Nemecko U20 – Lotyšsko U18 5:2 (kon.) | Česko U20 – Švajčiarsko U20 4:3 (kon.) | Fínsko U20 – Slovensko U20 11:4 (kon.)
koniec
Fínsko U20
11:4 (3:0, 4:3, 4:1)
Slovensko U20
Piatok 04.01.2013, 14:05 • Sports Palace • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Fínsko dalo gól!
    Napokon nie desiatka, ale rovno jedenástka v našej bráne. Golfákom prestrelil Nagya OLLI MÄÄTTÄ. Asistencie: Teuvo Teräväinen a Matti Lamberg.
     
    56:18
    Fínsko dalo gól!
    Hneď po návrate Barkova z trestnej Fíni doslova rozložili slovenskú obranu a je z toho napokon desiaty zárez. Barkov z otočky poslal puk na TEUVA TERÄVÄINENA, ktorý strelou puk odrazil od brvna do brány - 10:4! Asistencie: Alexander Barkov a Ville Järveläinen.
     
    47:48
    Fínsko dalo gól!
    V presilovke vidíme už deviaty gól v našej bráne! Granlund vyslal puk do jazdy TEUVOVI TERÄVÄINENOVI, ktorý golfákom vymietol vinkel. Asistencia: Markus Granlund.
     
    45:10
    Fínsko dalo gól!
    Slovenskú radosť zo zníženia znova na tri góly opäť zrazil gól na rozdiel štyroch. Nagya prestrelil ARTTURI LEHKONEN. Asistencia: Petteri Lindbohm.
     
    44:29
    Slovensko dalo gól!
    ANDREJ BÍREŠ dostal presnú prihrávku na kruhy a strelou ťahom našiel priestor pri Korpisalovej žŕdke. Asistencie: Milan Kolena a Bruno Mráz.
     
    37:47
    Fínsko dalo gól!
    "Comeback" Slovenska je odrazený siedmym gólom do jeho siete. V bránkovisku sa dorážkou presadil MIIKKA SALOMÄKI. Asistencie: Olli Määttä a Markus Granlund.
     
    34:19
    Slovensko dalo gól!
    Prihrávku Bruna Mráza spoza brány využil strelou z prvej ANDREJ BÍREŠ! Asistencia: Bruno Mráz.
     
    33:49
    Slovensko dalo gól!
    Konečne sa našim podarilo v presilovke dostať sa do pásma, Daňo poslal prihrávku na modrú čiaru a odtiaľ ukážkovú strelu do vinkla poslal RICHARD BURI. Asistencia: Marko Daňo.
     
    28:03
    Slovensko dalo gól!
    Bíreš pekne našiel priestor medzi dvoma brániacimi hráčmi a BRUNO MRÁZ po spracovaní prihrávky presnou strelou poslal puk pomedzi betóny Korpisala. Asistencie: Andrej Bíreš a Tomáš Rusina.
     
    23:26
    Fínsko dalo gól!
    Strelu od modrej čiary Romančík len vyrazil pred seba a JOEL ARMIA bol okamžite pripravený na dorážku, ktorú bleskovo poslal do brány a pripísal si tak hetrik! Asistencie: Ville Pokka a Miikka Salomäki.
     
    22:54
    Fínsko dalo gól!
    Unavená formácia slovenského tímu sa vybrala striedať a do pásma tak pustila hneď troch hráčov na osamoteného Romančíka! JOEL ARMIA prevzal zodpovednosť a prekonáva ho. Asistencia: Rasmus Ristolainen.
     
    21:14
    Fínsko dalo gól!
    Slovensko síce puk dokázalo vyhodiť, no hneď po rozohrávke od vlastného brankára sa Fíni opäť dostali do útoku a presne mierenou strelou marí čisté konto Romančíka ALEXANDER BARKOV. Asistencie: Ville Pokka a Joonas Korpisalo.
     
    13:53
    Fínsko dalo gól!
    Granlund poslal puk do jazdy na JOELA ARMIU, ktorý nasadil kľučku na protihráča a strelou do vinkla upravuje už na 3:0. Asistencia: Markus Granlund.
     
    08:23
    Fínsko dalo gól!
    Prečíslenie v troch na jedného a krásna kombinačná akcia s vyšachovaním brankára, takmer do prázdnej brány zakončil MIIKKA SALOMÄKI! Asistencia: Joel Armia.
     
    03:53
    Fínsko dalo gól!
    Vôbec prvá poriadna strela na Nagya, keď si nizučký VILLE JÄRVELÄINEN obišiel bránu a bekhendovou strelou dvihol puk do siete! Asistencia: Teuvo Teräväinen.

    Dominika Handzušová, www.ONLAJNY.eu

    Góly a asistencie: 4. Järveläinen (Teräväinen), 9. Salomäki (Armia), 14. Armia (Granlund), 22. Barkov (Pokka, Korpisalo), 23. Armia (Ristolainen), 24. Armia (Pokka, Salomäki), 38. Salomäki (Määttä, Granlund), 46. Lehkonen (Lindbohm), 48. Teräväinen (Granlund), 57. Teräväinen (Barkov, Järveläinen), 59. Määttä (Teräväinen, Lamberg) - 29. B. Mráz (Bíreš, Rusina), 34. Buri (Daňo), 35. Bíreš (Mráz), 45. Bíreš (Kolena, B. Mráz)


    Fínsko U20: Korpisalo (Juvonen) - Määttä, Ristolainen, Lindbohm, Pokka, Riikola, Vainio, Auvinen - Armia, Ma. Granlund, Salomäki - Barkov, Järveläinen, Teräväinen - Hännikäinen, Leino, Lehkonen - Nykopp, Salminen, Lamberg.
    Slovensko U20: A. Nagy (21.-24. P. Romančík) - Čerešňák, Nechala, Rusina, Bagin, D. Bajaník, Korím, Buri - T. Mikúš, M. Daňo, Matis - R. Mráz, Bíreš, B. Mráz - Kolena, Mi. Uhrík, Réway - D. Hudec, B. Rapáč, D. Fujerík.

    Rozhodca: S. Kulakov, D. Stricker - T. Haster, R. Jucers