Rusko – Fínsko 6:2 (kon.) | Česko – Slovensko 1:3 (kon.)
koniec
Rusko
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Fínsko
Sobota 19.05.2012, 13:30 • Hartwall Aréna, Helsinky, Fínsko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:04
    Fínsko dalo gól! Bude sa ale telefonovať. Järvinen strieľal z ľavého kruhu a puk cestou tečoval hokejkou MIKAEL GRANLUND. Nebolo to vysokou, puk doplachtil do vinkla a odrazil sa odtiaľ von. Asistencie Joonas Järvinen a Mikko Koivu.
     
    48:41
    Rusko dalo gól!
    Vehanen bol obstrelený už strelou, či prihrávkou od modrej, krížom našla pred bránou osamoteného SERGEJA ŠIROKOVA, ktorému síce poskakoval puk na hokejke, ale akosi ho dokázal za čiaru dostať. Asistencie Jevgenij Birjukov a Nikita Nikitin.
     
    41:05
    Rusko dalo gól!
    Doviezli do Fínska svoj kočovný zábavný park, DENIS KOKAREV ich najprv pár povozil poza bránu na húsenkovej dráhe, potom rozložil pri Vehanenovi kolotoč, z ktorého sa hlava roztočila aj všetkým ruským fanúšikom - pretože puk nahodený pred bránu sa odrazil tuším od Väänänena dnu! Asistencia Nikolaj Kuljomin.
     
    37:46
    Rusko dalo gól!
    A v pásme to aj roztočili. YEVGENIJ MALKIN sa trafil spoza pravého kruhu presne a zavŕšil tak hetrik! Organizátori zbierajú z ľadu čiapky, šiltovky a klobúky. Asistencia Ilja Nikulin.
     
    29:47
    Rusko dalo gól!
    Predsa len sa podarilo ALEXANDROVI OVEČKINOVI presadiť švihom z ľavého kruhu, kam sa stiahol pomaly od brány. Vehanenovi to šupol rovno do vinkla. Asistencie Denis Denisov a Alexander Popov.
     
    19:06
    Rusko dalo gól!
    Rusom sa predsa podarilo zúžitkovať presilovú hru a otáčajú stav tohto stretnutia na svoju stranu. Po skvelej prihrávke Žerdeva, ktorý puk nasmeroval pred bránkovisko, kde stál osamotený JEVGENIJ MALKIN, tento skvelý ruský hráč si pripisuje ďalší gól na svoj účet, keď nádherne vymietol pavučinku medzi Vehanenovými betónmi. Asistencie pri tomto góle si pripisujú Nikolaj Žerdev a Sergej Širokov.
     
    15:33
    Rusko dalo gól!
    Rusom sa podarilo vyrovnať! Po peknej prihrávke na modrú čiaru strieľal Nikitin, ten sa síce nedokázal presadiť, no puk sa ocitol na hokejke JEVGENIJA MALKINA, ktorý stál pozorne naľavo od fínskej brány, zachoval si chladnú hlavu, obkorčuľoval si bránu a skvelou strelou puk zavesil do fínskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Nikita Nikitin a Alexander Popov.
     
    07:28
    Fínsko dalo gól! Fíni sa po skvelej prihrávke na útočnú modrú čiaru dokázali krásne presadiť! JANNE NISKALA zinkasoval prihrávku, no nerozhodol sa ďalej váhať, svoju hokejku napriahol tak silno, že gólman Varlamov puk pravdeopodobne ani nevidel! 1:0 pre domácu reprezentáciu! Asistencie si pripísali hráči Petri Kontiola a Jesse Joensuu.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 16. Malkin (Nikitin, Popov), 20. Malkin (Žerdev, Širokov), 30. Ovečkin (Denisov, Popov), 38. Malkin (Nikulin), 42. Kokarev (Kulemin), 49. Širokov (Birjukov, Nikitin) - 8. Niskala (Kontiola, Joensuu), 57. Granlund (Järvinen, Koivu)


    Rusko: Varlamov (Barulin) – Nikulin "C", Birjukov, Jemelin, Rjasenskij, Denisov, Medvedev, Nikitin, Svitov – Malkin, Popov, Perežogin – Ovečkin, Dacjuk, Sjomin – Tereščenko, Širokov, Žerdev – Kokarev, Kuljomin, Kuznecov – Svitov.
    Fínsko: Vehanen (Rämö) – Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola, Niskala – Koivu "C", Jokinen, Filppula – Pesonen, Immonen, Granlund – Kiiskinen, Kapanen, Komarov – Kontiola, Pyörälä, Pihlström – Joensuu.

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Reiber (SUI) – Dussureault (CAN), Morrison (USA)

    Diváci: 13239