Fínsko – USA 0:5 (kon.) | Rusko – Česko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko 0:1 (kon.)
Nemecko – Nórsko 4:12 (kon.)
koniec
Nemecko
4:12 (0:3, 1:6, 3:3)
Nórsko
Nedeľa 13.05.2012, 20:15 • Ericsson Globe Arena, Štokholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:17
    Nemecko dalo gól! Ďalšia využitá presilová hra v podaní nemeckých hráčov! Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil CHRISTOPHER FISCHER, ktorý strelu umiestnil tak, že Haugen nemal ani najmenšiu šancu úspešne zasiahnuť, keďže puk letel ponad ľavé rameno gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Kai Hospelt a Philip Gogulla.
     
    52:06
    Nórsko dalo gól! Aby nebolo dnes málo, tak Nóri pridávajú aj dvanásty gól! Skvelá strela od modrej čiary v podaní MATSA TRYGGA prekonala vzduch, intergalaktický hokejový odpor vzduchu a napokon aj gólmana Endrasa! Asistenciu si pripíše Mads Hansen.
     
    46:27
    Nemecko dalo gól! Prvú presilovú hru sa podarilo zúžitkovať aj nemeckým hráčom. Po krásnej prihrávke sa sám, nebránený ocitol v medzikruží MARCUS KINK, ktorého bravúrna technická strela poslala puk nechytateľne za Haugenove betóny. Asistenciu si pripísal Kevin Lavallee.
     
    43:15
    Nórsko dalo gól! Po skvelej prihrávke spoza brány k hranici pravého kruhu sa dostal MADS HANSEN, ten si ešte počkal na Endrasove pohyby a krásnou technickou strelou poslal puk do ľavého horného horu nemeckej brány. Bravúrne! Asistencie si pripisujú hráči Anders Bastiansen a Juha Kaunismäki.
     
    41:01
    Nemecko dalo gól! Máme tu druhý čestný gól v podaní nemeckej reprezentácie! Tentokrát sa po samostatnom prieniku po pravej strane dokázal gólovo presadiť JUSTIN KRUEGER, ktorý vypálil jasličky gólmanovi Haugenovi. Asistenciu si pripisuje Philip Gogulla.
     
    40:44
    Nórsko dalo gól! Do pásma sa po pravej strane dostal PER-AGE SKRÖDER, ktorý skvelou strelou zápästím z pravého kruhu poslal puk do pravého horného rohu opäť Endrasovej brány! Asistencie si pripisujú Patrick Thoresen a Mads Hansen.
     
    38:24
    Nemecko dalo gól! A predsa to tam padlo! Čestný gól nemeckej reprezentácie prišiel ešte v druhej tretine! PATRICK REIMER sa po skvelej prihrávke ocitol nebránený v nádhernej palebnej pozícii, ktorá sa nachádzala za pravým kruhom. Podarilo sa mu prekonať Haugena, teda jeho pavučinku medzi betónmi. Asistencie si pripisujú Philip Gogulla a Christoph Schubert.
     
    34:07
    Nórsko dalo gól!Presilová hra = gól! To jednoznačne platí o priebehu tohto stretnutia! Po skvelej prihrávke na modrú sa tentokrát gólovo presadil obranca MATS TRYGG, ktorý posiela svoj tím už do 9gólového vedenia! Vynikajúce! Asistencie si pri tomto góle pripisujú Patrick Thoresen a Mads Hansen.
     
    33:24
    Nórsko dalo gól! Je tu hotový debakel! Po signalizovanom vylúčení nemeckého hráča prichádza gól z hokejky PER-AGE SKRÖDERA, ktorý sa dostal v presilovej hre do skvelého zakončenia a vymietol pavučinu medzi Kotschnewovými betónmi! Asistenciu si pripisujú hráči Mathis Olimb a Ask Morten.
     
    32:07
    Nórsko dalo gól!Tak k tomu už nemám slov! Báječné! Skvelú prihrávku na pravú stranu dostal PATRICK THORESEN, ktorý si puk potiahol a krásnou strelou švihom prekonáva Kotschnewa! Puk sa síce dotkol gólmanových betónov, no nakoniec si našiel cestičku až do siete. Thoresen týmto završuje svoj HAT-TRICK! Asistencie si pripisujú hráči Morten Ask a Henrik Solberg.
     
    27:52
    Nórsko dalo gól! Ďalšia využitá presilová hra v podaní nórskej reprezentácie! Po skvelej prihrávke z pravého kruhu na modrú čiaru pálil z prvej JONAS HOLÖS! Gólman Kotschnew bol k tomu dobre clonený dvojicou nórskych hráčov, čo mu znemožnilo akúkoľvek šancu zastaviť puk. Asistencie si pripísali Patrick Thoresen a Morten Ask.
     
    24:12
    Nórsko dalo gól!Tak toto je neuveriteľné! Skvelé a až neskutočné! Tentokrát sa skvelou strelou spoza ľavého kruhu dokázal presadiť JUHA KAUNISMÄKI, ktorý svoj projektil nasmeroval presne do protipohybu gólmana Kotschnewa, tým pádom mu nedal ani najmenšiu šancu puk chytiť. Asistencie si pripísali Ken Andre Olimb a Morten Ask.
     
    23:16
    Nórsko dalo gól! Rýchly protiútok Nórov! Po pravej strane si skvelo viedol puk Mathis Olimb, automaticky, keď sa dostal ku bránkovisku a videl nebráneného LARSA ERIKA SPETSA, tak mu nahral, tento hráč už nemal problém skórovať do odkrytej brány. Asistencie si pripísali Mathis Olimb a Anders Bastiansen.
     
    05:07
    Nórsko dalo gól! Bravúrne! Skvelé! Neopísateľné! Len takto sa dá pomenovať nórsky ofenzívny výkon! Po skvelej prihrávke od Holteta tentokrát z ľavej strany skóroval MARTIN RÖYMARK, ktorý nemal problém zakončiť ponad položeného Denisa Endrasa. Asistenciu si opäť pripísal Marius Holtet.
     
    01:28
    Nórsko dalo gól! Tak nórska hra je tentokrát dychvyrážajúca! Po dvoch minútach sa im podarilo streliť dva góly! Tentokrát sa po veľkom zmätku pri Endrasovej bráne vynašiel Holtet, ten skvelou prihrávkou našiel odkrytého PATRICKA THORESENA, ktorý si do štatistík pripisuje ďalší gól! Asistenciu si pripísal Marius Holtet.
     
    00:20
    Nórsko dalo gól! Neskutočné prekvapenie tohto stretnutia! Už po dvadsiatich sekundách sa prvý nórsky útok premenil na gólové ovocie. Sköderovu strelu z ľavej strany sa Endrasovi podarilo vyraziť, avšak skvelú dorážku v podaní PATRICKA THORESENA už nemecký gólman nedokázal pokryť. Asistencie si pripísali Per-Age Skröder a Mads Hansen.

    Góly a asistencie: 39. Reimer (Gogulla, Schubert), 42. Krueger (Gogulla), 47. Kink (Lavallee), 58. Fischer (Hospelt, Gogulla) - 1. Thoresen (Skröder, Hansen), 2. Thoresen (Holtet), 6. Röymark (Holtet), 24. Spets (M.Olimb, Bastiansen), 25. Kaunismäki (K. Olimb, Ask), 28. Holös (Thoresen, Ask), 33. Thoresen (Ask, Solberg), 34. Skröder (M. Olimb, Ask), 35. Trygg (Thoresen, Hansen), 41. Skröder (Thoresen, Hansen), 44. Hansen (Bastiansen, Kaunismäki), 53. Trygg (Hansen)


    Nemecko: Endras (Kotschnew) - Krueger, Schubert, Fischer, Lavallee, Ondruschka, N. Goc, Reul, Kink - Hospelt ("A"), Tripp, Rankel - Reimer, Ullmann, Gogulla - Kaufmann, Greilinger, M. Goc ("C") - Barta ("A"), Schütz, Furchner.
    Tréner: Jakob Kölliker.

    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen ("C"), Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli, Kristiansen - Hansen, Skröder, Thoresen ("A") - Spets, Bastiansen ("A"), M. Olimb - Holtet, Röymark, Rosseli Olsen - Ask, Martinsen, K. Olimb.
    Tréner: Roy Johansen.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Kaval (USA) - Dedioulia (BLR), Dehaen (FRA)

    Diváci: 2452