Veľká Británia – N. Zéland 1:0 (kon.) | Japonsko – Kanada 2:1 (kon.) | USA – Francúzsko 4:2 (kon.)
Kamerun – Brazília 0:5 (kon.) | Švédsko – Južná Afrika 4:1 (kon.) | Kolumbia – Severná Kórea 0:2 (kon.)
koniec
Japonsko
2:1 (2:0)
Kanada
Streda 25.07.2012, 18:00 • City of Coventry • Olympijské hry - ženy
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám prajem pekný zvyšok večera, verím že ste si futbalový zápas nežnejšieho pohlavia užili. Lúči sa s vami Tomáš Batiz. (19:56:47)
     
    Strely: 11:2
    Strely na bránu: 5:3
    Držanie lopty: 57% - 43%
     
    Skončil sa nám zápas medzi Japonskom a Kanadou výsledkom 2:1. Gólový úvod stretnutia patril jasne japonským hráčkam, ktoré po prvom polčase vyhrávali nad kanadským tímom 2:0 zásluhou Kawasumi a Miyama. Zdramatizovanie zápasu prišlo v 55. minúte, keď Wilkinson vyslala prízemný center do 16-tky odkiaľ z prvej dopravila do brány loptu Tancredi.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Japonky idú do útoku, Kawasumi sa už pokúšala centrovať z ľavej strany, ale lopta bola zablokovaná.
     
    90+2
    V závere 92. minúty prichádza pekná kombinácia Japonska v štýle Barcelony, zrejme to chcú dotiahnúť množstvom prihrávok do záverečného hvizdu.
     
    90+2
    Kawasumi sa dostal k lopte na kraji ihriska, v zápätí sa nehrnula do útoku, ale stiahla sa s loptou.
     
    90+1
    Kanada už pred 16-tkou Japonska, tam to už mali skoro na zakončenie, ale neni tomu tak, v poslednej chvíli zasiahla obrana.
     
    90+1
    V dnešnom zápase si zahráme ešte tri minúty.
     
    90
    Kanada zatiaľ pri lopte
     
    90
    Pomaly sa dostávame do záveru dnešného stretnutia, Japonsko naďalej vyhráva nad Kanadou 2:1.
     
    89
    Posledná minúta riadneho hracieho času, uvidíme či sa kanadským hráčkam podarí v desiatke vstreliť vyrovnávajúci gól.
     
    88
    Z pravého kraja ihriska sa pokúšalo Japonsko dostať do útoku, nepodarilo sa, prichádza avšak aspoň autové vhadzovanie.
     
    87
    Kanada má teraz možnosť priameho kopu, lopta vyslaná cca 30 metrov od brány letela do 16-tky Japonska, tam to má však všetko s prehľadom prečítané Fukumoto.
     
    85
    Hru teraz prerušilo zranenie Chapman, tá odchádza rovno do šatní za pomoci lekárov a kanadský tím už nemá možnosť striedania, zrejme sa bude dohrávať v 10-tich.
     
    84
    Japonsko znovu ukazuje svoju doterajšiu presilu nad súperom, mohli sa dostať do vedenia o dva góly, ale to by sa musela Kawasumi presadiť v 16-tke, na teraz sa jej to nepodarilo, ale má ešte približne päť minút na to aby sa postarala o jej druhý presný zásah.
     
    83
    Japonky najskôr kombinovali v zadných radoch, následne sa vybrali aj do útoku.
     
    82
    Útok Japonska po ľavej strane. Ando poslala loptu po čiare, na ktorú si nabiehala Kawasumi, autorka prvého gólu. Už, keď to vyzeralo, že loptu stihne tak to rýchlostne vzdala a lopta sa ocitla v aute.
     
    81
    Už, keď prešli hráčky Japonska na polovicu Kanady prišli o loptu, takže na teraz sú to kanadské hráčky, ktoré majú hru pod kontrolou.
     
    80
    Japonsko pri lopte, zatiaľ to je iba na vlastnej polovici.
     
    78
    Nová hráčka na ihrisku sa už stará o rozruchy, po odrazenom centri sa dostala Ando do zakončenia, lopta prešla popod nohy obrancu no následne trafila v poslednej chvíli kopačku hráčky, ktorá aj trošku clonila vlastnej brankárke.
     
    77
    Kawasumi sa postarala o ďalšie nervy fanúškov Kanady, v 16-tke súpera vybojovala loptu, podarila sa jej aj nahrávka, len to zakočenie spoluhráčky bolo žalostné.
     
    76
    Posledné striedanie v tíme Kanady, ihrisko opúšťa krásna blondína Kyle, nahrádza ju Parker.
     
    75
    Už, keď to vyzeralo, že Japonsko pôjde do útoku prichádza faul.
     
    74
    Pri kombinácii Kanadský tím, center až z vlastnej polovice zachytili hráčky Kanady, no následne svojou nedôraznou presnosťou o loptu prišli.
     
    73
    Osobný súboj medzi kanadskou a japonskou hráčkou, neviem vám presne povedať, ktorá to vyhrala, ale loptu má japonská brankárka.
     
    72
    Z avizovaného priameho kopu nebolo nič zaujímavé, lopta pre Japonsko.
     
    71
    Ešte pred tým ako sa zahrá priamy kop Kanady tak sa v mužstve dnešných hostí postrieda. Ihrisko opúšťa hneď dvojica hračiek Sasselmann a Wilkinson. Nastupujú Stewart a Gayle.
     
    70
    Kanada sa rúti do útoku, Mathensom pri rýchlostnom úniku po kraji ihriska bola zastavená faulom.
     
    69
    Ďalšia nepresná prihrávka Japonska, dnes už ich veru bolo. Na teraz je to z kopačky Kawasami, ktorá po rýchlo prebratí sa nevyznala najlepšie a loptu poslala rovno do obranných radov Kanady.
     
    68
    Kanada to po kombinácii medzi obrancami vyskúšala po pravej strane, lopta po čaire skončila iba u obrancov Japosnka, ktorí dobre čítali hru.
     
    66
    Kawasumi zakladá ďalšiu šancu Japonska, po krátkom šprinte poslala loptu na 16-tku, kde už bola Ogimi, tá si ju v rýchlosti spracovala, posunula na pravú nohu a zakončila. Jej strela skončila v náručí brankárky.
     
    65
    Vystriedaná hráčka Ando si práve pripísala prvý kontakt s loptu v dnešnom stretnutí po pase zo stredu ihriska sa jej nepodarilo zakončiť pred 16-tkou.
     
    64
    Prvé striedanie v dnešnom ženskom futbalovom stretnutí. Z ihriska odchádza Ohno nastupuje Ando.
     
    62
    Začiatkom 62. minúty sa rodí šanca Japonská, Kawasumi sa dostala k lopte, nabehla si to do 16-tky, odkiaľ jemným centrom posiela loptu na Ogimi, tá však v 16-tke minula bránu strelou hlavou.
     
    61
    Po kombinácii Japoniek na vlastnej polovici sa lopta dostala až ku brankárke, tá to už neposiela na krátko, ale dlhým výkopom do stredu pola.
     
    58
    Akcia sa im aj vydarila, krížna lopta za obrancov bola výzvou pre Kawasumi, ktorá loptu nakoniec nedobehla. Odkop od brány.
     
    58
    Japonky si zo stratenej lopty veľkú hlavu nerobia, po pár sekundách sa dostali späť k lopte a ihneď vymýšľajú akciu.
     
    58
    Pri lopte aktuálne japonské hráčky, tieto to otočili z ľavej strany na pravú no v zápätí v strede pola po nepresnej prihrávke stratili loptu.
     
    55
    Kanada dala gól! Tento zápas bude ešte naozaj zaujímavý. Po útoku po pravej strane vycentrovala prízemnú loptu do 16-tky Wilkinson. Lopta sa dostala až pred brankárku, kde v osobnom súboji pretlačila loptu do siete MELISSA TANCREDI.
     
    54
    Po tejto nastrelenej lopte sa snažia kanadské hráčky presunúť do útoku po pravej strane, darilo sa im to pár sekúnd potom však prišli o loptu.
     
    54
    Japonsko opäť diktuje hru, na teraz to skúša po ľavej strane odkiaľ Miyama, autorka druhého gólu nastrelila iba obrancu.
     
    51
    Tak toto už malo grády, po nepresnej prihrávke sa Japonky dostali do 16-tky Kanady, tam sa rodila jedna šanca za druhou. Najskôr zablokovaná strela, následne perfektný zákrok brankárky a potom nepremenená tutovka Ogimi, ktorá netrafila tak povediac prázdnu bránu iba kopačku jednej hráčky Kanady, ktorá z čiary vykopla loptu, úžasný moment koncom 51. minúty.
     
    50
    Ospravedlňujeme sa za chvíľkový výpadok, všetko je už v samom poriadku. Pri lopte aktuálne Kanadské hráčky.
     
    47
    Kanada sa už, už tlačila pred 16-tku Japonska, tam však pracuje obrana ako švajčiarske hodinky, čiže na výbornú. Pokiaľ nemáte nejaké lacné "šmejdy".
     
    47
    No na celý zápas to určite nebude, pretože Japonky sú už v 16-tke súpera, takže tá 100% bilancia je už dávno minulosťou.
     
    46
    Začiatok druhého polčasu patril kanadským hráčkam, ktoré držia zatiaľ loptu na svojich kopačkách, uvidíme do kedy im táto 100% bilancia v druhom polčase vydrží.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Japonské hráčky sa ešte pred začiatkom druhého polčasu zoskupili a podporili.
     
    Hráčky už vychádzajú zo šatní, za chvíľku nazrieme do druhého polčasu, ktorý bude začínať za stavu 2:0.
     
    Skončil sa prvý polčas medzi Japonskom a Kanadou. Úvod dnešného večerného ženského futbalu nám priniesol nudný futbal, lopta sa menila medzi súpermi ako deti na kolotočoch v lunaparku. Aké také šance sa rodili po 25. minúte, keď Japonky ohrozovali 16-tku Kanady dlhými centrami. Prvý gól na štadióne City of Coventry videli diváci v 33. minúte, keď po perfektnej kombinácii nedal žiadnu šancu brankárke Kawasumi, druhý gól prišiel tesne pred polčasom, po chybe brankárky zvyšovala na 2:0 kapitánka Miyama.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Japonsko dalo gól! Po centri z ľavej strany sa lopta ocitla v 16-tke, tam sa zrodila obrovská chyba brankárky Kanady, ktorá vybehla na tento center no nezasiahla ho, následne AYA MIYAMA poslala loptu do prázdnej brány.
     
    43
    Center z pravej strany mieril do 16-tky, tam však nebola žiadna hráčka Japonska, ktorá mohla ohroziť bránu.
     
    42
    Lopta sa tu mení ako na kolotoči, raz ju majú hráčky Japonska, raz Kanady. Neni tomu inak ani v tejto chvíli, keď po nepresnom centri hráčky Kanady sa dostala k lopte v strede pola Kinga.
     
    41
    Vhadzovanie pre Japonsko, dlhé vhadzovanie skončilo iba u kanadských hráčiek, tie už idú do útoku.
     
    39
    Po rohu sa v podstate nič nedialo, ale to čo sa dialo o pár sekúnd stojí za mienku, center z ľavej strany ostal v náručí kanadskej brankárky.
     
    39
    Prvý rohový kop v dnešnom stretnutí je prisúdený Japonsku, kapitánka tohto celku zahrala rohový kop, po ktorom sa nezrodila žiadna šanca.
     
    38
    Po odkope od brány sa zakotúlala lopta za postrannú čiaru, vhadzovanie pre japonské hráčky.
     
    37
    Už, keď to vyzeralo, že písaný hostia sa rozhodnú o rýchli protiútok tak sa stiahli s loptou, čím prerušili možno rodiacu akciu.
     
    36
    K spomínanej odrazenej lopte sa dostali hráčky Kanady, tie sa už rútili pred 16-tku súpera no tam prišiel perfektný sklz, ktorý prerušil hroziacu akciu.
     
    35
    Japonské hráčky futbal naozaj baví, opäť sú pred 16-tku Kanady odkiaľ po krátkej kombinácii aj strieľajú, škoda že ich strela skončila iba na jednej hráčke, od ktorej sa lopta dostáva do bezpečia.
     
    33
    Japonsko dalo gól! Čo je na tom ťažké? Povedali si hráčky Japonska, tie po perfektnej kombinácii sa dostali do 16-tky súpera tam už zaúradovala pätička Ohno, následne sa k lopte dostala NAHOMI KAWASUMI, ktorá tesne pred päťkou nedala brankárke žiadnu šancu. Japonsko - Kanada 1:0!
     
    31
    Po dlhšej dobe tu máme aj faul, v strede pola sa previnila hráčka Kanady, ktorá dohrávala súboj.
     
    30
    Kinga si vymenila loptu s Miyama, nasledovala aj center do 16-tky, ktorý ihneď obrana prerušila.
     
    28
    Ku koncu 28. minúty sa po odraze lopty dostali do kombinácie Japonky, tie však kombinovali iba medzi obrancami a po pár sekundách to aj prehnali. Po nepresnom centri z pravej strany sa lopta dostala do autu odkiaľ budú vhadzovať loptu späť do hry kanadské hráčky.
     
    28
    Pri lopte hráčky Kanady, tie sú však iba na vlastnej polovici a odtiaľ ako to je už vo futbale známe sa brána ohroziť nedá.
     
    27
    Japonsko držalo v strede ihriska loptu, o tú však prichádzajú po pár sekundách.
     
    26
    Kinga nastrelila iba krajného obrancu, od ktorého sa lopta dostala až ku brankárke.
     
    26
    Na krídle prišla o loptu hráčka Japonska, jej zaváhanie hneď využil kanadský tím, ktorý loptu po nepresnom centri taktiež stratil.
     
    25
    Na teraz sú to Japonky, ktoré kombinujú, lopta sa dostala až k jej brankárke, ktorá rozohrala na krídlo.
     
    24
    Kanada na teraz drží loptu na svojich kopačkách, síce je to iba na vlastnej polovici, ale aj to sa počíta do celkových štatistík o držaní lopty.
     
    24
    Brankárka hostí, čiže Kanady si dlhšiu dobu posúvala loptu vo vlastnej 16-tke, súperky ju asi v tom podporovali pretože ani jedna nešla napádať jej rozohrávku.
     
    22
    Celkom nepekná hra telom v tejto nežnejšej časti futbalu, pred 16-tku Japonska sa zrútila na zem Kyle, pýtala si aj faul, ale hlavná rozhodkyňa dáva signál aby sa pokračovalo v hre.
     
    22
    Začiatkom 22. minúty sa Schmidt pohrala na rohu ihriska s obrancami, tí ju v zápätí zdvojili a všetko vyriešili odkopom.
     
    21
    Sameshima sa dostala do osobného súboju, ktorý s prehľadom zvládala a loptu hneď na to poslala do autu.
     
    20
    Sawa teraz v strede diriguje hru, uvidíme či to niečo zmení na doterajšom priebehu.
     
    19
    Pre oko fanúšika je doterajší priebeh ničím nezaujímavý, lopta je raz na jednej strane, raz na druhej. Žiadna veľká šanca sa ešte nezrodila.
     
    19
    Japonky si vymieňajú loptu, neni to na dlho pretože po nepresnej prihrávke v strede pola o ňu prichádzajú.
     
    17
    Pekná myšlienka kapitánky japonskej reprezentácie, Miyama prehodila posledného obrancu súpera do tzv. "ulice" sa dostávala hráčka Japonska no v samotnom závere loptu nestihla. Odkop od brány Kanady.
     
    17
    Pri lopte Japonsko, nebolo to síce nadlho. Po tom čo si vymieňali loptu stopéri prišiel nepresný krížny center, ktorý skončil v aute.
     
    16
    Wilkinson sa dostala s loptu až k autovej čiare, tam už nemala na výber komu prihrať tak sa rozhodla aspoň nastreliť protihráč, od ktorého sa lopta odrazila do autu.
     
    14
    Nepríjemná lopta v 16-tke Ameriky, začalo to centrom Sameshima, po ktorom sa lopta odrazila na biely bod, tam sa stretli viaceré hráčky oboch tímov nakoniec až sklzom poslala loptu preč jedna hráčka z Kanady.
     
    13
    V hľadisku na teraz určite vedú kanadský fanúškovia, ktorí ženú svoj tím hlasným pokrikom "Kanada, Kanada".
     
    12
    Po dlhšej dobe sa prihlásili o slovo aj kanadské hráčky, pár prihrávok pred 16-tkou nevyriešilo v podstate nič no o pár sekúnd zdvíhal zástavku postranný rozhodca. Ofsajd pre Kanadu.
     
    11
    Kinga teraz tvorila hru v strede pola, hru rozhodila na ľavú stranu, kde si hráčka Japonska neporadila so spracovaním, následne loptu stratila.
     
    10
    Pokus o ohrozenie z diaľky nevyšiel Kanade najlepšie, loptu s prehľadom chytila Fukumoto.
     
    10
    Žiadna veľká šanca ani ku koncu desiatej minúty, lopty sa nahadzujú z jednej strany na druhú.
     
    8
    Po tom čo Fukumoto poslal loptu späť do hry v strede pola vybojovali loptu kanadské hráčky.
     
    8
    Brankárka Japonska ma naozaj čuch na tú loptu, opäť je to ona, ktorá sa dostala k lopte po odraze jednej kanadskej hráčky.
     
    7
    Japonky to teraz naozaj kombinovali cez vlastnú brankárku, tri či štyri prihrávky skončili na jej kopačkách následne vyslala dlhý pas do stredu ihriska.
     
    7
    Späť k hre, Japonky mali možnosť autového vhadzovania, zvolili to však tou defenzívnou cestou. Lopta sa po pár prihrávkach dostala až ku brankárke.
     
    6
    Začala sa nám 6. minúta a mi pokračujeme v komentovaní dnešného zápasu. Ešte raz sa vám ospravedlňujeme za úvodné problémy.
     
    1
    Ospravedlňujeme sa, úvod zápasu bude na pár sekúnd prerušený kvôli technickým problémom.
     
    1
    Japonské hráčky budú hrať z ľava do prava, kanadské hráčky z prava do ľava.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Doznela nám aj kanadská národná hymna, hráčky si ešte medzi sebou podajú ruky, spraví sa fotka jedenástky a ZAČÍNAME.
     
    Milí priazniví diváci ženského futbalu, už o necelých päť minút začíname. Najskôr hymny oboch krajín, začína sa tou Japonskou.
     
    Úvodné zostavy oboch tímov sú už zobrazené, teraz však dáme prednosť náhradníkom.

    Japonsko: Ando, Yano, Muruyama, Tanaka, Takese, Iwabuchi, Kaihori.

    Kanada: Leblanc, Stewart, Gayle, Parker, Fligno, Timko, Zurrer.
     
    Už o necelú pol hodinu sa nám predstavia majsterky sveta Japonky proti kanadským hráčkam.
     
    Vítam všetkých priaznivcov športu, na teraz toho futbalového. Vo svete je predovšetkým známy mužský futbal, ale na letnej olympiáde budeme svedkami aj ženského futbalu.
     
    Úvodné zostavy:

    Japonsko: Fukumoto - Kinga, Iwashimizu, Kumagai, Sameshima, Sakaguchi, Miyama (C), Kawasumi, Sawa, Ohno, Ogmi.

    Kanada: Mcleod - Moscato, Kyle, Wilkinson, Matheson, Chapman, Sesselmann, Scott, Sinclair (C), Schmidt, Tancredi.

    Rozhodca: Heikkinen, Jokela, Paavola (Fínsko) .
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Tomáš Batiz

    Góly: 33. Kawasumi, 44. Miyama - 55. Tancredi


    Japonsko: Fukumoto - Kinga, Iwashimizu, Kumagai, Sameshima, Sakaguchi, Miyama (C), Kawasumi, Sawa, Ohno, Ogmi.
    Kanada: Mcleod - Moscato, Kyle, Wilkinson, Matheson, Chapman, Sesselmann, Scott, Sinclair (C), Schmidt, Tancredi.

    Rozhodca: Heikkinen, Jokela, Paavola (Fínsko)