Kanada – Bielorusko 5:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 6:2 (kon.) | Slovensko – Francúzsko 5:4 (kon.)
Česko – Nemecko 8:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 5:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Slovensko
5:4 (2:2, 1:1, 2:1)
Francúzsko
Utorok 15.05.2012, 15:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:27
    Slovensko dalo gól! Gólová naháňačka pokračuje! Prihrávka na Sekeru, ten puk vrátil BRANKOVI RADIVOJEVIČOVI, ktorý si z kruhu prekorčuľoval na modrú čiaru a prekonáva Hueta! Handzuš pekne clonil. Asistencia Andrej Sekera.
     
    45:17
    Francúzsko dalo gól!
    V bránkovisku číhal Henderson, ten prihrávku nedokázal ani len dostať na hokejku cez natlačeného Vydareného a tak sa k puku dostal ANTOINE ROUSSEL a z uhla to poslal pod brvno! Asistencia Stéphane da Costa.
     
    40:39
    Slovensko dalo gól! Prvý útok na bránu a je to tam! BRANKO RADIVOJEVIČ si dokorčuľoval puk po pravom krídle a strelou prekonáva Hueta! Bez asistencie.
     
    39:20
    Francúzsko dalo gól!
    Nádherným gólom do šatne vyrovnáva DAMIEN FLEURY! Dostal prihrávku medzi kruhy od Meuniera, ktorý puk zachytil v pásme pri mantineli a z pravej strany sa zviezol k zadnému mantinelu. Gól: Damien Fleury, asistencia Laurent Meunier.
     
    35:26
    Slovensko dalo gól! Chára napriahol od modrej a MICHAL HANDZUŠ puk tečoval miernym podvihnutím hokejky za Hueta! Asistencie Zdeno Chára a Andrej Sekera.
     
    15:00
    Francúzsko dalo gól!
    Chyba Marcela Haščáka! Stratil puk pri vyvážaní a TEDDY DA COSTA mal voľnú cestu k vyrovnaniu! Bez asistencie.
     
    07:11
    Francúzsko dalo gól!
    Sekera nevytlačil z pásma Desrosiersa, ani nestihol jeho prihrávku na Roulleaua, ktorého zvláštne nahodenie na bránu usmernil YORICK TREILLE, puk prešiel pomedzi betóny dezorientovaného Laca. Asistencie Alexandre Roulleau a Julien Desrosiers.
     
    06:50
    Slovensko dalo gól! Radivojevič prihral z rohu pred bránu Kopeckému, ešte sa puk odrazil do hry, Radivojevič skúsil spomedzi kruhov, Huet vyrazil do pravej strany rovno na TOMÁŠA KOPECKÉHO, ktorý ho z prvej prekonáva! Asistencia Branko Radivojevič.
     
    02:36
    Slovensko dalo gól! Bližňák v strednom pásme prihral MILANOVI BARTOVIČOVI, ktorý si prekorčuľoval na kruh a jeho strela sa aj ozvala o Huetov betón, ale prešla do brány! Asistencie Mário Bližňák a Andrej Sekera.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 3. Bartovič (Bližňák, Sekera), 7. Kopecký (Radivojevič), 36. Handzuš (Chára, Sekera), 41. Radivojevič, 51. Radivojevič (Sekera) - 8. Treille (Roulleau, Desrosiers), 15. da Costa T, 40. Fleury (Meunier), 46. Roussel (da Costa S)


    Slovensko: J. Laco - Baranka, Sekera, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený - Handzuš, T. Kopecký, Radivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Marcel Hossa - Marek Hovorka. Tréner: Vladimír Vůjtek.
    Francúzsko: Huet - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, AUVITU? Besch, Manavian, Moisand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. da Costa, Lamperier, Bellemare - Henderson, Bertrand, Roussel - Fleury, Raux, T. da Costa. Tréner: David Henderson.

    Rozhodca: Jeřábek (CZ), Reiber (SUI) - Schulz (GER), Wilmot (CAN)

    Diváci: 7481