Švajčiarsko U20 – Česko U20 3:4 (po pr.) | USA U20 – Slovensko U20 9:3 (kon.) | Švédsko U20 – Fínsko U20 7:4 (kon.)
Rusko U20 – Kanada U20 1:4 (kon.)
koniec po predl.
Švajčiarsko U20
3:4 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:1)
Česko U20
Pondelok 31.12.2012, 08:35 • Sports Palace, Ufa (Rusko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    61:41
    Česko dalo gól!
    A je to tu! Českí hráči sa gólovo dokázali presadiť v predĺžení. Jaškin nám predviedol skvelý únik a následnú prihrávkovú kombináciu, po ktorej sa k zakončeniu dostal TOMÁŠ HERTL, ktorý si obkorčuľoval bránu a puk zasunul pomedzi Nyffelerove betóny. Asistenciu si pripisuje Dmitrij Jaškin.
     
    57:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Po skvelej strele od Guerru od modrej čiary sa k dorážke dostal DARIO SIMION, ktorý puk stečoval hlavou nad bezmocného českého gólmana. Ten nemal šancu a bleskovo je gólový účet vyrovnaný! Asistencie si pripisujú hráči Samuel Guerra a Christian Marti.
     
    51:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak mierne som to zariekol. Česi tentokrát nevykryli priestor a ich súperi využívajú presilovú hru. Skvelú delovku od modrej čiary nám tentokrát predviedol kapitán CHRISTOPH BERTSCHY, ktorý svojím zakončením prekonal Bartošákove betóny. Asistencie si pripisujú hráči Alessio Bertaggia a Sven Andrighetto.
     
    26:45
    Česko dalo gól!
    Česi nám predviedli ďalšiu fantastickú pruhrávkovú kombináciu! Dostali sa do prečíslenia troch na jedného a opäť nám predviedli gólové zakončenie, o ktoré sa postaral TOMÁŠ HYKA! Po peknej prihrávke Jaškina na Faksu poslal Faksa ďalšiu prihrávku a Hyka delovkou bez problémov prekonal rozhodeného Nyffelera. Asistencie si pripisujú hráči Radek Faksa a Dmitrij Jaškin.
     
    23:58
    Česko dalo gól!
    Českí hráči nám predviedli prihrávkovú kombináciu ako z učebnice! Jaškin nám predviedol skvelý únik za švajčiarskú bránu a následnú bravúrnu backhandovú prihrávku na MICHALA ŠVIHÁLEKA, ktorý nedal šancu bezmocnému Nyffelerovi. Asistenciu si pripisuje Dmitrij Jaškin.
     
    14:21
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Nekompromisnú delovku od modrej čiary nám predviedol CHRISTIAN MARTI, ktorý svojou strelou prepálil betóny Bartošáka. Ten mal výhľad dokonale zakrytý, a tak nemal šancu zachytiť puk. Asistencie si pripisujú hráči Lukas Balmelli a Martin Ness.
     
    03:51
    Česko dalo gól!
    Českí hráči sa po rýchlom brejku dostávajú do vedenia! Po dobrej strele od Šviháleka sa puk odrazil od Nyffelerových betónov k MATEJOVI BERANOVI. Ten už bez problémov prekonal rozhodeného švajčiarského gólmana. Asistenciu si pripisuje Michal Švihálek.

    Góly a asistencie: 15. Marti (Balmelli, Ness), 52. Bertschy (Andrighetto), 58. Simion (Guerra, Marti) - 4. Beran (Švihálek), 24. Švihálek (Jaškin), 27. Hyka (Faksa, Jaškin), 62. Hertl (Jaškin)


    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Boltshauser) - Hachler ("A"), Kukan, Muller, Marti, Guerra, Antonietti, Baltisberger - Richard, Kunzle, Andrighetto ("A") - Bertaggia, Bertschy ("C"), Martschini - Zangger, Neuenschwander, Simion - Leone, Ness, Balmelli.
    Tréner: Miroslav Přeorst.

    Česko U20: Bartošák (Machovský) - Musil ("A"), Hrbas, Šidlík, Štencel, Jeník, Pavelka, Urbanec, Koblasa - Hertl ("A"), Jaškin, Hyka - Beran, Švihálek, Sedlák ("C") - Frk, Faksa, Beránek - Vrána, Tomeček, Němec.
    Tréner: Sean Simpson.

    Rozhodca: Jari Levonen (FIN), Steve Patafie (USA) - Tobias Haster (SWE), Dmitry Sivov (RUS)