Poľsko – Grécko 1:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:1 (kon.)
koniec
Poľsko
1:1 (1:0)
Grécko
Piatok 08.06.2012, 18:00 • Národný štadión Varšava • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy
     
    Zápasové štatistiky:

    Strelecké pokusy:
    Poľsko 13-8 Grécko

    Strely do priestoru brány:
    Poľsko 4-3 Grécko

    Držanie lopty:
    Poľsko 50% - 50% Grécko
     
    Pre tento zápas sa s Vami lúči Marek Hudák. Zostante s nami aj pri sledovaní on-line prenosu ďalšieho dnešného zápasu medzi Ruskom a Českom. (19:57:56)
     
    Všetci diváci úvodného zápasu európskeho šampionátu boli svedkami neskutočne napínavého a naozaj zaujímavého súboja. Bol to zápas dvoch celkom rozdielnych polčasov. Prvý v réžii domácich Poliakov, druhý v réžii "Hellas". Gréci mali v 71.minúte príležitosť ujať sa vedenia a to vo forme pokutového kopu, ktorý nepremenil kapitán Karagounis. Remíza je, myslím si, spravodlivým rezultátom.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Začala sa posledná, 93.minúta. Wasilewski zakladá akciu hlboko zo svojej polovice.
     
    90+2
    Chalkias sa centrovanej lopty, ktorá skončila za bránkovou čiarou nedotkol i keď Poliaci si myslia opak. Nasledovať bude kop od brány.
     
    90+1
    Blaszczykowskeho center odvrátil z päťky na roh Katsouranis.
     
    90
    90 minút je za nami.
     
    89
    Odrazená lopta dostala Lewandowskeho do úniku. Proti nemu bol stopér Papadopoulos. Lewandowski si to skúšal "hodiť" popri gréckemu stopérovi, no ten loptu za svoj chrbát nepustil a opäť úspešne zaúradoval.
     
    88
    Salpingidis zabiehal za poľskú obranu, kde číhal a čakal na center Karagounisa. Center síce prišiel, ale bol pridlhý a Tytoń ho vo výbehu bez väčších ťažkostí pokryl.
     
    87
    Nie veľmi dôrazný center Karagounisa odhlavičkoval Lewandowski. Pri lopte sú domáci.
     
    87
    Priamy kop z asi 30 metrov pre Grécko. Exekútorom je kapitán Karagounis. Tytoń si stavia múr.
     
    86
    Boenischova prízemná kolmica na Lewandowskeho do možného úniku neprešla.
     
    85
    Lewandowski sa z pravej strany trošku odpútal od Kyriagosa Papadopoulosa a napálil len do bočnej siete. Lewandowski však pozdvihol divákov zo sedadiel.
     
    84
    Karagounisov pokus z veľkej diaľky Tytoń len sprevádzal pohľadom.
     
    83
    Obraniakov center sa dostal až k za 16-tkou stojacemu Polanskemu. Polanski si loptu ešte pripravil, posunul a vystrelil po zemi, ale viac-menej len do stredu brány, kde bol postavený Chalkias.
     
    82
    Fanúšikovia našich severných susedov na štadióne spievajú aj napriek horšej pozícii svojho tímu, ako tomu bolo na začiatku druhého polčasu.
     
    80
    Na druhej strane sa na dostrel dostal aj Samaras, lenže loptu si spracoval na zakončenie z voleja, ktoré si našlo cestu len ďaleko ponad Tytońovu bránu.
     
    79
    Obraniak sa dostal na dostrel v 16-tke, no rozhodol sa však ešte urobiť kľučku a uvoľniť sa cez Kyriagosa Papadopoulosa, lenže grécky striedajúci bek ukázal svoje defenzívne kvality a nepustil Obraniaka do šance.

    Marek Hudák

    Góly: 17. Lewandowski - 51. Salpingidis

    Karty:   35. Papastathopoulos (GRE), 45+2. Holebas (GRE), 54. Karagounis (GRE)   69. Szczesny (POL) - 44. Papastathopoulos (GRE)


    Poľsko: Szczęsny - Boenisch, Perquis, Wasilewski, Piszczek - Polanski, Murawski - Rybus, Obraniak, Błaszczykowski (C) - Lewandowski
    Grécko: Chalkias - Holebas, A. Papadopoulos, Papasthathopoulos, Torossidis - Karagounis (C), Katsouranis, Maniatis - Samaras, Gekas, Ninis

    Rozhodca: Carballo - Fernández, Jiménez (ESP)

    Diváci: 58000