Mainz – Dortmund 1:2 (kon.) | Bayern – Hannover 5:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 24.11.2012, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Do skvelej gólovej šance sa dostal Klasnič! Ten zinkasoval skvelý center na pravú stranu, no jeho strela napokon trafila len dobre postaveného obrancu Piszczeka.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    88
    Weidenfeller nám predviedol veľmi dôležitý zákrok, keď sa po centri of Klasniča snažil gólovo presadiť Risse! Gólman Dortmundu loptu ukryl vo svojich rukách.
     
    87
    Priamy kop odišiel zahrávať Svensson, no ten svojou delovkou napokon míňa bránu Dortmundu! Avšak len o pár centimetrov nad hornú žŕdku.
     
    85
    Domáci tréner Mainzu posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Müllera nastúpi na trávnik oddýchnutý Klasnič.
     
    81
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase získava domáci obranca Svensson. Ten nám predviedol nekompromisný faul kolenom, ktorým odstavil bežiaceho Leitnera.
     
    75
    Aj tretia žltá karta v tomto zápase putuje na domácu stranu. Po úniku Lewandowskeho sa nedovoleným zásahom na oblasť hlavy previnil Müller.
     
    73
    Aj tréner hostí posiela na trávnik v Mainze druhé striedanie. Namiesto Blaszczykowskeho nasúpi do hry oddýchnutý Großkreutz.
     
    69
    Wetklo nám predviedol ďalší veľmi dôležitý zákrok! Po strele od Schmelzera loptu prihral z prvej svojím obrancom. Bolo to riskantné, no napokon účinné.
     
    63
    Domáci tréner posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto smolných zakončení Ivanschitza prináša na trávnik oživenie v podobe Rukavytsyu.
     
    62
    Druhú žltú kartu domácich v tomto zápase získal za tvrdý faul na Götzeho slovenský hráč v službách domáceho Mainzu - Zabavník.
     
    58
    Reus s Lewandowskim to vymysleli opäť dobre, no napokon Lewandovski po prihrávke pätičkou od Reusa nedokázal zakončovať! Obranca Svensson si ho dobre blokoval.
     
    51
    Do obrovskej gólovej šance sa tentokrát dostal Lewandowski! Po skvelej prihrávke od Götzeho bol nebránený pred gólmanom Wetklom, no ten proti nemu skvele vybehol a napokon aj úspešne zakročil!
     
    46
    Domáci tréner prichádza do druhého polčasu s jednou zmenou. Namiesto Caliguiriho nastupuje do hry oddýchnutý útočník Risse.
     
    45+1
    Po veľmi tvrdom faule na Subotiča vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Do štatistík si ju pripisuje domáci útočník Szalai.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Blaszczykowski sa po peknej prihrávke od Reusa dostal do ďalšieho zakončenia z pravej strany! Tentokrát však loptu napálil do pozorného obrancu Svenssona.
     
    43
    Dortmund dal gól!
    Hosťujúci hráči sa dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke medzi obrancov od Götzeho sa k lopte dostal nebránený ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý jemným centrom preloboval gólmana Wetkla!
     
    41
    Ivanschitz sa ocitol v ďalšej skvelej gólovej príležitosti! Szalai pre neho vybojoval loptu a prihral mu ju na pravú stranu. Ivanschitz zakončil prízemnou strelou, no napokon loptu umiestnil len tesne mimo brány.
     
    35
    Ivanschitz sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance! Po peknom centri od Szalaia nám predviedol polovičné nožničky, no napokon bol neúspešný - minul bránu hostí.
     
    34
    Tréner Borussie Dormtund posiela na trávnik prvé vynútené striedanie. Namiesto zraneného Gündogana do hry nastúpi čerstvo oddýchnutý Leitner.
     
    33
    Ivanschitz sa dostal do skvelej gólovej šance! Po rýchlej prihrávke od Pospěcha sa dostal k lopte a tvrdo zakončil! Gólman Weidenfeller bol však na mieste a úspešne zakročil.
     
    29
    Na trávniku ostáva ležať Gündogan, ktorý zinkasoval nekompromisný šlapák od domáceho Noveskeho. Okamžite k nemu pribieha tím lekárov, ktorý ho začína ošetrovať.
     
    26
    Po skvelej prihrávke od Schmelzera sa k lopte v strede domáceho pokutového územia dostal Lewandowski, no jeho následné zakončenie putovalo len presne do rúk gólmana Wetkla.
     
    24
    Domáci Müller sa po peknom súboji o loptu a niekoľkých kľučkách dostal do skvelej gólovej šance! Svojou strieľanou prihrávkou však len tesne minul bránu hostí.
     
    20
    Po nádhernom centri od Schmelzera sa na ľavej strane ocitol osamotený Marco Reus! Ten nekompromisne z voleja vypálil, no napokon loptu umiestnil len nad domácu bránu.
     
    16
    Schmelzer zinkasoval skvelú štandardnú situáciu napravo od domáceho pokutového územia. Loptu odcentroval presne na hlavičku Piszczeka, no tá bola len veľmi nedôrazná a domáci Wetklo úspešne zasahuje.
     
    11
    Dortmund dal gól!
    Hráči Borussie sa nenechali na dlho zahanbiť! Po skvelej delovke Marca Reusa nám nádherný teč pred gólmanom Wetklom predviedol ROBERT LEWANDOWSKI a stav je vyrovnaný - 1:1. Teda začíname odznova - pri lopte sú domáci.
     
    4
    Mainz dal gól!
    Domáci sa prekvapivo dostávajú do vedenia! Po skvelej kombinačnej akcii sa k lopte dostal MARCO CALIGIURI, ktorý nádherným rotujúcim projektilom vymietol pavučinu v ľavom hornom rohy brány Dortmundu.

    Góly: 4. Caligiuri - 11. Lewandowski, 43. Lewandowski

    Karty:   45+1. Szalai (MAI), 62. Zabavník (MAI), 75. Müller (MAI), 81. Svensson (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Wetklo - Noveski, Svensson, Pospěch, Zabavník, Soto, Caligiuri (46. Risse), Ivanschitz (63. Rukavytsya), Baumgartlinger, Müller (85. Klasnič), Szalai.
    Borussia Dortmund: Weindenfeller - Hummels, Piszczek, Subotič, Schmelzer, Blaszczykowski (73. Großkreutz), Bender, Gündogan (34. Leitner), Götze, Lewandowski, Reus.

    Rozhodca: K. Kircher - R. Kempter, S. Lupp

    Diváci: 34000