Švajčiarsko U20 – Česko U20 3:4 (po pr.) | USA U20 – Slovensko U20 9:3 (kon.) | Švédsko U20 – Fínsko U20 7:4 (kon.)
Rusko U20 – Kanada U20 1:4 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko U20
3:4 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:1)
Česko U20
Pondelok 31.12.2012, 08:35 • Sports Palace, Ufa (Rusko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    Je dobojované!
    V predĺžení sa českí hráči dokázali gólovo presadiť a Dmitrij Jaškin nám predviedol skvelú prihrávku. Ešte lepšie zakončoval Tomáš Hertl, ktorý nekompromisne prekonal gólmana Nyffelera, ktorý nevedel, kde má puk. Česi tak získali do tabuľky dva body a už stopercentne postupujú do štvrťfinále. Švajčiarov bude ešte zaujímať druhý zápas, keďže majú v tabuľke šesť bodov a Fíni majú bodov päť. Česi majú momentálne osem bodov.

    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú hráči Christian Marti za Švajčiarsko a Marek Hrbas za Česko.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z MS do 20 rokov.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (10:53:12)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:41
    Česko dalo gól!
    A je to tu! Českí hráči sa gólovo dokázali presadiť v predĺžení. Jaškin nám predviedol skvelý únik a následnú prihrávkovú kombináciu, po ktorej sa k zakončeniu dostal TOMÁŠ HERTL, ktorý si obkorčuľoval bránu a puk zasunul pomedzi Nyffelerove betóny. Asistenciu si pripisuje Dmitrij Jaškin.
     
    61:15
    Hertl sa dobre presúval po ľavej strane, no napokon jeho prienik dobre zneškodnil urastený Kukan, ktorý českého útočníka od puku nekompromisne odstavil.
     
    60:59
    Simion nám predviedol enormnú snahu skórovať opäť, no nepodarilo sa mu to. Bartošák sklepol betóny k žŕdke a zatarasil tak priestor na gól.
     
    60:29
    Andrighetto sa veľmi dobre presúval po ľavom krídle, no napokon sa mu nepodarilo skórovať. Jeho zakončenie zblokoval pozorný Pavelka.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej tretine nám predviedli Švajčiari veľmi dobrý organizovaný výkon a poradilo sa im skórovať až dvakrát! Oba góly padli v presilových hrách a postarali sa o nich hráči - Bertschy, ktorý Bartošáka prestrelil delovkou od modrej a Simion, ktorý nám predviedol ukážkové hlavičkové zakončenie.
    Nasledovať bude teda päťminútové predĺženie!
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:59
    Puk je v strednom pásme. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane. Hra teda poputuje do predlĺženia.
     
    59:28
    Bartošák nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát sa strelecky presadil Ness, ktorého český gólman zneškodnil svojou pozornou vyrážačkou.
     
    58:55
    Českí hráči sa dostali do útoku, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Tvrdé zakončenie z pravej strany nám predviedol Frk, no napokon minul priestor domácej švajčiarskej brány.
     
    57:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Po skvelej strele od Guerru od modrej čiary sa k dorážke dostal DARIO SIMION, ktorý puk stečoval hlavou nad bezmocného českého gólmana. Ten nemal šancu a bleskovo je gólový účet vyrovnaný! Asistencie si pripisujú hráči Samuel Guerra a Christian Marti.
     
    57:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Alebo nie? Bude sa ešte telefonovať. Vyzerá to tak, že Simion tečoval puk hlavou pred bránou Bartošáka.
     
    57:39
    Nasledovať bude presilová hra Švajčiarska. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Hrbas, ktorý nám predviedol úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy.
     
    57:19
    Beran dobre zakončil z ľavej strany, no gólman Nyffeler bol v strehu a puk úspešne ukryl vo svojom náručí. Česi však ostávajú pri puku a útočia.
     
    56:48
    Gólman Bartošák nám predviedol ďalší dobrý zákrok! Tentokrát svojími betónmi zblokoval strelu z hokejky Bertaggu, ktorá bola ešte tečovaná, no český brankár tento puk zvládol.
     
    56:21
    Švajčiari nám predviedli úmyselné postavenie mimo hry, a tak sa hra presúva pred gólmana Nyffelera. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    55:56
    Švajčiari pritlačili v ofenzíve a zatlačili Čechov. Následne však puk získal Pavelka, ktorý ho nekompromisne poslal cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.

    Góly a asistencie: 15. Marti (Balmelli, Ness), 52. Bertschy (Andrighetto), 58. Simion (Guerra, Marti) - 4. Beran (Švihálek), 24. Švihálek (Jaškin), 27. Hyka (Faksa, Jaškin), 62. Hertl (Jaškin)


    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Boltshauser) - Hachler ("A"), Kukan, Muller, Marti, Guerra, Antonietti, Baltisberger - Richard, Kunzle, Andrighetto ("A") - Bertaggia, Bertschy ("C"), Martschini - Zangger, Neuenschwander, Simion - Leone, Ness, Balmelli.
    Tréner: Miroslav Přeorst.

    Česko U20: Bartošák (Machovský) - Musil ("A"), Hrbas, Šidlík, Štencel, Jeník, Pavelka, Urbanec, Koblasa - Hertl ("A"), Jaškin, Hyka - Beran, Švihálek, Sedlák ("C") - Frk, Faksa, Beránek - Vrána, Tomeček, Němec.
    Tréner: Sean Simpson.

    Rozhodca: Jari Levonen (FIN), Steve Patafie (USA) - Tobias Haster (SWE), Dmitry Sivov (RUS)