrávke od košického hráča sa k puku dostal Tomas, ten následne prihral na Buca. Dávid Buc puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    40:05
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoje hokejky hráči Košíc. Tí hrajú ešte necelých 45 sekúnd v početnej výhode.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine boli oba tímy približne rovnako aktívne, no napokon sa viac darilo domácim Košičanom. Po tom, čo Popradčania nevyužili presilovú hru o dvoch hráčov sa do početnej výhody dostali práve domáci. Po vylúčení Matúša Paločka sa gólovo presadil Richard Jenčík, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Mareka Slováka a tesne pred Westlundom už nemal problém s gólovým zakončením. Celé sa to odohralo v 38. minúte. Jenčík vsietil svoj stý gól v košickom drese.

    Stav je po dvoch tretinách vyrovnaný. Uvidíme vyrovnaný gólový účet aj po tretej tretine alebo sa práve v poslednej dvadsaťminútovke rozhodne?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:53
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Ľubomír Vaic, no gólman Hylák puk reflexívne vyrazil do bezpečia svojím ľavým betónom!
     
    39:16
    Po dobrej prihrávke od Matúša Chovana sa k puku dostal Novotný, ktorý tvrdo pálil z medzikružia. Gólman Westlund však puk videl a strelu zblokoval svojou hrudnou výstrojou.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4134 divákov.
     
    39:02
    Košickí hokejisti sa z útočného pásma tentokrát vytlačili sami. Predviedli nám veľmi nepresnú prihrávku, ktorá končí v strednom pásme.
     
    38:48
    Nasledovať bude presilová hra pre domáci tím. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť popradský kapitán Peter Klouda.
     
    38:25
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Marcel Haščák, no ten bol napokon neúspešný. Jeho delovka bola zblokovaná mimo popradskej brány.
     
    37:56
    Domáci "oceliari" sú pri hernej chuti a snažia sa dostať do vedenia. Držia sa v útočnom pásme, no tam nám predvádzajú len veľmi nepresné zakončenia, s ktorými nemá popradská obrana problém.
     
    37:18
    Košice dali gól!
    Tak mierne som to zariekol. Košičania sa po dobrej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Slováka sa k puku pred Westlundom dostal RICHARD JENČÍK, ktorý puk dopravil nekompromisne do popradskej siete! Je to už jeho stý gól v drese Košíc! Asistencie si pripisujú hráči Marek Slovák a Marek Kolba.
     
    36:56
    "Oceliari" sú usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Prihrávajú si len po obvode pásma a nedokážu zakončovať.
     
    36:09
    Popradčania sa v tomto oslabení zatiaľ veľmi dobre bránia a predvádzajú nám dobrý forčeking už pred gólmanom Hylákom. Domácich to však nerozhodilo.
     
    35:47
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Paločko, ktorý sa previnil nedovoleným hákovaním.
     
    35:22
    Košičania sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no tam sa im veľmi nedarilo. Popradčania pekne vykrývali priestor a nedovolili svojím súperom zakončovať.
     
    34:34
    Pred popradskou bránou tentokrát nebezpečne pohrozil Boltun! Ten tvrdo vypálil, no gólman Westlund sa dobre presunul a puk ukryl medzi svojími betónmi!
     
    34:30
    Domáci v plnom počte, popradskej presilovke o dvoch hráčov sa dokázali ubrániť, pričom ich nikekoľkokrát podržal najmä gólman.
     
    33:19
    Košičania vo štvorici. Popradskí hokejisti naďalej tlačia súpera.
     
    33:15
    Popradčania naďalej poriadne tlačia a nedajú dýchať domácej obrane. Tá v trojici prežíva zo sekundy na sekundu.
     
    32:50
    Kovačevič pálil od modrej, ale jeho bomba minula priestor Hylákovej svätyne len o pár centimetrov!
     
    32:20
    Popradčania si zahrajú v dvojnásobnej početnej výhode. Na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Šeda. Ten fauloval Dávida Buca.
     
    31:30
    Popradčania sa hneď v úvode presilovej hry usadili v pásme, ale sériou prihrávok to zrejme až prehnali. Klouda spoza brány hľadal niektorého zo spoluhráčov, ale bezúspešne a puk sám vyhodil až do vlastného obranného pásma.
     
    31:19
    Nasledovať bude vylúčenie. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Cebák, ktorý nedovolene položil k ľadu Šterbáka.
     
    30:48
    Košičania sa usadili v pásme a odmietali sa ho vzdať. Popradčanom sa už takmer podarilo vyhodiť puk, ktorý ale na čiare zachytil Dušan Pašek a okamžite pálil, nanešťastie pre svojich priaznivcov iba pár centimetrov od brány.
     
    30:05
    Vaic hľadal krížnou prihrávkou cez pásmo Grígera, ale k tomu sa puk nedostal a tak sa do útoku dostanú opäť domáci. Nie však nadlho, nedostali sa ani k poriadnej strele.
     
    29:25
    Domáci v plnom počte.
     
    28:00
    Daniel Brejčák pálil od útočnej modrej čiary, ale domáci gólman puk vyrazil pravým betónom k mantinelu. Následne sa Košičanom podarilo aspoň na chvíľu oslobodiť spod tlaku.
     
    27:51
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Michael Vandas, no napokon bol neúspešný. Jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť za košickúou bránou.
     
    27:25
    Košickí priaznivci sa nestotožňujú s verdiktom hlavného rozhodcu, čo dávajú jednoznačne najavo zborovým pokrikom.
     
    27:25
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Marek Slovák.
     
    27:08
    Matúš Paločko sa sám predral až k zakončeniu na Hyláka, ale ten jeho strelecký pokus schoval v lapačke. Následne ale ešte dobiedzal, čo Štrbák nenechal len tak a vzápätí si do Popradčana poriadne vyskočil.
     
    26:52
    Z medzikružia tentokrát nekompromisne pálil Matúš Chovan, no gólman Westlund puk videl dobre a následne ho ukryl vo svojej pozornej výstroji.
     
    26:01
    Z ľavej strany tvrdo pálil Svitana, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli za popradskou bránou. Následne sa do útoku dostávajú popradskí hráči.
     
    25:25
    Pri puku sú momentálne Košičania, no tí sa zatiaľ nevedia ofenzívne presadiť. Popradská obrana je v strehu a veľmi dobre vykrýva priestor pred gólmanom Westlundom.
     
    25:01
    Hostia v plnom počte.
     
    24:20
    Novák sa snažil prekvapiť Westlunda strelou od modrej, no napokon sa mu to nepodarilo. Popradský gólman puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    23:51
    Košičania sa zatiaľ nevedia usadiť v útočnom pásme. Popradský forčeking je veľmi efektívny a zatiaľ výrazne spĺňa svoj účel.
     
    23:01
    Nasledovať bude vylúčenie. Košičania si zahrajú presilovú hru - na trestnú lavicu si za podrazenie odchádza sadnúť Špelda.
     
    22:05
    Tomáš Marcinko spracoval prihrávku spoza brány, ale jeho strela letela pár centimetrov od brány hostí.
     
    21:40
    Košičania sa čoraz častejšie dostávajú k strelám na Westlunda, ale tie končia mimo priestoru brány a tak môžu Popradčania ostať pokojní.
     
    21:00
    Popradčania sa síce udržali v útočnom pásme, ale nedostali sa ani k strele na hyláka. Doposiaľ sme v tejto časti hry nevideli žiadnu výnimočnú akciu ani gólovú príležitosť.
     
    20:20
    Hneď v úvode sa domáci pokúsioli usadiť v útočnom pásme, ale marcinkove nahodenie na zadný mantinel im nepomohlo a tak sa musia stiahnuť až k Hylákovi.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Košice vs. Poprad - 20 vs. 9
     
    V úvode prvej tretiny sme videli veľmi ležerný výkon zo strany hostí. Domáci mali niekoľko šancí, no popradský gólman Westlund bol očividne proti a predviedol nám niekoľko zákrokov, ktoré by mohli patriť do učebnice. V 15. minúte mali hostia k dispozícii presilovú hru, ktorú sa im podarilo využiť. Gólman Hylák po delovke spoza kruhov od Jaroslava Špeldu inkasoval a nemal šancu na úspešný zákrok. V závere sa rozbehli už aj popradskí hráči, no zatiaľ sa im podarilo skórovať len raz.

    Podarí sa Košičanom v tomto východoslovenskom derby v druhej tretine aspoň vyrovnať?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    V samom závere tretiny Košičania iba poľahky nahodili puk do útočnej tretiny, ale vystreliť na hosťujúceho gólmana sa im už nepodarilo.
     
    19:00
    Do konca tretiny ostáva jediná minúta, hostia sú už v pätici, ale aj tak sa musia brániť košickému tlaku pred Westlundom.
     
    18:58
    Hostia v plnom počte.
     
    18:50
    Košičania usadení v útočnom pásme, ale hosťujúca obrana ich k strele nepúšťa.
     
    17:30
    Marek Kolba pálil od modrej, ale puk minul priestor brány o pár centimetrov!
     
    17:20
    Košičania hneď v úvode vlastnej presilovky vytlačení až za hyláka, ale už sa vracajú do útočnej tretiny.
     
    16:58
    Vylúčenie Poprad - Šterbák - 2 min. za podrazenie.
     
    16:14
    Matúš Matis to skúšal individuálne spoza brány a následnou strelou z ľavej strany, no napokon bol neúspešný! Gólman Westlund jeho tvrdú strelu vyrazil svojím ľavým betónom.
     
    15:34
    Momentálne sa puk nachádza prevažne v strednom pásme. Oba tímy o neho tvrdo bojujú, no momentálne sú lepší Popradčania, ktorí sa po malej chvíli dostávajú pred Hyláka.
     
    14:55
    Popradskí hráči sa opäť usadili v útočnom pásme a zatiaľ si puk veľmi dobre prihrávajú. Ich súperi však dobre vykrývajú priestor a zatiaľ sa dobre bránia.
     
    14:30
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa bleskovo dostávajú do vedenia! Nekompromisnú delovku od modrej čiary nám predviedol JAROSLAV ŠPELDA a napokon sa tento puk ujal. Gólman Hylák mal výhľad zaclonený, a tak nedokázal tomuto gólu zabrániť svojím klasickým zákrokom. Asistencie si pripisujú hráči Ľubomír Vaic a Jaroslav Jabrocký.
     
    14:21
    Vylúčenie Košice - Matúš Chovan - dve minúty za držanie puku.
     
    14:20
    Po skvelej prihrávke od Štrbáka spoza brány sa k puku pred Westlundom dostal Matúš Chovan, no jeho zakončenie napokon netrafilo priestor brány hostí!
     
    13:30
    Popradskí hráči sa dostali do stredného pásma, no Klouda nám predviedol veľmi nepresnú prihrávku na Hvilu, ktorá napokon končí zakázaným uvoľnením.
     
    12:58
    Brejčák prihrávkou vysunul Vandasa, ktorý mohol nahrávať Kloudovi, ale volil strelu, ktorá sa k dokmácemu brankárovi ani nedostala.
     
    12:20
    Poprad nachvíľu podržal puk v útočnom pásme, ale nebolo mu to nič platné, pretože sa nedostal ani len k strele.
     
    11:39
    Košičania naďalej neustávajú vo svojom sústavnom tlaku a brankár Westlund opäť čaroval. Popradský gólman bol už na zemi, ale aj tak zabránil Jenčíkovi v skórovaní.
     
    10:50
    Štěpán Novotný sa najskôr dostal k nebezpečnej strele z kruhu, ale Popradčania iba so šťastím neinkasovali keďže puk sa obtrel o vonkajšiu konštrukciu. Následne ešte Matúš Chovan nahrval opäť Novotnému, ale ani jeho druhý pokus úspešný nebol.
     
    9:50
    Popradčania po dlhšom čase usadení pred Hylákom, Hvilovu prihrávku spracoval Brejčák a pálil z rohu klziska, ale domáci gólman si dal pozor a puk schoval vo výstroji.
     
    8:40
    Peter Boltun sa dostal k zakončeniu takmer spomedzi kruhov, ale gól z toho nebol. Odrazený puk následne hostia odpratali aspo§ do útočného pásma.
     
    8:03
    Dávid Gríger sa popri striedačke rýchlo dostal až do útočného pásma a zakončoval, ale proti Hylákovi nemal najmenšiu šancu na úspešnú strelu.
     
    7:30
    Do rýchleho protiútoku zo stredného pásma vyštartoval Matúš Chovan, ktorého strelu zo strany Westlund vyrazil iba pred Slováka, ktorý ale v rýchlosti nestihol správne doraziť.
     
    6:40
    Košičania nďalej usadení v útočnom pásme, puk im nachvíľu zobrali hostia a Koluda ho nahodil do útočného pásma, ale ohrozenie Hyláka to neznamenalo. Domáci sú v stretnutí zatiaľ jednoznačne aktívnejší.
     
    05:56
    Popradský tréner Milan Jančuška si berie oddychový čas!
     
    05:49
    Westlund nám predviedol skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke od Pašeka spoza brány sa k puku dostal Svitana, ktorý nekompromisne pálil z ľavej strany! Popradský gólman však puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    05:20
    Po dobrej prihrávke od Jenčíka sa k puku a do samostatného nájazdu mohol dostať Bulík, no tomu puk odskočil z hokejky. Následne sak puku dostali popradskí obrancovia.
     
    04:54
    Ďalšie dobré zakončenie z medzikružia nám predviedol Marcel Haščák, no gólman Westlund puk reflexívne vyrazil na zadný mantinel svojím pravým betónom.
     
    04:25
    Novotný sa snažil dostihnúť puk po prihrávke od Slováka, no napokon sa mu to nepodarilo. Pri puku sa objavil Fabian, ktorý oslobodzuje popradský tím vyhodením do stredného pásma.
     
    03:57
    Vandas zaviezol puk do útočného pásma, no následne ho košickí hráči s prehľadom odstavili. K puku sa dostal Klouda, no ten musel čeliť hvizdu, ktorý avízoval postavenie mimo hry.
     
    03:21
    Na Westlunda to tentokrát skúšal aj Pašek, no popradský gólman na jeho tvrdé zakončenie švihom zareagoval dobrým reflexom v pravej ruke. Puk zblokoval svojou lapačkou na ochrannú sieť.
     
    02:55
    Svitana tvrdo zakončoval z medzikružia, no gólman Westlund sa dobre zorientoval a puk reflexívne vyrazil do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    02:12
    Nahodenie puku na popradskú bránu od Bulíka sa snažil tečovať ešte Haščák, no puk napokon zblokoval len mimo popradskej brány.
     
    01:59
    Košickí hráči sa držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania dobre pokrývajú priestor a očividne nechcú inkasovať úvodný gól.
     
    01:12
    Marcinko tvrdo zakončoval z pravého kruhu, no gólman Westlund puk dobre videl a následne ho zachytil na svojej výstroji. Vhadzovať sa bude naľavo od popradskej brány.
     
    00:52
    Kovačevič nahodil puk do útočného pásma a snažil sa nájsť Balána, no tomu sa nepodarilo dostihnúť puk. Následne sa k puku dostávajú Košičania.
     
    00:05
    Úvodné buly získali na svoju stranu hráči Popradu, no dlho sa pri puku neohriali. Rýchlo ho stratili, no následne ho majú opäť na svojich hokejkách.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Srdečne pozdravujeme všetkých športových priaznivcov priamo z košickej Steel arény. Už o necelých 16 minút sa tu začne stretnutie 38. kola medzi Košicami a Popradom. Domáci dnes nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Milana Staša, hostia si priniesli a dnes využijú bielu sadu dresov a z lavičky im bude taktické pokyny dávať kouč Milan Jančuška. Z komentátorského stanovišťa sa na vás teší dvojica Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský. Prajeme vám príjemný športový zážitok!

    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Šeda - Cebák, Štrbák (A) – Kolba (C), Deyl – Novák, Macejko – Martin Chovan, Jokeľ – Marcinko – Matis, Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Jenčík – Bulík – Haščák (A), Boltun – Pašek - Svitana

    HK Poprad: Westlund - Šterbák - Brejčák, Kovačevič (A) - Jáchym, Fabian - Špelda, Kurali, Vandas - Klouda (C) - Hvila, Tomas - Balán - Buc, Gríger - Vaic - Jabrocký, Paločko - Takáč - Rapáč

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Korba, P. Korba.
     
    Na tomto webe sa nestáva tak často, že zápas Vám budú prinášať dvaja komentátori, no tentokrát je to tu.
    V tomto online prenose nájdete príspevky domácej - košickej komentátorky Veroniky Pancurákovej a aj príspevky popradského komentátora - Tomáša Kovalského.
     
    Srdečne Vás vítame pri v poradí už 38. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tisport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budeme pravidelnými príspevkami prinášať aktuálne dianie z košickej Steel Arény, kde si od 17:00 zmeria vrámci východslovenského derby zápasu sily domáci celok HC Košice, ktorý na svojej pôde privíta svojho odvekého rivala - celok HK Poprad.

    Domáci Košičania sa po 39 odohraných zápasoch momentálne nachádzajú na priebežnej tretej priečke so 72 bodmi a gólovým skóre 149:100. Na druhej priečke pred Košičanmi sú Nitrania, ktorí majú o tri body viac, no majú aj o jeden odohraný zápas viac. Na štvrtej priečke sú Piešťanci, ktorí strácajú na Košičanov tri body. Aktuálna zápasová bilancia Košičanov, výhra - výhra - výhra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že s Košičanmi sa musí rátať v každom zápase, no očividne aj vicemajstri môžu "zakopnúť". V psolednej pätici zápasov sa "oceliari najskôr predviedli na domácom ľade, kde jasne zdolali Nitru v pomere 5:2. Následne dominovali aj na martinskom ľade v pomere 4:2. O kolo neskôr zdolali v Steel Aréne aj výber Skalice - 5:3. Následne však prišiel pre ľudí, ktorí sledujú hokej poriadny šok! Košičania prehrali na pôde Žiliny nepríjemne - 2:4. V poslednom kole sa predviedli na pôde Zvolena, ktorý ich zdolal v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch. Košičania na vlastnom ľade neprehrali už od 6. novembra 2012.To je už neuveriteľných osem zápasov! "Oceliari" si budú určite chcieť pripísať na svoje konto ďalšie dôležité víťazstvo pred domácim publikom, no uvidíme, či sa im to v tomto derby podarí.

    Popradskí "kamzíci" sú na tom oveľa horšie ako ich dnešný dnešný súper z metropoly východného Slovenska. Aktuálne sa nachádzajú na priebežnej siedmej priečke s 55 bodmi a gólovým skóre 129:122. Na šiestej priečke pred Popradom je Banská Bystrica, ktorý má jednobodový náskok. Jednobodové manko na Poprad má Dukla Trenčín, ktorá sídli na ôsmej priečke. Aktuálna zápasová bilancia Popradu, výhra - výhra - prehra - výhra - prehra, nám hovorí o tom, že popradský celok nám momentálne predvádza dobré, no veľmi nestabilné výkony. V poslednej pätici zápasov sa Popradčania najskôr predviedli na domácej pôde, kde ukončili starý rok výhrou nad Duklou Trenčín v pomere 4:0. Následne sa predviedli na ľade Banskej Bystrice, kde zvíťazili jasne - 6:2. O kolo neskôr privítali na svojom ľade Nitru, no napokon si z tohto zápasu vybojovali len jeden bod za prehru po samostatných nájazdoch v pomere 4:5. Následne sa "kamzíci" predviedli na martinskom ľade, kde domácim uštedrili debakel v pomere 6:0. Do popradského kádru po tomto zápase z Košíc pricestoval obranca Daniel Brejčák, ktorý však nedokázal odvrátiť drtivú porážku v Skalici, kde Popradčania v poslednom kole prehrali v pomere 2:7. Popradskí hokejisti sa budú snažiť proti Košiciam zabodovať, no budú to mať veľmi ťažké.

    Východoslovenský derby zápas sme v tejto sezóne mohli vidieť už štyrikrát. Najskôr sa odohrával na ľade Popradu, kde Košičania vyhrali v pomere 2:1. Následne sa Popradčania predviedli v Košiciach, kde vyrovnali sériu výhier v derby zápasoch na 1:1, keď vyhrali v pomere 3:2. V ďalších dvoch zápasoch už dominovali Košičania, keď dvakrát pokorili Poprad na podtatranskom ľade v pomere 4:3 a následne 5:4.

    Keďže je to derby zápas, tak sa očakáva vyrovnaný priebeh a víťazstvo o maximálne jeden gól, no Košice sú poriadne rozbehnuté a je otázne či to bude tak aj tentokrát. Bookmakeri stávkových kancelárií preferujú výhru domáceho celku, na ktorú vypísali kurz 1,63, na výhru hostí kurz až 3,63. Na nerozhodnú remízu je stanovený kurz 4,50.

    Podarí sa "kamzíkom" podruhýkrát v sezóne poraziť "oceliarov" alebo si práve "oceliari" pripíšu štvrté ligové víťazstvo proti Popradu v tejto sezóne?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 38. Jenčík (Slovák, Kolba), 42. Jokeľ (Matis), 54. Jenčík (Haščák, Bulík), 55. Novotný (Chovan) - 15. Špelda (Vaic, Jabrocký)


    HC Košice: Hylák - Šeda - Cebák, Štrbák (A) – Kolba (C), Deyl – Novák, Macejko – Martin Chovan, Jokeľ – Marcinko – Matis, Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Jenčík – Bulík – Haščák (A), Boltun – Pašek - Svitana
    HK Poprad: Westlund - Šterbák - Brejčák, Kovačevič (A) - Jáchym, Fabian - Špelda, Kurali, Vandas - Klouda (C) - Hvila, Tomas - Balán - Buc, Gríger - Vaic - Jabrocký, Paločko - Takáč - Rapáč

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 4134