Veľká Británia – N. Zéland 1:0 (kon.) | Japonsko – Kanada 2:1 (kon.) | USA – Francúzsko 4:2 (kon.)
Kamerun – Brazília 0:5 (kon.) | Švédsko – Južná Afrika 4:1 (kon.) | Kolumbia – Severná Kórea 0:2 (kon.)
koniec
Japonsko
2:1 (2:0)
Kanada
Streda 25.07.2012, 18:00 • City of Coventry • Olympijské hry - ženy
Predzápasové kurzy
     
    85
    Hru teraz prerušilo zranenie Chapman, tá odchádza rovno do šatní za pomoci lekárov a kanadský tím už nemá možnosť striedania, zrejme sa bude dohrávať v 10-tich.
     
    76
    Posledné striedanie v tíme Kanady, ihrisko opúšťa krásna blondína Kyle, nahrádza ju Parker.
     
    71
    Ešte pred tým ako sa zahrá priamy kop Kanady tak sa v mužstve dnešných hostí postrieda. Ihrisko opúšťa hneď dvojica hračiek Sasselmann a Wilkinson. Nastupujú Stewart a Gayle.
     
    64
    Prvé striedanie v dnešnom ženskom futbalovom stretnutí. Z ihriska odchádza Ohno nastupuje Ando.
     
    62
    Začiatkom 62. minúty sa rodí šanca Japonská, Kawasumi sa dostala k lopte, nabehla si to do 16-tky, odkiaľ jemným centrom posiela loptu na Ogimi, tá však v 16-tke minula bránu strelou hlavou.
     
    55
    Kanada dala gól! Tento zápas bude ešte naozaj zaujímavý. Po útoku po pravej strane vycentrovala prízemnú loptu do 16-tky Wilkinson. Lopta sa dostala až pred brankárku, kde v osobnom súboji pretlačila loptu do siete MELISSA TANCREDI.
     
    51
    Tak toto už malo grády, po nepresnej prihrávke sa Japonky dostali do 16-tky Kanady, tam sa rodila jedna šanca za druhou. Najskôr zablokovaná strela, následne perfektný zákrok brankárky a potom nepremenená tutovka Ogimi, ktorá netrafila tak povediac prázdnu bránu iba kopačku jednej hráčky Kanady, ktorá z čiary vykopla loptu, úžasný moment koncom 51. minúty.
     
    44
    Japonsko dalo gól! Po centri z ľavej strany sa lopta ocitla v 16-tke, tam sa zrodila obrovská chyba brankárky Kanady, ktorá vybehla na tento center no nezasiahla ho, následne AYA MIYAMA poslala loptu do prázdnej brány.
     
    33
    Japonsko dalo gól! Čo je na tom ťažké? Povedali si hráčky Japonska, tie po perfektnej kombinácii sa dostali do 16-tky súpera tam už zaúradovala pätička Ohno, následne sa k lopte dostala NAHOMI KAWASUMI, ktorá tesne pred päťkou nedala brankárke žiadnu šancu. Japonsko - Kanada 1:0!

    Tomáš Batiz

    Góly: 33. Kawasumi, 44. Miyama - 55. Tancredi


    Japonsko: Fukumoto - Kinga, Iwashimizu, Kumagai, Sameshima, Sakaguchi, Miyama (C), Kawasumi, Sawa, Ohno, Ogmi.
    Kanada: Mcleod - Moscato, Kyle, Wilkinson, Matheson, Chapman, Sesselmann, Scott, Sinclair (C), Schmidt, Tancredi.

    Rozhodca: Heikkinen, Jokela, Paavola (Fínsko)