Švajčiarsko U20 – Česko U20 3:4 (po pr.) | USA U20 – Slovensko U20 9:3 (kon.) | Švédsko U20 – Fínsko U20 7:4 (kon.)
Rusko U20 – Kanada U20 1:4 (kon.)
koniec
Švédsko U20
7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Fínsko U20
Pondelok 31.12.2012, 13:00Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    Máme za sebou predposledný duel bojov v základných skupinách. Z víťazstva sa tešia švédsky hráči a posielajú jedného z favoritov majstrovstiev iba do boja o záchranu v ktorom sa stretnú okrem Nemecka aj so Slovenskom. Ja Vám ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok silvestrovského dňa. (15:39:05)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    V poslednej minúte ešte vylúčený Fín Nykopp za podrazenie.
     
    59:01
    Švédsko dalo gól! Tak a už môžme povedať, že je definitívne rozhodnuté. Fíni to skúšali bez brankára, ale hneď na to je ich pokus zmarený a to zásuhou VIKTORA ARVIDSSONA, ktorú zobral puk z vlastného pásma, potiahol do stredného a odtiaľ vystrelil na prázdnu bránku. Asistencie: Rickard Rakell, Niklas Lundstrom.
     
    58:38
    Švédsko dalo gól! Zdá sa, že je rozhodnuté. Faul Armiu potrestal šikovnou strelou spoza obrancu presne do šibenice EMIL MOLIN. Bez asistencie.
     
    58:00
    Začali sa posledné 2 minúty riadnej hracej doby, Fínom tak nezostáva už veľa času. Naviac ešte minútu budú hrať v oslabení.
     
    57:15
    Fíni sa aj pri hre 4 na 4 tlačia do útoku, teraz to skúšal obranca Ristolainen, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    56:55
    Teraz ale hlúpy útočný faul Armiu a tak je po presilovej hre Fínska. Armia odchádza za hákovanie.
     
    56:40
    Fíni hrajú presilovku veľmi dobre, nedovoľujú svojmu súperovi sa oslobodiť. Fíni ale veľmi málo strieľajú.
     
    55:15
    Identická situácia sa opäť odohrala, Armia strieľal spoza obrancu, tento krát ale netrafil bránku súpera. V zápätí ale obrovský tlak Fínov, najprv Armia a v zápätí Jervilainen nedokázali dopraviť puk do bránky. Švédi ale budú hrať v oslabení, previnil sa švédsky obranca.
     
    55:01
    Teraz to skúšal Teravainen spoza hráča, trafil síce bránku, ale Lundstrom jeho strelu vyráža. Švédsko sa oslobodzuje pomocou zakázaného uvoľnenia.
     
    54:04
    Rask teraz v obrovskej šanci! Prečíslenie Švédska 2 na 1 ale nebolo zakončené tak ako by si priali, puk končí na brankárovi Fínska.
     
    53:10
    Barkov úspešný na buly v útočnom pásme a tak Fíni motajú hlavu svojmu súperovi v jeho obrannom pásme.
     
    53:02
    Nasleduje reklamná prestávka.
     
    53:00
    Prvý fínsky útok v útočnom snažení, puk mal na hokejke obranca Pokka, ten ho nahodil na Lundstroma, ale nikto ho nedokázal tečovať.
     
    51:45
    Fíni po góle ožili! Alexander Barkov sa snažil zrovnať stav stretnutia, ale jeho strela nemierila na bránku.
     
    50:41
    Fínsko dalo gól! Výborná práca fínskych útočníkov slávy úspech! Fíni hneď v trojici napádali švédskych obrancov, tí spravili chybu, k odrazenému puku sa dostal VILLE JARVELAINEN a spoza obrancov prekonal brankára Lundstroma. Asistencia: Thomas Nykopp
     
    49:55
    Lundstrom teraz radšej prikryl strelu z hokejku Pokku. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.

    Tomáš Batiz

    Tomáš Fiala

    Góly a asistencie: 7. Wennberg (Djoos, Karlsson), 8. Hagg (Wennberg, Rotevall), 14. Rask (Vikstrand), 37. Arvidsson (Rakell, Nilsson), 37. Wennberg (Forsberg), 59. Molin, 60. Arvidson (Rakell, Lundstrom) - 17. Armia (Barkov), 22. Ristolainen, 24. Arma (Teravainen, Granlund), 51. Jarvelainen (Nykopp)


    Švédsko U20: Lassinantti (Lundstrom) - Nilsson, Vikstrand, Forsberg (C), Karlsson, Sandberg, Bengtsson, Djuse, Collberg, Lindholm, Molin, Djoos, Arnesson, Arvidson, Rask, Rakell, Hagg, Wennberg, Boyce Rotevall, de la Rose, Sorensen.
    Fínsko U20: Korpisalo (Juvonen) - Maatta, Ristolanien, Granlund, Teravainen, Salomaki, Lindbohm (C), Pokka, Armia, Barkov, Nykopp, Rikola, Vainio, Hannikainen, Leino, Lehkonen, Auvinen, Jarvelainen, Salminen, Lamberg.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Smith (CAN), Dussureault (CAN), Semjonov (EST)