Zvolen – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Poprad – Trenčín 3:2 (kon.) | Košice – Nitra 1:2 (kon.)
Skalica – Martin 4:2 (kon.) | Piešťany – Žilina 3:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 28.10.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí pätnástom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci hokejový celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta hráčov Dukly Trenčín.

    Domáci "Kamzíci" sa po štrnástich odohraných zápasoch nachádzajú v tabuľke na priebežnej deviatej priečke so šestnástimi bodmi a gólovým skóre 46:42. Túto pomerne nepriaznivú štatistiku si Popradčania zaslúžili za šesť výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a až osem prehier. Po štvorzápasovej sérii domácich zápasov, v ktorej si "Kamzíci" dokázali uchmatnúť len päť bodov za výhry so Žilinou (5:1) a Skalicou (3:2 po predĺžení) a prehry s Martinom (3:4) a Zvolenom (2:3) sa podtatranskí hokejisti vrámci 14. kola predviedli na ľade nováčika z Piešťan, kde utrpeli veľmi nepríjemnú prehru v pomere 4:1.
    V popradskom drese sa už nepredstavia dvaja hráči, a to Filip Macejka a Dávid Skokan, ktorý odišiel na mesačnú skúšku do českého celku HC Slavia Praha.
    Striedavá forma výhra - prehra - výhra - prehra hovorí o nestabilných popradských výkonoch.
    Čo bude nasledovať tentokrát?
    Pred zápasom v Banskej Bystrici sa domáci budú určite chcieť posilniť nejakými bodíkmi z domácej pôdy, no proti dobre hrajúcej Dukle Trenčín to budú mať veľmi ťažké.

    Trenčianski "Vojaci" sa po pätnástich odohraných ligových stretnutiach nachádzajú na šiestej priečke s dvadsiatimi dvoma bodmi a gólovým skóre 51:47. Túto štatistiku si trenčianskí hokejisti vybojovali za osem výhier (päť v riadnom hracom čase) a sedem prehier (šesť v riadnom hracom čase).
    "Vojaci" sú v posledných kolách vo veľmi dobrej forme, keďže po prehre na martinskom ľade v pomere 3:4 nám predviedli vznešenú sériu troch výhier. Najskôr sa im podarilo triumfovať na domácej pôde so Skalicou 4:2. V ďalšom zápase sa Trenčania predviedli na ľade vicemajstra z Košíc, kde si vybojovali dva body za výhru po samostatných nájazdoch v pomere 3:2. V poslednom kole sa predviedli na domácej pôde, kde privítali lídra tabuľky zo Zvolena. Favorit stretnutia sa nepotvrdil a Trenčania svojím súperom uchmatli dôležité dva body za výhru 4:3 po predĺžení.
    Veľmi kostrbatý úvod sezóny donútil Trenčanov prijať do tímu nové posily, akými sú napríklad brankár Lukáš Škrečko a útočníci Rostislav Marosz a bratia Lukáš a Tomáš Klímovci.
    V trenčianskom drese by mal vstúpiť do tohto zápasu aj hviezdny Tomáš Kopecký, ktorý bol počas výluky v NHL dočasne prijatý medzi "Vojakov".
    Trenčianskí hokejisti majú svoju momentálnu púť extraligou rozohranú veľmi dobre a potvdiť to určite budú chcieť aj na podtatranskej pôde.

    Tieto dva tímy sa v jubilejnom dvadsiatom ročníku Tipsport extraligy už raz stretli na trenčianskej pôde, a to 30.9.2012 vrámci šiesteho kola, po ktorom si domáci pripísali prvé body do tabuľky za jednoznačnú výhru v pomere 5:2.

    Jasný favorit tohto pomerne vyrovnaného stretnutia zatiaľ nie je známy. Hostia majú za sebou peknú sériu výhier, no domáci dokážu na svojej pôde pokoriť nejeden špičkový tím extraligy.
    Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú nestranní, no predsalen mierne preferujú domáci tím, na ktorého výhru vypísali kurz v hodnote 2,10. Na výhru hostí je stanovený kurz 2,52 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,20.

    Podarí sa "Kamzíkom" získať na domácej pôde ďalšie tri body a prerušiť tak víťaznú šnúru "Vojakov" alebo si hostia uchmatnú do svojho rozbehnutého tempa ďalšie bodíky?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Špelda, Pentikäinen, Kurali, Kramár, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Sabolič, Koskinen, Takáč - Paločko, Rapáč, Homa.

    Dukla Trenčín: Škrečko (Kristín) - Biro, Vizváry, Koma, Bednár, Bokroš, Imrich, Habšuda - Pardavý ("C"), Marosz, Gašparovič - Tybor, Tomáš Klíma, Sojčík - Jakúbek, Broska, Lukáš Klíma - Lelkeš, Adamec, Nemčík.

    Rozhodca: D. Konc - Gajan, Tornay.
     
    V dnešnom zápase sa nám domáci "Kamzíci" predvedú v tradičných tmavomodrých dresoch pod taktovkou trénera Jozefa Škraka.
    Trenčianskych "Vojakov" bude v žltočervených dresoch koučovať tréner Róbert Kaláber.
     
    Tomáš Kopecký do tohto zápasu napokon nenastúpi, pretože sa necítil zdravotne fit. Tréner Róbert Kaláber nechcel riskovať, a tak jednu z ikôn slovenského hokeja na popradský ľad nenasadil.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie puku v tomto zápase uchmatli na svoje hokejky hosťujúci hráči, ktorí sa na malú chvíľu sťahujú do obranného pásma, odkiaľ sa vydajú do útoku.
     
    00:37
    Úvodná ofenzívna snaha Trenčína bola zastavená po nepresnej prihrávke od Bednára. Puk získal Šterbák, ktorý ihneď posiela svojich spoluhráčov do rýchleho brejku.
     
    01:15
    Popradčania zapríčinili poriadny závar pred trenčianskou bránou! Po peknej prihrávke od Tomasa sa snažil technickým zakončením švihom presadiť Peter Klouda, no poloprázdnu Škrečkovu bránu napokon míňa!
     
    01:20
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Dvojminútový trest zinkasovala trenčianska lavička, ktorá sa previnila veľa hráčmi na ľadovej ploche.
     
    01:32
    Poprad dal gól!
    Domáci "Kamzíci" využívajú túto presilovú hru priam bleskurýchle! Po prvom neúspešnom zakončení od modrej čiary v podaní Hvilu si tento hráč odrazený puk potiahol opäť k modrej čiare a tvrdo vypáli! Puk z jeho hokejky tesne pred Škrečkom nechytateľne tečoval MICHAEL VANDAS, ktorý posiela domáci tím do jednogólového vedenia. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Radoslav Suchý.
     
    02:08
    Trenčianskí hráči sú momentálne pod miernym útočným tlakom domácich hráčov. Hostia sa však len tak ľahko nevzdávajú a o cenné puky sú ochotní bojovať aj fyzicky.
     
    02:53
    Ďalšie nebezpečné zakončenie nám po peknej prihrávke od Saboliča predviedol z pravého kruhu Koskinen! Jeho projektil však Škrečko s veľkým prehľadom ukrýva vo svojej náruči.
     
    03:10
    Na druhej strane chcel prekvapiť únikom po pravom krídle a následným zakončením Ondrej Broska, no jeho nepresnú strelu napokon Nikkilä ukrýva vo svojej pozornej lapačke.
     
    03:28
    Pri trenčianskej bráne chcel opäť zaúradovať Lukáš Hvila, ktorý zinkasoval sympatickú prihrávku v pozícii na pravom kruhu. Z hranice kruhu aj zakončil, no Škrečko nehodlá inkasovať po takýchto strelách ďalší gól.
     
    04:05
    Nekompromisné zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedol Jaroslav Špelda. Ešte pred gólmanom Škrečkom bol však puk stečovaný a napokon končí na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude po pravici trenčianskeho gólmana.
     
    04:46
    Popradčania sa snažia vsietiť druhý gól, no zatiaľ sa im to proti veľmi dobre a organizovane rozloženej trenčianskej obrane nedarí. Hostia sa spod tlaku oslovodzujú zásluhou Vizváryho, ktorý puk vyhadzuje do stredného pásma.
     
    04:55
    Na ľade ostal po tvrdom hite od jedného z popradských hráčov ležať Erik Bednár. Po malej chvíli sa však pozviechal a po vlastných odchádza na striedačku. Vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    05:25
    Trenčania sa usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi sympaticky kombinujú po obvode útočnej tretiny. Domáci sa zatiaľ dobre bránia a nedovoľujú svojím protihráčom nebezpečne zakončovať.
     
    06:09
    Herné tepo sa nám mierne spomalilo. Trenčianskí hokejisti boli natlačení do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažili prejsť do útoku. Ich snaha síce vyzerala dobre, no napokon bola zastavená už v strednom pásme.
     
    06:48
    Delové zakončenie z ľavého kruhu nám po peknej prihrávke od Buca predviedol Roman Tomas. Bránu síce netrafil, no pleksisklo za trenčianskou bránou zabúchalo poriadne.
     
    07:23
    Pred popradskou bránou dravo o puk bojoval Marek Biro, ktorý si napokon na hranici pravého kruhu vybojoval palebnú pozíciu. Z nej sympaticky zakončil, no gólman Nikkilä mu predviedol efektívny zákrok a puk ukryl medzi svojími betónmi.
     
    08:06
    Ďalšia obrovská šanca na popradských hokejkách! Po peknej krížnej prihrávke na pravú stranu sa mohol gólovo presadiť Branislav Rapáč, no ten nedokázal včas a správne zareagovať na presnú Paločkovu prihrávku. Puk po Rapáčovej strele letí tesne mimo trenčianskej brány.
     
    09:00
    WoW! Tak domáci tentokrát zahodili veľkú šancu! Po skvelej prihrávke od Stanislava Balána sa na pravom krídle pri puku ocitol Michael Vandas, ktorý sa snažil backhandom prekonať gólmana Škrečka! Ten mu však položil betón presne do dráhy puku a svoj tím udržal v bezpečí!
     
    09:35
    Pred popradskou bránou nám predviedol peknú kľučku Rostislav Marosz, ktorý následne z ľavého kruhu aj zakončil. Jeho strelecký pokus vyráža do bezpečia svojou vyrážačkou pozorný gólman Nikkilä.
     
    09:57
    Škrečko nám predvádza naozaj skvelý výkon! Po presnej prihrávke od Dávida Buca sa do rýchleho úniku po pravom krídle dostal Roman Tomas! Hosťujúci gólman proti nemu skvele vybehol a jeho strelu zblokoval svojou výstrojou do bezpečia.
     
    10:44
    Popradskí hráči majú mierne problémy s prechodom cez stredné pásmo, kde ich dobrou defenzívou kontrulujú hosťujúci hráči. Puk je momentálne na popradských hokejkách, no len v obrannej tretine.
     
    11:12
    Trenčianskí "Vojaci" si zahrajú presilovú hru! Za tvrdý faul pri mantineli na Habšudu si Ondrej Homa odchádza sadnúť na 2 plus 10 minút. Jeho trest bol klasifikovaný ako narazenie zozadu.
     
    11:46
    Popradskí hráči sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Hostia rozprúdili svoj útočný kolotoč a puk si skvele prihrávajú. Popradčania im musia čeliť v tvrdých súbojoch pri mantineli.
     
    12:18
    Peter Klouda sa dostal do fantastickej gólovej šance v oslabení! Po skvelej prihrávke sa dostal do samostatného nájazdu, v ktorom sa však nádherne vyznamenal gólman Škrečko! Ten jeho strelu chytá skvelým reflexom vo svojej ľavej ruke, kde má umiestnenú lapačku!
     
    12:59
    Domáci hráči hrajú zatiaľ veľmi dobre. Trenčania musia čeliť efektívnemu forčekingu, ktorá eliminuje akékoľvek ich šance na adekvátne zakončenie.
     
    13:45
    Popradskí "Kamzíci" sa dokázali v oslabení pohodlne ubrániť. Ich útočná aktivita však pokračuje! Po peknej prihrávke od Petra Kloudu sa puk dostal na hokejku Michaela Vandasa, ktorý však tentokrát míňa trenčiansku bránu. Pri puku obrancovia hostí.
     
    14:25
    Šprintérsky únik Koskinena po ľavom krídle a jeho následné zakončenie boli zastavené pozorným gólmanom Škrečkom. Následne sa nám v rohu ihriska rysovala potyčka (zatiaľ len slovná), no rozhodcovia Koskikena a Bira upokojujú.
     
    14:49
    Popradčania získavajú ďalšiu výhodu o jedného hráča! Na trenčiansku trestnú lavičku si odchádza sadnúť Tomáš Klíma, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    15:10
    Poprad dal gól!
    Popradčania potvrdzujú svoje skvele hrané presilové hry aj podruhýkrát! Nastala takmer identická situácia ako pri prvom góle. Lukáš Hvila tentokrát zakončoval z pozície na ľavom kruhu. Jeho strelecký pokus ešte Škrečko svojím betónom vyrazil, no na následnú dorážku od MICHAELA VANDASA už jednoducho nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Radoslav Suchý.
     
    15:48
    Hosťujúci hráči majú už dvojgólové manko a očividne s ním nie sú veľmi spokojní. Ihneď po vyhratí vhadzovania sa taktickými prihrávkami rútia do útočného pásma.
     
    16:19
    Po peknej kombinačnej akcii sa na pravom kruhu veľmi dobre uvoľnil Tomáš Klíma! Tvrdo zakončil, no svoj projektil neumiestnil veľmi dobre. Gólman Nikkilä puk pohodlne pokrýva svojími betónmi.
     
    17:00
    Trenčianskí hráči sa síce držia v útočnom pásme, no tam sa len veľmi trápia. Nedokážu presne zakončovať a dokonca si už ani dobre neprihrávajú.
     
    17:59
    Popradčania prebrali taktovku hry opäť na svoju stranu. Trenčania útočia, domáci sa bránia. Bránia sa však veľmi dobre a svojím súperom eliminujú takmer všetky šance na zakončenie.
     
    18:30
    Z pravého krídla preveril brankárske schopnosti gólmana Nikkiläho Lukáš Klíma! Fínsky gólman v službách Popradu však uspel aj tentokrát a puk zachráňuje vo svojej lapačke.
     
    19:18
    Herné tempo sa nám opäť mierne utlmilo. Pri puku sú trenčianski hráči, ktorí však kombinujú len vo vlastnej obrannej tretine. Popradčania nám predvádzajú veľmi sympatický forčeking.
     
    19:54
    Trenčín dal gól!
    Popradská defenzíva poriadne zaspala! Po bleskovom úniku Sojčíka po ľavom krídle sa dokázal Nikkilä ešte zorientovať a zasiahnuť svojím betónom, no na následnú kombinačnú prihrávku a výsledné zakončenie od RADOSLAVA TYBORA už nemal šancu. Tybor vymietol Nikkiläho pavučinku medzi jeho betónmi. Asistencie si pripisujú hráči Peter Sojčík a Tomáš Klíma.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon v hre piatich na piatich, no automaticky, keď bola popradskému tímu poskytnutá presilová hra, tak ju s prehľadom využili. Tú prvú využil už v druhej minúte Michael Vandas, ktorý efektívne tečoval strelu od Lukáša Hvilu. V druhej popradskej presilovej hre bolo obsadenie úplne rovnaké. Po vyrazenej strele od Hvilu sa Michael Vandas technickým tečom puku za Škrečkov chrbát presadil aj druhýkrát.
    Popradskí hráči pohrozili aj v oslabení, keď sa do bleskového samostatného nájazdu dostal Peter Klouda, no gólman Škrečko ho luxusným zákrokom lapačkou vychytal.
    Šesť sekúnd pred koncom prvej tretiny sa šťastie usmialo aj na hostí, ktorý sa po skvelej kombinačnej akcii presadili gólom z hokejky Radoslava Tybora.

    Po prvej tretine môžeme na ukazovateli skóre vidieť stav 2:1 pre Poprad. Podarí sa domácim vedenie udržať alebo Trenčania preberú iniciatívu zápasu?
    To sa dozvieme už v druhej tretine, ktorá začne približne o 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:03
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine pre zmenu získali popradskí hráči. Tí sa ihneď prebíjajú cez stredné pásmo a chcú zaútočiť.
     
    20:47
    Marosz to teraz myslel veľmi sympaticky, no jeho úmysel mu mierne nevyšiel. Jeho prihrávku smerujúcu na Gašparoviča s veľkým prehľadom uchmatol na svoju hokejku popradský obranca Suchý.
     
    21:21
    Tomáš Klíma tentokrát zakončoval z pozície v ľavom kruhu, no stáva sa neúspešným. Puk svojou hokejkou podvihol až príliš a jeho zakončenie teda končí na mantineli za popradskou bránou.
     
    22:10
    Trenčianskí hráči sa snažia byť aktívni, no ich útočné kombinácie zatiaľ nemajú potrebný ráz. Popradčania hrajú v zjemnenom tempe, kde dávajú dôraz na pozornú defenzívu.
     
    22:59
    Popradskí hokejisti sa dostali do útočného pásma, no neboli v ňom veľmi dlho. Po malej chvíli nepresnú prihrávku od Suchého upratal do bezpečia hosťujúci obranca Vizváry.
     
    23:37
    Prvá nebezpečná šanca pred v druhej tretine sa odohrala pred popradskou bránou! Po peknej strele od Tybora sa snažil puk za Nikkiläov chrbát doraziť Peter Sojčík, no od puku ho nekompromisne odstavil pozorný Radoslav Suchý.
     
    24:20
    Hra v druhej tretine je veľmi kostrbatá. Puk je striedavo na hokejkách oboch celkov a ani jeden z nich nám nepredvádza žiadne veľmi dôležité a nebezpečné gólové šance.
     
    24:46
    Miroslav Habšuda teraz poriadne pohrozil v popradskom obrannom pásme! Tvrdou strelou od modrej čiary chcel prekvapiť Nikkilääho, no ten proti jeho strele vytiahol skvelý reflex vo svojej ľavej nohe. Puk betónom vyráža až na ochrannú sieť.
     
    25:31
    Niekoľkosekundový súboj pri mantineli o cenný puk opäť spomalil útočné tempo jedného, či druhého tímu. Momentálne sa hrá v strednom pásme, kde sú oba tímy približne rovnako aktívne.
     
    26:17
    Hostia získavajú početnú výhodu! Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Branislav Rapáč, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:36
    Od modrej čiary nekompromisne zakončoval Tomáš Bokroš, no aj jeho nebezpečný projektil gólman Nikkilä vyráža do bezpečia! Domáci vyhadzujú a hostia musia zakladať útok z hĺbky svojej obrannej tretiny.
     
    27:13
    Gašparovič zinkasoval skvelú prihrávku na ľavé krídlo od Pardavého! Z tejto pozície na hranici bránkoviska sa však nedokázal presadiť, pretože gólman Nikkilä mu v poslednej chvíli sklepol na ľad betóny.
     
    27:48
    Popradský gólman Tommi Nikkilä opäť vyčaroval skvelý zákrok! Tentokrát musel čeliť tvrdej strele od modrej čiary z hokejky Tomáša Bokroša. Puk bol umiestnený presne do pravého horného rohu domácej brány, no Nikkilä puk efektívne vyráže do bezpečia svojou vyrážačkou.
     
    28:28
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť aj v druhej početnej nevýhode a zjavne sú nabudení zvýšiť svoje gólové vedenie. Momentálne držia puk pri útočnej modrej čiare, kde ich hostia dobre attackujú.
     
    29:18
    Hra sa nám opäť prelína zo strany na stranu. Po nevydarenej popradskej prihrávke a zahodenom útoku sa do útočnej šance dostávajú opäť dobre hrajúci Trenčania.
     
    29:59
    Ondrej Broska chcel vsietiť vyrovnávajúci gól, no Nikkilä bol pri puku o niečo skôr a svojou hokejkou ho bezpečne vyráža k svojím spoluhráčom. Táto strela od Lukáša Klímu teda tečovaná už nebola.
     
    30:30
    Trenčianskí hráči si vybojovali ďalšiu početnú výhodu. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Dominik Kramár, ktorý nám predviedol nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    31:05
    Na oboch stranách sme mohli momentálne vidieť niekoľko skvelých gólových šancí! Najskôr sa nedokázal presadiť Jaroslav Koma, ktorý čelil skvelému zákroku gólmana Nikkiläho! Na druhej strane sa dostal do úniku po ľavom krídle Stanislav Balán! Ten však nedokázal skvelé reflexy gólmana Škrečka prekonať ani nadvakrát!
     
    31:47
    Hostia sa opäť usadili v útočnom pásme, no tam im to proti dravým Popradčanom zatiaľ veľmi nejde. Po nepresnej prihrávke od Lukáša Klímu vyhadzuje puk do bezpečia Jaroslav Špelda.
     
    32:40
    Popradčania hrajú v plnom počte! Nervozita na štadióne sa stupňuje! Po podrazení na Kramára v znení Mareka Bira nasleduje trestné strieľanie! To odchádza zahrávať spomínaný Dominik Kramár!
     
    32:40
    Dominik Kramár si puk stiahol najskôr na pravý kruh a následne do stredu, odkiaľ sa snažil gólovo presadiť, no neuspel. Gólman Škrečko mu predviedol fantastický zákrok vyrážačkou!
     
    32:56
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči nenechali na seba dlho čakať! Po skvelej strele od prišiel ďalší gólový teč, ktorý priniesol kto iný ako MICHAEL VANDAS! Týmto skvelým zakončením završuje svoj hat-trick v tomto zápase, keď puk umiestnil nechytateľne pod ľavú pažu gólmana Škrečka. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Marcel Šterbák.
     
    33:29
    Popradskí hráči si opäť zahrajú v početnej výhode! Na trenčiansku trestnú lavicu si odchádza oddýchnuť Marosz, ktorý sa previnil držaním.
     
    34:18
    Popradskí hráči rozprúdili v útočnom pásme svoj presilovkový kolotoč, no zatiaľ sa im nedarí presadiť sa. Ich súperi ich efektívne bránia a ich prihrávky s prehľadom eliminujú.
     
    35:00
    Trečianskí hráči sa po dlhom bránení dokázali uvoľniť vyhodením puku cez všetky čiary v znení hokejky Tomáša Bokroša. Popradčania teda útočia z vlastnej obrannej tretiny.
     
    35:45
    Po sympatickej prihrávke od Lukáša Hvilu sa do skvelého zakončenia dostal Peter Klouda. Jeho tvrdá strela z hranice ľavého kruhu si však miesto pri gólmanovi Škrečkovi nenašla, pretože ju hneď ukryl vo svojej lapačke.
     
    36:25
    Gólman Škrečko eliminuje aj nekompromisné zakončenie spoza ľavého kruhu z hokejky Romana Tomasa! Jeho strela švihom napokon končí bezpečne ukrytá medzi Škrečkovými betónmi.
     
    37:19
    Útočná aktivita popradského tímu prináša ďalšiu početnú výhodu. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Marek Biro, ktorý nám predviedol nepovolené hákovanie.
     
    37:50
    "Kamzíci" hrajú v tejto početnej výhode zatiaľ len veľmi nesympatický hokej. Sú síce v útočnom pásme, no npredvádzajú nám žiadne zaujímavé gólové šance, či prihrávky.
     
    37:58
    Po nekompromisnom faule na Ondreja Brosku odchádza na trestnú lavicu Róbert Sabolič, ktorý nám predviedol napadnutie oblasti hlavy a krku. Za tento priestupok si vyslúžil 2 plus 10 minút.
     
    38:42
    Lukáš Hvila zaviezol puk do pásma veľmi rýchlo a veľmi dobre. Pre svoj tím získal cenné sekundy na striedanie, ktoré domáci pohodlne využívajú.
     
    39:24
    Hostia hrajú už v početnej výhode, no zatiaľ to tak nevyzerá! Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí si puk veľmi sympaticky kombinujú v útočnom pásme.
     
    39:49
    Domáci mohli vsietiť ďalší gól, no chýbalo im šťastie v zakončení. Po presnej prihrávke od Kloudu sa snažil zakončovať Roman Tomas, no puk mu od hokejky mierne odskočil až na zadný mantinel.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina je na konci a ukazovateľ nám hovorí o gólovom skóre 3:1 pre domáci popradský tím. Tempo hry bolo v úvodných minútach veľmi vyrovnané, no aj veľmi fádne a nebolo vidieť žiadne gólové šance na jednej či na druhej strane. V druhej polovici sa však do popredia dostali popradskí hráči, ktorí si svojou útočnou aktivitou vybojovali trestné strieľanie! To odišiel zahrávať Dominik Kramár, no gólman Škrečko ho s prehľadom vychytal. Gól však nenechal na seba dlho čakať. Už o 16 sekúnd na to zavŕšil svoj hat-trick ďalším skvelým tečom po strele od Šterbáka Michael Vandas!

    Podarí sa "Kamzíkom" udržať vedenie v tomto zápase a uchmatnúť si tak dôležité tri body alebo v poslednej dvadsaťminútovke zahviezdia "Vojaci"?
    To sa dozvieme už v tretej tretine, ktorá začína približne o 18:35.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:03
    Úvodné vhadzovanie v tretej trerine opäť získali hosťujúci hráči, no neohriali sa pri puku dlho. Okamžite po jeho získaní ich začali napádať aktívni Popradčania.
     
    40:09
    Hostia si zahrajú v početnej výhode! Dvojminútový trest za zovretie puku zinkasoval popradský hráč Stanislav Balán.
     
    40:37
    Trenčania nám zatiaľ nepredvádzajú takmer žiadne zakončenie v útočnom pásme. Rozložili síce pred popradskou bránou svoj presilovkový kolotoč, no ich súperi im zatiaľ veľmi dobre odolávajú.
     
    41:24
    Popradčania sa stále veľmi dobre bránia a isvojich súperov nepúšťajú k žiadnym nebezpečným zakončeniam. Trenčania momentálne zvolili taktické pprihrávkové vyčkávanie.
     
    42:08
    Nekompromisné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Jaroslav Koma, no s týmto pukom gólman Nikkilä problém nemal. Svoje betóny bez problémov položil na ľad a puk vyráža na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    42:42
    Popradskí "Kamzíci" majú v momentálnych sekundách obrovský problém s prechodom cez stredné pásmo, ktoré je veľmi dobre kontrolované pozornou trenčianskou obranou. Puk majú v moci domáci, no len za vlastnou bránou.
     
    43:34
    Trenčín dal gól!
    Ján Pardavý s veľkým prehľadom zaviezol puk do útočného pásma a pekne ho rozohral. Jaroslav Koma zinkasoval prihrávku na ľavý kruh odkiaľ nekompromisne vypálil. JÁN PARDAVÝ puk tečom zasunul do popradskej siete. Gólman Nikkilä na túto skvelú dorážku nedokázal zareagovať. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Koma.
     
    44:23
    Po tvrdom súboji za popradskou bránou ostáva na ľade ležať Lukáš Klíma! Za asistencie svojich spoluhráčov sa po malej chvíli dostáva na striedačku. Vylučovať sa tentokrát však nebude.
     
    45:05
    Spoza ľavého kruhu sa tentokrát snažil gólovo presadiť Radoslav Tybor. Jeho projektil bol síce veľmi tvrdý, no gólman Nikkilä si s ním poradil jednoduchým sklepnutím betónov na ľad.
     
    45:39
    Trenčiansky gólman Škrečko mal teraz obrovské šťastie! Po nádhernej kombinačnej akcii Tomasa a Kloudu sa k puku dostal druhý menovaný, ktorý poslal puk nekompromisne cez bránkovisko. Následne sa k nemu dostal Tomas, no dobre postaveného trenčianskeho gólmana svojím švihom nedokázal prekonať.
     
    46:25
    Pri hernej chuti sú momentálne hosťujúci hráči, ktorí očividne túžia po vyrovnávajúcom góle. Majú ho už len na vlásku, no zatiaľ im domáci predvádzajú veľmi dobre organizovaný defenzívny výkon.
     
    47:00
    Nebezpečné nahodenie puku na mantinel z hokejky Kloudu napokon gólman Škrečko pre istotu pokrýva efektívnym zákrokom svojou lapačkou. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    47:51
    Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme, kde veľmi pekne kombinujú. Po tvrdej strele z hokejky Jáchyma sa však Škrečko nenechal zahanbiť a puk pokrýva vo svojej lapačke.
     
    48:41
    Popradčania si momentálne pred trenčianskou bránou vytvorili útočné peklo! Škrečko nám však predviedol niekoľko skvelých zákrokov, po ktorých zneškodnil všetkých popradských hráčov. Najskôr to bol Rapáč, následne Paločko a do tretice aj Homa!
     
    49:33
    Na druhej strane chýbali len centimetre k vyrovnávajúcemu gólu Trenčína. Po nekompromisnej strele švihom od Jána Pardavého nám Nikkilä predviedol zákrok pravým betónom, po ktorom puk míňa domácu bránu len o malý kúsoček ľadu.
     
    50:22
    Pri puku sú momentálne Trenčania, ktorí však musia zakladať svoj útok z hĺbky obranného pásma. Tam ich skvelm forčekingom napádajú pozorní domáci obrancovia.
     
    50:51
    Rýchly protiútok Trenčína po nepresnej Kovačevičovej prihrávke bol bleskurýchle zastavený. Dobre umiestnený popradský forčeking zapríčinil trenčianske postavenie mimo hry.
     
    51:17
    Tak to, čo nám predvádza v tomto zápase gólman Škrečko je mnohokrát až neuveriteľné! Po skvelej prihrávke od Michaela Vandasa sa v medzikruží rozhodol vystreliť Lukáš Hvila. Jeho tvrdé zakončenie však trenčianský gólman ukrýva po skvelom reflexe vo svojej lapačke.
     
    52:00
    Do konca tretej tretiny nám ostáva už len osem minút a pri puku sú opäť hosťujúci hráči. Tí sa však musia dostať do útočnej aktivity len spoza vlastnej brány. Popradčania opäť dobre forčekujú.
     
    52:44
    Po nepresnom zakončení od Mareka Bira sa rozhodol Nikkilä puk pre istotu pokryť vo svojej lapačke. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    53:16
    Rostislav Marosz sa dostal do ďalšej nebezpečnej palebnej pozície! Z ťažkého uhla sa predviedol pekným švihom, na ktorý však sympaticky zareagovala pozorná Nikkiläova vyrážačka.
     
    53:45
    Popradčania sa opäť držia v útočnom pásme, kde sa snažia zakončovať. Po peknej prihrávke od Paločka sa k puku dostal Branislav Rapáč, ktorého zakončenie však gólman Škrečko nepustil za svoj chrbát.
     
    54:42
    Popradskí hráči získavajú početnú výhodu. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Martin Adamec, ktorý sa previnil nedovoleným bránením na domáceho gólmana Nikkiläho.
     
    55:22
    Stanislav Balán mal štvrtý popradský gól na svojej hokejke, no konštrukcia trenčianskej brány mu nepriala. Po peknej strele švihom sa puk poodrážal a napokon končí na zadnom mantineli.
     
    56:00
    Štyri minúty do konca tretej tretiny a domáci hráči sú pri puku. PO menšom zmätku v strednom pásme sa vrátili späť do hry a opäť efektívne útočia.
     
    56:39
    Škrečko opäť začaroval! Najskôr zneškodnil strelu Romana Tomasa a následne položil svoje betóny aj proti puku z hokejky Petra Kloudu! Trenčianskí hráči sa následne oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1458 divákov.
     
    57:18
    Trenčania sa dokázali v početnej nevýhode ubrániť a momentálne veľmi sympaticky eliminujú akékoľvek popradské šance, ktoré sa snažia preniknúť do útočného pásma.
     
    57:47
    Po sympatickom potiahnutí puku na stranu a následnom zakončení z hokejky Stanislava Balána opäť zahviezdil gólman Škrečko. Ten puk bez problémov ukryl medzi svojími betónmi.
     
    58:18
    Martin Nemčík chcel taktickou a rýchlou prihrávkou cez stred kliziska vysunúť svojich spoluhráčov, no mierne sa mu to nepodarilo. Previnil sa zakázaným uvoľnením.
     
    58:40
    Tommi Nikkilä drží svoj tím nad vodou. Predviedol nám dva ďalšie zákroky, po ktorých eliminoval zakončenia Nemčíka a aj Lelkeša. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    58:49
    Trenčiansky tréner Róbert Kaláber si vyžiadal taktický oddychový čas!
     
    58:49
    Škrečko ostáva na striedačke a nasleduje powerplay hostí!
     
    59:09
    Tvrdým projektilom od modrej čiary chcel prekvapiť Radoslav Tybor, no stal sa neúspešným! Jeho nekompromisná delovka končí mimo popradskej svätyne.
     
    59:27
    Popradskí hráči sa dokázali oslobodiť a získali si vhadzovanie v strednom pásme. Škrečko sa na malú chvíľu všacia do brány.
     
    59:54
    Poslednú strelu v tomto zápase nám predviedol Radoslav Tybor! Nikkilä mal s ňou mierne problémy, no napokon ju svojou vyrážačkou poslal do bezpečia na zadný mantinel!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme mohli vidieť už len drobnú korigáciu výsledku tohto zápasu na výsledné skóre 3:2, o ktorú sa v 44. minúte postaral po skvelom teči strely Jaroslava Komu Ján Pardavý! V závere poslednej dvadsaťminútovky sa hostia snažili skórovať v poweplay, no len s veľkým šťastím neinkasovali štvrtý gól. Domáci "Kamzíci" si tak do tabuľky zaslúžene pripisujú ďalšie tri body a svojich súperov z Trenčína posielajú do svojho hokejového stánku bez bodu. O tento zisk bodov sa postaral Michael Vandas, ktorý nám predviedol hat-trick po troch bezchybných tečoch. Na druhej strane treba pochváliť gólmana Lukáša Škrečka, ktorý výrazne podržal svoj tím v ťažkých chvíľach.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:16:02)

    Góly a asistencie: 2. Vandas (Hvila, Suchý), 16. Vandas (Hvila, Suchý), 33. Vandas (Balán, Šterbák) - 20. Tybor (Sojčík, T. Klíma), 44. Pardavý (Koma)


    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Špelda, Pentikäinen, Kurali, Kramár, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Sabolič, Koskinen, Takáč - Paločko, Rapáč, Homa.
    HK DUKLA Trenčín: Škrečko (Kristín) - Biro, Vizváry, Koma, Bednár, Bokroš, Imrich, Habšuda - Pardavý ("C"), Marosz, Gašparovič - Tybor, Tomáš Klíma, Sojčík - Jakúbek, Broska, Lukáš Klíma - Lelkeš, Adamec, Nemčík.

    Rozhodca: D. Konc - Gajan, Tornay

    Diváci: 1458