Paríž – Troyes 4:0 (kon.) | Nancy – Ajaccio 1:1 (kon.) | Sochaux – Nice 0:1 (kon.)
Bastia – Lorient 2:1 (kon.) | Remeš – Brest 0:0 (kon.) | Rennes – Évian TG 0:1 (kon.)
koniec
Stade Rennes
0:1 (0:0)
Évian Thonon Gaillard
cz Sobota 24.11.2012, 20:00 • Stade de la Route de Lorient, Rennes • Ligue 1 Uber Eats
     
    Évian se tedy raduje z velmi překvapivé výhry a po bodu z minulého týdnu, kdy obral Saint-Etienne se mu povedlo dokonale zaskočit domácí Rennes. To sice mělo celých devadesát minut hry převahu, jenže v útoku bylo jalové. Jedinou branku duelu si připsal po zaváhání Mavingy Dhahouadi, který byl v tu chvíli na trávníku čtyři minuty. Šťastná ruka trenéra Dupraze tak hostům přinesla tři velmi cenné body. (21:53:03)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání bez žluté karty ''kazí'' Cedric Barbosa, který ji vidí za faul v poslední minutě nastaveného času.
     
    90+2
    Domácí tým sahal po vyrovnání! Po centru z pravé strany nejdřív Diallo zakončil jen do obránce Évianu, jenže odražený míč napálil z hranice velkého vápna kapitán hostů Danzé. Jeho dělovku Laquait vyráží!
     
    90+1
    Nastavovat se ve druhém poločase budou tři minuty. V té první se hostům z Évianu daří držet míč na útočné polovině.
     
    90
    Po faulu na levé straně se domácí Rennes dostalo k jedné z posledních šancí na srovnání. Míč si postavil Diallo, který jej i nádherným způsobem dostal přes zeď. Na brankové čáře však domácí radost maří skvělým zákrokem Laquait!
     
    89
    Centry Pitroipy a Mavingy z levé strany se daří hostujícím stoperům odvrátit. Následný další pokus prvně jmenovaného Wass vyráží do zámezí.
     
    88
    Brejk hostí se dostal na levou stranu na Dhahouadiho, který se dostal před Mavingu, jenže svoje následné zakončení posílá vysoko nad branku.
     
    87
    Roh domácích z pravé strany sice na přední tyči našel Mevluta Erdinga, jenže ten míří hodně nepřesně mimo.
     
    85
    Dlouhé míče na hrot útoku domácích stačí vždy vyboxovat včasným výběhem brankář Laquait.
     
    84
    Domácí tým střídá. Cheick Diarra na hřišti nahradí na poslední minuty Romaina Alessandriniho.
     
    82
    Snaha domácích o první branku tedy nevyšla a i bod je v tuto chvíli hodně daleko. Celek kouče Antonettiho se ale nevzdává a na útočné polovině se snaží o kombinaci, která by vedla k zakončení.
     
    79
    Évian právě vstřelilo branku!
    Utkání nabírá zhruba deset minut před jeho koncem velmi nečekaný směr. Po centru z levé strany vyhořel se svým obranným zákrokem Mavinga. Dja Djedjé dokázal zpětnou nahrávkou najít kopačku ZOUHEIRA DHAOUADIHO, který do odkryté branky zavěsil, 0:1!
     
    77
    Hostující tým měl příležitost volného přímého kopu z pravé strany. Lacour jím hledal ostrým centrem na hrotu Bérigauda, avšak míč končí na dobře postavené zdi.
     
    75
    Střídání na straně hostí. Třetí volbou Pascala Doupraze je Zouheir Dhaouadi, který nahrazuje Adnaneho.
     
    74
    Rennes zatím opravdu není přáno. Na levé straně se přes Wasse zkoušel dostat k ráně Erding, jenže místo úspěšného zakončení pálí tento útočník do chráničů již zmiňovaného zadák Évian Thonon Gaillard.
     
    73
    Domácí tým zvyšuje tempo a po dalším centrovaném míči se musela činit obrana Évianu. Ta odvrací míč z malého vápna na poslední chvíli.
     
    71
    Tentokrát to je Angoula, který dnes snad potřetí odpaluje na poslední chvíli míč z malého vápna. Následný roh hledal Alessandriniho, jenže ten je podle všeho v ofsajdu.
     
    69
    Na straně druhé Rennes připravil o velkou možnost k zakončení včasným výběhem z branky Laquait. Ten zmařil úprk Erdinga.
     
    67
    Velké okno v domácí obraně brankou nekončí. Adnane našel slušnou nahrávkou na pravé straně Dja Djedjého, který sice v pokutovém území oklamal Kanu-Byika, jenže následně nezakončuje prudce. Ndiaye tak jeho ránu snadno chytá.
     
    66
    Évian následně podruhé střídá. Zranění Rabiu přenechá své místo na trávníku pro hráče se jménem Eric Tie Bi.
     
    65
    Centr z pravé strany hledal na hrotu domácího útoku Mevluta Erdinga. Turecký útočník nasprintoval ve své nejvyšší možné rychlosti, avšak míč před Laquaitem nezachytil.
     
    63
    Střídání hostů. Ehret vymění na hřišti Cedric Barbosa.
     
    62
    Po centru z levé strany nachystal hrudí míč Ehret pro Adnaneho, který z hranice velkého vápna napálil jen obránce domácích. Velmi slušná pozice, tak prací pro Ndiayeho nekončí.
     
    61
    Domácí tým této prodlevy využívá ke střídání. Juliena Féreta nahrazuje na trávníku Sadio Diallo.
     
    60
    Problémy má po zákroku Théophila Catherina hostující Rabiu a jeho budoucnost v utkání je značně nejistá.
     
    58
    Přímý kop si postavil Romain Alessandrini a Laquait musel být v pohotovosti. Balon z kopačky domácího mladíka totiž hravě překonal zeď, ale na zákrok hostujícího brankáře nevyzrál. Ten totiž ránu po přesunu k pravé tyči chytá.
     
    56
    Domácí tým dlouze kombinoval ve středu hřiště a když už to vypadalo, že akce vyšumí do ztracena, tak se míče ujal Pitroipa, který byl čtyřiadvacet metrů před brankou sražen k zemi.
     
    54
    Wass zahrál na další roh a Alessandrini ihned rozehrál na krátko s Erdingem. Ve vápně však nikdo z domácích jejich nabídku k zakončení nevyužil.
     
    52
    Silný vítr teď odvál rohový kop Féreta mimo pokutové území Évianu, a tak mohou hosté do brejku. Ten o pár vteřin později končí v rukavicích Ndiayeho, který sebral centr z levé strany jako malinu.
     
    50
    A ani střela Mevluta Erdinga ze zhruba pětadvaceti metrů do nejdůležitějších momentů utkání nezapadne. Slabá a do středu branky mířící střela končí v rukavicích Laquaita.
     
    48
    Ani úvod druhého poločasu žádnou přestřelku nenabízí. Oba týmy chybují v jednoduchých fotbalových dovednostech, jako jsou nahrávka, či zpracování. Moc zajímavého se tak neděje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dechberoucí fotbal se zatím v Rennes rozhodně nehraje. Domácí tým má sice větší držení míče a optickou převahu, avšak k festivalu šancí to nevede. Prakticky tu největší celku trenéra Antonettiho způsobil zadák hostů Angoula, který si málem poslal centr z levé strany do sítě. Évian se snaží hrozit po brejcích z pravé strany přes Wasse, ale Ndiaye mohl být většinu poločasu také v klidu. V jediné větší šanci vyrazil ránu Ehreta. Druhá část dnešního utkání začne pravděpodobně v 21:00.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Pajota dohrál u pravé postranní čáry hostující kapitán Sorlin, jenže pro domácí to bude pouze aut.
     
    43
    Další slušná příležitost Rennes. Pitroipa po úniku po pravém křídle našel na hranici pokutového území Féreta, jehož technická střela se točí mimo hostující branku.
     
    42
    Rabiu zastaven u postranní čáry, kde si na něj dobrým obranným zákrokem počkal Mavinga. Évian i tak zůstává na útočné polovině u míče.
     
    40
    Velká šance domácích! Po nahrávce z levého křídla centroval do vápna Pitroipa, který svým ostrým projektilem terfil Angoulu. Od obránce hostů se míč odráží jen těsně vedle Laquaitovu klec.
     
    40
    Rychlejší přechod do útočné fáze domácích zastavuje včasným přístupem a odkopem protihráči kapitán Évianu Sorlin.
     
    38
    V útoku hosté, které však na pravé straně zastavuje dobrým skluzem na Adnaneho zadák Mavinga. Pro Évian to díky dobré práci zadáka Rennes neznamená ani výhodu autového vhazování.
     
    36
    Na druhé straně je chycen v ofsajdovém postavení Bérigaud. Na odkop si vyběhl Ndiaye, který hledá na pravé straně spoluhráče.
     
    35
    A znovu aktivní duo Erding-Alessandrini. Druhý jmenovaný to tentokrát zkoušel po pravé straně, ze které se uvolnil k centru do vápna, který však Lacour sráží na roh. Na pořádnou šanci celku trenéra Antonettiho i přes převahu stále čekáme.
     
    33
    Rennes po snaze Évianu kombinovalo po levé straně, když Erding vysunul do pokutového území Alessandriniho. Ten po kontaktu ve vápně upadl, ale hlavní sudí Bastien domácím přiznává pouze rohový kop.
     
    30
    A další snahy domácích o střelbu musí na pravé straně pokutového území odvracet opět zadák Dja Djedjé.
     
    28
    První zakončení Stade Rennais. Pitroipa se na pravé straně slušně uvolnil, ale jeho střelu zastavil Dja Djedjé. Záložník domácích tak místo dalšího pokusu našel Alessandriniho, který to zkusil přízemním pokusem. Laquait bohužel pro domácí chytá.
     
    27
    Féret rozdal míč do levé strany na Alessandriniho, který sice ihned centroval, avšak ve vápně Évianu bylo pět hráčů hostí a jediný Erding. Centr navíc směřuje na zadní tyč, a tak pokutovým územím pouze proletěl.
     
    25
    Dánský fotbalista Wass fauluje ve vzdušném souboji Alessandriniho, a tak bude mít Rennes výhodu přímého kopu. Z příliš slibné pozice to ale nebude, jelikož se faul udál ve středu hřiště.
     
    23
    Následně však vidíme slušnou šanci hostí! Po centru z pravé strany se do míče opřel Ehret a Ndiaye musí zasahovat. Prudký projektil vyrazil jen k nohám Adnaneho, který bleskově vracel míč do branky, ale netrefil.
     
    21
    Že by se zatím na Stade de la Route de Lorient hrál nějaký fantastický fotbal, který by bavil kulisy, tak to se říci opravdu nedá. Rennes zatím v útoku tápe. V rychlém sledu jsou v ofsajdu chyceni Alessandrini a Féret.
     
    19
    Évianu se přes Bérigauda nepodařilo zakončit, a tak po vysunutí Féreta mohl po pravém křídle pelášit Pitroipa. Bývalý fotbalista Hamburgeru SV však svůj centr posílá jen do rukavic Laquaita.
     
    17
    Svěřenci Frédérica Antonettiho prozatím drží míč 67% hry, jenže k šanci to zatím nevedlo. Po pravé straně táhl zajímavý útok Pitroipa, jenže jeden z hostů mu balon odstřelil na rohový kop.
     
    15
    V útočné akci Rennes se míč dvakrát šťastně odrazil na kopačku Mevluta Erdinga, který z toho však na pravé straně zakončení nevytěžil.
     
    13
    Pěknou kombinaci hostí zastavil těsně před Ehret zadák domácích Mavinga, který zakročil na poslední chvíli.
     
    12
    Dvě nepřesnosti před oběma brankami brzdí možnost zakončení. U hostů z Évianu to vypadalo slibněji, jenže nahrávku na hrot dobře přečetl Boye, který včasným výstupem získává míč.
     
    10
    U pravého rohového praporku se přes Lacoura dostal chytře Erding. Pro Rennes to znamená výhodu rohového kopu.
     
    9
    Zatím hrají s míčem na kopačkách skoro jenom domácí hráči, kterým se však po stranách nedaří úspěšně zaútočit. Teď kombinuje Antonettiho jedenáctka ve středu hřiště.
     
    6
    O pár vteřin později odvrací na první roh utkání Wass, který za brankovou čáru poslal ostrý centr Théophila Catherina.
     
    5
    Následný pas Danzého za obranu hostí na Erdinga dobře odvrátil Koné, který hlavou nahrává do náručí brankáře Laquaita.
     
    3
    Danzé dobře obrátil hru na levou stranu, kde se skvělým centrem do vápna ukázal Alessandrini. Erding byl míči blízko, avšak na malém vápně na něj o kousek nedosáhl.
     
    3
    Angoula sice na pravém křídle nepustil ve slibné akci k míči Pitroipu, ale i tak hrají opět hráči v červených dresech.
     
    2
    Hostující tým začal duel s míčem na kopačkách, ale k šanci se po levé straně nedostal. Adnane následně fauluje kapitána domácích Danzého, a tak bude hrát Rennes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennais FC: (4-2-3-1) Ndiaye - Théophile Catherine, Kana-Byik, Boye, Mavinga - Pajot, Danzé - Pitroipa, Féret, Alessandrini - Erding.

    Trenér: Frédéric Antonetti

    Évian Thonon Gaillard: (4-4-2)Laquait - Wass, Koné, Angoula, Lacour - Dja Djedjé, Rabiu, Sorlin, Ehret - Bérigaud, Adnane.

    Trenér: Pascal Dupraz

    Rozhodčí: Benoît Bastien - Frédéric Haquette a Hicham Zakrani.
     
    To Évian je na tom o poznání hůře. Poslední dvě kola sice svěřenci Pascala Dupraze neprohráli, avšak jejich předešlá bodová úroda nebyla slavná. Osmnáctý tým tabulky v týdnu navíc opustil David Jarolím, který s celkem u francouzsko-švýcarských hranic rozvázal smlouvu. Předešlé 13. kolo Ligue 1 skončilo pro Evian více než dobře. V domácím střetnutí s vysoko postaveným Saint-Etienne dokázal tým dotáhnout dvoubrankovou ztrátu a díky trefám Rabiua a Angouly získal bod za remízu 2:2. Dnes do utkání vstupuje opět v roli velkého outsidera.
     
    Domácí tým pod vedením zkušeného stratéga Frédérica Antonettiho má v posledních týdnech skvělou formu. Z posledních sedm kol pro něj totiž znamenalo hned šest výher a především ta poslední stála za to. Rennes totiž dokázalo po brankách Romaina Alessandriniho a Julien Féreta zvítězit na hřišti PSG 2:1. V našlapané Ligue 1 to zatím stačí na sedmou pozici, ze které je ale na vedoucí Lyon velmi dobře vidět. Sedmý a první tým totiž dělí pouhé tři body.
     
    Pěkný večer při sledování 14. kola Ligue 1 mezi momentálně sedmým Stade Rennes a hosty, kteří jsou na osmnácté pozici Évian Thonon Gaillard.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Mišovec

    Góly: 79. Dhaouadi

    Karty:   90+3. Barbosa (EVA)


    Stade Rennes: (4-2-3-1) Ndiaye - Théophile Catherine, Kana-Byik, Boye, Mavinga - Pajot, Danzé - Pitroipa, Féret (61. S.Diallo), Alessandrini (84. C.Diarra) - Erding.

    Trenér: Frédéric Antonetti

    Évian Thonon Gaillard: (4-4-2) Laquait - Wass, Koné, Angoula, Lacour - Dja Djedjé, Rabiu (66. Bi), Sorlin, Ehret (63. Barbosa) - Bérigaud, Adnane (75. Dhahouadi).

    Trenér: Pascal Dupraz

    Rozhodca: Benoît Bastien - Frédéric Haquette a Hicham Zakrani