Mainz – Dortmund 1:2 (kon.) | Bayern – Hannover 5:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 24.11.2012, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase sa vyznamenali defenzívy oboch tímov a gólmani Wetklo a Weidenfeller nám predviedli niekoľko skvelých zákrokov. Domáci sa síce v závere zápasu snažili vyrovnať, no dobre organizovaná obrana Dortmundu im to jednoducho nedovolila. Hostia si tak do tabuľky odnášajú tesné tri body, ktoré ich môžu jasne zvýhodniť.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:22:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Pri lopte sú hráči Dortmundu, ktorí sa snažia udržať si vedenie. Myslím si, že v tomto zápase sa už nič vážne zo strany domácich nestane.
     
    90+1
    Do skvelej gólovej šance sa dostal Klasnič! Ten zinkasoval skvelý center na pravú stranu, no jeho strela napokon trafila len dobre postaveného obrancu Piszczeka.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Dva nepresné nákopy do útoku v podaní gólmana Wetkla boli odvrátené a momentálne počujeme víťazné ódy početného fanklubu Borussie.
     
    89
    Hráči Borussie získavajú cenné sekundy taktickými prihrávkami v okolí stredu ihriska. Domáci sú nervózni a snažia sa s výsledkom ešte niečo urobiť.
     
    88
    Weidenfeller nám predviedol veľmi dôležitý zákrok, keď sa po centri of Klasniča snažil gólovo presadiť Risse! Gólman Dortmundu loptu ukryl vo svojich rukách.
     
    87
    Priamy kop odišiel zahrávať Svensson, no ten svojou delovkou napokon míňa bránu Dortmundu! Avšak len o pár centimetrov nad hornú žŕdku.
     
    86
    Klasnič nám predviedol veľmi dobré prenesenie hry do útoku. Po svojom agresívnom prieniku ho fauloval Reus. Nasledovať bude štandardná situácia zo vzdialenosti približne 28 metrov.
     
    85
    Domáci tréner Mainzu posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Müllera nastúpi na trávnik oddýchnutý Klasnič.
     
    84
    Do rýchleho úniku sa tentokrát dostal domáci Szalai. Ten prihral na Baumgartlingera a ten delovkou z voleja napokon míňa bránu hosťujúceho Dortmundu.
     
    82
    Lopta je momentálne na kopačkách domácich hráčov, ktorí si ju systematicky prihrávajú na útočnej polovici. Hráči Dortmundu sú však v strehu a veľmi dobre sa bránia.
     
    81
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase získava domáci obranca Svensson. Ten nám predviedol nekompromisný faul kolenom, ktorým odstavil bežiaceho Leitnera.
     
    80
    Lopta sa momentálne presúva zo strany na stranu. Zinkasoval ju domáci hráč Zabavník, poslal ju do útoku, no následne ju odvrátil pozorný Subotič.
     
    79
    Do útoku sa po dlhšom čase dostali aj domáci. Vystriedaný Rukavytsya nám predviedol pekný strieľaný center, no lopta napokon minula dobre postavenú bránu Dortmundu.
     
    78
    Hráči Dortmundu sú pri lopte na vlastnej obrannej polovici a momentálne si ju veľmi dobre prihrávajú. Čakajú na chybu súpera.
     
    77
    Schmelzer sa dobre presúval po ľavej strane, no nemal komu odcentrovať a lopta mu pred kľučkou nepríjemne ušla. Nasledovať bude výkop gólmana Wetkla.
     
    76
    Großkreutz zinkasoval ďalšiu zaujímavú loptu a predviedol nám ďalekotonážny strieľaný center z ľavej strany. Lopta však napokon končí v rukách gólmana Wetkla.

    Góly: 4. Caligiuri - 11. Lewandowski, 43. Lewandowski

    Karty:   45+1. Szalai (MAI), 62. Zabavník (MAI), 75. Müller (MAI), 81. Svensson (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Wetklo - Noveski, Svensson, Pospěch, Zabavník, Soto, Caligiuri (46. Risse), Ivanschitz (63. Rukavytsya), Baumgartlinger, Müller (85. Klasnič), Szalai.
    Borussia Dortmund: Weindenfeller - Hummels, Piszczek, Subotič, Schmelzer, Blaszczykowski (73. Großkreutz), Bender, Gündogan (34. Leitner), Götze, Lewandowski, Reus.

    Rozhodca: K. Kircher - R. Kempter, S. Lupp

    Diváci: 34000