Žilina – Skalica 3:5 (kon.) | Martin – Košice 2:4 (kon.) | Nitra – Zvolen 5:3 (kon.)
B. Bystrica – Poprad 2:6 (kon.) | Trenčín – Piešťany 3:2 (po pr.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
HK Poprad
Piatok 04.01.2013, 17:00 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Po skvelej prihrávke od Vandasa z ľavej strany tentokrát zakončoval Hvila, no aj on bol neúspešný. Košarišťan bol v strehu a predviedol nám rýchly presun a úspešný zákrok!
     
    58:43
    Gólman Westlund musel opäť zasahovať! Tentokrát čelil tvrdej strele z ľavej strany, ktorú na neho vytiahol Češík, no popradský brankár bol v strehu a puk úspešne pokryl.
     
    56:39
    Vandas sa mohol dostať do ďalšej gólovej šance, no napokon, keď bol sám pred Košarišťanom stratil rovnováhu a následne k nemu stihli prikorčuľovať domáci obrancovia.
     
    56:18
    Nasledovať bude početná výhoda pre domáci tím. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    49:27
    Domáci budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Robert Sabolič.
     
    46:57
    Nebezpečné zakončenie z medzikružia nám predviedol Lamper, no ten bol napokon neúspešný. Popradský gólman Westlund jeho tvrdú strelu vyrazil svojím ľavým betónom!
     
    46:13
    Poprad dal gól!
    Tak Balán tentokrát poriadne vycvičil banskobystrickú obranu. Natiahol na seba troch hráčov a skvele prihral nebránenému ROBERTOVI SABOLIČOVI, ktorý nám predviedol sťahovačku a následný backhandový blafák, ktorým zneškodnil bezmocného Košarišťana! Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    43:43
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Stanislav Balán, ktorý nám predviedol úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovú plochu.
     
    42:40
    Po skvelej prihrávke od Vandasa z pravej strany sa do zakončenia na ľavej strane dostal Lukáš Hvila a na svojej hokejke mal hat-trick! Košarišťan však jeho zakončenie zblokoval do bezpečia.
     
    36:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci využívajú túto presilovú hru už po desiatich sekundách! Po skvelej prihrávke od Juraja Sýkoru nám delovku spoza ľavého kruhu predviedol LUKÁŠ BAMBÚCH, ktorý nekompromisne prekonal betóny gólmana Westlunda, ktorý ich nestihol sklepnúť na ľad. Asistencie si pripisujú hráči Juraj Sýkora a Matej Češík.
     
    36:34
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchdádza sadnúť Popradčan Ľubomír Vaic.
     
    35:06
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú ďalšiu presilovú hru! Roman Tomas nám predviedol skvelý únik po ľavej strane a následnú sťahovačku. Gólman Košarišťan puk vyrazil pred STANISLAVA BALÁNA, ktorý nemal problém ležiaceho gólmana domácich prekonať.
     
    33:44
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Lamper.
     
    30:02
    Nasledovať bude početná výhoda Popradu. Na trestnú lavicu si za držanie hokejky odchádza sadnúť Banskobystričan Jankovič.
     
    28:20
    Ján Sýkora sa dostal do samostatného nájazdu, no napokon neuspel! Predviedol nám delovú strelu švihom, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor popradskej brány.
     
    26:15
    Ďalší gól Popradu mal na hokejke Sabolič! Puk sa nebezpečne odrazil od zadného mantinelu priamo pred Popradčana, no Košarišťan sa stihol premiestniť a puk chytá.
     
    24:08
    Češík dobre zakončoval z pravej strany, no Westlundov pravý betón bol proti a reflexívne puk vyrazil na zadný mantinel! Popradčania hrajú už vo štvorici.
     
    23:15
    Ján Sýkora sa dostal do fantastickej gólovej šance! Gólman Westlund bol síce vykorčuľovaný, no položil hokejku na ľad a odstavil tak Banskobystričana, ktorému stačilo podvihnúť puk!
     
    22:43
    Na trestnú lavicu putuje ďalší Popradčan. Marcel Šterbák si odpyká dve minúty za podrazenie.
     
    21:58
    Po skvelej práci od Lampera sa k puku dostal Zigo, no napokon bol neúspešný. Gólman Westlund sa dobre premiestnil a puk veľmi dobre zblokoval svojími betónmi.
     
    20:57
    Hrať sa bude vo vyrovnanom počte. Na dve minúty si odchádza sadnúť Novajovský, ktorý fauloval Hvilu, ktorý intenzívne forčekoval. Novajovský sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    19:54
    Kovačevič si odchádza sadnúť na trestnú lavicu. Predviedol nám nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, po ktorej budú mať Banskobystričania k dispozícii presilovú hru v dĺžke dve plus dve minúty. Kovačevič fauloval Jána Sýkoru a videli sme aj kvapky krvi, no úmyselné to nebolo.
     
    19:09
    Poprad dal gól!
    Banskobystrická obrana nám predviedla totálny nezáujem! Po pravej strane sa veľmi dobre presúval Vandas, ten následne vystrelil z medzikružia. Jeho strelu gólman Košarišťan zblokoval, no len na hokejku LUKÁŠA HVILU, ktorý puk poľahky dorazil do banskobystrickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Marcel Šterbák.
     
    14:05
    Na druhej strane sa do dobrej palebnej pozície dostal Balán, no gólman Košarišťan bol v strehu, dobre vykorčuľoval a popradskú strelu ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    13:25
    Nebezpečné backhandové zakončenie z pravej strany nám predviedol Petro, no napokon svojím zakončením netrafil priestor popradskej brány!
     
    12:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Popradská obrana tentokrát poriadne zaváhala! Po peknej strele jedného z hráčov Banskej Bystrice Westlund puk vyrazil pred seba a tam už nemal problém s gólovým zakončením PETER KOPECKÝ, ktorý nedal šancu popradskému gólmanovi. Asistenciu si pripisuje Tomáš Marcinek.
     
    10:36
    Banskobystrický tréner posiela namiesto Slipčenka do brány oddýchnutého Košarišťana!
     
    10:36
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú aj túto presilovú hru! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku na ľavej strane dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý nekompromisným švihom prekonal bezmocného gólmana Slipčenka. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Peter Klouda.
     
    09:57
    Popradčania budú hrať ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Juraj Sýkora. Ten fauloval Paločka.
     
    08:02
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči využívajú presilovú hru a dostávajú sa do dvojgólového vedenia! Veľmi jednoducho vyzerajúca akcia skončila gólovo. Delovkou z medzikružia prekonal gólmana Slipčenka PETER KLOUDA. Asistenciu pri tomto góle si pripísal Radoslav Suchý.
     
    05:56
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Banskobystrická lavička sa previnila príliš veľkým počtom hráčov na ľadovej ploche. Bolo ich tam presne šesť.
     
    04:47
    Poprad dal gól!
    Banskobystrickí hráči nám predviedli veľmi nepresnú prihrávku, a to hneď využili popradskí hráči! K puku sa dostal ĽUBOMÍR VAIC, ktorý síce mohol prihrávať na Saboliča, no napokon svojou delovkou spoza ľavého kruhu prekvapil gólmana Slipčenka. Banskobystrický gólman sa nestihol premiestniť a puk letel k ľavej žŕdke jeho brány. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Jabrocký.

    Góly a asistencie: 13. Kopecký (Marcinek), 37. Bambúch (Sýkora, Češík) - 5. Vaic (Jabrocký), 9. Klouda (Suchý), 11. Hvila (Vandas, Klouda), 20. Hvila (Vandas, Šterbák), 36. Balán (Tomas), 47. Sabolič (Balán)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Slipčenko (11. Košarišťan) - Novajovský, Richter, Bambúch, Kubka, Ketner, Biro, Styk, Predajniansky - Ján Sýkora, Heizer, Jankovič - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - Marcinek, Zigo, Kopecký - Hlinka, Petro.
    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Paločko.

    Rozhodca: Daniel Konc - M. Valach, Zvrškovec