Machačkala – Liverpool 1:0 (kon.) | Neapol – Dnipropetrovsk 4:2 (kon.) | Partizan – Inter 1:3 (kon.)
koniec
Anži Machačkala
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Štvrtok 08.11.2012, 18:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Európska liga
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas bol už o niečo lepší. Oba tímy si vytvorili niekoľko vyložených gólových šancí. Veľkým smoliarom v druhej štyridsaťpäťminútovke bol domáci útočník Traoré, ktorý v dvoch nádherných gólových šanciach minul bránu Liverpoolu! V mnohých situáciách však Liverpool od debaklu zachránil aj gólman Jones, ktorý priniesol hráčom Machačkaly mnohokrát smútok na tvárach.
    V závere stretnutia sa po tvrdom faule od Shelveyho zranil Carcela, ktorý následne musel byť vystriedaný.
    Priebežným lídrom skupiny A sa momentálne stáva tím Anži Machačkala, ktorý má sedem bodov a gólové skóre +2. Liverpool momentálne sídli na druhej priečke so šiestimi bodmi.
    Konečné poradie skupiny A po štvrtom kole sa dozvieme až na konci zápasu Udinese vs. Young Boys, kde sú po prvom polčase vo vedení hostia, ktorí proti tímu Udinese Calcio vedú 1:0.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:02:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Pri lopte sú domáci hráči - konkrétne gólman Gabulov, ktorý nám predvedie posledný výkop od vlastnej brány, keď sa lopty zmocnil po nepresnom zakončení od Pacheca!
     
    90+2
    Domáci tréner Hiddink nám predviedol aj posledné striedanie! Za zraneného Carcelu posiela na trávnik oddýchnutého Lakhiyalova!
     
    90+1
    Domáci hráči získavajú cenné sekundy pred pokutovým územím hostí. Zatiaľ sa im to veľmi darí, no následne sa k lopte dostáva Flanagan, ktorý beží do útoku.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Hostia si vytvorili ďalšiu skvelú palebnú pozíciu, no nepodarilo sa im vsietiť gól. Po skvelej prihrávke od Flanagana zakončoval Henderson, ktorý však z voleja posiela loptu vysoko nad domácu bránu!
     
    89
    Domáci rozohrali tento voľný kop nakrátko a loptu poslali k svojmu gólmanovi Gabulovovi. Ten nám následne predviedol ďaleký výkop od vlastnej brány, ktorý letí až za stred ihriska!
     
    88
    Po tvrdom útočnom faule na Carcelu získava hosťujúci hráč Shelvey žltú kartu. Carcela sa drží za ľavú nohu a vyzerá to na zranenie. Nasleduje voľný kop pre domácich z vlastnej polovice ihriska.
     
    87
    Shelvey to tentokrát poriadne pokazil. Lopta po jeho centri rotovala smerom mimo brány a napokon skončila asi 12 metrov naľavo od domácej svätyne.
     
    86
    Hráči Liverpoolu si svojou útočnou aktivitou vybojovali faul a výhodu štandardnej situácie zo vzdialenosti približne 27 metrov! Zahrávať ju odchádza Shelvey!
     
    85
    Na druhej strane sa do ďalšieho zakončenia dostal Smolov! Ten zinkasoval skvelú prihrávku na ľavé krídlo od Eto'a. Smolov síce vystrelil, no gólman Jones nemal s týmto zákrokom veľký problém.
     
    84
    Suso sa snaží presadiť strieľanými centrami z ľavého krídla, no zatiaľ mu to veľmi nevychádza. Jeho tvrdé centre spravidla končia zblokovaním od domácej obrany.
     
    83
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance! Po skvelom úniku od Zhirkova sa lopta dostala k Smolovovi, no ten loptu napálil len do dobre postavenej obrany Liverpoolu!
     
    82
    Hráči Liverpoolu pokračujú vo svojom útočnom tlaku, no domáci im zatiaľ dobre čelia a sú odhodlaní uchmatnúť si z tohto zápasu plný bodový zisk. Už im k tomu chýba len necelých 9 minút plus nadstavený čas.
     
    81
    Tréner Hiddink posiela na trávnik druhé striedanie domácej Machačkaly. Namiesto Traorého, ktorý vsietil prvý gól v tomto stretnutí posiela na trávnik oddýchnutého Smolova!
     
    80
    Domáci hráči sú pri lopte a opäť sa snažia mierne spomaľovať tempo hry a prekvapiť z protiútoku. Zatiaľ sa však dobre nabudení hráči Liverpoolu bránia veľmi dobre.
     
    79
    Hostia sa snažia vyrovnať, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Po tvrdom strieľanom centri od Susa sa lopta odráža ďaleko od domáceho pokutového územia.
     
    78
    Domáci si vytvorili ďalšiu nádhernú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Zhirkova sa k lopte dostal Traoré, ktorý bežal sám na bránu hostí a zakončil. Jeho prízemné zakončenie však míňa Jonesovu bránu o niekoľko centimetrov!
     
    77
    Hosťujúci tréner Rodgers posiela na trávnik aj tretie striedanie. Namiesto Colea do hry nastúpi oddýchnutý Assaidi.
     
    76
    Na druhej strane sme vzápätí mohli vidieť obrovskú šancu Liverpoolu! Po skvelej strele od Susa gólman Gabulov loptu vyrazil len naľavo od seba. Tam si nabehol Cole, no svojím zakončením napokon trafil len gólmana Machačkaly!
     
    76
    Po skvelom centri od Carcelu sa k lopte dostal Traoré, ktorý poslal na bránu hostí nekompromisnú hlavičku! Gólman Jones bol však postavený veľmi dobre a po menších problémoch loptu napokon ukryl vo svojom náručí!
     
    75
    Pri lopte sú momentálne domáci hráči Machačkaly, ktorí sa snažia presadiť systémom krátkych prihrávok. To sa im zatiaľ darí veľmi dobre, no Liverpoolčania zatiaľ pozorne bránia.
     
    74
    Hráči Liverpoolu tentokrát poriadne pohrozili pred domácou bránou! Po niekoľkých nepresných zakončeniach však gólman Gabulov aj vďaka svojej pozornej obrane nemusel zasahovať. Carragher odchádza sklamaný.
     
    73
    Po rýchlom individuálnom prieniku od Logashova sa musela obrana Liverpoolu vrátiť späť. To sa im podarilo a nabiehajúceho Logashova veľmi tvrdo odstavil pozorný Downing.
     
    72
    Jucilei loptu veľmi dobre odcentroval až na hranicu pokutového územia hostí, kde ju mal získať Pacheco. Ten sa však zorientoval len veľmi zle a loptu posiela mimo brány gólmana Jonesa.
     
    71
    Za ďalších 60 sekúnd sme sa veľmi ďaleko nepohli. Po nepresnom centri od Carcelu sa lopta po odrazení opäť ocitla na kopačkách hráčov Machačkaly. Tí sa snažia zdržiavať hru.
     
    70
    Lopta sa opäť nachádza v strede ihriska, kde nám oba tímy predvádzajú len veľmi nestabilné výkony. Pri lopte je momentálne domáci celok, ktorý sa snaží útočiť.
     
    69
    Eto'o sa snažil presadiť rýchlym únikom cez stred ihriska, no nepodarilo sa mu to. Jeho peknú kľučku napokon čistým zákrokom odstavil pozorný Coates.
     
    68
    Loptu majú vo svojej moci hráči Liverpoolu, ktorý si však po niekoľkých prihrávkach vypýtali len faul. Majú výhodu voľného kopu, no len z pozície tesne sa stredovou čiarou. Voľný kop rozohrávajú nakrátko.
     
    67
    K lopte sa dostal Traoré, ktorý chcel strieľanou prihrávkou nájsť Boussoufu, no jeho úmysel mierne nevyšiel. Dráhu lopty skvele odhadol Suso, ktorý získava loptu na stranu Liverpoolu.
     
    65
    Prvú žltú kartu v tomto stretnutí obdržal hráč Liverpoolu Flanagan, ktorý v súboji s Carcelom pripojil svoj lakeť. Ním trafil Carcelu do hlavy, no ten zranený napokon nebude. Mierne sa otriasol a pokračuje v hre.
     
    66
    Po veľmi nevydarenom centri na Pacheca z kopačiek Flanagana je pri lopte gólman Gabulov. Ten nám následne predvedie ďaleký výkop od svojej brány.
     
    64
    Domáci hráči sú stále v útoku, kde sa snažia takticky kombinovať. Hostia ich úmysly však dobre odhadujú a zatiaľ sa veľmi dobre bránia. Pri lopte je momentálne Coates.
     
    63
    Po veľmi tvrdom zakončení z ľavej strany pokutového územia gólman Jones nemusel zasahovať. Strieľajúci Boussoufa tentokrát minul jeho bránu o niekoľko metrov vedľa!
     
    62
    Nové posily Liverpoolu sa ihneď zapájajú do hry. Po skvelom centri od Susa mohol zakončovať nabiehajúci Shelvey, no ten sa napokon nedokázal presadiť, pretože proti lopte dobre vybehol gólman Gabulov.
     
    61
    Na rad prichádza vzápätí aj druhé striedanie Liverpoolu. Na trávnik nastupuje Sasu, ktorý nahradí dnes pomerne vyťaženého Coadyho.
     
    61
    Tréner Rodgers si pre nás pripravil prvé striedanie. Namiesto Morgana posiela na čelo liverpoolského útoku oddýchnutého Pacheca.
     
    60
    Po niekoľkých krátkych prihrávkach sa k lopte dostal opäť Traoré, ktorý nám predviedol zakončenie spoza pokutového územia hostí, no napokon minul bránu Liverpoolu asi o 30 centimetrov vedľa jej pravej žŕdky!
     
    59
    Logashov poslal loptu k pozornému Carcelovi, ten sa však rozhodol ďalej prihrávať a lopta sa pomaličky, ale isto približuje ku gólmanovi Jonesovi.
     
    58
    Po sympatickej prihrávke od Zhirkova sa k lopte dostal Eto'o. Ten nám predviedol nádherne rotujúcu strelu, ktorú však gólman Jones dobre videl a efektívnym zákrokom ju ukrýva vo svojom náručí.
     
    57
    Traoré sa po skvelom centri od Bousooufu mohol dostať do ďalšej skvelej gólovej šance! Tentokrát si ho však veľmi dobre ubránil obranca Carragher, ktorý loptu poslal k brankárovi Jonesovi.
     
    56
    Domáci hráči Machačkaly opäť nemajú naponáhlo a loptu si systematicky prihrávajú v oblasti stredu ihriska. Tam sa snažia hrať aj Liverpoolčania, no zatiaľ nedokážu získať loptu.
     
    55
    Coady to tentokrát pri svojom napádaní príliš prehnal. Získal síce loptu, no vzápätí nám predviedol nekompromisný útočný faul na Logashova. Pi lopte sú teda domáci.
     
    54
    Domáci si vytvorili ďalšie zaujímavé palebné pozície! Najskôr to skúšal Flanagan, následne Morgan a do tretice aj Shelvey, no všetci traja pohoreli na dobre postavenej domácej obrane!
     
    53
    Na druhej sa do skvelého úniku dostal Eto'o, no nepodarilo sa mu adekvátne prihrať. Po jeho nepresnom centri končí lopta v moci pozorného gólmana Jonesa.
     
    52
    Liverpoolskí hráči sa dostali do skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Colea sa k lopte dostal Morgan, ktorý však z ľavej časti domáceho pokutového územia loptu napálil len do bočnej siete Gabulovovej brány!
     
    51
    Pri lopte sú momentálne hosťujúci hráči a robia to isté, čo domáci pred malou chvíľou. Lopta je približne v strede ihriska, kde si ju hostia efektívne prihrávajú.
     
    50
    Momentálne sú pri lopte domáci hráči, ktorí sa opäť veľmi neponáhľajú. Loptu si takticky prihrávajú na úrovni stredovej čiary a čakajú na chyby hosťujúceho Liverpoolu.
     
    49
    Po ďalekotonážnom strieľanom centri od Carcelu nám gólman Jones predviedol ďalší spoľahlivý zákrok, po ktorom ukrýva loptu vo svojom náručí.
     
    48
    Traoré si po peknej prihrávke od Boussoufu vytvoril ďalšiu nebezpečnú pozíciu! V pokutovom území hostí však bol veľmi dobre tiesnený a jeho následná prihrávka putovala len k Flanaganovi.
     
    47
    Morgan chcel peknou prihrávkou do behu uvoľniť nabiehajúceho Colea, čo sa mu aj podarilo. Asistent rozhodcu však zodvihol svoju vlajočku, ktorou avízuje offsajd.
     
    46
    Ihneď po úvodnom výkope druhého polčasu si domáci hráči loptu stiahli na vlastnú polovicu a začali útočiť! Zatiaľ im však pozorný obranný faul Liverpoolu úspešne odoláva!
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Po prvej štyridsaťpäťminútovke môžeme na ukazovateli skóre vidieť jednogólové vedenie domáceho tímu - 1:0.
    Po veľmi nevýraznom úvode polčasu, ktorý bol v mnohých momentoch až nudný a unavujúci sa domáci tréner Hiddink rozhodol striedať. Na trávnik poslal Carcelu, ktorý priniesol taktické pokyny a aj oživenie hry. Následne nám domáci predviedli niekoľko skvelých gólových šancí. Na prvú šancu po strele Eto'a gólman Jones ešte stihol zareagovať a loptu vyrazil skvelým zákrokom. V druhej minúte nadstaveného času však prišlo obrovské zaváhanie obrany Liverpoolu, ktorá nedokázala ustrážiť Traorého! Ten nádherným lobom nedal šancu gólmanovi Liverpoolu a poslal svoj tím tesne pred hvizdom hlavného rozhodcu do vedenia.

    Podarí sa aktuálnemu lídrovi skupiny A z Liverpoolu prebudiť sa a vyťažiť z tohto zápasu aspoň jeden bod?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+2
    Machačkala dala gól!
    Domáci hráči sa v závere prvého polčasu dostávajú do vedenia! Po nádhernom centri od Boussoufu sa k lopte dostal LACINA TRAORÉ, ktorý nekompromisným lobom prekonal doposiaľ pozorného gólmana Jonesa. Traorého síce bránila dvojica obrancov, no obaja napokon po odrazení lopty zlyhali.
     
    45+1
    Momentálne sú pri lopte domáci hráči, ktorí sa snažia upokojiť hru a loptu si kombinujú veľmi systematicky na stredovej čiare ihriska moskovského štadióna.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Po skvelom centri od Colea sa k lopte dostal Morgan, ktorý však z volejového zakončenia míňa dobre postavenú bránu domáceho tímu Anži Machačkala.
     
    44
    Logashov nám predviedol veľmi pekný obranný zákrok, ktorým nekompromisne odstavil útočiaceho Shelveyho. Loptu odkopol za postrannú čiaru a na rade je autový hod pre Liverpool.
     
    43
    Hostia získali po faule od Sambu štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 23 metrov! Rozohrávať ju odišiel Coady, ktorý jemným centrom našiel Coleho na hlavičkové zakončenie. Hlavička Colea však bola nepresná a končí mimo Gabulovej brány.
     
    42
    Liverpoolčania sa snažia presadiť ďalšou vlnou taktických krátkych prihrávok v okolí stredu ihriska, no veľmi sa im nedarí. Po nepresnej prihrávke od Coatesa sa k lopte dostal pozorný Carcela.
     
    41
    Henderson pekným centrom našiel nebráneného Coadyho, ktorý nám predviedol zakončenie hlavičkou. Napokon však lopta nemala dobrý smer, a tak ju bez problémov chytá gólman Gabulov.
     
    40
    Aj hosťujúci hráči pridali na tempe hry, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci obrancovia nám predvádzajú sympatický výkon, s ktorým majú Liverpoolčania momentálne veľké problémy. Pri lopte Coady.
     
    39
    Morgan sa po nádhernom ďalekom centri od Flanagana mohol dostať k volejovému zakončeniu, no bol príliš pomalý! Gólman Gabulov stihol vybehnúť a loptu ukryl vo svojom náručí!
     
    38
    Logashov nám predviedol ďalší skvelý únik po ľavej strane, no napokon sa rozhodol prihrávať, čo sa mu stalo osudným. Gólman Jones sympaticky vybehol a loptu chytá vo svojich rukaviciach.
     
    37
    Rohový kop rozohrali hráči Machačkaly nakrátko, čo sa im veľmi nevyplatilo. Po nepresnej prihrávke od Boussoufu sa k lopte dostal Downing, ktorý posiela do útoku Liverpool.
     
    36
    Zhirkov nám predviedol skvelý únik po ľavom krídle a loptu následne odcentroval do pokutového územia na nebráneného Eto'a. Ten nezaváhal a tvrdo vystrelil, no gólman Jones jeho projektil vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom nad svoju bránu! Nasleduje rohový kop pre domácich.
     
    35
    Po peknej strieľanej prihrávke do behu od Jucileia sa k lopte mal dostať Traoré, no ten ju napokon míňa len o pár centimetrov a následne ju chytá gólman Jones.
     
    34
    Hostia sa na malú chvíľu dostali za polovicu ihriska, no ďaleko s ňou nezašli. Po nepresnom centri od Coadyho je lopta opäť na kopačkách domácich futbalistov.
     
    33
    Po pravom krídle si veľmi dobre zbiehal Carcela, ktorý chcel loptu odcentrovať na Eto'a, no to mu mierne nevyšlo. Skvelou hlavičkou ju poslal do bezpečia Coates.
     
    32
    Domáci sú momentálne pri hernej chuti a sú oveľa aktívnejší. V strede ihriska svojich súperov agresívne napádajú a nedávajú im šancu na akékoľvek útočné akcie.
     
    31
    Hráči Machačkaly sa po tomto striedaní naozaj pozviechali! Po sympatickom prieniku od Traorého sa lopta dostala k Boussoufovi, ktorý ju však napálil len do obrancu Liverpoolu.
     
    29
    Domáci tréner Hiddink sa rozhodol poprvýkrát striedať. Namiesto Akhmedova posiela na domáci trávnik oddýchnutého Carcelu. Od neho tréner asi očakáva, že prinesie potrebné tempo v hre.
     
    30
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, ktorým to však dnes veľmi nevychádza. Ďaleký center od Akhmedova končí vysoko nad bránou Liverpoolu!
     
    28
    Shelvey sa dostal do sympatickej palebnej pozície na ľavej strane a z hranice pokutového územia domácich vypálil! Gólman Gabulov však s touto nie veľmi dôraznou strelou nemal problém.
     
    27
    Loptu majú vo svojej moci hosťujúci hráči, ktorí sa však opäť neponáhľajú. Systémom krátkych prihrávok v strede ihriska poriadne unuďujú celý priebeh hry.
     
    26
    Logashov sa dostal do skvelej gólovej šance po nádhernej prihrávke od Jucileia! V pokutovom území hostí však nebol sám a po menšom zaváhaní ho od lopty odstavil Downing, ktorý ju posiela za postrannú čiaru.
     
    25
    Domáci sa snažia a snažia, no stále im to veľmi nejde. Po pravej strane to skúšal Jucilei, no ten nám predviedol len veľmi nepresnú strelu, ktorá míňa bránu Liverpoolu!
     
    24
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, ktorí sa snažia presadiť, no hostia z Liverpoolu sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Stred ihriska majú pokrytý priam ukážkovo.
     
    23
    Hosťujúci futbalisti si vytvorili prvú veľkú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Morgana sa k lopte mohol dostať Shelvey, no ten príliš zaváhal a napokon sa domáci oslobodzujú zásluhou odkopu João Carlosa.
     
    22
    Hráči Liverpoolu sa momentálne pohybujú v okolí vlastného pokutového územia, keď schmatli Eto'ovu nepresnú prihrávku, po ktorej sa snažia dostať do útoku.
     
    21
    Downing z ľavej strany nastrelil loptu do domáceho pokutového územia, no tam sa dobre zorientoval Joao Carlos, ktorý loptu posiela ďalekým výkopom do stredu ihriska.
     
    20
    Ako inak. Lopta je v strede ihriska. Tentokrát na kopačkách domácich hráčov, ktorí sa snažia presadiť taktickými prihrávkami po stranách. Domáci sa dobre bránia.
     
    19
    Cole nám predviedol tvrdý útočný faul na obrancu Sambu, no hlavný rozhodca si to nevšimol. Našťastie pre domácich sa lopta dostala k Logashovovi, ktorý ju odkopáva do bezpečia.
     
    18
    Loptu majú na svojich kopačkách opäť domáci hráči, no veľmi sa im zatiaľ nedarí. S loptou sa pohybujú len v neutrálnom strede ihriska, kde ich začínajú dobre brániť hostia z Liverpoolu.
     
    17
    Akhmedov sa mohol dostať do ďalšieho zakončenia, no jeho kľučka mu mierne nevyšla a loptu mu následne bleskovo uchmatol obranca Carragher. Ten posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    16
    Pri lopte sú hráči Liverpoolu, ktorí sa však nedokážu dostať ďalej ako k stredovej čiare. Tam ich veľmi dobre bránia domáci útočníci, ktorí im svojimi výpadmi kradnú loptu.
     
    15
    V pokutovom území Liverpoolu ostal ležať Zhirkov, ktorý zinkasoval tvrdý zásah kolenom do hlavy od Flanagana. Ten však tomu nemohol zabrániť, keďže Zhirkov mu padol presne pod nohy. Nevyzerá to na žiadne zranenie. Zhirkov sa vracia do hry.
     
    14
    Domáci hráči si vytvorili ďalšiu zaujímavú šancu, no tentokrát sa po zakončení od Zhirkova úspešne presadil obranca Coates, ktorý ho od lopty čisto odstavil a odkopáva loptu do stredu ihriska.
     
    13
    Po peknom úniku Akhmedova sa mu snažil prihrať Eto'o, no bol neúspešný. Jeho ďalekú prihrávku bezpečne odkopáva do bezpečia gólman Jones.
     
    12
    Hostia sa opäť previnili útočným faulom, no španielský rozhodca kartu nevyťahuje. Nedôrazný útok domácej Machačkaly teda pokračuje aj naďalej. Uvidíme, ako ďaleko zájdu tentokrát.
     
    11
    Hra má opäť svoj klasický herný spád, ktorý nám vykazuje obrovské množstvo nepresností na oboch stranách. Momentálne sú pri lopte domáci, ktorí si však loptu prihrávajú len na vlastnej polovici.
     
    10
    Nervozita na moskovskom štadióne sa nám stupňuje. Pri útoku Coadyho musel hlavný rozhodca pískať, pretože bol očitým svedkom nepríjemného útočného faulu na obrancu Sambu.
     
    9
    Downing zaviezol loptu pred domáce pokutové územie a dobre prihral. Na pravej strane chcel ešte prihrávať Akhmedov, no jeho jemná strieľaná prihrávka končí len na kopačkách hráčov Liverpoolu.
     
    8
    Po sympatickom centri od Jucileia sa k lopte mohol dostať Eto'o, ktorému stačilo loptu doraziť za Jonesov chrbát, no nestalo sa tak. Gólman Jones skvele vybehol a hodil sa po lopte svojími rukami.
     
    7
    Hra sa nám opäť upokojila. Pri lopte sú domáci hráči, ktorí si loptu prihrávajú v strede ihriska. Zatiaľ sa im darí veľmi dobre, no ak chcú vsietiť gól, tak musia útočiť.
     
    6
    Po tvrdej prihrávke do behu chcel Akhmedov vysunúť do útoku Eto'a, no nepodarilo sa mu to. Eto'o na loptu nedosiahol, a tak končí len za bránou hosťujúceho Liverpoolu.
     
    5
    Tagirbekov sa dostal do prvého nebezpečného zakončenia domáceho tímu! Loptu si pekne potiahol až na hranicu pokutového územia vľavo. Jeho zakončenie však bolo len veľmi nedôrazné a gólman Jones ukrýva loptu vo svojom náručí.
     
    5
    Logashov sa snažil tvrdým centrom z polovice ihriska uvoľniť nabiehajúceho Zhirkova, no nepodarilo sa mu to. Po tomto odkope lopta beznádejne končí za postrannou čiarou.
     
    4
    Zatiaľ je tento zápas prvého tímu z druhým veľmi neaktívny. Oba tímy sa nikam neponáhľajú a s loptou dlho vyčkávajú. Chyba súpera však tiež nepríde len tak. Momentálne sú pri lopte domáci hráči, no opäť len v okolí polovice ihriska.
     
    3
    Po peknom centri od Coatesa prišlo prvé zakončenie v dnešnom zápase, keď sa hlavičkou snažil presadiť Cole. Ten však loptu jemným tečom posiela len do rúk gólmana Gabulova.
     
    2
    Hráči Liverpoolu si držia stále loptu, no zatiaľ prekročili stredovú čiaru len o niekoľko metrov a nedokážu si proti pozornej obrane domácich vytvoriť nejakú zaujímavú šancu.
     
    1
    Úvodný výkop prvého polčasu mali hosťujúci hráči, ktorí si loptu následne takticky posúvajú na vlastnú obrannú polovicu, odkiaľ sa snažia veľmi opatrne zaútočiť.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci hráči Machačkaly sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických žltých dresoch pod taktovkou holandského trénera Guusa Hiddinka.
    Hostia z Liverpoolu budú hrať v bielomodrých dresoch a koučovať ich bude severoírsky tréner Brendan Rodgers.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    Anži Machačkala: Pomazan - Gadzhibekov, Agalarov, Lakhiyalov, Carcela, Smolov, Burmistrov.

    Liverpool FC: Gulásci - Assaidi, Dani Pacheco, Wilson, Suso, Robinson, Sama.
     
    Úvodné zostavy:

    Anži Machačkala: Gabulov - João Carlos, Samba - Tagirbekov, Logashov - Akhmedov, Jucilei - Zhirkov, Boussoufa - Eto'o - Traoré.

    Liverpool FC: Jones - Carragher - Wisdom, Coates - Flanagan, Downing - Henderson, Coady, Shelvey - Cole - Morgan.

    Rozhodca: David Fernández - Raúl Cabañero, Jorge Canelo (všetci Španielsko).
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štvrtom kole Európskej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadiónu Lokomotiv v Moskve, kde si zmeria sily tím Anži Machačkala, ktorý privíta na horúcej moskovskej pôde tím Liverpool FC!

    V skupine A Európskej ligy sa v tomto ročníku stretli tradične štyri tímy. Prvým je ruský tím Anži Machačkala, ďalej v tejto skupine účinkuje anglický celok Liverpool FC, tretím je talianský tím Udinese Calcio a štvoricu uzatvára švajčiarský tím BSC Young Boys.

    Aktuálne poradie skupiny A je nasledovné:
    1. Liverpool FC - 6 bodov (skóre +2)
    2. Anži Machačkala - 4 body (skóre +1)
    3. Udinese Calcio - 4 body (skóre -1)
    4. BSC Young Boys - 3 body (skóre -2)

    Hráči tímu Anži Machačkala sú v domácej ruskej Premier League po štrnástich zápasoch na skvelej druhej priečke s 32 bodmi a skvelým gólovým skóre +13. Na vedúci tím CSKA Moskva strácajú len jeden bod, ktorý je pomerne ľahko dosiahnuteľný. V domácej súťaži majú na svojom konte len dve prehry - s tímom CSKA Moskva v pomere 0:1 a s tímom Rubin Kazaň v pomere 1:2.
    V Európskej lige nám v troch zápasoch predviedli všetky možné výsledky - najskôr sa im podarilo remízovať na trávniku Udinese Calcio (1:1), následne vyhrali na domácej pôde proti tímu BSC Young Boys (2:0) a v poslednom zápase po tvrdom súboji podľahli svojmu dnešnému súperovi - Liverpoolu FC na anglickej pôde v pomere 0:1. Táto štatistika ich pred odvetovými duelmi zaradila na priebežnú druhú priečku skupiny A.
    V dnešnom zápase budú mať domáci hráči o motiváciu postarané, keďže budú chcieť svojím súperom oplatiť nepríjemnú pôdu na liverpoolskej pôde.

    Hostia z Liverpoolu FC sú v tohtoročnej sezóne vo svojej lige na pomerne zlej hernej vlne. Po desiatich kolách anglickej Premier League sa nachádzajú na priebežnej dvanástej priečke s jedenástimi bodmi a gólovým skóre -2. Na svojom konte majú z desiatich zápasov tri prehry - s tímom West Bromwich Albion (0:3), s tímom Arsenal Londýn (0:2) a do tretice aj s Manchesterom United (1:2), ale až päť remíz a len dve prehry s plným bodovým ziskom - s tímom Norwich City (5:2) a s tímom Reading FC (1:0).
    V skupinovej fáze Európskej ligy sa im však darí o niečo lepšie. Momentálne sú na priebežnej prvej priečke skupiny A, ktorú si vybojovali za výhry s tímami BSC Young Boys (5:3) a napokon aj s ich dnešným súperom - tímom Anži Machačkala (1:0). Na svojom konte majú len jednu prehru z domácej pôdy, kde ich porazil tím Udinese Calcio v tesnom pomere 2:3.
    Hostia budú chcieť zopakovať výhru proti Machačkale z domácej pôdy, no na horúcom ruskom trávniku to budú mať viac než ťažké.

    Podarí sa hráčom Machačkaly predviedsť pred domácim publikom odplatu za tesnú prehru proti Liverpoolu (0:1)?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Góly: 45+2. Traoré

    Karty:   65. Flanagan (LIV), 88. Shelvey (LIV)


    Anži Machačkala: Gabulov - João Carlos, Samba - Tagirbekov, Logashov - Akhmedov (29. Carcela (90+2. Lakhiyalov)), Jucilei - Zhirkov, Boussoufa - Eto'o - Traoré (81. Smolov).
    Liverpool FC: Jones - Carragher - Wisdom, Coates - Flanagan, Downing - Henderson, Coady (61. Suso) , Shelvey - Cole (77. Assaidi) - Morgan (61. Pacheco).

    Rozhodca: David Fernández - Raúl Cabañero, Jorge Canelo (všetci Španielsko)