Machačkala – Liverpool 1:0 (kon.) | Neapol – Dnipropetrovsk 4:2 (kon.) | Partizan – Inter 1:3 (kon.)
koniec
Anži Machačkala
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Štvrtok 08.11.2012, 18:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Európska liga
     
    90+2
    Domáci tréner Hiddink nám predviedol aj posledné striedanie! Za zraneného Carcelu posiela na trávnik oddýchnutého Lakhiyalova!
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Hostia si vytvorili ďalšiu skvelú palebnú pozíciu, no nepodarilo sa im vsietiť gól. Po skvelej prihrávke od Flanagana zakončoval Henderson, ktorý však z voleja posiela loptu vysoko nad domácu bránu!
     
    88
    Po tvrdom útočnom faule na Carcelu získava hosťujúci hráč Shelvey žltú kartu. Carcela sa drží za ľavú nohu a vyzerá to na zranenie. Nasleduje voľný kop pre domácich z vlastnej polovice ihriska.
     
    86
    Hráči Liverpoolu si svojou útočnou aktivitou vybojovali faul a výhodu štandardnej situácie zo vzdialenosti približne 27 metrov! Zahrávať ju odchádza Shelvey!
     
    85
    Na druhej strane sa do ďalšieho zakončenia dostal Smolov! Ten zinkasoval skvelú prihrávku na ľavé krídlo od Eto'a. Smolov síce vystrelil, no gólman Jones nemal s týmto zákrokom veľký problém.
     
    83
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance! Po skvelom úniku od Zhirkova sa lopta dostala k Smolovovi, no ten loptu napálil len do dobre postavenej obrany Liverpoolu!
     
    81
    Tréner Hiddink posiela na trávnik druhé striedanie domácej Machačkaly. Namiesto Traorého, ktorý vsietil prvý gól v tomto stretnutí posiela na trávnik oddýchnutého Smolova!
     
    78
    Domáci si vytvorili ďalšiu nádhernú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Zhirkova sa k lopte dostal Traoré, ktorý bežal sám na bránu hostí a zakončil. Jeho prízemné zakončenie však míňa Jonesovu bránu o niekoľko centimetrov!
     
    77
    Hosťujúci tréner Rodgers posiela na trávnik aj tretie striedanie. Namiesto Colea do hry nastúpi oddýchnutý Assaidi.
     
    76
    Na druhej strane sme vzápätí mohli vidieť obrovskú šancu Liverpoolu! Po skvelej strele od Susa gólman Gabulov loptu vyrazil len naľavo od seba. Tam si nabehol Cole, no svojím zakončením napokon trafil len gólmana Machačkaly!
     
    76
    Po skvelom centri od Carcelu sa k lopte dostal Traoré, ktorý poslal na bránu hostí nekompromisnú hlavičku! Gólman Jones bol však postavený veľmi dobre a po menších problémoch loptu napokon ukryl vo svojom náručí!
     
    74
    Hráči Liverpoolu tentokrát poriadne pohrozili pred domácou bránou! Po niekoľkých nepresných zakončeniach však gólman Gabulov aj vďaka svojej pozornej obrane nemusel zasahovať. Carragher odchádza sklamaný.
     
    65
    Prvú žltú kartu v tomto stretnutí obdržal hráč Liverpoolu Flanagan, ktorý v súboji s Carcelom pripojil svoj lakeť. Ním trafil Carcelu do hlavy, no ten zranený napokon nebude. Mierne sa otriasol a pokračuje v hre.
     
    61
    Na rad prichádza vzápätí aj druhé striedanie Liverpoolu. Na trávnik nastupuje Sasu, ktorý nahradí dnes pomerne vyťaženého Coadyho.
     
    61
    Tréner Rodgers si pre nás pripravil prvé striedanie. Namiesto Morgana posiela na čelo liverpoolského útoku oddýchnutého Pacheca.
     
    60
    Po niekoľkých krátkych prihrávkach sa k lopte dostal opäť Traoré, ktorý nám predviedol zakončenie spoza pokutového územia hostí, no napokon minul bránu Liverpoolu asi o 30 centimetrov vedľa jej pravej žŕdky!
     
    58
    Po sympatickej prihrávke od Zhirkova sa k lopte dostal Eto'o. Ten nám predviedol nádherne rotujúcu strelu, ktorú však gólman Jones dobre videl a efektívnym zákrokom ju ukrýva vo svojom náručí.
     
    57
    Traoré sa po skvelom centri od Bousooufu mohol dostať do ďalšej skvelej gólovej šance! Tentokrát si ho však veľmi dobre ubránil obranca Carragher, ktorý loptu poslal k brankárovi Jonesovi.
     
    54
    Domáci si vytvorili ďalšie zaujímavé palebné pozície! Najskôr to skúšal Flanagan, následne Morgan a do tretice aj Shelvey, no všetci traja pohoreli na dobre postavenej domácej obrane!
     
    52
    Liverpoolskí hráči sa dostali do skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Colea sa k lopte dostal Morgan, ktorý však z ľavej časti domáceho pokutového územia loptu napálil len do bočnej siete Gabulovovej brány!
     
    48
    Traoré si po peknej prihrávke od Boussoufu vytvoril ďalšiu nebezpečnú pozíciu! V pokutovom území hostí však bol veľmi dobre tiesnený a jeho následná prihrávka putovala len k Flanaganovi.
     
    45+2
    Machačkala dala gól!
    Domáci hráči sa v závere prvého polčasu dostávajú do vedenia! Po nádhernom centri od Boussoufu sa k lopte dostal LACINA TRAORÉ, ktorý nekompromisným lobom prekonal doposiaľ pozorného gólmana Jonesa. Traorého síce bránila dvojica obrancov, no obaja napokon po odrazení lopty zlyhali.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Po skvelom centri od Colea sa k lopte dostal Morgan, ktorý však z volejového zakončenia míňa dobre postavenú bránu domáceho tímu Anži Machačkala.
     
    43
    Hostia získali po faule od Sambu štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 23 metrov! Rozohrávať ju odišiel Coady, ktorý jemným centrom našiel Coleho na hlavičkové zakončenie. Hlavička Colea však bola nepresná a končí mimo Gabulovej brány.
     
    39
    Morgan sa po nádhernom ďalekom centri od Flanagana mohol dostať k volejovému zakončeniu, no bol príliš pomalý! Gólman Gabulov stihol vybehnúť a loptu ukryl vo svojom náručí!
     
    36
    Zhirkov nám predviedol skvelý únik po ľavom krídle a loptu následne odcentroval do pokutového územia na nebráneného Eto'a. Ten nezaváhal a tvrdo vystrelil, no gólman Jones jeho projektil vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom nad svoju bránu! Nasleduje rohový kop pre domácich.
     
    31
    Hráči Machačkaly sa po tomto striedaní naozaj pozviechali! Po sympatickom prieniku od Traorého sa lopta dostala k Boussoufovi, ktorý ju však napálil len do obrancu Liverpoolu.
     
    29
    Domáci tréner Hiddink sa rozhodol poprvýkrát striedať. Namiesto Akhmedova posiela na domáci trávnik oddýchnutého Carcelu. Od neho tréner asi očakáva, že prinesie potrebné tempo v hre.
     
    28
    Shelvey sa dostal do sympatickej palebnej pozície na ľavej strane a z hranice pokutového územia domácich vypálil! Gólman Gabulov však s touto nie veľmi dôraznou strelou nemal problém.
     
    26
    Logashov sa dostal do skvelej gólovej šance po nádhernej prihrávke od Jucileia! V pokutovom území hostí však nebol sám a po menšom zaváhaní ho od lopty odstavil Downing, ktorý ju posiela za postrannú čiaru.
     
    23
    Hosťujúci futbalisti si vytvorili prvú veľkú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Morgana sa k lopte mohol dostať Shelvey, no ten príliš zaváhal a napokon sa domáci oslobodzujú zásluhou odkopu João Carlosa.
     
    5
    Tagirbekov sa dostal do prvého nebezpečného zakončenia domáceho tímu! Loptu si pekne potiahol až na hranicu pokutového územia vľavo. Jeho zakončenie však bolo len veľmi nedôrazné a gólman Jones ukrýva loptu vo svojom náručí.

    Góly: 45+2. Traoré

    Karty:   65. Flanagan (LIV), 88. Shelvey (LIV)


    Anži Machačkala: Gabulov - João Carlos, Samba - Tagirbekov, Logashov - Akhmedov (29. Carcela (90+2. Lakhiyalov)), Jucilei - Zhirkov, Boussoufa - Eto'o - Traoré (81. Smolov).
    Liverpool FC: Jones - Carragher - Wisdom, Coates - Flanagan, Downing - Henderson, Coady (61. Suso) , Shelvey - Cole (77. Assaidi) - Morgan (61. Pacheco).

    Rozhodca: David Fernández - Raúl Cabañero, Jorge Canelo (všetci Španielsko)