Fínsko – USA 0:5 (kon.) | Rusko – Česko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko 0:1 (kon.)
Nemecko – Nórsko 4:12 (kon.)
koniec
Nemecko
4:12 (0:3, 1:6, 3:3)
Nórsko
Nedeľa 13.05.2012, 20:15 • Ericsson Globe Arena, Štokholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dovidenia pri ďalších online prenosoch!
    Na dnes sa s vami lúči Tomáš Kovalský.
    Prajem vám dobrú noc a sladké hokejové sny...
     
    Tretia tretina tohto zápasu bola vyrovnaná, pretože Nóri už nemali čo stratiť a mierne poľavili, čo sa prejavili na útočnom tlaku Nemcov a následných vylúčeniach nórskych obranov. To malo zase za dôsledok góly v Haugenovej sieti. Jednoducho skonštatované, mohli sme vidieť bláznivý zápas s veľkým počtom gólom a jasným, dychvyrážajúcim triumfom Nórov v pomere 12:4! Nóri si tak predčasne zaručili postup do štvrťfinále!
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú...
    Nemecko - Patrick Reimer
    Nórsko - Patrick Thoresen
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Už sa nič nestane. Puk majú v moci nemeckí hráči, ktorý ukončujú hru za svojou bránou.
     
    59:33
    Puk majú v moci nórski hráči, takže očakávame, že sa už nič nestane, pretože Kaunismäki pomaly upokojuje tempo hry na minimum.
     
    58:48
    Tollefsen bol v peknej šanci pridať trinásty magický gól, no puk si nahodil príliš dopredu, čo sa Kotschnewovi podarilo vystihnúť a puk pohodlne pokrýva lapačkou.
     
    57:55
    Kozmetické úpravy v podaní nemeckých hráčov sa blížia ku koncu. Máme však ešte dve minúty, čo by malo byť dosť času na niekoľko gólov!
     
    57:17
    Nemecko dalo gól! Ďalšia využitá presilová hra v podaní nemeckých hráčov! Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil CHRISTOPHER FISCHER, ktorý strelu umiestnil tak, že Haugen nemal ani najmenšiu šancu úspešne zasiahnuť, keďže puk letel ponad ľavé rameno gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Kai Hospelt a Philip Gogulla.
     
    56:57
    Greilinger v peknej šanci prekonať Haugena! Avšak nie, dnes to nechce prísť. Haugen vyťahuje pekný zákrok vyrážačkou.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2452 divákov na čele s nemeckou elitnou reprezentačnou zostavou!
     
    56:00
    Nasleduje ďalšia početná výhoda pre Nemcov! Dokonca dvojnásobná! Dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou zinkasoval Kristiansen a ďalšie dve minúty za zdržovanie hry dostáva hráčska lavica.
     
    55:25
    Nemecká početná výhoda je na konci a kapitán Tollefsen puk poľahky posiela do ďalekých kútov tejto ľadovej plochy.
     
    54:31
    Presilová hra je pre Nemcov alfou a omegou, no momentálne sme uviazli niekde v strede gréckej abecedy, pretože nevidno nič okrem puku na nórskych hokejkách.
     
    53:39
    Nasleduje početná výhoda Nemcov! Za podrazenie si dopraje dvojminútový oddych Toleffsen.
     
    53:28
    Nemci sa dostali do útočného pásma, kde sa pokúšajú o nejaký ten ďalší gólik.
     
    52:59
    Neočakávané, ale dnes Denisa Endrasa už druhýkrát strieda Dimitri Kotschnew!
     
    52:06
    Nórsko dalo gól! Aby nebolo dnes málo, tak Nóri pridávajú aj dvanásty gól! Skvelá strela od modrej čiary v podaní MATSA TRYGGA prekonala vzduch, intergalaktický hokejový odpor vzduchu a napokon aj gólmana Endrasa! Asistenciu si pripíše Mads Hansen.
     
    51:27
    Momentálne môžeme vidieť súboj, ktorý sa zvádza v strednom pásme, o puk sa bojuje tvrdo, no na nórskej strane s veľkou, optimistickou hrou.
     
    50:39
    Marcel Goc sa ako kapitán nemeckej reprezentácie chcel dostať do veľkej a silnej ofenzívy, no tento útok stroskotal na hokejke Bonsaksena, ktorý sa vrhol do Greilingerovej prihrávky.
     
    49:58
    Thoresen je dnes pri veľkej chuti. Z pravého kruhu si poslal na Endrasovu bránu ďalší projektil, avšak mám pocit, že už sa chce s brankárom len hrať a nie nasilu ho prekonávať.
     
    49:24
    Marcus Kink sa snažil prekľučkovať až pred Haugenovu bránu, asi jeden meter za útočnou modrou čiarou bol však tvrdo odstavený hitom od Tollefsena.
     
    48:49
    Rýchlo letiace nahodenie puku do pásma v podaní Holösa pokrýva Denis Endras, ktorý oprášil lapačku.
     
    48:06
    Nebezpečná situácia pred Denisom Endrasom! Po peknej prihrávke od Bastiansena zakončoval Spets. Jeho strelu však Endras pokrýva betónmi.
     
    47:15
    Nemci sa dostali do útočnej vlny, čo Nórov mierne deprimuje, no myslím si, že pri tomto gólovom manku sa im už nič nepodarí vykúzliť.
     
    46:27
    Nemecko dalo gól! Prvú presilovú hru sa podarilo zúžitkovať aj nemeckým hráčom. Po krásnej prihrávke sa sám, nebránený ocitol v medzikruží MARCUS KINK, ktorého bravúrna technická strela poslala puk nechytateľne za Haugenove betóny. Asistenciu si pripísal Kevin Lavallee.
     
    45:46
    Perfektná strela v podaní Schuberta! Haugen však proti tejto strele vytiahol bravúrny zákrok vyrážačkou!
     
    44:49
    Nemeckí hráči sa usadili v pásme, kde pekne kombinujú, no zatiaľ je to bez vážneho ohrozenia nórskej brány.
     
    43:54
    Prichádza vylúčenie na nórskej strane. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Patrick Röymark.
     
    43:15
    Nórsko dalo gól! Po skvelej prihrávke spoza brány k hranici pravého kruhu sa dostal MADS HANSEN, ten si ešte počkal na Endrasove pohyby a krásnou technickou strelou poslal puk do ľavého horného horu nemeckej brány. Bravúrne! Asistencie si pripisujú hráči Anders Bastiansen a Juha Kaunismäki.
     
    42:57
    Pekná strela v podaní Madsena! Tentokrát však Endrasov ľavý betón zachránil nemecký tím.
     
    42:02
    Nóri hrajú pokojne a s veľkým optimizmom na hokejkách. Nemcov však stále k ničomu nepúšťajú.
     
    41:14
    Prichádza vylúčenie na nemeckej strane. Dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou zinkasoval Gogulla.
     
    41:01
    Nemecko dalo gól! Máme tu druhý čestný gól v podaní nemeckej reprezentácie! Tentokrát sa po samostatnom prieniku po pravej strane dokázal gólovo presadiť JUSTIN KRUEGER, ktorý vypálil jasličky gólmanovi Haugenovi. Asistenciu si pripisuje Philip Gogulla.
     
    40:44
    Nórsko dalo gól! Do pásma sa po pravej strane dostal PER-AGE SKRÖDER, ktorý skvelou strelou zápästím z pravého kruhu poslal puk do pravého horného rohu opäť Endrasovej brány! Asistencie si pripisujú Patrick Thoresen a Mads Hansen.
     
    40:35
    Po peknom nahodení puku do pásma sa snažil presadiť Patrick Reimer. Haugen však puk radšej pokrýva.
     
    40:03
    Úvodné buly tretej tretiny putuje na nemecké hokejky, avšak na nich sa dlho puk neohrial, keďže o neho prišli už v strednom pásme.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Pomer striel v tretej tretine:
    Nemecko vs. Nórsko - 13 vs. 13
    Pomer striel celkovo:
    Nemecko vs. Nórsko - 19 vs. 23
     
    Tak ja neviem ako by som popísal druhú tretinu tohto stretnutia. Nóri sa skvelou organizovanou hrou hlavne v presilových hrách dostali do deväťgólového vedenia, ktoré však čestne v 39. minúte zneškodnil Reimer, ktorý aj pokazil čistý štít gólmana Haugena. V každom prípade vidíme krásny severský hokej, ktorý nemá konca!
    O nemeckej výhre sa pravdepodobne už nedá uvažovať, takže môžeme si tipnúť - koľko gólov sa ešte podarí Nórom vsietiť?
    Nikto nevie, no už o niekoľko minút príde druhá tretina, ktorá nám rozpovie viac.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:46
    Strela v podaní Kristiansena bola zblokovaná hokejkou Schuberta, ktorý posiela puk do bezpečia. V druhej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    39:18
    Nóri majú presilovú hru, no zatiaľ sa držia v útočnom pásme bez žiadnej väčšej gólovej príležitosti.
     
    38:27
    Po góle prichádza ďalšie vylúčenie na nemeckej strane. Schladiť sa na dve minúty odchádza Evan Kaufmann, ktorý sa sa s hokejkou hral príliš vysoko a príliš nebezpečne.
     
    38:24
    Nemecko dalo gól! A predsa to tam padlo! Čestný gól nemeckej reprezentácie prišiel ešte v druhej tretine! PATRICK REIMER sa po skvelej prihrávke ocitol nebránený v nádhernej palebnej pozícii, ktorá sa nachádzala za pravým kruhom. Podarilo sa mu prekonať Haugena, teda jeho pavučinku medzi betónmi. Asistencie si pripisujú Philip Gogulla a Christoph Schubert.
     
    37:43
    Hráči v čiernom sa zatiaľ nevzdávajú a snažia sa streliť aspoň jeden čestný gól! Zatiaľ sa im to však proti pozornej nórskej obrane nedarí.
     
    37:07
    Ďalšia, no menej dôrazná strelecká príležitosť Nemcov! K strele spomedzi kruhov sa dostal Fischer. Ten však puk napálil len do Haugenovej hrude.
     
    36:12
    Po veľmi dlhom čase sa dostali do zakončenia aj nemckí hráči! Hospelt strieľal z hranice pravého kruhu do horného ľavého rohu Haugenovej brány. Tento nórsky gólman však vytiahol nádherný zákrok lapačkou!
     
    35:35
    V ďalšej skvelej príležitosti navýšiť skóre stretnutia bol Solberg! Jeho strelu sa však podarilo Kotschnewovi prikryť lapačkou!
     
    34:59
    Nemci sa očividne vzdávajú a hrajú hokej na úrovni nejakej štvrtej vidieckej ligy.
     
    34:07
    Nórsko dalo gól!Presilová hra = gól! To jednoznačne platí o priebehu tohto stretnutia! Po skvelej prihrávke na modrú sa tentokrát gólovo presadil obranca MATS TRYGG, ktorý posiela svoj tím už do 9gólového vedenia! Vynikajúce! Asistencie si pri tomto góle pripisujú Patrick Thoresen a Mads Hansen.
     
    33:24
    Signalizované vylúčenie prichádza. Reul si odnáša za napadnutie zozadu 2+10 minútový trest.
     
    33:24
    Nórsko dalo gól! Je tu hotový debakel! Po signalizovanom vylúčení nemeckého hráča prichádza gól z hokejky PER-AGE SKRÖDERA, ktorý sa dostal v presilovej hre do skvelého zakončenia a vymietol pavučinu medzi Kotschnewovými betónmi! Asistenciu si pripisujú hráči Mathis Olimb a Ask Morten.
     
    32:32
    Ďalšie vylúčenie na nemeckej strane! Tentokrát si odchádza na dve minúty za podrazenie sadnúť Kink.
     
    32:07
    Nórsko dalo gól!Tak k tomu už nemám slov! Báječné! Skvelú prihrávku na pravú stranu dostal PATRICK THORESEN, ktorý si puk potiahol a krásnou strelou švihom prekonáva Kotschnewa! Puk sa síce dotkol gólmanových betónov, no nakoniec si našiel cestičku až do siete. Thoresen týmto završuje svoj HAT-TRICK! Asistencie si pripisujú hráči Morten Ask a Henrik Solberg.
     
    31:28
    Vynikajúca strela Schuberta od modrej čiary! Jeho projektil však pokrýva Haugenova pozorná lapačka.
     
    30:32
    Pekná kombinácia Schuberta a Fischera! Táto obranná dvojica to veľmi dobre vymyslela, no po strele Schuberta ostáva gólman Haugen stále neprekonaný, keďže puk mu vpálil len do betónu.
     
    29:50
    Nemci dostávajú za zbytočné sekanie v podaní Mortena Aska dvojminútovú početnú výhodu.
     
    29:35
    Mathis Olimb sa dostal do skvelej príležitosti zakončiť, keď si bez problémov odstavil celú nemeckú obranu! Puk bol už takmer v bráne, no Kotschnew ho nejako zázračne z brány vykopol!
     
    28:49
    Nóri nie a nie poľaviť! Hrajú skvelo útočne i obranne, čo privádza nechuť na nemecké hokejky.
     
    27:52
    Nórsko dalo gól! Ďalšia využitá presilová hra v podaní nórskej reprezentácie! Po skvelej prihrávke z pravého kruhu na modrú čiaru pálil z prvej JONAS HOLÖS! Gólman Kotschnew bol k tomu dobre clonený dvojicou nórskych hráčov, čo mu znemožnilo akúkoľvek šancu zastaviť puk. Asistencie si pripísali Patrick Thoresen a Morten Ask.
     
    27:29
    Nóri zatiaľ pekne kombinujú vo svojej početnej výhode a nepúšťajú Nemcov k puku.
     
    26:58
    Prichádza dvojminútové oslabenie nemeckého tímu. Dve minúty za podrazenie si odpyká Schubert.
     
    26:31
    Ďalšia skvelá šanca skórovať v podaní Holteta! Kotschnew sa však tentokrát dokázal bleskovo premiestniť, a tým zabrániť ďalšiemu gólu za jeho chrbtom.
     
    25:42
    Nemci sa snažia aspoň niečo v dnešnom zápase ukázať, no už asi nikto neverí, že sa to nejako prejaví.
     
    24:57
    Nemci dostali ďalšiu dávku studenej vody na svoje upotené tváre. Neverím ja, neverí celý štokholmský štadión, no je to tak! Nóri vyhrávajú už 5:0!
     
    24:12
    Nórsko dalo gól!Tak toto je neuveriteľné! Skvelé a až neskutočné! Tentokrát sa skvelou strelou spoza ľavého kruhu dokázal presadiť JUHA KAUNISMÄKI, ktorý svoj projektil nasmeroval presne do protipohybu gólmana Kotschnewa, tým pádom mu nedal ani najmenšiu šancu puk chytiť. Asistencie si pripísali Ken Andre Olimb a Morten Ask.
     
    23:16
    Nórsko dalo gól! Rýchly protiútok Nórov! Po pravej strane si skvelo viedol puk Mathis Olimb, automaticky, keď sa dostal ku bránkovisku a videl nebráneného LARSA ERIKA SPETSA, tak mu nahral, tento hráč už nemal problém skórovať do odkrytej brány. Asistencie si pripísali Mathis Olimb a Anders Bastiansen.
     
    22:59
    Strela v podaní Greilingera! Avšak ešte pred Haugenom bola zblokovaná presne na hokejku Mathisa Olimba.
     
    22:35
    Nóri sa dokázali ubrániť, avšak nemeckí hráči sú ešte na malú chvíľu usadení v útočnom pásme, kde rozložili systém krátkych prihrávok.
     
    21:48
    Ďalšia pekná strela v podaní Fischera! Tento hráč sa dostal do priestoru medzi kruhmi, kde si kľučkou odstavil Bonsaksena a zakončil, opäť však do náručia gólmana Haugena.
     
    21:35
    Po peknej prihrávke od Greilingera sa k strele z miesta pri modrej čiare dostal Schubert! Ten však umiestnil puk priamo do Haugenovho náručia.
     
    21:18
    Prvá presilovková strela v podaní Reimera! Ten pálil z ľavého kruhu k pravej tyčke nórskej brány. Haugen však vytiahol pekný zákrok ľavým betónom.
     
    20:40
    Nemci sa hneď po vyhratom buly v útočnom pásme rozmiestnili a začínajú s pukom pekne kombinovať.
     
    20:36
    Prvé vylúčenie na nórskej strane. Na dve minúty sa odchádza schladiť Trygg, ktorý sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:05
    Tentokrát sa podarilo úvodné vhadzovanie zvíťaziť Nemcom, no ako rýchlo puk získali, tak rýchlo o neho aj prišli.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Nemecko vs. Nórsko - 6 vs. 10.
     
    Tak prvá tretina bola pre celý hokejový svet asi veľkým šokom! Nóri si za 307 sekúnd dokázali vybojovať trojgólové vedenie, čo priviedlo Nemcov k striedaniu brankárov. Táto zmena priniesla do tímu kúsok pohody, no stále to nie je ten pravý nemecký hokej. V závere prvej tretiny sa síce nemeckí hráči dostali do niekoľkých pekných príležitostí na skórovanie, no Haugen proti týmto pokusom vytiahol skvelé zákroky.
    Čo nás čaká v druhej tretine? Žeby ďalší gólový uragán alebo otočenie stretnutia v podaní Nemcov?
    Na tieto otázky si spoločne zodpovieme už o pár minút.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:40
    Nemci sa nakrátko usadili v útočnom pásme, čo im prinieslo aj prvú veľkú gólovú príležitosť! Po malom zmätku pred Haugenom sa najlepšie zorientoval Krueger, ktorý krátkou prihrávkou našiel Schütza. Ten mal však puk len na backhande, čo aj využil, no táto strela bola príliš slabá na prekonanie gólmana Nórov.
     
    18:55
    Nemci sa snažia niečo vymyslieť, no vysoký forčeking Nórov im nedáva ani malú šancu.
     
    18:08
    Nikolai Goc založil útok v strednom pásme, no ako rýchlo ten útok založil, tak rýchlo bol aj rozložený, pretože na útočnej modrej čiare stál skvelý obranný val Nórov.
     
    17:15
    Hráčom v čiernom sa podarilo toto oslabenie prečkať bez inkasovania gólu. Bude to však podľa mňa aj tým, že Nóri sa nikam neponáhľajú.
     
    16:23
    Pekné strieľané nahodenie do útočného pásma v podaní Holteta. K puku sa však ešte pred Spetsom dostal Schubert, ktorý pohodlne vyhadzuje ďaleko od Kotschnewovej brány.
     
    15:42
    Nórski hráči síce hrajú v početnej výhode, no na ľade to tak nevyzerá. Hrajú optimisticky s veľkou pohodou na hokejkách, tým pádom sa Nemci poľahky oslobodzujú.
     
    14:46
    Ďalšie vylúčenie na nemeckej strane. Tentokrát si na dve minúty odchádza sadnúť Lavallee, ktorý sa previnil vrazením.
     
    14:12
    Obrovská príležitosť Kruegera! Ten sa po skvelej osobnej technickej práci dostal do potencionálneho samostatného nájazdu, ktorý však nevyužil. Haugen si proti dráhe puku skvelo vybehol!
     
    13:39
    Pekná strelecká príležitosť Furchnera! Ten však poslal tvrdý projektil po ľade, s čím nemal Haugenov pravý betón žiadny problém.
     
    12:42
    Nóri hrajú s maximálnym herným optimizmom, čo sa prejavuje na dobre organizovanej ofenzíve, ale i defenzíve. Hráči v čiernom vyzerajú byť zúfalí.
     
    11:57
    Nemci sa pomaly odhodlávajú zakladať útoky, no ich herná pohoda vymizla veľmi rýchlo, čo jednoducho využíva Solberg na efektívne vyhodenie puku do stredného pásma.
     
    11:07
    Kaufmann sa spolu s Greilingerom snažili niečo vykúzliť pred Haugenovou bránou, no táto ofenzívna snaha bola zastavená tvrdým bodycheckom v podaní Toleffsena.
     
    10:32
    Nóri sa veľmi ľahko dostávajú do ofenzívneho pásma, tentokrát sa však Bastiansen premotivoval a jeho dobre mierenú strelu vyráža svojimi betónmi Kotschnew.
     
    09:43
    Nemci sa zatiaľ úspešne oslobodzujú a svojou peknou defenzívnou hrou už nepúšťajú Nórov do nebezpečných ofenzívnych úletov.
     
    08:58
    Prichádza vylúčenie na nemeckej strane. Sekaním sa previnil Marcel Goc, ktorý odchádza zahriať trestnú lavicu na dve minúty.
     
    08:32
    Reimer v skvelej príležitosti zakončiť. Dlho však premýšľal, čo sa mu proti dobre hrajúcej nórskej defenzíve nepodarilo. O malú chvíľu k nemu pribehol Solberg, ktorý ho od puku odstavil.
     
    07:51
    Skvelá strela v podaní obrancu Ondruschku! Tento hráč vyslal tvrdý projektil z ľavého kruhu pod brvno Haugenovej bránky. Haugen však vytiahol skvelý zákrok vyrážačkou a ním posiela puk na ochrannú sieť.
     
    06:57
    Hráči v čiernom sa spod nórskeho tlaku. Pomaly a opatrne sa snažia vytvoriť si nejaké zaujímavé gólové šance, no zatiaľ nevidíme nič vážne pri Haugenovej bráne.
     
    06:21
    Tak doterajší nórsky výkon je fakt neopísateľný! Bezmocných Nemcov nepúšťajú takmer vôbec k puku, čo nemeckých hráčov očividne deprimuje.
     
    05:35
    Nemecký tréner sa rozhodol vystriedať brankárov, za Denisa Endrasa nastupuje Dimitri Kotschnew!
     
    05:07
    Nórsko dalo gól! Bravúrne! Skvelé! Neopísateľné! Len takto sa dá pomenovať nórsky ofenzívny výkon! Po skvelej prihrávke od Holteta tentokrát z ľavej strany skóroval MARTIN RÖYMARK, ktorý nemal problém zakončiť ponad položeného Denisa Endrasa. Asistenciu si opäť pripísal Marius Holtet.
     
    04:59
    Nóri si vytvárajú enormný tlak a nepúšťajú Nemcov takmer k ničomu.
     
    04:31
    Obrovská šanca Nórov! Do zakončenia sa skvelo dostal Spets! Ten však zakončoval v páde, tým pádom sa mu nepodarilo trafiť odkrytú Endrasovu bránu.
     
    03:36
    Nemci sa snažia urobiť niečo s výsledkom stretnutia, no doposiaľ neúspešne! Schutzovi sa nepodarilo udržať pásmo.
     
    02:59
    Nemci boli veľmi blízko k streleniu kontaktného gólu! Po skvelej prihrávke od Kaufmanna sa do zakončenia dostal Greilinger, ktorému však puk po hokejke skĺzol, tým pádom jeho strela bola príliš slabá!
     
    02:19
    Nemci sú poriadne otrasení z tohto úvodného nórskeho uragánu, no ďalšej ofenzívnej vlne sa im už podarilo odolať zásluhou tvrdého zákroku od Nikolaia Goca.
     
    01:28
    Nemecký tréner si berie oddychový čas!
     
    01:28
    Nórsko dalo gól! Tak nórska hra je tentokrát dychvyrážajúca! Po dvoch minútach sa im podarilo streliť dva góly! Tentokrát sa po veľkom zmätku pri Endrasovej bráne vynašiel Holtet, ten skvelou prihrávkou našiel odkrytého PATRICKA THORESENA, ktorý si do štatistík pripisuje ďalší gól! Asistenciu si pripísal Marius Holtet.
     
    00:49
    Po zbytočnom podrazení, ktorým sa previnil Gogulla dostávajú Nóri príležitosť zvýšiť svoj náskok.
     
    00:20
    Nórsko dalo gól! Neskutočné prekvapenie tohto stretnutia! Už po dvadsiatich sekundách sa prvý nórsky útok premenil na gólové ovocie. Sköderovu strelu z ľavej strany sa Endrasovi podarilo vyraziť, avšak skvelú dorážku v podaní PATRICKA THORESENA už nemecký gólman nedokázal pokryť. Asistencie si pripísali Per-Age Skröder a Mads Hansen.
     
    00:03
    V úvodných sekundách sa puku zmocnili Nóri, ktorí ho poslali hlboko do svojej defenzívy, odkiaľ sa chystajú založiť útok!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Všetci hokejoví fanúšikovia Nemecka a Nórska sú na nohách! Boj o štvrťfinále sa začína!
     
    Štadiónom mohutne znejú národné hymny oboch krajín!
     
    Momentálne môžeme vidieť nástup hráčov a rozhodcov na ľadovú plochu. Nemci nastupujú v čiernom šate, Nóri, napísaní ako hostia, v šate bielom. Páni rozhodcovia nastupujú v klasickom čierno-bielom zebrovitom šate. O malú chvíľu budú prípravy na úvodné vhadzovanie kompletné.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Endras (Kotschnew) - Krueger, Schubert, Fischer, Lavallee, Ondruschka, N. Goc, Reul, Kink - Hospelt ("A"), Tripp, Rankel - Reimer, Ullmann, Gogulla - Kaufmann, Greilinger, M. Goc ("C") - Barta ("A"), Schütz, Furchner.
    Tréner: Jakob Kölliker.

    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen ("C"), Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli, Kristiansen - Hansen, Skröder, Thoresen ("A") - Spets, Bastiansen ("A"), M. Olimb - Holtet, Röymark, Rosseli Olsen - Ask, Martinsen, K. Olimb.
    Tréner: Roy Johansen.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Kaval (USA) - Dedioulia (BLR), Dehaen (FRA).
     
    Uplynulé zápasy Nemecka na MS 2012
    Nemecko vs. Taliansko - 3:0
    Nemecko vs. Lotyšsko - 2:3
    Rusko vs. Nemecko - 2:0
    Švédsko vs. Nemecko - 5:2
    Nemecko vs. Dánsko - 2:1
     
    Uplynulé zápasy Nórska na MS 2012
    Švédsko vs. Nórsko - 3:1
    Rusko vs. Nórsko - 4:2
    Česko vs. Nórsko - 4:3sn
    Nórsko vs. Taliansko - 6:2
    Nórsko vs. Lotyšsko - 3:0
     
    Už onedlho sa nám úvodným buly zaháji druhé stretnutie 10. hracieho dňa skupiny S, v ktorom si zmerajú sily reprezentácie Nemecka a Nórska. Očakáva sa, že toto stretnutie bude veľmi bojové a veľmi vyrovnané, keďže sa bude bojovať o cenné tri body, ktoré môžu zamiešať karty postupu do štvrťfinále. Na poslednej postupovej pozícii sa momentálne nachádza Nórsko, ktoré má 7 bodov za prehru s Českom po samostatných nájazdoch (3:4sn) a dve výhry nad Talianskom (6:2) a nad Lotyšskom (3:0). Bojovať o poslednú postupovú priečku budú aj Nemci, ktorí momentálne obsadzujú šiestu priečku s počtom bodov 6 za dve výhry nad Talianskom (3:0) a Dánskom (2:1).
    Ktorej reprezentácii sa podarí dôležitý triumf, ktorý môže priniesť postup do ďalších častí turnaja?
    Na túto otázku si začneme zodpovedať už o necelých 90 minút.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:15.

    Góly a asistencie: 39. Reimer (Gogulla, Schubert), 42. Krueger (Gogulla), 47. Kink (Lavallee), 58. Fischer (Hospelt, Gogulla) - 1. Thoresen (Skröder, Hansen), 2. Thoresen (Holtet), 6. Röymark (Holtet), 24. Spets (M.Olimb, Bastiansen), 25. Kaunismäki (K. Olimb, Ask), 28. Holös (Thoresen, Ask), 33. Thoresen (Ask, Solberg), 34. Skröder (M. Olimb, Ask), 35. Trygg (Thoresen, Hansen), 41. Skröder (Thoresen, Hansen), 44. Hansen (Bastiansen, Kaunismäki), 53. Trygg (Hansen)


    Nemecko: Endras (Kotschnew) - Krueger, Schubert, Fischer, Lavallee, Ondruschka, N. Goc, Reul, Kink - Hospelt ("A"), Tripp, Rankel - Reimer, Ullmann, Gogulla - Kaufmann, Greilinger, M. Goc ("C") - Barta ("A"), Schütz, Furchner.
    Tréner: Jakob Kölliker.

    Nórsko: Haugen (Volden) - Trygg, Tollefsen ("C"), Holös, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lökken Östli, Kristiansen - Hansen, Skröder, Thoresen ("A") - Spets, Bastiansen ("A"), M. Olimb - Holtet, Röymark, Rosseli Olsen - Ask, Martinsen, K. Olimb.
    Tréner: Roy Johansen.

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Kaval (USA) - Dedioulia (BLR), Dehaen (FRA)

    Diváci: 2452