Poľsko – Grécko 1:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:1 (kon.)
koniec
Poľsko
1:1 (1:0)
Grécko
Piatok 08.06.2012, 18:00 • Národný štadión Varšava • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy
     
    75
    Gréci poslali loptu do siete! Gól ale neplatí pre jednoznačný ofsajd.
     
    71
    Karagounis nepremenil pokutový kop! Novopečený poľský hrdina Tytoń vystihol smer jeho strely, hodil sa po zemi do ľavej strany a stav zostáva nezmenený!
     
    71
    Vďaka vylúčeniu Szczesneho sa do hry dostáva náhradný brankár Tytoń, ktorý strieda Macieja Rybusa.
     
    69
    Fortunis poslal hneď svojim prvým dotykom s loptou do šance Salpingidisa, proti ktorému vyštartoval Szczesny a Salpingidis v snahe vyhnúť sa poľskému brankárovi padá na zem a práve Sczesneho noha ho poslala na trávnik! Sczesny vidí červenú kartu!
     
    68
    Grécky kouč vyčerpal v 68.minúte aj posledné tretie striedanie. Skúseného Gekasa strieda Fortounis.
     
    63
    Samaras sa ocitol z ničoho nič zoči-voči gólmanovi londýnského Arsenalu! Samarasov prvý dotyk s loptou po Katsouranisovom centri nebol najlepší, lopta mu odskočila do nevýhodnej pozície, odkiaľ loptu vôbec nezasiahol podľa predstáv. Kop od brány.
     
    54
    Karagounis je ďalším Grékom, ktorý si "vypýtal" žltú kartu.
     
    51
    Grécko dalo gól!
    Je vyrovnané! Z čista jasna sa uvoľnil na pravej strane Torossidis, ten posielal center na Katsouranisa, ktorému ešte Szczesny zabránil svojim výbehom a výskokom k hlavičkovému zakončeniu, lenže k lopte sa dostal striedajúci DIMITRIS SALPINGIDIS, ktorý dorazil loptu do prázdnej brány!
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpi na miesto Ninisa Salpingidis.
     
    45+2
    Perquis, zdá sa, zahral rukou na zemi vo vlastnom pokutovom území! Carballo nepíska, naopak, žltú kartu ukázal rozhorčenému protestujúcemu Holebasovi.
     
    44
    Murawski sa snažil obtočiť okolo Papasthathopoulosa. Ak by sa mu to podarilo, šiel by, pravdepodobne, sám na Chalkiasa. Podľa hlavného rozhodcu Carballa Papasthathopoulos fauloval, vidí druhú žltú kartu a putuje predčasne pod sprchy! Gréci márne protestujú.
     
    37
    Sotva čo Kyriagos Papadopoulos dobehol do vlastnej 16-tky, schybil! Loptu poslal len na nohu protihráča Perquisa, ktorý v stopercentnej šanci vystrelil z priestoru 11-tky vedľa ľavej Chalkiasovej žrde!
     
    36
    K plánovanému striedanie predsa len došlo. Mladší z menovcov Kyriakos strieda Avraama Papadoupolosa.
     
    35
    Lewandowski ostáva ležať na trávniku po súboji s Papasthathopoulosom, ktorý si "vyslúžil" žltú kartu. Lewandowski sa, našťastie, pozviechal a pokračuje v hre.
     
    17
    Poľsko dalo gól!
    Národný štadión v Poľsku jasá! Blaszczykowski našiel z pravej strany, z relatívne veľkého uhla nekrytého ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý poslal hlavou loptu do siete, za chrbát bezmocného Chalkiasa!
     
    14
    Piszczek sa rútil osamotený z pravej strany pred bránu z uhla. Rozhodol sa ale odcentrovať prudkú loptu na Lewandowskeho, ktorému chýbali stotiny sekundy na to, aby na loptu dočiahol! Druhá tutová šanca poľskej reprezentácie v stretnutí.
     
    5
    Lewandowski pekne prikryl loptu pre spoluhráča, ktorý len nastrelil niektorého z brániacich Grékov. Následnú strelu Murawskeho spoza 16-tky vytlačil Chalkias nad brvno! Veľká príležitosť ostala nevyužitá.

    Marek Hudák

    Góly: 17. Lewandowski - 51. Salpingidis

    Karty:   35. Papastathopoulos (GRE), 45+2. Holebas (GRE), 54. Karagounis (GRE)   69. Szczesny (POL) - 44. Papastathopoulos (GRE)


    Poľsko: Szczęsny - Boenisch, Perquis, Wasilewski, Piszczek - Polanski, Murawski - Rybus, Obraniak, Błaszczykowski (C) - Lewandowski
    Grécko: Chalkias - Holebas, A. Papadopoulos, Papasthathopoulos, Torossidis - Karagounis (C), Katsouranis, Maniatis - Samaras, Gekas, Ninis

    Rozhodca: Carballo - Fernández, Jiménez (ESP)

    Diváci: 58000