Havlíčkův Brod – Písek 8:0 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
8:0 (4:0, 4:0, 0:0)
IHC Králové Písek
cz Pondelok 03.09.2012, 17:30 • Zimní stadion Kotlina • Prípravný zápas
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den u dalšího online přenosu z havlíčkobrodského zimního stadionu. K přípravnému utkání před nadcházející prvoligovou sezonou zavítá IHC KOMTERM Písek. Pro oba týmy to bude již předposlední přípravná zkouška.
    Zatímco Havlíčkův Brod v přípravě prohrál pouze jednou na ledě Benátek nad Jizerou, Písečtí stále na první úspěch čekají. Sedm porážek v řadě, to je nelichotivá vizitka, jako mají Jihočeši. Nechybí třeba ani sedmigólové příděly od Kladna nebo Třebíče.

    S Rebely ale pravidelně sehrávají vyrovnané zápasy. Prvoligová bilance za poslední dvě sezony je takřka vyrovnaná.

    Vzájemná bilance v I. lize od roku 2010:
    Počet odehraných zápasů: 6
    Bilance: 3-0-2-1
    Výsledky: 1:2p, 3:4p, 6:2, 4:2, 2:1, 1:2
    Skóre: 17:13

    Oba soupeři se v rámci přípravy měli utkat již 16. srpna. Zápas na jihu Čech byl nakonec zrušen, protože Písek absolvoval klání s extraligovým Kladnem.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Ostrčil, Soldán, Protivný, Pavlík "A", Blažek, Morava "A" Jelínek, Novotný - Vondráček, Štěpánek, Endál, P. Polodna "C", Třetina, Meidl, Ondráček, Kostourek, Rytnauer, Musil, Stehlík, Fiedler

    IHC KOMTERM Písek: Halmoši (Lehečka) - Kanov "A", Klement, Semrád, Petráček, Drtil, Kužel, Boháč - Heřman, Šperger "C", S. Polodna, Ferebauer, Vaniš, Slavík "A", Kučera, Čurda, Strnad, Sedláček, Vlček, Markulinec, Bernard

    Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byl hodně svižný nástup domácího týmu! První lajna Rebelů vybojovala pásmo. Nejprve těsně vedle pálil Vondráček, pak se ale puk zpoza brány dostal na vrchol levého kruhu na hůl JONÁŠE FIEDLERA, který se nemýlil. Jeho tvrdá střela zapadla ke vzdálenější tyči. Asistence: Roman Vondráček.
     
    00:42
    Za hákování dostává dvě minuty Jiří Ferebauer (PIS).
     
    01:14
    Písek půjde do tří hráčů! Václav Meidl nabral rychlost, zkusil objet branku, jenže byl podražen gólmanem Halmošim (PIS). Trest odpykává Martin Čurda.
     
    01:34
    Hosté se osvobozují po svižné kombinaci Rebelů před brankou. Ondráčkovi ale střela nesedla, a tak se rozehrává od domácí branky.
     
    02:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ale ne nadlouho. Rebelové jdou hned z další akce do dvoubrankového vedení. Nejprve to z úhlu zkoušel Morava, jehož skvěle vychytal Halmoši. Odražený puk ale na hůl dostal Rytnauer a okamžitě jej do mezikruží posunul na MILANA KOSTOURKA, který před vyšachovaným gólmanem hostí neměl už těžkou úlohu. Asistence: Ladislav Rytnauer, Marian Morava.
     
    03:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat na debakl. V Halmošiho síti se totiž třepotá další puk. Po opětovném tlaku, kdy už byli hosté kompletní, to na modré zápěstní střelou zkusil JAN SOLDÁN. Čistý průstřel znamená vedení už 3:0. Asistence: Miroslav Třetina.
     
    03:46
    Snahu Píseckých o odpověď zastavuje na modré čáře ofsajd.
     
    04:16
    Hosté se přece jen dostávají k prvnímu střeleckému pokusu. S nevýraznou střelou, nebo spíše nahozením na branku, od modré z hole Kanova si Suchan bez problémů poradil.
     
    04:31
    Michal Blažek (HBR) se provinil vysokou holí. Písek tak má šanci zkorigovat nepříznivý stav.
     
    04:58
    Havlíčkův Brod skvěle brání. Dokonce drží soupeře na jeho polovině i ve čtyřech hráčích.
     
    05:27
    Ovšem nyní zahrozil na druhé straně Vaniš, po srážce s Vondráčkem v mezikruží. Sympatickou střelu v pádu Suchan zlikvidoval lapačkou.
     
    06:04
    Vondráček posílá puk přes všechny čáry, čímž dává Rebelům čas vystřídat. Hosté nyní totiž poměrně tlačili.
     
    06:31
    Domácí v plném počtu.
     
    06:52
    Mohlo to být už 4:0! Rytnauer uvolnil na modré Kostourka, který na Halmošiho nevyzrál bekhnedovým blafákem. Gólman hostí fantasticky zasáhl na brankové čáře. Následně se k dorážce ještě dostal i Rytnauer, jenže zblokovaná střela zařízení přestřelila.
     
    08:06
    Písek ubránil další nájezd domácích. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    08:35
    Šperger to zkoušel z těžkého úhlu. Suchan srazil betony puk do rohu.
     
    09:08
    Tvrdým pokusem se následně prezentoval Ferebauer od levého mantinelu. Suchan se proti pumelici musel činit. Nakonec likviduje střelu lapačkou.
     
    09:40
    Na druhé straně pasem od mantinelu našel Endál před branou Štěpánka. Ten však v dobré pozici trefil jen Halmošiho betony.
     
    10:20
    Třetina s Meidlem motají hlavy domácí obraně. Kombinace kolem hostující branky nakonec ale pořádnou střelu nepřinesla.
     
    10:48
    Do úniku se mohl dostat hostující Šperger. Na modré převzal kotouč a řítil se sám na branku. Domácí obrana ale dokázala včas zasáhnout a odstavit ho od puku.
     
    11:58
    Obrovskou hrubku vyrobil Aleš Jelínek, když upadl na obranné modré čáře. Z toho těžil Heřman rychlým nájezdem na Suchana z levého kruhu. V rozhodující chvíli ale jen těsně bekhendovou střelou minul vzdálenější růžek branky.
     
    13:27
    Klasická útočná kombinace Rebelů před Halmošim vyústila v Ostrčilovu střelu z vrcholu kruhů. Hostující brankář vyráží, ale klid stále nemá. Domácí jsou totiž stále na puku a jasně kontrolují hru.
     
    14:15
    Útočné snažení ale kazí možná trochu zbytečný faul Lukáše Endála (HBR). Dvě minuty za podražení.
     
    15:03
    Po Klemenotově střele od modré se před brankou natahoval Vaniš. Nakonec puk netečoval, ale i tak měl Suchan plné ruce práce.
     
    15:45
    Jiří Ferebauer chtěl zasunout odražený kotouč od zadního mantinelu do poloodkryté branky. Suchan na poslední chvíli po kotouči skočil a šanci zlikvidoval.
     
    16:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové se vrátili do plného počtu hráčů a hned je z toho čtvrtý gól. Střelu Musila od mantinelu před Halmošim přesně dorážel ONDŘEJ STEHLÍK. Asistence: Pavel Musil, Aleš Jelínek.
     
    17:30
    Na hokejistech Písku je vidět, že by už rádi byli v kabinách. Rebelové totiž i nadále tlačí a pátý gól teď visel takřka ve vzduchu.
     
    17:56
    Na druhé straně to alespoň zkusil Vaniš. Z oblasti pravého kruhu přihrával do mezikruží, žádného ze spoluhráčů ale svým pasem nenašel.
     
    18:40
    Písečtí zavřeli střední pásmo a znepříjemňují Rebelům rozehrávku, kteří už se také nikam neženou.
     
    19:47
    První část se dohrává téměř bez jakéhokoliv útočného snažení na obou stranách.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu utkání Havlíčkův Brod - Písek. Jednoznačně lepším týmem byli domácí, o čemž ostatně vypovídá i skóre. Tři rychlé branky během úvodních čtyřech minut hry daly zbývajícím minutám jasný průběh. Rebelové si i nadále vypracovávali řadu šancí a později přidali i čtvrtou branku. Na druhé straně jsme viděli několik sympatických pokusů, nejblíže gólu byl Heřman, ale je jasné, že takováto hra hostům na úspěch stačit nebude.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Oba týmy se ve druhé části pouze "oťukávají" a útočné akce končí pouze nahazováním na branku.
     
    21:08
    Po icingu Rebelů se vhazuje před Suchanem.
     
    21:18
    Po buly tvrdě napřáhl na modré čáře Semrád. Jen těsně přestřelil .
     
    21:55
    Rychlík Meidl prošel přes dva obránce, a dostal se tak až před Halmoši. Gólman hostí ovšem výborně zasáhl holí a puk mu vypíchl.
     
    23:22
    Písek oproti první části výrazně zabral a ždímá soupeře v jeho obranné pásmu.
     
    23:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ovšem hned z další akce odskakují Rebelové o další gól. Velkou měrou se brance podílel Kostourek, který si na modré obhodil obránce a prošel až před branku. Tam si vychutnal Halmošiho a zpětnou přihrávkou ještě našel MARTINA ONDRÁČKA, jenž uklidil touš do odkryté klece. Asistence: Milan Kostourek.
     
    25:01
    Aktivní Slavík si za brankou vynutil faul. Na trestnou putuje za hákování Soldán (HBR).
     
    25:12
    Martin Semrád pořádně protáhl Suchana. Tvrdou střelu od modré vytahoval gólman Rebelů špičkou lapačky!
     
    25:32
    Hosté si nerozuměli v rozehrávce, a posílají tak na zakázané uvolnění.
     
    25:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Písek je pomalu zralý na ručník, další domácí zaznamenávají dokonce ve vlastním oslabení. Po buly v útočném pásmu Brodu posunul Třetina puk od mantinelu do mezikruží na úplně volného LADISLAVA RYTNAUERA. Ten měl dostatek času, aby si položil Halmošiho a s naprostým klidem bekhendovým blafákem zaznamenává šestou braku domácího výběru. Asistence: Miroslav Třetina, Marian Morava.
     
    27:01
    Domácí v plném počtu.
     
    27:45
    Další možnost pro Rebely. U branky byl faulován Rytnauer brankářem Halmošim. Dvě minuty za podražení.
     
    28:26
    Havlíčkův Brod drží pásmo a hledá ideální střeleckou pozici.
     
    28:40
    Ta mohla přijít od Endála na modré čáře, jenžepokus likviduje hostující gólman.
     
    29:17
    Polodna v situaci dva na dva volil bekhnedovou střelu přes obránce. Halmoši reflexivně vykopává betonem.
     
    29:45
    Hosté v plném počtu.
     
    30:05
    Totální rozklad písecké obrany jen se štěstím nekončí branou. Meidlova přihrávka z otočky přes celou šířku kluziště našla Třetinu, který střílel z první na odkrytou klec. Puk zamířil do tyče!
     
    30:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí předchozí spálená šance nemusí mrzet. Hned z té další dávají další gól. Ondráčkova přihrávka zpoza branky našla před brankou MILANA KOSTOURKA, jenž dorážel hned natřikrát, ale nakonec byl úspěšný. Asistence: Martin Ondráček.
     
    31:35
    Fanoušci se dožadují pověstné "desítky". Domácí i nadále tlačí, naposledy v situace 2 na 1 zakončoval Musil. Rebelové byli vyhnáni z pásma za postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    32:18
    Písek uklidňuje hru a snaží se založit rozehrávku ve středním pásmu. Stále je v tom ale hodně nepřesností.
     
    33:03
    Rušno bylo na chvíli za domácí brankou. Suchan proto raději ukryl puk do výstroj.
     
    33:12
    Klementova střela po buly nenaděla větší problémy. Domácí strážce branky srazil letící kotouč rukavicí.
     
    34:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Výsledek 8:0 pamatuje v Kotlině naposledy při derby s Duklou. Tentokrát ale stačilo Rebelům na toto skóre jen pětatřicet minut. Kostourek vybojoval kotouč u mantinelu, zbrzdil hru a mazaně si počkal na najíždějícího ONDŘEJE STEHLÍKA z druhé vlny. Tvrdá střela do protipohybu zapadla přesně k bližší tyči. Asistence: Milan Kostourek.
     
    35:52
    Písek opět v problémech. Filip Vlček dostává dvě minuty za sekání.
     
    36:02
    Hosté se okamžitě osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    36:12
    Následný zpětný přechod do pásma zastavil ofsajd.
     
    36:24
    Puk je opět ve středním pásmu.
     
    36:44
    Nyní už ale Rebelové zase kombinují a brousí si zuby na devátou branku.
     
    36:52
    Z rohu našel Vondráček Endála, kterému však střela z první vůbec nevyšla, a Halmoši tak neměl tolik práce s likvidací neposedného puku.
     
    37:22
    Na druhé straně zahrozil únikem Čurda. Obránci Rebelů jej ale dojeli, a Čurda tak střílel jenom z úhlu do Suchanových betonů.
     
    37:52
    Hosté v plném počtu.
     
    39:07
    Hosté chtějí alespoň čestný úspěch. Sedláček to zkusil pár metrů za modrou. Střela byla zblokována.
     
    39:36
    Na druhé straně Stehlíkovu střelu z mezikruží likviduje v sedě Halmoši! Moc nechybělo a hosté mohli tahat další kotouč ze sítě.
     
    39:49
    Čurdová tečovaná střela končí v ochranné síti. Písek tak má ještě poslední výhodu vhazování v útočném pásmu.
     
    39:59
    Jenže rychlost nabral Fiedler a v přečíslení vzal úlohu na sebe. Tvrdou střelou pořádně prověřil výstroj hostujícího gólmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá dvacetiminutovka končí výhrou domácího mužstva v poměru 4:0. Písek dnes na hru Rebelů vůbec nestačí. Havlíčkobrodští si na ledě dělají prakticky vše, co se jim zachce a baví prořídlé ochozy Kotliny gólovou smrští. Poslední třetina začne přibližně v 19.05 hod. Bude zajímavé sledovat, jestli hosté konečně zaberou, nebo si výrazně řeknou o pověstnou desátou branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí hráči očividně nehodlají polevit. Ihned po buly se dopředu vydali Štěpánek s Endálem. Druhý jmenovaný protáhl levý Halmošiho beton.
     
    40:32
    Menší trestem za nedovolené bránění je potrestán Jan Kanov (PIS).
     
    40:58
    Písečtí už dvakrát stačili vyhodit a prozatím nepouštějí domácí tým do útoku.
     
    41:47
    Tato přesilová hra se Rebelům vůbec nedaří. Ještě si ani nestačili vypracovat tlak.
     
    42:31
    Hosté v plném počtu. Bez nejmenších problémů se ubránili.
     
    42:50
    Bekhedový pokus Stanislava Polodny nadělal pořádnou paseku. K vyraženému kotouči se totiž dostal Vaniš a Suchan musel zasahovat proti dorážce z bezprostřední blízkosti.
     
    43:25
    Zakázané uvolnění Písku.
     
    44:02
    Suchan se při rozehrávce za brankou srazil se spoluhráčem. Hra je proto raději pozastavena. Brankář Havlíčkova Brodu je naštěstí v pořádku.
     
    44:07
    Tak přece jde nakonec do branky Petr Opršal. Suchan zůstává na lavičce, takže nějakého zranění se domácí fanoušci snad nemusí obávat.
     
    45:25
    Meidl byl za brankou hodně tvrdě zastaven. Na trestnou za hákování putuje Jakub Bernard (PIS).
     
    46:10
    Pavlíkův pokus od modré končí na bruslích jednoho z píseckých obránců.
     
    46:46
    Nahození Protivného se snažil tečovat Třetina. Halmoši ale dokázal letící puk uklidit do rukavice.
     
    47:25
    Hosté v plném počtu.
     
    48:30
    Nejprve Halmoši na brankové čáře likvidoval dorážku z bezprostřední blízkosti, ihned nato ujížděl na druhé straně Kučera, ale ani on nebyl úspěšný. Opršal zasáhl betony.
     
    50:08
    Další útočný tlak domácích ukončuje Halmoši ukrytím kotouče do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    51:13
    Hosté začali skvěle napadat a málem to přineslo kýžené ovoce. Markulinec po přihrávce zpoza branky byl před Opršalem úplně sám, dokázal ovšem trefit jenom betony domácího brankáře.
     
    52:45
    Pavel Musil vyjel z rohu kluziště až před Halmošiho, kterého si zkušeně položil a mohl zakončovat do odkryté části branky. Jenže písecký gólman se na poslední chvíli ještě natáhl a špičkou betonu puk vyrazil.
     
    53:34
    Trest za faul kolenem vyfasoval Petr Štěpánek (HBR).
     
    53:57
    Písek musí začít po vyhození od vlastní branky.
     
    54:17
    Rebelové znovu vybojovali kotouč a ihned vyhazují.
     
    55:14
    Hodně tvrdě to z úhlu zkoušel Sedláček. Opršal musel reflexivně zasáhnout vyrážečkou.
     
    55:34
    Hosté v plném počtu.
     
    55:54
    Hra Píseckých se ve třetí části konečně změnila a vypadá to, že ještě větší debaklu budou ušetřeni.
     
    57:02
    Utkání se už prakticky dohrává. Sledujeme povětšinou hru ve středním pásmu a nahazované puky na branku.
     
    57:27
    Šanci ještě dostanou hosté, kteří si v závěru zahrají přesilovou hru. Ondřej Stehlík se provinil faulem loktem.
     
    58:23
    Kombinace a žádné střely. Přesně tak vypadala první minuta písecké přesilovky. Rebelové vyhazují.
     
    58:38
    Endál se zjevil sám před brankou a ještě mohl upravit skóre. V příhodné pozici ale minul.
     
    59:15
    Polodna s Heřmanem nadvakrát doráželi za ležícího Opršala. Gólman Rebelů dokázal holí kotouč srazit za branku, a drží tak čisté konto domácích.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí části se Písek konečně dokázal vyrovnat hře Rebelů. Vzhledem k předvedené hře v první a druhé třetině je ale skóre i přesto neúprosné. Havlíčkobrodští deklasovali soupeře vysoko 8:0.

    Pavel Buňat

    Góly a asistencie: 1. Fiedler (Vondráček), 3. Kostourek (Rytnauer, Morava), 4. Soldán (Třetina), 17. Stehlík (Musil, Jelínek), 24. Ondráček (Kostourek), 26. Rytnauer (Třetina, Morava), 31. Kostourek (Ondráček), 35. Stehlík (Kostourek)


    BK Havlíčkův Brod: Suchan (od 45. Opršal) - Ostrčil, Soldán, Protivný, Pavlík "A", Blažek, Morava "A" Jelínek, Novotný - Vondráček, Štěpánek, Endál, P. Polodna "C", Třetina, Meidl, Ondráček, Kostourek, Rytnauer, Musil, Stehlík, Fiedler
    IHC Králové Písek: Halmoši (Lehečka) - Kanov "A", Klement, Semrád, Petráček, Drtil, Kužel, Boháč - Heřman, Šperger "C", S. Polodna, Ferebauer, Vaniš, Slavík "A", Kučera, Čurda, Strnad, Sedláček, Vlček, Markulinec, Bernard

    Rozhodca: Doležal - Klouda, Křivohlavý