Mainz – Dortmund 1:2 (kon.) | Bayern – Hannover 5:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 24.11.2012, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase sa vyznamenali defenzívy oboch tímov a gólmani Wetklo a Weidenfeller nám predviedli niekoľko skvelých zákrokov. Domáci sa síce v závere zápasu snažili vyrovnať, no dobre organizovaná obrana Dortmundu im to jednoducho nedovolila. Hostia si tak do tabuľky odnášajú tesné tri body, ktoré ich môžu jasne zvýhodniť.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:22:47)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Pri lopte sú hráči Dortmundu, ktorí sa snažia udržať si vedenie. Myslím si, že v tomto zápase sa už nič vážne zo strany domácich nestane.
     
    90+1
    Do skvelej gólovej šance sa dostal Klasnič! Ten zinkasoval skvelý center na pravú stranu, no jeho strela napokon trafila len dobre postaveného obrancu Piszczeka.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Dva nepresné nákopy do útoku v podaní gólmana Wetkla boli odvrátené a momentálne počujeme víťazné ódy početného fanklubu Borussie.
     
    89
    Hráči Borussie získavajú cenné sekundy taktickými prihrávkami v okolí stredu ihriska. Domáci sú nervózni a snažia sa s výsledkom ešte niečo urobiť.
     
    88
    Weidenfeller nám predviedol veľmi dôležitý zákrok, keď sa po centri of Klasniča snažil gólovo presadiť Risse! Gólman Dortmundu loptu ukryl vo svojich rukách.
     
    87
    Priamy kop odišiel zahrávať Svensson, no ten svojou delovkou napokon míňa bránu Dortmundu! Avšak len o pár centimetrov nad hornú žŕdku.
     
    86
    Klasnič nám predviedol veľmi dobré prenesenie hry do útoku. Po svojom agresívnom prieniku ho fauloval Reus. Nasledovať bude štandardná situácia zo vzdialenosti približne 28 metrov.
     
    85
    Domáci tréner Mainzu posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Müllera nastúpi na trávnik oddýchnutý Klasnič.
     
    84
    Do rýchleho úniku sa tentokrát dostal domáci Szalai. Ten prihral na Baumgartlingera a ten delovkou z voleja napokon míňa bránu hosťujúceho Dortmundu.
     
    82
    Lopta je momentálne na kopačkách domácich hráčov, ktorí si ju systematicky prihrávajú na útočnej polovici. Hráči Dortmundu sú však v strehu a veľmi dobre sa bránia.
     
    81
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase získava domáci obranca Svensson. Ten nám predviedol nekompromisný faul kolenom, ktorým odstavil bežiaceho Leitnera.
     
    80
    Lopta sa momentálne presúva zo strany na stranu. Zinkasoval ju domáci hráč Zabavník, poslal ju do útoku, no následne ju odvrátil pozorný Subotič.
     
    79
    Do útoku sa po dlhšom čase dostali aj domáci. Vystriedaný Rukavytsya nám predviedol pekný strieľaný center, no lopta napokon minula dobre postavenú bránu Dortmundu.
     
    78
    Hráči Dortmundu sú pri lopte na vlastnej obrannej polovici a momentálne si ju veľmi dobre prihrávajú. Čakajú na chybu súpera.
     
    77
    Schmelzer sa dobre presúval po ľavej strane, no nemal komu odcentrovať a lopta mu pred kľučkou nepríjemne ušla. Nasledovať bude výkop gólmana Wetkla.
     
    76
    Großkreutz zinkasoval ďalšiu zaujímavú loptu a predviedol nám ďalekotonážny strieľaný center z ľavej strany. Lopta však napokon končí v rukách gólmana Wetkla.
     
    75
    Aj tretia žltá karta v tomto zápase putuje na domácu stranu. Po úniku Lewandowskeho sa nedovoleným zásahom na oblasť hlavy previnil Müller.
     
    74
    Großkreutz sa ihneď zapojil do hry a po jeho peknom centri sa k lopte dostal Lewandowski! Ten však už zakončovať nemohol, pretože asistent rozhodcu mu avízoval offsajd.
     
    73
    Aj tréner hostí posiela na trávnik v Mainze druhé striedanie. Namiesto Blaszczykowskeho nasúpi do hry oddýchnutý Großkreutz.
     
    72
    Po rohovom kope počujeme hvizd hlavného rozhodcu. Domáci obranca Noveski fauloval svojho protihráča Götzeho. Nasleduje voľný kop pre gólmana Weidenfellera.
     
    71
    Reus nám predviedol veľmi dobrý sklz, ktorým v poslednej chvíli odstavil Risseho, ktorý chcel očividne zakončovať. Lopta končí za bránou hostí.
     
    70
    Wetklo tentokrát veľmi dobre vybehol proti centru od Reusa a hruďou ho zblokoval za postrannú čiaru. Následne ho chcel prelobovať Lewandowski, no to sa mu nepodarilo.
     
    69
    Wetklo nám predviedol ďalší veľmi dôležitý zákrok! Po strele od Schmelzera loptu prihral z prvej svojím obrancom. Bolo to riskantné, no napokon účinné.
     
    68
    Po pravej strane si dobre zbiehal Risse, no napokon aj on bol neúspešný. Gólman Weidenfeller úspešne zasiahol hodením sa po lopte.
     
    67
    Hostia si vytvorli ďalšiu zaujímavú šancu. Reus chcel nájsť Götzeho, no napokon sa mu to nepodarilo, pretože jeho prihrávka do behu bola príliš dlhá.
     
    66
    Domáci sú pri hernej chuti a vybojovali si ďalšie nebezpečné zakončenie! Z pravej strany to tentokrát skúšal Müller, ktorý však loptu umiestnil len tesne nad bránu hostí.
     
    65
    Ďalšie nebezpečné zakončenie nám predviedol domáci obranca Svensson. Ten však pálil z veľkej vzdialenosti a napokon netrafil Weidenfellerovu bránu.
     
    64
    Po nebezpečnom centri od Leitnera sa k lopte dostal Götze! Ten nám predviedol tvrdé volejové zakončenie, no to napokon končí len vysokon nad domácou bránou
     
    63
    Domáci tréner posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto smolných zakončení Ivanschitza prináša na trávnik oživenie v podobe Rukavytsyu.
     
    62
    Druhú žltú kartu domácich v tomto zápase získal za tvrdý faul na Götzeho slovenský hráč v službách domáceho Mainzu - Zabavník.
     
    61
    Po nebezpečnom zakončení od Ivanschitza sa gólman Weidenfeller dostal do nebezpečnej situácie. Nevedel presne, čo má urobiť, no napokon center zblokoval za svoju bránu.
     
    60
    Herné tempo sa nám mierne upokojilo. Loptu majú momentálne v moci domáci hráči, ktorí si ju takticky prihrávajú len na vlastnej polovici ihriska.
     
    58
    Reus s Lewandowskim to vymysleli opäť dobre, no napokon Lewandovski po prihrávke pätičkou od Reusa nedokázal zakončovať! Obranca Svensson si ho dobre blokoval.
     
    57
    Hráči Borussie nám pred domácou bránou predvádzali veľké množstvo zaujímavých prihrávok, no napokon sa im jedna z nich nevydarila, a to ich pripravilo o loptu.
     
    56
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí upokojujú hru na domácom trávniku. Momentálne si ju prihrávajú len na vlastnej obrannej polovici s gólmanom Wetklom.
     
    55
    Po pravej strane si veľmi dobre zbiehal Ivanschitz, no aj on bol napokon neúspešný. Jeho peknú rotujúcu strelu so šťastím, ale predsa chytá gólman Weidenfeller.
     
    54
    Hostia tento priamy kop mierne pokazili. Po centri od Schmelzera sa lopta dostala presne do rúk gólmana Wetkla, ktorý s ňou dlho neváhal a odkopol ju.
     
    53
    Götze sa napokon pozviechal a hráči Dortmundu majú k dispozícii štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 23 metrov a umiestnenú napravo.
     
    52
    Götze bol nekompromisne zrámovaný k zemi domácim obrancom Svenssonom. Ten ho nepríjemne kopol, no hlavný rozhodca napokon kartu vyťahovať nebude.
     
    51
    Do obrovskej gólovej šance sa tentokrát dostal Lewandowski! Po skvelej prihrávke od Götzeho bol nebránený pred gólmanom Wetklom, no ten proti nemu skvele vybehol a napokon aj úspešne zakročil!
     
    50
    Z následnej útočnej vlny Dortmundu nám pekný krížny center predviedol Götze! Ten loptou našiel Leitnera, no napokon Leitner míňa domácu bránu.
     
    49
    Szalai sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no napokon aj on bol neúspešný. Po jeho nepresnej strele sa k lopte dostáva pozorný Subotič.
     
    48
    Ďalší útok Mainzu skončil veľmi neúspešne. Po peknom úniku Ivanschitza prišiel center na ľavú stranu, kde stál Szalai, no ten bol v niekoľkometrovom offsajde.
     
    47
    Hráčom Dortmundu tentokrát veľmi nevyšla útočná kombinácia. Po niekoľkých prihrávkach sa k lopte dostal vystriedaný Risse, ktorý sa snažil centrom vysunúť spoluhráča Szalaia.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner prichádza do druhého polčasu s jednou zmenou. Namiesto Caliguiriho nastupuje do hry oddýchnutý útočník Risse.
     
    V úvode prvého polčasu boli aktívnejší domáci hráči, ktorí si zaslúžene vybojovali aj jednogólové vedenie, keď sa už v 4. minúte gólovo presadil Caliguiri. Radosť Mainzu však dlho netrvala, keď už v 11. minúte nám predviedol úspešný zásah Marco Reus. V 43. minúte pridal úspešný zásah aj Robert Lewandowski, a tak sú hostia v jednogólovom vedení - 2:1. V prvom polčase sme na strane hostí videli aj jedno vynútené striedanie, keď z trávnika odišiel Gündogan, ktorý zinkasoval šlapák od Noveskeho.

    Podarí sa domácim z tohto zápasu uhrať aspoň jeden bod za remízu alebo to bude spanilá jazda Dortmundu?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Po veľmi tvrdom faule na Subotiča vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Do štatistík si ju pripisuje domáci útočník Szalai.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Blaszczykowski sa po peknej prihrávke od Reusa dostal do ďalšieho zakončenia z pravej strany! Tentokrát však loptu napálil do pozorného obrancu Svenssona.
     
    44
    Blaszczykowski nám predviedol ďalšie nebezpečné zakončenie! Jeho delová strela však opäť končí mimo domácej brány. Pri lopte je teda gólman Wetklo.
     
    43
    Dortmund dal gól!
    Hosťujúci hráči sa dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke medzi obrancov od Götzeho sa k lopte dostal nebránený ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý jemným centrom preloboval gólmana Wetkla!
     
    42
    Hosťujúci hráči sú pri ofenzívnej chuti. Loptu opäť odcentroval Schmelzer, no veľmi nepresné zakončenie nám predviedol Blaszczykowski.
     
    41
    Ivanschitz sa ocitol v ďalšej skvelej gólovej príležitosti! Szalai pre neho vybojoval loptu a prihral mu ju na pravú stranu. Ivanschitz zakončil prízemnou strelou, no napokon loptu umiestnil len tesne mimo brány.
     
    40
    Po peknom centri od Ivanschitza nám sympatické zakončenie predviedol Müller! Gólman Weidenfeller však tentokrát nemusel zasahovať. Lopta letela mimo jeho brány.
     
    39
    Reus sa pekne presúval po ľavom krídle, no domáci obranca Svensson ho nekompromisnou hrou telom odstavil. Hlavný rozhodca však videl faul. Hostia získavajú výhodu priameho kopu.
     
    38
    Borussia Dortmund nám zatiaľ predvádza oveľa ofenzívnejší výkon ako ich dnešní súperi. Pri lopte je momentálne Piszczek, ktorý zakladá ďalší útok hostí.
     
    37
    Weidenfeller nám predviedol ďalší spoľahlivý zákrok. Tentokrát si dobre vybehol proti centru z nôh Baumgartlinfera. Následne loptu rozohráva ďalekým výkopom.
     
    36
    Leitner sa ihneď po svojom nástupe na trávnik zapája do hry. Po peknom centri od Schmelzera zakončoval zo stredu, no len nad domácu bránu.
     
    35
    Ivanschitz sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance! Po peknom centri od Szalaia nám predviedol polovičné nožničky, no napokon bol neúspešný - minul bránu hostí.
     
    34
    Tréner Borussie Dormtund posiela na trávnik prvé vynútené striedanie. Namiesto zraneného Gündogana do hry nastúpi čerstvo oddýchnutý Leitner.
     
    33
    Ivanschitz sa dostal do skvelej gólovej šance! Po rýchlej prihrávke od Pospěcha sa dostal k lopte a tvrdo zakončil! Gólman Weidenfeller bol však na mieste a úspešne zakročil.
     
    32
    Gündogan opäť leží na trávniku a má obrovské problémy so svojou ľavou nohou. Dúfajme, že sa dá dokopy a v dnešnom zápase ho ešte uvidíme.
     
    31
    K lopte sa tentokrát dostal Blaszczykowski! Ten nám predviedol veľmi dobre rotujúci center, ktorý však napokon končí len mimo domácej brány.
     
    30
    Gündogan je už v poriadku. Po krátkom vyšetrení sa pozviechal a síce krývajúc, no napokon po vlastných odchádza na ďalšie vyšetrenia za postrannú čiaru.
     
    29
    Na trávniku ostáva ležať Gündogan, ktorý zinkasoval nekompromisný šlapák od domáceho Noveskeho. Okamžite k nemu pribieha tím lekárov, ktorý ho začína ošetrovať.
     
    28
    Ďalší nebezpečný center nám predviedol Bender, no ten nedokázal nájsť nabiehajúceho Reusa. Pre neho bola táto prihrávka pridlhá, a tak loptu získal gólman Wetklo.
     
    27
    Na malú chvíľu sa k lopte dostali aj domáci, no nepresná prihrávka Ivanschitza prináša pred naše oči ďalší útok Borussie. Pri lopte je Götze.
     
    26
    Po skvelej prihrávke od Schmelzera sa k lopte v strede domáceho pokutového územia dostal Lewandowski, no jeho následné zakončenie putovalo len presne do rúk gólmana Wetkla.
     
    25
    Nepresný center v podaní Götzeho končí v rukách pozorného gólmana Wetkla. Ten zatiaľ chytá dobre a svoj tím drží svojími reflexami nad vodou.
     
    24
    Domáci Müller sa po peknom súboji o loptu a niekoľkých kľučkách dostal do skvelej gólovej šance! Svojou strieľanou prihrávkou však len tesne minul bránu hostí.
     
    23
    Do útoku sa na krátku chvíľu dostali aj domáci hráči, no dlho im to nevydržalo. Po nepresnej prihrávke od Zabavníka sa k lopte dostal pozoený Subotič.
     
    22
    Útočnú aktivitu Dortmundu tentokrát veľmi dobrým odkopom odstavil pozorný Svensson, ktorý nabiehajúcemu Götzemu jednoducho nedovolil zakončovať.
     
    21
    Götze sa dostal do rýchleho úniku po pravej strane, no napokon pri zakončení loptu netrafil a ušla mu len za domácu bránu. Ďaleký výkop nám predvedie gólman Wetklo.
     
    20
    Po nádhernom centri od Schmelzera sa na ľavej strane ocitol osamotený Marco Reus! Ten nekompromisne z voleja vypálil, no napokon loptu umiestnil len nad domácu bránu.
     
    19
    Loptu majú vo svojej moci domáci hráči, no tí si ju zatiaľ prihrávajú len na vlastnej obrannej polovici. Uvidíme, či sa im podarí presadiť práve z tejto pozície.
     
    18
    Po ďalekotonážnom strieľanom centri v podaní Bendera gólman Wetklo nemusel zasahovať. Lopta letela len mimo jeho brány.
     
    17
    Wetklo nám predviedol ďalší úspešný zákrok. Po peknom centri od Götzeho nepustil Lewandowskeho k lopte a úspešne ju ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    16
    Schmelzer zinkasoval skvelú štandardnú situáciu napravo od domáceho pokutového územia. Loptu odcentroval presne na hlavičku Piszczeka, no tá bola len veľmi nedôrazná a domáci Wetklo úspešne zasahuje.
     
    15
    V strede ihriska sme mohli vidieť veľmi nepríjemný súboj medzi Reusom a Svenssonom. Hlavný rozhodca videl faul na Svenssona a nariadzuje tak voľný kop.
     
    14
    Hráči Mainzu zahrali tento rohový kop len veľmi zle. Po nepresnom centri od Ivanschitza sa k lopte dostala obrana Dortmundu, ktorá postupne presúva svoje sily do útoku.
     
    13
    Po skvelej strele od Müllera sa k lopte dostal Piszczek, ktorý ju však zblokoval len za vlastnú bránu. Nasledovať bude teda rohový kop pre domácich.
     
    12
    Domáci hráči pokračujú len veľmi opatrne. Po nepresnej prihrávke od Blaszczykowskeho získali loptu a momentálne si ju prihrávajú len na úrovni stredu ihriska.
     
    11
    Dortmund dal gól!
    Hráči Borussie sa nenechali na dlho zahanbiť! Po skvelej delovke Marca Reusa nám nádherný teč pred gólmanom Wetklom predviedol ROBERT LEWANDOWSKI a stav je vyrovnaný - 1:1. Teda začíname odznova - pri lopte sú domáci.
     
    10
    Po ďalšom veľmi zaujímavom centri sa k lopte dostal domáci Zabavník - ten nám predviedol poriadny náprah a následnú strelu, no napokon míňa bránu hostí o poriadny kus.
     
    8
    Domáci získali skvelú štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 30 metrov! Tentokrát sa dobrým výskokon vyznamenal Lewandowski, ktorý odkopáva loptu za postrannú čiaru.
     
    7
    Z ďalšej útočnej vlny zakončoval domáci hráč Soto, no ani on nebol úspešný! Jeho nepresná delovka napokon končí len mimo brány Dortmundu.
     
    6
    Aktívnejší sú momentálne domáci hráči, po skvelom centri od Sota sa k lopte dostal Ivanschitz, ktorého strelu však gólman Weidenfeller úspešne ukrýva vo svojom náručí.
     
    5
    Ďalšie sympatické prihrávky nám predviedli mierne otrasení hostia. Tentokrát zinkasoval loptu na ľavej strany Götze, no aj on bol neúspešný a míňa bránu Mainzu.
     
    4
    Mainz dal gól!
    Domáci sa prekvapivo dostávajú do vedenia! Po skvelej kombinačnej akcii sa k lopte dostal MARCO CALIGIURI, ktorý nádherným rotujúcim projektilom vymietol pavučinu v ľavom hornom rohy brány Dortmundu.
     
    3
    Po niekoľkých veľmi dobrých prihrávkach sa k zakončeniu dostal hosťujúci Gündogan, no ten svojou strelou napokon poriadne minul domácu bránu!
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Wetklo - Noveski, Svensson, Pospěch, Zabavník, Soto, Caligiuri, Ivanschitz, Baumgartlinger, Müller, Szalai.

    Borussia Dortmund: Weindenfeller - Hummels, Piszczek, Subotič, Schmelzer, Blaszczykowski, Bender, Gündogan, Götze, Lewandowski, Reus.

    Rozhodca: K. Kircher - R. Kempter, S. Lupp.
     
    1
    Pri lopte sú momentálne domáci hráči. Tí veľmi dobre attackujú svojich súperov a nepúšťajú ich k žiadnym vážnym zakončeniam.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už trinástom kole najvyššej futbalovej súťaže v Nemecku - Bundesliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na štadióne Coface Arena v Mainze, kde si zmeria sily domáci celok 1.FSV Mainz 05, ktorý na svojej pôde privíta aktuálneho majstra - tím Borussia Dortmund.

    Domáci hráči Mainzu 05 majú túto sezónu rozohranú celkom dibre. Po dvanástich odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej ôsmej priečke so sedemnástimi bodmi a priaznivým gólovým skóre +1. Na svojom tabuľkovom konte majú zatiaľ päť výhier, dve remízy a päť prehier. Aktuálna herná bilancia Mainzu, remíza - výhra - prehra - výhra - prehra, hovorí o tom, že tento tím predvádza v zápasoch len veľmi kolísavé výkony. V poslednej pätici zápasov sa hráči Mainzu najskôr predviedli v Leverkusene, odkiaľ si po tvrdom súboji odniesli jeden bod za remízu 2:2. O kolo neskôr privítali na svojej pôde Hoffenheim, ktorý zdolali pohodlne 3:0. Ďalší zápas vonku bol však neúspešný, keď na pôde tímu Werder Bremen prehrali hráči Mainzu tesne 1:2. V predposlednom kole sme videli ďalší zápas v Coface Aréne, kde domáci vyhrali proti Nürnbergu v pomere 2:1. V poslednom kole opäť nezabodovali, keď s Hamburgerom SV napokon prehrali tesne 0:1. Hráčsky káder Mainzu je odhodlaný zabodovať na domácej pôde aj tentokrát, no uvidíme, či sa im to podarí práve proti Dortmundu.

    Tím Borussia Dortmund je na tom o čosi lepšie ako ich dnešný súper z Mainzu. Po dvanástich odohraných zápasoch sídli Dortmund sídli na štvrtej priečke s 22 bodmi a gólovým skóre +13. Dortmundčania majú na svojom konte zatiaľ šesť výhier, štyri remízy a len dve prehry. Aktuálna herná forma Borussie, prehra - výhra - remíza - výhra - výhra, nám hovorí o tom, že aktuálny majster Bundesligy nám nepredvádza také presvedčivé výkony ako kedysi, no stále má šancu na titul pomerne veľkú. V tejto pätici zápasov Dortmundčania najskôr prehrali na svojej pôde proti tímu Schalke 04 v tesnom pomere 1:2. O kolo neskôe si na pôde Freiburgu napravili reputáciu a odtiaľ si odniesli plný bodový zisk za výhru 2:0. Ďalší domáci zápas bol opäť mierne neúspešný - na dortmundskej pôde sa predviedol Stuttgart, ktorý si vybojoval bod za bezgólovú remízu 0:0. Ďalšie tri body prišli hneď v ďalšom záúase, keď hráči Borussie jasne zdolali Augsburg v pomere 3:1. Po nevydarených domácich zápasoch prišiel v poslednom kole aj triumf, keď hráči Dortmundu zdolali tím Greuther Fürth v pomere 3:1. Futbalový celok z Dortmundu sa určite bude chcieť bodovo presadiť aj v Mainze a priblížiť sa tak suverénnemu Bayernu Mníchov.

    Ktorý z týchto tímov bude úspešnejší? Podarí sa domácim vybojovať z tohto ťažkého zápasu aspoň jeden bod za remízu?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.

    Góly: 4. Caligiuri - 11. Lewandowski, 43. Lewandowski

    Karty:   45+1. Szalai (MAI), 62. Zabavník (MAI), 75. Müller (MAI), 81. Svensson (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Wetklo - Noveski, Svensson, Pospěch, Zabavník, Soto, Caligiuri (46. Risse), Ivanschitz (63. Rukavytsya), Baumgartlinger, Müller (85. Klasnič), Szalai.
    Borussia Dortmund: Weindenfeller - Hummels, Piszczek, Subotič, Schmelzer, Blaszczykowski (73. Großkreutz), Bender, Gündogan (34. Leitner), Götze, Lewandowski, Reus.

    Rozhodca: K. Kircher - R. Kempter, S. Lupp

    Diváci: 34000