Kanada – Bielorusko 5:1 (kon.) | Nórsko – Dánsko 6:2 (kon.) | Slovensko – Francúzsko 5:4 (kon.)
Česko – Nemecko 8:1 (kon.) | USA – Švajčiarsko 5:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Kanada
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Bielorusko
Utorok 15.05.2012, 11:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:16
    Kanada dala gól! Ladd od mantinelu poslal krátku prihrávku na pravý kruh a RYAN O'REILLY ňou poslal Milčakovovu fľašu s vodou k zadnému mantinelu. Asistencia Andrew Ladd.
     
    34:11
    Kanada dala gól! V trme-vrme pred bránou sa napokon RYANOVI NUGENT-HOPKINSOVI podarilo prekonať Milčakova. Asistencie John Tavares a Patrick Sharp.
     
    32:46
    Kanada dala gól! Perryho posunutie zblokoval jeden z bekov, k puku sa dostal Kane, ale Milčakov vyrazil, no na dorážku RYANA GETZLAFA už si nesiahol. Asistencie Evander Kane a Corey Perry.
     
    29:10
    Kanada dala gól! Veľmi šťastný gól. Getzlaf napriahol z ľavého kruhu a puk sa pred bránou odrazil od nôh COREY PERRYHO do brány! Asistencie Ryan Getzlaf a Duncan Keith.
     
    14:25
    Bielorusko dalo gól! Purcell prehral v rohu súboj s Andrejom Kosticynom, ktorý si chvíľu počkal a poslal puk za bránu Kovyršinovi. Ten rýchlo vyzval k strele SERGEJA KOSTICYNA a ten poslušne prekvapil Warda! Asistencie Jevgenij Kovyršin a Andrej Kosticyn.
     
    02:16
    Kanada dala gól! Bielorusi nezachytili puk pri svojej striedačke a Kanada sa v troch posunula dopredu. Ladd poslal cez medzikružie prihrávku do pravej strany a RYAN O'REILLY vymietol pavučinky Milčakovovej brány. Asistencie Andrew Ladd a Duncan Keith.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 3. O'Reilly (Ladd, Keith), 30. Perry (Getzlaf, Keith), 33. Getzlaf (Kane, Perry), 35. Nugent-Hopkins (Tavares, Sharp), 49. O'Reilly (Ladd) - 15. Kosticyn S (Kovyršin, Kosticyn A)


    Kanada: Ward - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Methot, Russell, Quincey, Schenn - Eberle, Tavares, Skinner - Kane, Perry, Getzlaf - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Purcell, O'Reilly, Burrows - Ladd. Tréner: Brent Sutter.
    Bielorusko: Milčakov - Denisov, Korobov, Goroško, Kosťjučjonok, Stasenko, Černaok, Graborenko - Ugarov, Kaljužnij, Grabovskij - A. Kosticyn, S. Kosticyn, Kovyršin - Meleško, Stas, Kolcov - Michajlov, Drozd, Kitarov - Kolosov. Tréner: Kari Heikkilä.

    Rozhodca: Jablukov (GER), Patafie (USA) - Puolakka (FIN), Schrader (GER)

    Diváci: 9140