Holandsko – Dánsko 0:1 (kon.) | Nemecko – Portugalsko 1:0 (kon.)
koniec
Holandsko
0:1 (0:1)
Dánsko
Sobota 09.06.2012, 18:00 • Metalist Stadium, Charkov, Ukrajina • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy
     
    89
    Holanďania avizujú ruku Poulsena a pýtajú si pokutový kop, rozhodca sa ale nenechal opiť rožkom!
     
    84
    Posledné striedanie Holandska, Gregory van der Wiel odchádza z ihriska, na miesto neho prichádza Dirk Kuyt.
     
    83
    Bude sa znova striedať, Rommedahl prenechal miesto na trávniku pre Tobiasa Mikelsena.
     
    81
    Ďalšia žltá karta pre dánskeho hráča, tento raz pre Williama Kvista, ktorý po páde na zem zachytil loptu do rúk.
     
    80
    Simon Poulsen vidí žltú kartu za zbytočné zdržovanie hry.
     
    74
    Strieda aj Dánsko, Christiana Eriksena nahradí Lasse Schöne.
     
    72
    Avizované dvojité striedanie. Nigela de Jonga vystrieda Rafael van der Vaart, Ibrahima Afellaya nahradí Klaas Jan Huntelaar.
     
    67
    Prvá žltá karta pre Marka van Bommela, ktorý nešikovne poslal Bendtnera k zemi.
     
    52
    Zasa veľká šanca Holandska! Affelay v rýchlosti vyslal prízemnú loptu do protipohybu gólmana Andersena, ten sa riadne natiahol, na loptu však nedočiahol. Tento pokus líže žrď!
     
    50
    Robin van Persie vo veľkej šanci, v zlomovom momente sa však pošmykol a netrafil loptu ideálne.
     
    43
    Neuveriteľné, čo dokážu Holanďania zahodiť! Wesley Sneijder si vo vápne všimol voľného nabiehajúceho útočníka Arsenalu Londýn Robina van Persieho. Ten nevypálil z prvej, ale spravil dva kroky, čo sa mu nakoniec vypomstilo, pretože pri zakončení už viac-menej padal. Vyzerá to, že Holandsku nie je súdené dať gól!
     
    42
    Znova práca pre Stekelenburga. Autor gólu Michael Krohn-Dehli si vypýtal loptu a spoza obrancu poriadne natiahol gólmana Holandska!
     
    40
    A veľký vzruch aj na druhej strane! Jacobsen z pravej strany poslal loptu na druhú stranu, kde si nabiehal Niki Zimmling, ktorému sa strela z voleja vôbec nevydarila. Nebyť tohto zaváhania, mohol to byť gól, pretože brána bola odkrytá.
     
    39
    Znova to Holanďanom nevyšlo! Affelay dostal loptu od Nigela de Jonga, šikovnou kľučkou obohral dvoch bekov a z hranice vápna vypálil tvrdý projektil, ktorý opäť o kúsok míňa brvno! Začína to vyzerať, akoby bola dánska brána pre Holandsko prekliata!
     
    36
    Už mohlo byť vyrovnané! Andersen rozohral úplne zle, loptu zachytil Arjen Robben. Okamžite sa mu na stranách ponúkali ďalší útočníci, no Robben volil strelu spoza obrancu. Tá opečiatkovala ľavú žrď brány Dánska, Andersen si riadne vydýchol!
     
    24
    Dánsko dalo gól!
    Nedáš-dostaneš! Toto staré-známe pravidlo sa potvrdilo! Všetko to začalo od Simona Poulsena, ktorý vo vápne našiel MICHAELA KROHN-DEHLIHO a ten z ľavej strany pomedzi nohy Stekelenburga otvára gólový účet Dánska!
     
    18
    Nádherná akcia Holandska! Robin van Persie v páde pretlačil loptu na nabiehajúceho Arjena Robbena. Ten potiahol loptu až do šestnástky, kde sa mu ponúkali Sneijder a Affelay. Robben však váhal, nakoniec zvolil prihrávku, ktorú v poslednej chvíli obranca sklepol do rúk Andersenovi. Holanďania ešte reklamujú "malú domov", arbiter si nedá povedať.
     
    11
    Ďalšia vyložená šanca Holandska! Robin van Persie poslal šikovnú prihrávku na nabiehajúceho Wesleyho Sneijdera. Ten v päťke zlyhal, pretože nedokázal hlavou usmerniť loptu do siete!
     
    10
    Mladý Afellay oklamal dvojicu stopérov a z kľučky vyslal nepríjemnú strelu. Andersen sa riadne natiahol, no zbytočne. Lopta o pol metra míňa spojnicu.
     
    7
    Už mohol byť gól! Wesley Sneijder cez beka odcentroval prízemnú loptu, z prvej vypálil Robin van Persie, ktorý z desiatich metrov míňa ľavú žrď!
     
    3
    Prvá vážnejšia situácia. Jetro Willems napriahol z 30 metrov a len o centimetre míňa brvno Andersenovej brány!
    Góly: 24. Krohn-Dehli

    Karty:   67. van Bommel (NED), 81. Kvist (NED) - 80. Poulsen (DEN)


    Holandsko: Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Vlaar, Willems - van Bommel (C), N. de Jong - Robben, Sneijder, Afellay - van Persie. Trenér: Bert van Marwijk.
    Dánsko: Andersen - Kjaer, Agger (C), S. Poulsen, Jacobsen - Kvist, Zimling - Eriksen, Rommedahl, Krohn-Dehli - Bendtner. Trenér: Morten Olsen

    Rozhodca: Damir Skomina - Primož Arhar, Matej Žunič (všetci SVN) - Pavel Královec (CZE)