Fínsko U20 – Česko U20 1:3 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 6:3 (kon.) | Švédsko U20 – Švajčiarsko U20 3:2 (po s.n.)
Rusko U20 – USA U20 2:1 (kon.)
koniec
Kanada U20
6:3 (0:2, 4:1, 2:0)
Slovensko U20
Piatok 28.12.2012, 10:35 • Ufa Aréna, Ufa (Rusko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine nám Kanaďania predviedli svoje psychické schopnosti a už sa pochlapil aj gólman Subban, ktorý poriadne vychytal slovenských útočníkov. V 44. minúte poslal Kanaďanov do dvojgólového vedenia dobre známy kapitán Nugent-Hopkins a na konečných 6:3 upravil skóre Ryan Strome. Následne sa Kanaďania už dokázali ubrániť a nechali hre hladký priebeh.

    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú:
    Kanada - Mark Scheifele (1 gól a 1 asistencia)
    Slovensko - Marko Daňo (2 góly a 1 asistencia)


    Dovidenia pri ďalšom online prenose majstrovstiev sveta v hokeji mužov do 20 rokov. Zápasom Švédska proti Švajčiarsku Vás od 13:00 bude sprevádzať kolega Tomáš Batiz.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (12:54:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Bagin odvrátil prihrávku Rattieho. Pri puku sú Kanaďania, ktorí upokojujú hru za svojou bránou.
     
    59:28
    Kanaďania sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine. Zatiaľ sa však Slováci dobre bránia a už sa asi nič vážne nestane. "Javorový list" však ešte útočí.
     
    58:53
    MacKinnon si tentokrát dovolil poriadnu parádičku. Dobrou fintou obabral obrancu Bajaníka a následne zakončoval spoza brány, no gólman Nagy bol v strehu a úspešne zakročil svojimi betónmi.
     
    58:24
    Kanaďania sa držia v útočnom pásme a vytvárajú si dobrý ofenzívny tlak. Pri puku je momentálne MacKinnon, ktorý nám predvádza svoje parádičky.
     
    57:55
    Do dobrej gólovej šance sa mohol dostať Hamilton, no ten bol napokon po prihrávke od Huberdeaua nekompromisne odstavený obrancom Rusinom.
     
    57:20
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Strome, no Čerešňák ho napokon od puku nekompromisne odstavil. Slováci sa snažia, no nedarí sa im.
     
    56:40
    Kanaďania sa opäť usadili v útočnom pásme, kde nám predvádzajú veľmi dobrý ofenzívny výkon. Slovenskí hráči už vypúšťajú z herného tempa.
     
    55:49
    Do skvelej šance sa mohol dostať Uhrík, no ten tesne pred gólmanom Subbanom nestihol zachytiť skvelú prihrávku od Kolenu z ľavej strany.
     
    55:09
    Nugent-Hopkins nám predviedol dobré zakončenie z pravej strany, no gólman Nagy puk videl a tento padáčik veľmi dobre zneškodnil svojou lapačkou.
     
    54:48
    Drouin sa dobre presúval po pravom krídle, no napokon ho dobre odstavil Bagin, ktorý nám predviedol jemné vyhodenie puku.
     
    54:08
    Slovenskí hráči nám predviedli niekoľko nepresných prihrávok, po ktorých sa k puku dostali Kanaďania. Tí sa snažia získavať cenné sekundy a puk vyhadzujú.
     
    53:38
    Nagy nám predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentokrát svojou lapačkou zneškodnil zakončenie aktívneho MacKinnona, ktorý pálil z pravej strany.
     
    53:04
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za seknutie nášho brankára si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Kanaďan Ritchie.
     
    52:59
    Nagy si po dlhšej dobre pripísal ďalší úspešný zákrok. Tentokrát dobre zakončoval Ritchie a následne sa snažil dorážať, no nepodarilo sa mu to. Nagy ukryl puk vo svojej výstroji.
     
    52:25
    Scheifele sa tentokrát dobre presúval po ľavom krídle, no napokon sa nedostal do zakončenia. Karol Korim ho dobrým bodyčekom odstavil k zadnému mantinelu.
     
    51:57
    Kanaďania sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť. Po nepresnej prihrávke od Bajaníka sa k puku dostal Reinhart, ktorý sa rúti do stredného pásma.
     
    51:28
    Po peknej prihrávke od Richarda Mráza sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Bíreš, no nepodarilo sa mu to. Puk bol príliš ďaleko a Bíreš ho nestihol.

    Góly a asistencie: 23. Strome (Drouin, Rielly), 32. Rielly (Scheifele, Nugent-Hopkins), 36. Rattie (Ouellet, Rielly), 40. Scheifele (Ouellet, Reinhart), 44. Nugent-Hopkins (Huberdeau), 48. Strome (Wotherspoon) - 3. Daňo (Matis, Mikúš), 16. Mikúš (Réway, Daňo), 31. Daňo (Bagin)


    Kanada U20: Subban (Binnington) - Harrington ("A"), Hamilton - Ouellet, Reinhart - Rielly, Wotherspoon - Murphy - Nugent-Hopkins ("C"), Huberdeau ("A"), Scheifele - Strome, Ritchie, Drouin - Lipon, Danault, McNeill - Rattie, Camara, MacKinnon.
    Tréner: Stephen Spott.

    Slovensko U20: Nagy (Romančík) - Čerešňák, Nechala ("A") - Rusina, Bagin - Luža, Korím ("C") - Bajaník, Buri - Mikúš ("A"), Daňo, Matis - Richard Mráz, Bíreš, Bruno Mráz - Kolena, Uhrík, Réway - Hudec, Rapáč, Fujerík.
    Tréner: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Pavel Hodek (CZE), Jari Levonen (FIN) - Tobias Haster (SWE), Raivis Jucers (LAT)